Jump to content
Dogomania

OFIARY SCHRONISKA ! ! ! Żywe trupy błagają o PILNE WSPARCIE ! ! !

Recommended Posts

Posted

Ada-jeje czy to, że nie przedłużyli mu umowy nie stanowi bezpośredniego zagrożenia dla życia tych zwierząt? Czy nie jest tak, że wszyskie zaraz wymorduje i zamknie "biznes" ? Gorąco mi się zrobiło...

Posted

Ada!
Przesłałam na maila fundacyjnego próbke pisma do gmin- czytając teraz Twoją wypowiedź,widzę,że trzeba dopisać w nim pytanie o liczbę zwierzat!
Jeśli możecie zmienić to będzie dobrze,bo zapomniałam jakoś to wstawić:oops:

Posted

[quote name='Ada-jeje']
3. Pisma do wszystkich gmin ( burmistrzow, wojtow) o przyslanie umow zawartych ze schroniskiem, wysokosc ryczaltu miesiecznego oraz ilosc wylapanych zwierzat w stosunku miesiecznym ( czyli ewidencja zwierzat)
Brak ewidencji w ktorejs z gmin pozwala na wszczecie postepowania przeciwko burmistrzowi o porzucenie zwierzat.[/quote]

więc w ramach wyjaśnień
czekamy na tą informacje i wtedy działamy
i co najważniejsze szukamy DT żeby umieścić zwierzaki

a póżniej myśle media i osoby zaangażowanie w pomoc zwierzakom ,np posłanka Senyszyn , buzek, Prokop - by bardzo pomogło - co myslicie?

Posted

[quote name='Ada-jeje'] [B]Dzisiaj tez dowiedzialysmy sie ze schronisko nie ma przedluzonej umowy na dalsza dzialalnosc na rok 2009. [/B][/quote]
Ada, ale przez kogo? UM Olkusz,powiatowy? Moze to nowe zaczyna dzialac od nowego roku???:-(

Moze w tym pismie do wojewodzkiego domagac sie odwolnia Janika ze stanowiska powiatowego??:roll::cool1:

Posted

Arko ta wiadomosc przekazala mi jedna z dziennikarek gazety krakowskiej, ale bylo juz za pozno zeby dzwonic do UM i zapytac o szczegoly. Tez tak pomyslalam ze moze otwiera nowe i dlatego tu juz bedzie zrobiona czystka,
co samo nie umrze i sie nie pozagryza, to mozna sie tylko domyslac domyslac ich dalszego losu.:-(:placz:

Posted

Chyba ma dobry układ z właścicielem schronu,skoro tyle nieprawidłowości uważa za zgodne z prawem!
Jak to mówią twarz świadczy o człowieku- obejrzałam sobie jego zdjęcie na stronie podanej przez Arkę- patrząc na niego,wszystko jest jasne!

Posted

[quote name='Therion']Bardzo wazne byloby odwolanie dotychczasowego powiatowego on kryje caly ten ciemny interes.[/quote]
No to piszemy jeszcze jeden e-mial do wojewodzkiego weta do wiadomosci wojewody [B][U]o odwolanie powiatowego[/U][/B]!

Posted

Chciałam wtrącić, że [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/82190.html"]drina[/URL] powiadomiła POLSAT i TVN.

[COLOR=Red][U][B]Pieseczki szukają DT.... :-( Tymczas potrzebny na cito.. :placz:[/B][/U][/COLOR]

---
[SIZE=1][B]EDIT : Posty znów skaczą :mad:[/B][/SIZE]

Posted

Pięknie wychodzi na to że jak masz kase to podpłacasz otwierasz schronisko trzepiesz kase do kieszeni a te wszystkie "kundle" niech padają szybko i problem z głowy na ich miejsce kolejne psy kolejne wielkie pieniadze i mamy koło zamknięte i kolejna wille którą ktoś zbudował sobie za nasze podatników pieniądze!!!:angryy:Zabić to mało...:mad:

Posted

A ja po cichu wspominam o Allegro- skończyło sie..a pieniążki potrzebne w nieograniczonej ilości...szkoda czasu...Ulaa wznów proszę cegiełki..ja będe rozsylala linka do cegiełek...tylko prosze większą ilość od razu...nie, żebym się wtrącała...proszę....:loveu:

Posted

[SIZE=5]Cegiełki[/SIZE]

[URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=518157964"][SIZE=5]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=518157964[/SIZE][/URL]

Posted

[quote name='Ada-jeje'].... [B]Dzisiaj tez dowiedzialysmy sie ze schronisko nie ma przedluzonej umowy na dalsza dzialalnosc na rok 2009. [/B]Jutro zaraz z rana dzwonie do UM do OL i napisze na watku jakie uzyskalam informacje. Ta wiadomosc napisze na obecnym watku i na watku zalozonym przez Arke dotyczaca petycji. Wysylanie petycji, to co przygotwala Arka, i wszystkie rady Arki.
Sorki ze wykasowalam pewne zdania ale mogly one wiecej zaszkodzic anizeli pomoc. :oops:[/quote]

:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

[B][SIZE=3]jak to dzisiaj dostałaś taką wiadomość?? [/SIZE][/B]
[B][SIZE=1]uwielbiam jak ludzie odkrywają rzeczy dawno odkryte[/SIZE][COLOR=#ff0000] [/COLOR][/B]

o tym, że jest ogłoszony przetarg na wyłapywanie i przechowywanie zwierząt w 2009r. [COLOR=red]wiadomo od dawna [/COLOR]- [B]tylko nikt[/B] prócz pana L. się do niego nie zgłosił :roll:
[B][COLOR=red]O tym pisze także Frotka w poscie 197,[SIZE=3] [/SIZE][/COLOR][/B]
[B][COLOR=red][SIZE=3]wiec cóż to za nowina????[/SIZE][/COLOR][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/B]

[B][SIZE=3][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=black]W tej sprawie nie trzeba wielkiego huku, całej tej nagonki medialnej, to już zrobiono wcześniej...[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/B]

[B][SIZE=3][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=black]Za to trzeba prężnej organizacji, która ma teren i zaplecze do prowadzenia schroniska[/COLOR][/SIZE] :roll: [/COLOR][SIZE=2][COLOR=black]lub potrafi wynegocjowac teren i zaplecze z władzami Olkusza i ościennych gmin a sama ma doświadczenie i umiejętności prowadzenia schroniska...[/COLOR][/SIZE][/SIZE][/B]

Posted

[quote name='gonia66']A ja po cichu wspominam o Allegro- skończyło sie..a pieniążki potrzebne w nieograniczonej ilości...szkoda czasu...Ulaa wznów proszę cegiełki..ja będe rozsylala linka do cegiełek...tylko prosze większą ilość od razu...nie, żebym się wtrącała...proszę....:loveu:[/quote]

Tak jak pisze Gonia66 potrzeba więcej cegiełek. Wysłałam tylko jednego e-maila z linkiem do cegiełek na allegro i znajoma zakupiła 4. Mówiła, że zostały tylko 3. Pewnie teraz nie ma już wcale.

Posted

[quote name='Ulaa'][SIZE=5]Cegiełki[/SIZE]

[URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=518157964"][SIZE=5]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=518157964[/SIZE][/URL][/quote]

A już są... Nie zauważyłam od razu...

Posted

[quote name='Camara']
[B][SIZE=3][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=black]Za to trzeba prężnej organizacji, która ma teren i zaplecze do prowadzenia schroniska[/COLOR][/SIZE] :roll: [/COLOR][SIZE=2][COLOR=black]lub potrafi wynegocjowac teren i zaplecze z władzami Olkusza i ościennych gmin a sama ma doświadczenie i umiejętności prowadzenia schroniska...[/COLOR][/SIZE][/SIZE][/B][/quote]
Czemu TOZ przez te kilka lat nie potrafił tego uczynić?

Posted

[quote name='Camara']
[B][SIZE=3][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=black]W tej sprawie nie trzeba wielkiego huku, całej tej nagonki medialnej, to już zrobiono wcześniej...[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/B]

[B][SIZE=3][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=black]Za to trzeba prężnej organizacji, która ma teren i zaplecze do prowadzenia schroniska[/COLOR][/SIZE] :roll: [/COLOR][SIZE=2][COLOR=black]lub potrafi wynegocjowac teren i zaplecze z władzami Olkusza i ościennych gmin a sama ma doświadczenie i umiejętności prowadzenia schroniska...[/COLOR][/SIZE][/SIZE][/B][/quote]

Camara, masz racjé, ale skoro nie ma ani takiej préznej organizacji, która poprowadzilaby schronisko od zaraz i skoro to juz bylo i nie wypalilo, to dlaczego teraz mamy isc starym szlakiem, który wlasnie nie wypalil?

Ja sobie nie przypominam zadnej wczesniejszej wielkiej akcji medialnej w tej sprawie, moze lokalnie, ale dzis to nie jest to samo co wczoraj, i wcale nie jest powiedziane ze znów ma sié nie udac.

Posted

Oki, to teraz myslác racjonalnie, wiadomo ze 50 dt nie znajdziemy, nie dla zdrowych psów, a dopiero dla zmutowanych wirusów parwo i nosówki...

Rozmawialam wlasnie z Weroniá z PiSDZ. Sá gotowi przeprowadzic nalot na schron, ale musimy im pomóc w zorganizowaniu zaplecza- dzialka czy budynek, gdzie bédzie mozna przewiezc i leczyc najciézsze przypadki- ok. 40 psów.

Petycje i droga urzédowa jest niezbédna, zeby zamknác to dziadostwo na przyjmowanie nowych zwierzát, nie ma innej drogi.
Akcja interwencyjna na teraz- musimy tez pomóc. Pieniádze sá zbierane, moze uda sié zebrac tyle, zeby wystarczylo na wynajécie takiego terenu na czas leczenia psów?

Czy, idác po kosztach, daloby sié leczyc psy na terenie schroniska, gdyby ono zostalo zamkniéte na przyjmowanie nowych psów? Co o tym myslicie?

Posted

[quote name='Camara']:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

[B][SIZE=3]jak to dzisiaj dostałaś taką wiadomość?? [/SIZE][/B]
[B][SIZE=1]uwielbiam jak ludzie odkrywają rzeczy dawno odkryte[/SIZE][/B]

o tym, że jest ogłoszony przetarg na wyłapywanie i przechowywanie zwierząt w 2009r. [COLOR=red]wiadomo od dawna [/COLOR]- [B]tylko nikt[/B] prócz pana L. się do niego nie zgłosił :roll:
[B][COLOR=red]O tym pisze także Frotka w poscie 197,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red][SIZE=3]wiec cóż to za nowina????[/SIZE][/COLOR][/B][/quote]
[COLOR=black]A co to ma do rzeczy, ze Olkusz oglosil przetarg na wylapywanie zwierzat i umieszanie w jakims schronisku do:[/COLOR]
[COLOR=black]FUNCJONOWANIA PRYWATNEJ DZIALALNOSCI gospodarczej pod tytulem:schroniko dla zwierzat w Olkuszu,wlasnosc pana Pałki??[/COLOR]

[COLOR=black]Prosze o precyzjne informacje ada.....Czy od nowego roku przestaje funkcjonowac prytywatna firma pod tytulem:schronisko dla zwierzat w Olkuszu przy ul Sikorka 91?? [/COLOR]

[quote]
[B][SIZE=3][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=black]W tej sprawie nie trzeba wielkiego huku, całej tej nagonki medialnej, to już zrobiono wcześniej...[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/B][/quote]

[B]Robiono, ale...nic sie nie zmienilo i wreszcie moze "kropla wydrązy skałe"?[/B]

[quote]

A z tym to nie jest tak łatwo. Zaraz zaczna sie protesty mieszkancow!!
Musza byc zachowane wszystkie procedury prawne..

Jak widac, najlepiej to wychodz prywatnym dzialalnosciom gospodarczym, niestety..... Cicho, bez rozglosu, bez zadnych opinii mieszkancow, rejestruja dzialanosc i tyle......:roll: a powiatowi, coz, rozumieja potrzebe....urzedu, gmin, w koncu to ich teren, ich srodowsko itd...dla dobra......ogólu:roll:

I byc moze nie ma takiej organizacji, wlasnie, ktora chcialby sie tego zadania podjac:shake:

Posted

[quote name='ARKA']Same naloty wiele osob robilo, oficjalnie i nie, wyciagając zwierzeta, robili to i będa robic. To ma byc desant, zablokowanie tego schronu na przyjmowanie zwierzat, zwierzeta WSZYSTKIE zabezpieczone jako DOWOD w sprawie, na miejscu nawet. I udzielona pomoc lekarska na miejscy lub pod nadzorem prokuratury zwierzeta kierowane do klinik, te wymagajace natychmiastowego leczenia. No tak ja to wiedze, moze nierelanie:roll:[/quote]

Arka, o to tez mi chodzi. Tylko mozna zamknác na przyjmowanie. Ale trzeba miec tez gdzie zabrac te najbardziej chore psy na juz. A na to potrzeba nic innego tylko kasé. Po to myslé ze jest m.in. ta akcja naglosnienia- zeby byla konkretna pomoc fiansowa, wtedy damy radé z resztá.

Ada- macie udokumentowane wszystkie [COLOR=#000000]zdjêcia psów wyciágnietych, w jakim stanie plus obdukcje i swiadkowie?- to jest najwazniejsze.[/COLOR]

Posted

[quote name='emilia2280']Rozmawialam wlasnie z Weroniá z PiSDZ. Sá gotowi przeprowadzic nalot na schron, ale musimy im pomóc w zorganizowaniu zaplecza- dzialka czy budynek, gdzie bédzie mozna przewiezc i leczyc najciézsze przypadki- ok. 40 psów.

[/quote]
Same naloty wiele osob robilo, oficjalnie i nie, wyciagając zwierzeta, robili to i będa robic. To ma byc desant, zablokowanie tego schronu na przyjmowanie zwierzat, zwierzeta WSZYSTKIE zabezpieczone jako DOWOD w sprawie, na miejscu nawet. I udzielona pomoc lekarska na miejscy lub pod nadzorem prokuratury zwierzeta kierowane do klinik, te wymagajace natychmiastowego leczenia. No tak ja to wiedze, moze nierelanie:roll:

Posted

[quote name='hanek']Czemu TOZ przez te kilka lat nie potrafił tego uczynić?[/quote]

:razz: moze inni bede teraz potrafili? Po co takie pytania zadawac, teraz?