Jump to content
Dogomania

OFIARY SCHRONISKA ! ! ! Żywe trupy błagają o PILNE WSPARCIE ! ! !

Recommended Posts

Posted

I jeszcze jeden kudłacz, ale duży. Też samiec:

Ten kudlacz zostal pogryziony na duzym wybiegu i jest przeniesiony na kwarantanne, jutro go zabieramy do hoteliku. Jest tez nowy pies Colie i Poimnter.

Posted

Czy ktoś z Was może dać DT szczeniakowi/szczeniakom?
Jest jeden w boksie z Lisiczką, chyba jej synek (!!!!), dzisiaj widziałyśmy też kilka w osobnym kojcu, ale byłyśmy tylko przelotem i nie wiem czy one nie są "w drodze" do Bielska, Jastrzębia, czy innego Raciborza, czy ktoś im je podrzucił, czy cholera wie!

Właściciel schroniska dostał od powiatowego czas na wybetonowanie i skanalizowanie terenu schroniska do końca września.

Posted

z jaka Lisiczka??

A jesli wybetonuje i skanalizuje teren to co?? Wtedy przestanie sie liczyc nieprzepisowa odleglosc od zabudowan mieszkalnych czy jak?? A moze sasiadow sie wyeksmituje? :angryy:

Posted

poproszę o wiadomości o wyżłowatych... zamieszczę na zaprzęgowych ...ostatnio odnoszę wrażenie, że mają większe szanse na adopcję niż same haszczaki :crazyeye:

Posted

masienka napisał(a):
no bo haszczaki do "wielkiego sportu" juz sie nie nadaja - za wolne sa, ze o malamutach juz nie wspomne :cool1:

dobrze,że choć miłośnicy rasy jeszcze pomagają....bo po schronach ich pełno...a przy okazji wyżłowate mają szansę...a to też rasa nie dla każdego :shake:

Posted

kanna napisał(a):
poproszę o wiadomości o wyżłowatych... zamieszczę na zaprzęgowych ...ostatnio odnoszę wrażenie, że mają większe szanse na adopcję niż same haszczaki :crazyeye:

no bo haszczaki do "wielkiego sportu" juz sie nie nadaja - za wolne sa, ze o malamutach juz nie wspomne :cool1:

Posted

Kanna moze masz DT dla Pointera. Musimy jutro wybierac pomiedzy Coli a Pointerem. I tez nie stac nas za cztery psy placic hotel. Coli to tez pies, nie wiem jakiej plci jest Pointer.
Na wiecej pytan nie odpowiem :shake: bo czytaja tez ci nieproszeni.

Posted

do jutra to ja nic nie zorganizuję:shake: wszystkie tymczasy na full wypełnione :shake:

trzeba organizować nowe... tylko tak trudno ....:shake: ja zrobię tak... zrobię wątek na zaprzęgowych z prośbą o tymczasy dla wyżłowatych ogólnie...
może ktoś się nowy zgłosi...

a ta suńcia poinerkowata to tam tkwi jeszcze bo ją ogłaszałam ?

Posted

Mamy nowe fotki, Pointera i pieknego Colie. Zabralysmy tez kudlacza ale to jednak nie tego co jest na wybiegu, pomylilam sie :oops: Kudlacz ktorego zabralysmy dzisiaj to nowy nabytek, byl na kwarantannie i jutro bedzie w naszej lecznicy mial robiony zabieg. Z relacji pana ktory pracuje w schronisku ten pies mial ogromnego guza na glowie, ktory mu pekl. Pozostal jeden ogromny strup, z otwarta rana. Pies ma rowniez zaparzona skore, jeden koltun, a pod nim gnijaca skora. Siersc na glowie musi byc ogolona i dokladnie musi byc wyczyszczon i ucho, ktore jest zabite czopem, dlatego musi to byc robione w narkozie.

Posted

IKA & SONIA na stowe nie ma juz Zboja, duzego czarnego a reszta wedlug mnie jeszcze jest, chociaz moze hanek jeszcze sie popatrzy i sprawdzi.
A czy byl juz oglaszany piesek ktorego zabrala dorixx a jest na DT u pani Halinki.

Posted

IKA & SONIA napisał(a):
Dogomanka sprawdź to przy okazji jak możesz :shake:

No ja miałam już podejść do tych ludzi z tym psiakiem ale oni weszli do kamienicy. Będe się tam rozglądać i może akurat ich jeszcze spotkam.

Posted

IKA&SONIA, nie ma też suni rottki tej pierwszej.

To jest samiec, nie znalazłyśmy w uchu tatuaża. Ma niebawem jechać dalej, ale nie pamiętam do którego schroniska:

Posted

Collie to mlodziutki pies, owszem byl stosunkowo spokojny, ale bardzo piszczal i sie cieszyl ze mogl z kojca wyjsc, wyglada na to ze przebywal duzo z czlowiekiem i nie obce mu sa glaski i pieszczoty, podobna sprawa jest z Pointerem, najgorsze utrapienie to kudlacz ktorego zabralysmy, ten to ciagnie jak parowoz a sily ma wiecej jak niejeden ast.

Posted

Niemłody ten collie, to prawda, ale też nie staruszek.

Te szczeniaczki poniżej mają do Bielska Białej jechać, jest ich 4 o ile się nie mylę - dzisiaj wszystko się w takim pośpiechu odbywało. Był jeszcze jeden z innego miotu, większy, schowany w budzie.

Jeden ze szczeniaczków jest strasznie biedny, coś jest mocno nie tak z jego oczkami, zdaje mi się, że on nie widzi:placz: W ogóle cały taki jakiś wątlutki...

Tu widać oczka lepiej:

Tu jeszcze raz on: