faith35 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 [quote name='Evelynkaa']Dominika jest na urlopie. Dziewczynki jej tam chorują :( Mam namiar na jeden domek dla psa westa ale wyłączony telefon jest i nie mogę się dodzwonić. A Ci z ogłoszenia też nie odbierają.[/QUOTE] dzięki za dobre chęci ;) To ja życzę dla dziewuczek zdrówka :lol: Quote
toyota Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 [quote name='izatemka']A na jaką umowę ona jest? Bo jeżeli DT, to spokojnie można poczekać do sterylizacji i to jest bardzo dobry pomysł. Jeżeli na adopcyjnej, to na podstawie umowy (jeżeli jest tam nr chipa i wiedzą w jakiej bazie) to mogą sami przepisać ja na siebie, Przynajmniej tak jest w Safe Animal, nie sprawdzałam, jak w innych...[/QUOTE] W identyfikacja.pl zmienić dane na nowych właścicieli może tylko dotychczasowy właściciel. Wydaje się to logiczne. Co by było, gdyby ktoś ukradł psa i zmienił sam dane na swoje ? Następnie do nowych właścicieli jest wysyłana ankieta potwierdzająca, że adoptowali psa. Osobą adoptująca Rimini ze schroniska jest Evelynkaa i na nią są papiery, muszę jeszcze sprawdzić czy schronisko wprowadziło jej dane w czipie. Quote
angineuuka Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 [quote name='Evelynkaa']Dominika jest na urlopie. Dziewczynki jej tam chorują :( Mam namiar na jeden domek dla psa westa ale wyłączony telefon jest i nie mogę się dodzwonić. A Ci z ogłoszenia też nie odbierają.[/QUOTE] co im ? ... :( Quote
izatemka Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 W Safe Animal przepisują na podstawie skanu umowy adopcyjnej i skanu dowodu osobistego, tak mam robić z Angie, bo byli własciciele przestali sie odzywać, a w bazie dalej jest ich... Quote
Evelynkaa Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 [quote name='Angi']co im ? ... :([/QUOTE] Fancia jakiegoś grzybka dostała, Koka już nie pamiętam co a Pepsita znów z oczkiem ma problemy :( Dobrze że Domi ma wujcia weta przy sobie. Quote
masuimi33 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 witam po urlopie. Tak faktycznie z dziewczynami mam problem. Pepsita znowu ma bardzo chore oczko;((( całe pływa w ropie i wpuszczam leki jeśli się nie poprawi muszę jechać znowu do dr okulisty, Koka ma zapalenie sutka, na razie smarujemy biopanthenem, oraz ma olbrzymią odleżynę pod pachą-to też zaliczamy biopathenem. Fanta dostała jakiegoś grzybka, pewnie od jeziora bo cały czas siedziała w wodzie wariatka, czekamy na dalszy rozwój sytuacji. Szał ciał normalnie. Quote
masuimi33 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Arielka czy już mogę te fanty powysyłać do Angel???wróciłam z urlopu więc już będę mieć na to oko. Pepsina jest umówiona z oczkiem na sobotę do okulisty, ma bardzo brzydkie oczko;( Quote
Vesper Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 [quote name='masuimi33']Arielka czy już mogę te fanty powysyłać do Angel???wróciłam z urlopu więc już będę mieć na to oko. Pepsina jest umówiona z oczkiem na sobotę do okulisty, ma bardzo brzydkie oczko;([/QUOTE] Poczekaj do wieczora, bo porobiłam lepsze foty- no i jeszcze wszystkiego nie przesłałam... Do wieczora się z tym uporam- bo widzę, że sytuacja jest pilna. Internet mam już sprawny, więc jestem w stałym kontakcie ;) Prześlę "ulepszone" foty, opisy zostaw bo aktualne, dodam resztę no i ciuszki- także bazarek powinien być urozmaicony. Quote
Vesper Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Dziewczynki, poruszyłyście temat sutków u suczek- u mnie też jest problem. Milka była kryta, doszło do zapłodnienia, później zresorbowała płody. Jednak listwa mleczna się zrobiła i małej troszkę leci mleko... Wet mówił że samo przejdzie, ale boję się stanu zapalnego- nie wiecie czy suczkom można coś podać na "spalenie" mleka? Quote
masuimi33 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 witam po wizycie od okulisty oczko jest znowu w złym stanie Pepsi dostała mnóstwo leków na razie koszty wizyty i leków szacują się na ok 200zł, mam jeszcze kilka recept bez daty do wykupienia. Może poproszę Arielkę , która szykuje piękne rzeczy na bazarek by część zbiórki przeznaczyć na Pepsitę - westkę z obory u Arktyki- jesli ktoś nie wie zapraszam na wątek [URL="http://www.dogomania.pl/threads/204871-Suczka-w-typie-West-Highland-White-Terrier-uratowana-z-obory-Arktyki%21?p=16574859#post16574859"]http://www.dogomania.pl/threads/204871-Suczka-w-typie-West-Highland-White-Terrier-uratowana-z-obory-Arktyki!?p=16574859#post16574859[/URL] Arielka zgodziłabyś się???? Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z tym oczkiem. Następna wizyta za ok 3 miesiące-chyba że (odpukać!!!!) coś by się znowu działo. Oczko jest w takim stanie, że kilka razy dziennie gałka oczna pływa w gęstej zielonej wydzielinie, a co rano oczko Pepsity jest zupełnie zaklejone;( [COLOR=red][B] jesteśmy na minusie 78,72zł obecnie zbieramy na uzupełnienie skarpety i dalsze leczenie suni.[/B][/COLOR] Mam nadzieję, że te mocniejsze leki znowu sprawią, że mała będzie normalnie widzieć i oczko nie będzie ją bolało. Quote
angineuuka Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 można zrobić bazarek ogłoszeniowy ;) . zajdzie w mig :D . Quote
masuimi33 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 bazarek ogłoszeniowy na zbieranie kaski??? Angie napisz mi na czym miało by to polegać;) Quote
Evelynkaa Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Angi już chyba kiedyś pisała na czym to polega, ja niestety jestem noga z robienia ogłoszeń ;/ .... czy ktoś jeszcze potrafi? spróbuję jeszcze kogoś ściągnąć kto potrafiłby zrobić. Quote
Vesper Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Masuimi- dzisiaj skończyłam już z resztą na bazarek, jutro Ci prześlę na maila... Trochę się uzbierało- i to na pierwszy- ciuszki i pierdółki ;) Co do przeznaczenia kaski z bazarku daję wolną rękę- jeżeli sunia od Arktyki jest najbardziej potrzebująca, to chyba najlepiej na nią? Same zadecydujcie, ja tylko daję fanty, nie wiem który pies jest najbardziej potrzebujący... :) Biedna Pepsi... Miałam kiedyś kropelki z antybiotykiem bo Pako też miał problem z oczkiem, ale niestety już przeterminowane... Możesz jej trochę przemywać wywarem z rumianku- trochę łagodzi... Quote
Panczenka Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Witam Dziasiaj właśnie znalazłam ten wątek. Mam w domu wetika, którego 4 lata temu znalazłam. Był chory i zabiedzony. Teraz ma się dobrze. I tak pomyślałam, że może jeszcze jednego do towarzysztwa mojego bym wzięła. Najlepiej suczkę, i najlepiej właśnie taką "w potrzebie", porzuconą. Takie psiska są najbardziej kochane i wierne. Chętnie zaopiekuję się westikiem, suczką. Mieszkam na śląsku. Jeśli byby piesek do przygarnięcia, proszę o info. Pozdrawiam [quote name='masuimi33'][CENTER][SIZE=5][COLOR=darkorchid][B]ADOPCJE WESTÓW[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=darkorchid][B]"oddam westa"[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=darkorchid][B]"przyjmę pod swój dach westa"[/B][/COLOR][/SIZE] jeśli wiecie coś o jakimś przypadku chęci oddania pieska lub suczki rasy WEST, bardzo proszę dzwonić i pisać do mnie na pw. Mój telefon 511088033 Dominika lub tutaj na wątku. Ostatnio miałam wiele przypadków adopcji i muszę się pochwalić że znalazłam bardzo dobre domki. Jest już wątek "westy w potrzebie", ale tam są zgłaszane przypadki na cito! czyli choroby, westy nie tylko do adopcji, ale również do leczenia i przypadki wołania o pomoc finansową dla westów. [B]Na ten wątek zapraszam osoby, które chętnie przyjmą westa pod swój dach lub chcą oddać takie psisko w dobre ręce. Pragną zrobić bazę dobrych domków, oraz psiaków adopcyjnych lub takich które "po leczeniu w dt" będą szukały domku. [/B] Często z "cioteczkami Westowymi" mamy pieska, ale trudno znaleźć domek, bo po prostu o nim nie wiemy.... jeśli chcesz adoptować Westa, masz do tego warunki napisz..... Jeśli chcesz wyjechać, masz problemy natury rodzinnej czy jakiejkolwiek innej i chcesz oddać westa napisz, nikt nie będzie Cie oceniał, ani krytykował, chcemy być pośrednikiem w szukaniu dobrego domku dla WESTISÓW. [B] ZAPRASZAM SERDECZNIE[/B] wątek będzie prowadzony przy współpracy z cioteczkami:) [B][COLOR=magenta]EVELYNKAA ANGEL IHABE BORÓWKA16 BUSHIDO HANDZIA55[/COLOR][/B] [B][COLOR=magenta]ANGI[/COLOR][/B] [B][COLOR=magenta]AVII[/COLOR][/B] [B][COLOR=magenta]Ania z Poznania[/COLOR][/B] [B][COLOR=magenta]Inga.mm[/COLOR][/B] [B][COLOR=magenta]Brysio arielka186 Izatemka[/COLOR][/B] zaznaczam, że oferowane domki, będą dokładnie sprawdzane nie ogłaszamy pseudo-hodowców i nie ma opcji, żeby jakikolwiek psiak od NAS szedł do jakiegokolwiek domku w celach rozrodczych! [B] TRANSPORT MIESZKA DEKLARACJE: 1.inga.mm 10 zł[/B] [B][COLOR=seagreen]wpłynęło;)[/COLOR][/B] [B]2. Ania z Poznania 50 zł[/B][B][COLOR=seagreen] wpłynęło;-)[/COLOR][/B] [B]3.Ihabe 20zł[/B][B][COLOR=seagreen]wpłynęło;-)[/COLOR][/B] [B]4. Domek stały 50z[/B]ł [B][COLOR=seagreen]wpłynęło;-)[/COLOR][/B] [B]5. Tomcug 30 zł [COLOR=seagreen]wpłynęło[/COLOR] [COLOR=magenta]z bazarku cioci Avii[/COLOR][/B] [B]6. Isabel 48.50zł [/B][B][COLOR=seagreen]wpłynęło[/COLOR] [COLOR=magenta]z bazarku cioci Avii[/COLOR][/B] [B]7. Agada 29,50 [/B][B][COLOR=seagreen]wpłynęło[/COLOR] [COLOR=magenta]z bazarku cioci Avii[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]8. 10 zł wpłynęło z bazarku Angel 16.06.2011 [COLOR=purple].............transport Mieszka = 250 zł = rozliczony.......... [COLOR=royalblue] Pozostałe wpłaty na rzecz WESTISÓW:[/COLOR] [/COLOR] 9. 40 zł wpłynęło z bazarku Angel 20.06.2011[/COLOR][/B] [B]10. Randall 25zł [/B][B][COLOR=seagreen]wpłynęło[/COLOR] [COLOR=magenta]z bazarku cioci Avii[/COLOR][/B] [B]11. Meggi 28zł [/B][B][COLOR=seagreen]wpłynęło[/COLOR] [COLOR=magenta]z bazarku cioci Avii[/COLOR][/B] [B] [COLOR=red]jesteśmy na plusie[/COLOR] 91zł;D[/B] [/CENTER][/QUOTE] Quote
masuimi33 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 super było gdybyś przesłała mi na pw numer telefonu, wtedy jeśli będzie wescik będziemy reagować od razu;))))Tym lepiej że masz Evelinkę w tym samym mieście;)))))) Quote
Evelynkaa Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Panczenka podaj swoje namiary to jak będziemy szykowali się na spacerek to Ci damy znać. Pójdziesz z nami na paprocany? A gdzie dokładnie mieszkasz? bo większość Westików znam z widzenia... Quote
angineuuka Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 podajcie mi nr.konta na jaki miała by lecieć kaska to zrobię wam bazarek abyscie widziały na czym to polega+skorzystają westie :) ale zrobię dopiero jutro , jak wrócę ze schrona :D Quote
masuimi33 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 podaję na pw, na razie na koncie transportowym jest 91zł, jednak na westie w potrzebie jest ok -80zł (Pepsi) :( podaję nr konta na pw Quote
angineuuka Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 dzięki , doszło :) tak jak napisałam , zrobię bazarek po powrocie z Psitula / koło 16 :) dobrej nocy cioteczki :loveu: Quote
angineuuka Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 hm , a może byś napisała że na '+' to jestesmy z kasą na transport? a że na leczenie to niestety na '-' .. :( Quote
Vesper Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Masuimi, wyślę Ci resztę fotek fantów na bazarro, ale opisy zrobię już jutro- dzisiaj po prostu nie mam już siły... Myślę, że na jeden bazarek wystarczy? Tak z ciekawości, czy Pepsi to jest sunia którą Ty wzięłaś do siebie? Czy ta która pojechała? edit: OK, wszystkie fanty- fotki i opisy, już u masuimi ;) Tak więc dziewczyny teraz wszystko w Waszych rękach... :) Quote
Vesper Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 [quote name='Angi']podajcie mi nr.konta na jaki miała by lecieć kaska to zrobię wam bazarek abyscie widziały na czym to polega+skorzystają westie :) ale zrobię dopiero jutro , jak wrócę ze schrona :D[/QUOTE] Dziewczyny, ja daję fanty na bazarek, ale kaska wolałabym żeby szła na konto którejś z Was (mam mały debet) wstyd się przyznać...z resztą tak się umawiałam z Masuimi. Fotki z opisami w liczbie ponad 50 już przesłane-trochę to trwało, wiem, ale nie miałam netu przez dwa tygodnie. Quote
Vesper Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 [quote name='Evelynkaa']Angi już chyba kiedyś pisała na czym to polega, ja niestety jestem noga z robienia ogłoszeń ;/ .... czy ktoś jeszcze potrafi? spróbuję jeszcze kogoś ściągnąć kto potrafiłby zrobić.[/QUOTE] Ale jakie ogłoszenia? Ja kilka razy robiłam, mam spis portali, z tym, że to żmudna praca- czasami trzeba się zalogować itd. Jak możesz napisz mi szczegóły, to kilka ogłoszeń mogę zrobić. I jeszcze kwestia tekstu- musi być dobry tekst- mogę napisać, ale muszę coś wiedzieć o psie... ;) Quote
masuimi33 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 tak na plusie jest 91zł-transportowy na minusie 78 zł-Westka z obory od Arktyki co do fantów wyślę je dziś Angel mam nadzieję, że jak zwykle nam pomoże;)))) co do informacji o westce Pepsi link jest tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/threads/204871-Suczka-w-typie-West-Highland-White-Terrier-uratowana-z-obory-Arktyki!?p=16574859#post16574859[/url] co do nr konta już podałam, mam nadzieję, że to wypali;) Quote
Recommended Posts