Jump to content
Dogomania

Sochaczew - BAZYL - pies z posagiem pozostawiony przy drodze

Recommended Posts

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no to ładnie - jak Ziutka na twarz nie padnie to pies siedzi głodny. Jak to łatwo rad udzielać siedząc za komputerem w ciepelku.
Pies jak tylko będzie transport pojedzie do mnie na działkę. Nie ma tam kokosów, ale narazie myslę że lepsze to niż stanie przy drodze i czekanie na niewiadomo co. Tylko do tego czasu trzeba nim sie trochę zająć - sama Ziutka sie nie rozerwie!

Posted

[quote name='sleepingbyday']

luka, a gdzie twoja działka? czy my szukamy transportu dla niego na ta działkę?
Działka jest w Sochaczewie...około 40km od Błonia. Transport psiaka i budy załatwiony na poniedziałek...ja przewiozę niuńka a kolega z Sochaczewa weźmie budę swoim samochodem. Myślałam, że dzisiaj się uda ale kolega do końca weekendu jeździ osobówką a buda tam nijak nie wejdzie :shake: Będę jeździła do psiaka i go karmiła, pogadam z ochroną aby zwracali na niego uwagę gdyby ktoś się koło niego kręcił ze złym zamiarem i mam nadzieje, że doczeka tam do poniedziałku :roll:
Bardzo tylko bym prosiła o pomoc w ogłoszeniach psiaka !!! Narazie można go ogłaszać z takimi zdjęciami a potem najwyżej się podmieni. Może któraś z cioteczek mogłaby zrobić plakaty do rozwieszenia ?

Posted

Ziutka a jakby się znalazł transport wcześniej to mozna go przenieść?? Zorientuje się czy uda mi się pożyczyć busa i jak coś moge przewiezc psiaka i bude (w końcu jestem specajalistka od "kradzieży" psów z budami:cool3:)

Posted

uprzedam jednak że pies tam nie jedzie na wczasy, tylko do roboty. W dzień bedzie uwiązany bo trwa budowa. W nocy jeśli nie będzie wiał to bedzie sobie biegał. A jak bedzie grzeczny i nauczę ludzi bramę zamykać to i w dzień mu łaskawie pozwolę spacerować. Do jego obwiazków bedzie robienie hau na obcych.
No i ciotki niech sie biorą do roboty i ogłaszaja psiaka, bo takich co to miały u mnie pracować mam już pięć. Do łóżka trudno sie dostać, aż TZa musiałam sie pozbyć.

Posted

agata-air napisał(a):
Ziutka ty jedziesz dzis do psiaka może?

Jak będziesz jechała to daj mi znać...bo rzecz jasna będę musiała zadzwonić po policję itp.

Posted

nie ma Ziutka problemu. A bus normalny bus :evil_lol: nie znam się, kategroie B wystarczy, ale myślę, że nie będziemy aż musieli ściągac ludzi z Wawy. Proszę zawsze moejgo znajomego na pewno się zgodzi jak tylko odbierze tel :diabloti:

Posted

Psiak już u Luki...niestety zostaly tam dwa psy- jedna sunie ktore jest tam od dawna, zaprzyjazniona z ochroniarzami- trzeba ją ciachnąć. Jedna chyba sunia która wygląda jak charnik włoski, strasznie chuda, dzika- trzeba ją złapać na klatke łapke.

Posted

[quote name='luka1']to ja widziałam jeszcze jednego - mały, czarny - szedł razemz ta sunią co przyszła z ochroniarzem.
Co oni tam produkują?
Nooo a cioteczka Enia dzisiaj do mnie mówi " Ziutka co my będziemy robić jak Milka wyjedzie do Malagos, już nie będzie w Błoniu bezdomniaków " no to już masz cioteczko zajęcie :diabloti: :evil_lol:
Ale poważnie rzecz biorąc - tą sunię pinczerkowato-charcikowatą :roll: trzeba koniecznie jakoś złapać...Agata była najblizej niej i podobno sama skóra i kości, przecież to maleństwo zamarźnie :shake: :placz:
POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:modla::modla::modla:

A teraz bardzo bardzo bardzo chciałam podziękować Luce i Agacie :loveu:
Bez Was ten psiak nie byłby już dzisiaj bezpieczny.
Luka - dzięki za super tymczas
Agacia - dzięki za transport i wszelką pomoc

Lukuś pamiętaj, że z karmą możesz na mnie liczyć

Posted

luka1 napisał(a):

To na jutro schabowy i bigosik poproszę i piwko :evil_lol:

Schabowy i bigosik nie ma problemu ale piwka nie dostaniesz :mad: bo po alkoholu jesteś nieobliczalna :diabloti: :evil_lol:

Posted

Ziutka napisał(a):
Nooo a cioteczka Enia dzisiaj do mnie mówi " Ziutka co my będziemy robić jak Milka wyjedzie do Malagos, już nie będzie w Błoniu bezdomniaków " no to już masz cioteczko zajęcie :diabloti: :evil_lol:

aaaah nie no!
i pomyślcie w ilu miejscach w Polsce tak jest :( masakra
nawet Błonia nie idzie wyczyścić :shake:

Posted

Pojechałam na działkę sprawdzić czy wszystko ok. Psisko szczeka. Gdy podeszłam chciał mnie zjeść ale w końcu poznał chyba bo sie zajął jedzonkiem.

Posted

[quote name='luka1']Pojechałam na działkę sprawdzić czy wszystko ok. Psisko szczeka. Gdy podeszłam chciał mnie zjeść ale w końcu poznał chyba bo sie zajął jedzonkiem.

:evil_lol: to zjadł cię czy nie? :evil_lol:

fantastyczna zima - nie ma mrozów straszliwych. zawsze jakis plus.