Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam taki pomysł. Shell z Opola chciała zabrać na tymczas - za 300 zł - naszą małą Norkę. Miałą jechać dzisiaj, ale nie pojechała, bo jest przerażona, wczoraj pracowałam na jej chodzeniu na smyczy. Zaczęła nam ufać, więc została na tymczasoe u mnie. Shell ma wolne miejsce dla małej suni.
Kasa była oferowana, Agusiazet robiła bazarki - więc wpłata by była na m-c na bank, a część z nas oferowała wpłaty comiesięczne - ja też.

Lisia miałąby dom, socjalizację i łatwiej z adopcją.
Właśnie szukam suni w miejsce Norki.
Pomyślcie o tym - i pilnie mi napiszcie. Ja pokażę Shell sunię i byłaby szybka sprawa tylko z transportem.

Posted

Melduję się na wątku. :angryy: Lisiczka to jeszcze jeden z psów przywiązanych do drzew i zostawionych na pewną śmierć :shake: Q...a ciemnogród, tłumaczy się ludziom o sterylizacji i jak grochem o ścianę.

Posted

Gdyby ludzie chociaż trochę częściej sterylizowali swoje suczki, ile mniej psiego cierpienia byłoby na świecie. Ale cóż żyjemy w Polsce, na zmiany trzeba jeszcze dłuuugo poczekać :shake: :angryy:

Posted

Ala&Zetka gdyby chociaz kastrowali psy :-( to i taniej i łatwiej i przynajmniej w połowie zapobiegłoby bezdomności ale tak trudno to wytłumaczyc :shake:

Posted

Powiedziałam od razu o sterylizowaniu suczek bo to by jeszcze bardziej zapobiegało bezdomności, ale gdyby chociaż psy były kastrowane to by to też bardzo pomogło. Ale jak na razie większość ludzi nie robi ani jednego, ani drugiego :angryy:

Posted

Bo krety*i uwazaja ze raz musi miec, ah jak mnie wtedy nerwy ponoszą!!! Z tym DT to rzeczywiście szkoda, ale zasady to zasady... Raz ktos nas oszuka i potem się zraża i boi o "swoich" podopiecznych...

Posted

Napisałam o kastracji bo byłam przy zabiegu mojego pupila, jak każdy przeciętny zjadacz chleba nie miałam pojęcia że to takie proste dwa cięcia skalpelkiem, pięknie się wybudził po narkozie, troszkę bólu i krwawienia ale psina wreszcie przestała się męczyć :eviltong: Koniec z wyciem po nocach, podsikiwaniem mebli, tarmoszeniem poduszek TYLKO ZE ZANIM JEDEN WET MI UŚWIADOMIŁ W CZYM PROBLEM Z NIETRZYMANIEM MOCZU TO DODATKOWO STRESOWAŁAM PSA BADANIAMI /o niepotrzebnie wydanych pieniądzach nie wspomnę/ :angryy:
LISICZKA skarbie tyle wycierpiałaś przez ludzką głupotę :mad:

Posted

Gonia, allegro robiłam ja i naprawdę nie mam Ci ani trochę za złe że użyłaś tego tekstu :evil_lol: W końcu po to go napisałam żeby go używać do ogłoszeń ;)
Jeszcze raz dzięki!!!

Posted

O.... Ile ogłoszeń dla Lisiczki :loveu: Cioteczka danka jest wspaniała.
Trochę dzisiaj na e-gratce zmieniłam bo miałam "natchnienie". Bardziej udramatyzowałam. Może ktoś się wzruszy.