kredka Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 Oj...jak mnie tu dawno nie było:shake: Muszę wątek przejrzeć:eviltong: Quote
ania_pelka Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Ja też myślę o weterynarii. Najchętniej na sggw, bo mam najbliżej. Teraz jestem w 1klasie LO na biolchemie. Po tym co przeczytałam w tym wątku chyba muszę jeszcze raz przemyśleć czy dam rade na tych studiach. Teraz jestem w dobrym liceum, nauki jest strasznie dużo, ale mimo, że wydawało mi się, że dobrze radze sobie ze stresem to zaczęłam mieć problemy ze spaniem... Marzę o pracy ze zwierzętami. Trudno mi sobie siebie wyobrazić w jakimś innym zawodzie niż wet. Chcę po studiach wyjechać do Australii na kilka lat. I z innej beczki: Czy wybieracie się na studia ze swoimi zwierzętami? Ja pewnie będę musiała zabrać psa i kota, ale martwie się troche, że nie znajde mieszkania... Quote
Feigned Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 ania, ja właśnie też się zastanawiałam nad tym ostatnio. Chciałabym wziąć Axela ze sobą, ale jak nie znajdę mieszkania to nie wiem jak to będzie.. słyszałam, że w niektórych akademikach można mieć zwierzęta, ale nie wiem ile w tym prawdy i gdzie konkretnie tak jest. Quote
kasia14 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 ja jeżeli wyjadę to mojej suni na pewno nie wezmę, bo w domu ma ciągle towarzystwo, uwielbia biegac po podwórku i męczyła by sie w akademiku :( Quote
Feigned Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 kasia, w sumie to masz rację, u nas jest podobnie. Tylko jak ja tą tęsknotę zniosę? :eviltong: Quote
kasia14 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='Feigned']kasia, w sumie to masz rację, u nas jest podobnie. Tylko jak ja tą tęsknotę zniosę? :eviltong:[/quote] Tego ja właśnie tez nie wiem...:shake: Ale dla jej dobra jeżeli wyjadę musi zostać... Quote
Iza. Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='ania_pelka'] I z innej beczki: Czy wybieracie się na studia ze swoimi zwierzętami? [/quote] Właśnie o to tez chciałam sie zapytac ;) Czy w ogóle da się pogodzić wychowanie psa i wete ? Quote
Mysia_ Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 no ja napewno będę miała problem... bo jedna z moich psin nie toleruje żadnych innych domowników tylko mnie, reszty się niestety boi, ona jest po bardzo złych przejściach, w samym schronisku spędziła 6 lat, a wcześniej musiało ją spotkać cos bardzo złego ze strony ludzi :shake: Tylko kolejny wielki problem - ona jest niewidoma, w nowym miejscu sobie jej poprostu nie wyobrażam :-( Quote
ewtos Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='Feigned']ania, ja właśnie też się zastanawiałam nad tym ostatnio. Chciałabym wziąć Axela ze sobą, ale jak nie znajdę mieszkania to nie wiem jak to będzie.. słyszałam, że w niektórych akademikach można mieć zwierzęta, ale nie wiem ile w tym prawdy i gdzie konkretnie tak jest.[/quote] W Olsztynie tak jest. niektorzy studenci przychodza z psami też na wykłady . Quote
Vesna Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f25/pies-vs-studia-55007/[/URL] temat dotyczący studiowania i psów [quote] BTW. byłam w poniedziałek we Wrocku. Przypadkiem zupełnym znalazłam się pod wydziałem wet. i żywności [kawalątek dalej^_^], oj biedni studenci, chyba jakaś rzeź sesyjna rozpoczęta :diabloti::diabloti: [/quote] bardzo zabawne :mad::eviltong:. [SIZE=1]Ja właśnie w poniedziałek miałam egzamin, na szczęście wszystko bardzo dobrze się skończyło, ale jutro czeka mnie kolejny a nie mogę już patrzeć na notatki. Spać też nie chcę iść bo jak się położę to nie zasnę bo zacznę myśleć o jutrze. I po co mi to było...:cool1:[/SIZE] Quote
Selket Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 W akademikach UP Lublin, zwierząt kategorycznie trzymać nie wolno:angryy: Takie jest zalecenie rektora:angryy: Bo jak się wypowiada pani z socjalnego na łamach gazetki uczelnianej, to kiedyś studenci trzymali pieski milutkie, ale z czasem pojawiałay się amstaffy, dobermany i zaczęło być niebezpiecznie, więc dobrze, że nie można trzymać tak agresywnych psów i w ogóle żadnych psów:angryy: Małe zwierzaki typu chomiki, świnki czy szczury, to raczej można przemycić i trzymać w pokoju, o to się raczej nie czepiają. A na wykłady można z pieskami chodzić i kotkami i zwierzakami maści wszelakiej, ale tylko w budynkach wety. W budnyku rektoratu i innych wisi wielka kartka z napisem "psów wprowadzać nie wolno". Na co nasz kochany prodziekan stwierdził, że on swojego jamolka wnosi:diabloti: Quote
kredka Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 jeżeli on wnosi swojego psa to czemu nie można tego robić studentom?:placz: Quote
Guest L'or Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Słuchajcie, a ja się poważnie zastanawiam nad medycyną.. Niby dobrych weterynarzy brakuje, ale jednak medycyna to o wiele lepsze perspektywy, lepsze pieniądze i w ogóle.. Jeszcze mam dużo czasu, nie wiem co wybiorę, ale mam nadzieję, że to będzie jednak weterynaria (dodatkowym jej minusem jest to, że musiałabym mieszkać w Olsztynie ;().. PS.: Jak medycyna to tylko chirurga :p Quote
Selket Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='kredka']jeżeli on wnosi swojego psa to czemu nie można tego robić studentom?:placz:[/quote] Bo to zarządzenie rektora, a on jest tylko prodziekanem i musi się dostować, mimo iż jego zdaniem te przepisy to durnota. Poza tym on wniesie jamnika, bo się cieszy szacunkiem u pań na protierni, a my studneci to wylatujemy z hukiem. No chyba, że weźmiesz pieska i pójdziesz za dziekanem, to wtedy go wprowadzisz. Quote
kasia14 Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 a jak jest we Wrocławiu ze zwierzakami? Można wprowadzać? Quote
Vesna Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='kasia14']a jak jest we Wrocławiu ze zwierzakami? Można wprowadzać?[/quote] Teoretycznie nie, nawet na wydziale weterynarii są znaki o zakazie wprowadzania psów, ale to wszystko zależy od prowadzącego. W sumie nie spotkałam się z tym, żeby kazano komuś wyprowadzić psa z budynku wydziałowego czy z sali wykładowej. Jak są grzeczne i nie przeszkadzają to też mogą sobie posłuchać ;). Quote
saJo Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Ja pogodzilam studiowanie, z dorywcza praca, treningami z psami i imprezowaniem, wiec wszystko sie da, trzeba tylko chciec :eviltong: W Olsztynie nie mozna juz niestety trzymac psow w akademikach. Zabronili kilka lat temu, chyba ze cos sie zmienilo od kiedy skonczylam studia. Natomiast w wiekszosc przypadkow, mozna zabierac psa na wyklady. Quote
nathaniel Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='Vesna'] bardzo zabawne :mad::eviltong:. [SIZE=1]Ja właśnie w poniedziałek miałam egzamin, na szczęście wszystko bardzo dobrze się skończyło, ale jutro czeka mnie kolejny a nie mogę już patrzeć na notatki. Spać też nie chcę iść bo jak się położę to nie zasnę bo zacznę myśleć o jutrze. I po co mi to było...:cool1:[/SIZE][/quote] Dobrze, wiem, że to cios poniżej pasa był :glaszcze: Quote
AQQ Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 A inne zwierzęta można mieć tak? Czy coś źle zrozumiałam? (Chodzi mi głownie o gryzonie itp. nie mówię o wykładach, ale w akademikach) Quote
kredka Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 No właśnie.Mi też nie chodzi o wykłady tylko o akademiki. Quote
yassue Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 W Wwie na sggw w akademikach zwierzaków w ogóle mieć nie można - wg. przepisów. W praktyce przejdą gryzonie, rybki, kota nie widziałam i trochę byłoby go szkoda za względu na metraż. Na psa raczej nie ma szans - trzeba przecież jakoś z nim wychodzić a wszystkie zwierzaki są 'na czarno' w akademcach Na wykłady (tylko na wet) spokojnie można z psem przyjść, ale na ćwiczenia już nie bardzo więc... ;) Quote
kredka Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 Więc trzeba się pożegnać ze zwierzakami zostawiając je w domu:placz::-( Quote
martynka_wspaniala Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 wie ktoś jaki był limit punktów w zeszłym roku na weterynarie we wrocławiu?? jesli ktos wie jak bylo w innych miastach to tez prosze o odpowiedz. Quote
Recommended Posts