Jump to content
Dogomania

Lublin, 19.04.2009 - Krajowa Wystawa Psów 1,2 i 6 grupy FCI

Recommended Posts

• Replies 254
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Napisałam do ZK Lublin w sprawie niewystawianych psów i otrzymałam taką wiadomość :

[QUOTE]Generalnie nie wolno, ale myślę, że nikt nie będzie protestował jeżeli tylko
będzie świadectwo szczepienia.
Sam wielokrotnie na innych wystawach wprowadzałem swoje psy.
Niestety, tym razem nie będzie mnie w Lublinie w czasie wystawy i nie będę
mógł interweniować.
Niemniej przekażę osobom odpowiedzialnym swoją decyzję.
[/QUOTE]

Czekam na jeszcze jedną,która powie 100% czy będzie można bo nie wiem czy jest sens kundla swojego zabrać ale porozmawiam z mamą i może moje rude też będzie ;)

Posted

Wiecie może +/- o której się impreza skończy ? :eviltong:
W tamtym roku jak było ? ?
I zaczyna się o 10,tak ? z tego co słyszałam.
Oby do 17 się skończyło :cool3:
Przepraszam za tyle pytań ale tak to jest jak się pierwszy raz samemu jedzie z kundlem w świat :lol:

Posted

[URL="http://www.zk.lublin.pl/wystawy/plan.htm"]Krajowa Wystawa Psw I, II i VI Grupy FCI[/URL] - plan sędziowania

[URL="http://www.zk.lublin.pl/wystawy/indeks_w.htm"]Krajowa Wystawa Psw I, II i VI Grupy FCI[/URL] - wykaz wystawców

Posted

[quote name='moon_light']Jade z moim Figaro :multi:[/quote]

moon! absolutnie chcę zrobić zdjęcie Figaro! :loveu: da radę? :cool3:

Posted

Będę jedyna na ringu?! O.o Tzn... w klasie! XDD
Chyba mam gwarantowane NSZwR. O ile Brida się nie spłoszy (Dalmatyńczyk). Dobra biorę, się ostro za przyzwyczajanie, do dotykania przez obcych (w sumie, to już se radzi, ale trzeba poćwiczyć).

Posted

[quote name='Saga200']Będę jedyna na ringu?! O.o Tzn... w klasie! XDD
Chyba mam gwarantowane NSZwR. O ile Brida się nie spłoszy (Dalmatyńczyk). Dobra biorę, się ostro za przyzwyczajanie, do dotykania przez obcych (w sumie, to już se radzi, ale trzeba poćwiczyć).[/quote]

szczęściara!!!!! ja się cieszę jak na naszym ringu jest 8 futer, bo uważam, ze to wtedy już nie jest dużo.... (labradory), ale na tej nas nie będzie, będę sama bez psów.

Posted

Sprawdźcie pocztę elektroniczną!

Do mnie na adres podany w zgłoszeniu dotarło potwierdzenia przyjęcia psa, tylko wydrukować i jedziemy!

Uważam, że to super pomysł!

Posted

powiedzcie mi, proszę, bo to moja pierwsza wystawa będzie... :oops: skąd ja mam wiedzieć o której mam przyjechać i gdzie się udać? te ringi będą oznaczone, tak? nawet ktoś trochę ślepy jak ja zauważy te oznaczenia? :oops: najbardziej interesują mnie wilczaki, dogi, [U]dobermany[/U], a moją siostrę rottki, chętnie rzuciłabym okiem także na pastuchy - aussie, collie i sheltie, bordery, malinki i BOSkie... kolejność jest taka, jak na ringach czy to jakoś równolegle się odbywa, czy jeszcze inaczej...?

i może byśmy się jednak jakoś dogomaniakowo umówili [?], bo chyba się nie znajdziemy, biorąc pod uwagę to, że pogoda ma być dość ładna, a ogłoszenie o wystawie wisi prawie w każdym miejskim autobusie :evil_lol: ewentualnie możemy sobie zrobić transparenty, koszulki albo inne znaki charakterystyczne z nickami czy coś ;)

Posted

Ja jednak będę bez kundla[zabiła bym normalnie :angryy:]
bo nie dam rady się z nim szarpać,ma mnie kompletnie w nosie i nie ma mowy o nawet spuszczeniu go w tym parku naprzeciwko bo nie przyjdzie jak zawołam ale to nie o tym ;)

evl,tu masz plan sędziowania : [url=http://zk.lublin.pl/wystawy/plansedziowania.php]ZK LUBLIN - WYSTAWY - THE KENNEL CLUB IN POLAND - LUBLIN DIVISON[/url]
przy podanych rasach masz ,który to ring i myślę że trzeba kierować się w tym kierunku - tam jakaś informacja będzie.

Całość zaczyna się o 10 podobno.
Ja będę poruszać się w różowym bezrękawniku - małe i grubsze[jak prosie :lol:]
i z wytrzeszczonymi ślepiami przyglądała borderom,ozzikom,boksiom,ONkom i BOSkom właśnie,chwilowo przycupnę przy każdej rasie i obfocę solidnie :cool3:

Posted

Zajrzyj na ring dalmatów! Jedna fota z klasy szczeniąt mi wystarczy :evil_lol:

Ja 13-latka będę łaziła z biało-czarnym dalmatem, w dżinsowych rybaczkach i morską (kolor XDD) bluzką z białą duszką (no kołnierzykiem :D), i białymi rękawkami :lol: Z czarnym pokrowcem od aparatu na szyji (oczywiście aparat w środku). Pies będzie na czerwonej smyczy i zaciskanym łańcuszku (w śród tylu psów obrożę, zaraz rozwali...).

Mam nadzieję, że ktoś zapamięta... :lol:

Posted

spróbuję - nie obiecuję, bo najpierw też mam pracę na i zmianę, czyli pisarz ringowy - kto wie, może akurat na Twoim ringu będę pisać????? I jak skończę I zmianę, to zaczynam II zmianę - jako paparazzi.:diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='panbazyl']a ja będę robić foty na wystawie - dla związku. Fajna fucha!!! Pewnie i Was gdzieś obfocę. :multi: Będziemy się poźniej poznawać na zdjęciach!!!!:evil_lol:[/quote]
koniecznie , proszę zrób kilka fotek rottkom, zawsze rottki mają mało zdjęć albo w ogóle ich nie mają a to taka fajna rasa:lol:, tylko media przypieły im złą plakietkę:cool1:

Posted

[quote name='Saga200']A na jakich ringach będziesz pisać? :diabloti::razz:[/quote]

to ciekawe pytanie:diabloti::diabloti::diabloti:, nawet ja na nie nie znam odpowiedzi :evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Dowiem się w niedzielę!!!!!