funia Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Sunia w typie dobermana ,znajduje się w zamojskim schronisku od długiego czasu.Jest przecudowna,łagodna i bardzo przyjacielska. Niestety ,sunia jest w bardzo dużej depresji schroniskowej ,ożywia sie tylko kiedy zawołam ją i jest to jej jedyny upragniony kontakt z człowiekiem.Podejrzewam u niej chorobe uszu, skóry ,jest ospała ale to może być wynikiem całkowitego pogodzenia sie z losem. A jej oczy ,Boże jakie smutne ,jakieś takie nieobecne ..... proszę ,jeśli ktoś może dać jej szansę .... Quote
funia Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 AHA,jak ją głaszcze przez siatkę to zasypia na stojąco.......:-( Quote
funia Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 nikt nie zajrzał do suni:placz::placz::placz::placz: Quote
nika28 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Bidulka :placz:Trzeba ją wyciągnąć z tego schronu...:placz: Quote
funia Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 koniecznie ,ale kto mi w tym pomoże!!!???? Quote
funia Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 dlaczego nikt tu nie zajrzy????:placz::placz::placz: a ona tak czeka Quote
agusiazet Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Macie kasę na hotelik? jest fajny u Ani z Brodnicy!!! I jeszcze ma miejsce! Quote
aganela Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 A mi to z pyszczka taki chudy rottek wygląda...?.. Hop Maleńka!!!!!!! Quote
nika28 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 aganela napisał(a):A mi to z pyszczka taki chudy rottek wygląda...?.. Dla mnie też to rottek :-( Quote
tyciaNi Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 ja zaglądam :evil_lol: trzymam kciuki za psi ryjek Quote
Tola Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Zaraz poszperam w swoich starych zdjeciach, moze uda mi sie znalezc jeszcze jakies, na których sunię lepiej widac Quote
funia Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 ala123 napisał(a):Co z tym hotelikiem dla suni? nie mamy pieniędzy ,zero tragedia !!!!!!!!!!!! nie wiem jak to zrobić Quote
Tola Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Lara napisał(a):Hej, baaardzo mi zalezy na zdjeciu calej suni :p dacie dziewczyny rade? Ona mi wyglada na beauceronke. Jaki ma charakter? spokojna? lękliwa? oswojona z ludzmi i innymi psami? Bylaby szansa abyscie zorganizowaly transport jej do Warszawy? :razz: Jesli tylko jest taka potrzeba i sunia miałaby gdzie jechać - będziemy szukac transportu. Funia w piątek bedzie w schronie, na pewno postara się dowiedziec czegos wiecej o suni Quote
funia Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 sunia jest przekochana i bardzo łagodna , w piątek będą zdjęcia ładne obiecuję .Musimy działać szybko bo jej stan nie jest dobry ,wszystkim pśom w boksie schodzi z drogi .Poza\boksem nie wiem ,bo u nas nie można wyprowadzać pśów.... Quote
funia Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 ,Dam jej na imię Zosia ,bo ona taka nieśmiała i zrezygnowana. Aż się boje ,spotkania z nią bo wydaje mi się że zastanę coś gorszego niż wcześniej , przeraża mnie ten zimny mokry beton na którym leża psy i Zosia razem z nimi........Bo szanse na wejście do budy ma zerowe ,z jej poddańczym charakterem Quote
Rodzice Maciusia :) Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Funia, pamiętaj o podaniu wymiarów klatki, żeby na koniec klops nie wyszedł, że klatka się nie zmieści.. :-( ja już dziś na dogo nie będę, kładę się, jutro sprawdzę i wymierzymy czy wejdzie. Quote
Tola Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 [quote name='Rodzice Maciusia :)']Funia, pamiętaj o podaniu wymiarów klatki, żeby na koniec klops nie wyszedł, że klatka się nie zmieści.. :-( ja już dziś na dogo nie będę, kładę się, jutro sprawdzę i wymierzymy czy wejdzie. To wymiay klatki wys. 70, szer.60. dl. 80 Mamy nadzieję, ze wejdzie... Klatke widac tutaj - http://www.dogomania.pl/forum/f28/porzucona-w-lesie-roczna-sunia-w-typie-125932/ Aza jest chyba podobnej wielkosci... Quote
funia Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 ja już wysłałam też na PW wymiary ,czekamy............ Quote
funia Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 Lara napisał(a):Funia, to w takim razie szukajcie na weekend transportu do WARSZAWY dla Zosi :p i czekam na zdjecia. Aha, a moze w schronie jest jakis wet co ogladal suni i powie Wam jak jej skora i uszy - chodzi mi o to aby nie bylo to nic zarazliwego, bo pojedzie do hoteliku gdzie sa inne psy :p Mamy transport na niedzielę wieczorem ,jak dogramy szczegóły ??Aha jeszcze jutro Rodzice Maciusia wymierzą ,czy klatka zmieści się do auta i wtedy będziemy już na 100% pewni,trzymajcie kciuki za Zosieńkę ,to jej wielka szansa:multi::multi: Quote
Recommended Posts