Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 350
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiu...jesteś wspaniała :)

A ten Misio czarny, który chodził z wami na spacery w zeszłym roku to jeszcze jest gdzieś koło ciebie?

Myślę, że jakby Bursztynek znalazł dom, to tęskniłby ogromnie, za tobą i za kotami :)

Posted

Tak jest mieszka na moim osiedlu. To twarda sztuka na noc zawsze do kogoś się wciśnie np 2 stycznia był u mnie.

Też uważam, że Bursztyn juz sie do mnie bardzo przyzwyczaił i do kotów, a po za tym jest juz za stary na ,,przesadzanie"
oczywiście ja tez nie wyobrażam życia bez mego rudzielca

Posted

fajnie Asiu, cieszę się :) A Misiek faktycznie...kolejna zima.
Też miałam takiego, miesiąc spał u mnie na klatce...nie chciał do domu, to taki pies sam sobie, ale człowieka lubi, tyle, że nie zna i niecierpi ograniczeń :)
Później już u mnie nie spał, widywałam go na sąsiednim osiedlu, zwyczajnie podbiegał po to żeby się przywitać...chwilę się pogłaskał u mnie i dalej pędził...
Taki typ...
Dzisiaj widziałam go - zmarzniętą łapkę miał, ale poza tym w porządku, niewychudzony.
On już tak będzie żył, to tu to tam - umie dawać sobie radę na dworze.
A ja tak bardzo chciałabym dla niego dom :(

• 3 weeks later...
Posted

Szarotka napisał(a):
Super historia Bursztynka :):) Bursztynek wychowawca kotow:):)
Szkoda tego czarnego miska co jest bezdomny :(:(

Misiek rzeczywiście ma swój świat pilnuje całego osiedla, siada sobie na górce osiedlowej i obserwuje. Dziś rano był z nami na spacerze, zaszłam po chleb do sklpeu i oczywiście dla misia kupiłam coś na śniadanie ... i co.....pokręcił tylko nosem i nie tknął widać już po śniadaniu;)
Misiek jest cwany i nie da sie skrzywdzić, za każdym razem jak łapali psy to Misiek zawsze nagle cudownie znika:evil_lol:
A najśmieszniejsze jest to , że w domu zachowuje sie wzorowo grzecznie śpi i nie załatwia się w domu, a jak wpadł do mnie to nawet nie próbował atakować kotów (a wiem że ich nie cierpi) bawił sie jak dziecko ich zabawkami.
Fajny pies ale on sam wybiera kogo lubi a kogo nie, więc jestem pewna że gdyby nawet znależć mu dom to jak coś mu nie podpasuje to sie wkurzy i wróci.

A Bursztynek dzisiaj wyglądał jak dziadek mróz:evil_lol: cały oszroniony.

• 1 month later...
Posted

Dziś powiedziałam dość ! dość już tego błota w domu i codziennych kąpieli!
wzięłam nożyczki i Bursztynka obstrzygłam, wycięłam mu te piękne dłuuuuuuuugie skarpety co miał na łapkach, silnie owłosiony brzuszek i zadek przystrzygłam, bo co kupa to masakra:evil_lol:
Ma teraz takie zgrabne łapki i jakiś szczuplejszy się wygaje:crazyeye:
mama jak dziś przyszła to nie poznała królewicza, ale mówiła, że ładnie wygląda:eviltong: także jak ktoś potrzebuje strzyżenia to zapraszam;)

• 1 month later...
Posted

oj no już odrosło mu trochę
alem następnym razem jak ostrzygę to zamieszczę na pewno
a to dzisiejszy spacerek ja uwielbiam jego na zielonej trawce

a tak wygląda kocio psia miłość

• 1 month later...
Posted

Z psiowatych na stałe Bursztynek z kotowatych na stałe Lola i Wiktor
czasami coś wpadnie z psiowatych na jednodniowe przetrzymanie
w chwili obecnej na tymczasie mam małe kocie dziecko, któremu jestem mama zastępczą:loveu:

i kicie emerytkę zgarnięta z ulicy

• 1 month later...
Posted

przed wczoraj o mały włos suka amstafa zagryzła by mego Bursztynka:shake:
Po 21 wyszłam na wieczorny spacer a tu pod klatka biega sobie suka czarna amstafka
i w pewnym momencie rzuciła się na Bursztynka od razu za gardło a potem za pachwinę :shake: to był szok
nie mogłam jej oderwać musiałam użyć smyczy sieknęłam ja parę razy po grzbiecie - (wiem, ze ryzykowałam mogła się na mnie rzucić) i odeszła.

Była z nim wczoraj u weterynarza dostał serię zastrzyków i do domu antybiotyk mam nadzieję, ze komplikacji nie będzie i krwiak się wchłonie.
Ale już dziś widzę poprawę już nie kuleje:multi:

Byłam na policji chciałam zgłosić, ale ... bez ustalenia właściciela nic się nie da zrobić. Także szukam właściciela:mad:

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...