agata51 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Saskia, na początek dodawaj trochę kurczaczka do karmy. Myślę, że sunia powinna się przyzwyczajać do suchej karmy - kto jej w tej Francji kurczaczki z marchewką będzie gotować!? Quote
saskia Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Agata, myślę,że we Francji są tacy sami ludzie jak tu :evil_lol: Akurat jej nowa pancia na pewno będzie ją rozpieszczac sto razy bardziej niż ja- jest w domu cały czas, nie pracuje, nie ma dzieci za to mnóstwo czasu. Z tego, co wiem to już szaleje- nowy płaszczyk dla Loli, nowe łóżeczko do spania w dzień, bo w nocy to znią pod kołderką itp:lol: Wciąż nie mam pomysłu na transport, nawet jeśli pokryją cały koszt, to kto z nią pojedzie?:shake: Quote
modliszka84 Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 a jaki byłby koszt biletu pkp ? szukałam w rozkładach ale nie mogę znaleźć takiego połączenia... Quote
saskia Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Jest pociąg cośokoło 6.30 z Łodzi o 13.40 jest śię w Lubaniu. Z przesiadką we Wrocławiu. Zaraz postaram się coś znalexć. Myślę, ze bilet kosztowałby max 70 zł w dwie strony Quote
modliszka84 Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 No to faktycznie taniej , auto spaliłoby pewnie z 200 zł... ale kogo tu poprosić o transport? najlpiej jakiegoś studenta :roll: Quote
saskia Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 700 km to w moim samochodzie 300 zł niestety Quote
agata51 Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Co postanowiłyście? Nie wiemy, co się dzieje. Quote
saskia Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Rozmawiałam wczoraj z nową panią Loli- ustaliłysmy, że przyjadą po nią do Wrocławia, to zawsze dla nas 300 km w obie strony mniej, więc to chyba dobra wiadomosć:p No i jest dużo więcej pociągów z Łodzi. Poza tym pokryją częśc kosztów transportu, nie wiem dokładnie ile, na pewno połowę. Mam więc taką propozycję- najpewniej będę musiała dołóżyć jakieś 150 zł. 50 może byc ode mnie, więc potrzebna byłaby zbiórka na jeszcze 100 zł. Tak sobie tylko myślę, że fajnie byłoby gdyby ktoś mógł się już teraz zadeklarować, ale nie wpłacac pieniędzy- tak naprawdę nie wiem ile dokładnie będzie potrzeba- być może nawet ci ludzie pokryją całość kosztów, więc bez sensu potem bawić się w oddawanie pieniędzy tym, którzy chcieli pomóc. Możemy tak się umówić? Że jesli ktoś będzie mógł nas wesprzeć, to deklaruje jaką kwotę i na razie czekamy? Loa ma już nowe łóżeczko, smyczkę z obróżką, miseczki i płaszczyk:lol: W sobotę będzie miał akupowane zabawki:evil_lol: Quote
modliszka84 Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 jeśli nikt i nic kompletnie się nie znajdzie to tak baaardzo ewentualnie mogę jechac do Wrocławia samochodem, koszt paliwa to ok 150zł na którą by musiała tam dojechac? Quote
saskia Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 modliszka84 napisał(a):jeśli nikt i nic kompletnie się nie znajdzie to tak baaardzo ewentualnie mogę jechac do Wrocławia samochodem, koszt paliwa to ok 150zł na którą by musiała tam dojechac? Modliszka- dziękuję:loveu: jeszcze szukam na różnych forach, możecoś znajdę. W końcu zaraz są Śwęta a Wrocław to popularny kierunek. Jeśli chodzi o godzinę, to myślę, że dowolna. Agata, Lola ma jechać jutro, dziś pojadę z nią do Buni na kontrolę Quote
modliszka84 Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 o rany jutro??? jesli jutro to ja nie dam rady, bo pracuję myślałam że o sobotę chodzi.. no i co zrobimy w ogole? skąd wytrzasnąc transport no i kase? Quote
saskia Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Dziewczyny, sorry, oczywiście chodzi os obotę:cool1: Strasznie jestem ostatnio zakręcona, zaczynam od stycznia pracę i mam mnóstwo załatwiania, co w połączeniu z malutkim dzieckiem i przedświątecznym zamieszaniem sprawia, że nie wiem co się dzieje. Modliszko, gdybyś mogła ją zawieźć w sobotę, byłoby super- niczego innego nie znalazłam:shake: Pieniądze za transport ma zwrócić nowa pani Loli, jeśli nie wszystko, to już była w wątku deklaracja Agaty 50 zł, najwyżej ja pokryję resztę. Byłam z małą wczoraj u buni- Lola znów ma nieładną biegunkę, w kupie niestrawione resztki jedzenia- Bunia podejrzewa, że przez głodówkę mogła zostać uszkodzona trzustka. Mała dostała trzy zastrzyki no i odrobaczyłysmy ją ponownie, być może ma lambie. Poza tym już nie skacze na mnien a spacerach, śpi w łóżku i tak dalej:lol: Quote
agata51 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 "Poza tym już nie skacze na mnie na spacerach, śpi w łóżku i tak dalej:lol:" I tak trzymaj, Pchełko! __________________ Quote
modliszka84 Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 o której ci państwo będą we Wrocławiu jutro?? to ważne, saskia jak możesz to odezwij się na gg do mnie 117505 a co z paszportem i chipem? Quote
modliszka84 Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 halo ŁÓDŹ!!!! NIE MA TA NIKOGO KTO BY JUTRO POJECHAŁ DO TEGO WROCŁAWIA!???? Quote
saskia Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Bardzo potrzebujemy osoboę, która mogłaby zawieźć jutro Lole z Łodzi do Wrocławia. Gwarantujemy pełen zwrot kosztów. Wstępnie umówiliśmy się we Wrocławiu o 14, czyli trzeba byłoby wyjechać z Łodzi o 11, chyba, ze komuś pasowałoby inaczej, to też będzie super:p Naprawdę nie ma kto z nią pojechać:shake::shake::shake: Quote
kasia14 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 postaram sie chociaz popytac na pw, czy nikt nie moze pomóc...:shake: Quote
Poker Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Lubań jest na Śląsku,ale Dolnym :evil_lol:,na terenie Wrocławia mogę pomóc. Quote
modliszka84 Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 no i wróciłam a Lola została :cool3: Quote
kasia14 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 modliszka84 napisał(a):no i wróciłam a Lola została :cool3: a jakie wrażenia nową rodzinką?:razz: I podróż? Quote
Recommended Posts