Jump to content
Dogomania

3kg psiego dramatu!Wyrzucona w worku Pchełka-zamieszkała w Lyonie we Francji :) !

Recommended Posts

Posted

Malutka będzie na kurczaczku więc dopóki nie uspokoi się z brzuszkiem. A jeśli nie będzie mogła jeść kurczaka, to xrobimy najwyżej zrzutkę na dobrą karmę Royala albo coś. Ja też się cieszę, że już jutro będzie bezpieczna:p

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pchełka już w domku tymczasowym!
Jej nowe Pancie są bardzo miłe....
Po drodze pchełka wyglądała przez okno,wierciła się i najchętniej zwiedziłaby cały samochód :cool3:
Saskia obiecała że będzie się kontaktować i wklejać zdjęcia małej...;)
Jedno jest pewne...BĘDZIE JEJ TAM BARDZO DOBRZE!!

Posted

Hej

Mała jużu nas. Jest straznie wychudzona, nie myślałam, ze aż tak:placz: No i jest mocno wystraszona, właściwie boi się przejść przez prób, kotów się boi:roll:, dziecka się boi, wszystkiego. Zdarzyły się też dwie wpadki i kupa (straszna b iegunka) i siku zrobiła w domu ale to normalne po schronisku. Jest maleńka i słodka, dobrze, że już bezpieczna. Muszę wymyśleć jej jakies imię, chciałabym coś barziej marketingowego niż Pchełka;) Jutro wkleję zdjęcia, bo teraz jest za ciemno. Postanowiłam, ze na razie będą ją karmić 3 x dziennie po małej porcji- wszamała swoją miseczkę z kurczakiem i ryżem błyskawicznie.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim zaangażowanym w pomoc dla niej:p

Zmieńcie tytuł proszę

Posted

Saskia, cieszę się, że sunia już bezpieczna u Ciebie ;) Z tym jedzeniem, to nie wiem czy Justyna Ci mówiła albo Modliszka. Sunia w schronisku była na suchej karmie i nie miała już takiej biegunki, więc jeżeli chcesz jej gotować to lepiej przestawiać ją powoli, zeby nie miała rewelacji żołądkowych ;)

Zresztą Aga na pewno do Ciebie zadzwoni (chyba, że już dzwoniła;) )i Ci wszystko powie :)

Posted

Saskia, polecam suchą karmę. Bento Kronen Perform - idealna dla wychudzonych psów. Sprawdzone. W suchej karmie jest wszystko, czego psy potrzebują - naprawdę wychodzi taniej niż ryż i kurczaki. Jak podasz adres na PW, podrzucę ci woreczek.

Posted

No to wreszcie jestem...
Więc tak, sunia w schronisku dostała Purine dla szczeniaków (to co jest w tej reklamówce to jest właśnie to co jadła). Ta kupa i siku to chyba ze strachu... Wczoraj mała nie miała już biegunki (osobiście widziałam ;) ), tam na karcie schroniskowej na drugiej stronie jest napisane jakie leki dostawała, Shotapen powinien działać co najmniej do poniedziałku. Ale możliwe, że ta biegunka to od zmiany pożywienia i ze stresu...

Mam nadzieję że dojdzie do siebie, na pewno jest w szoku teraz...Daj znać na bieżąco co i jak.

Dziękuje Ci!

Posted

Hej

U nas wszystko w porządku ale cierpię na chroniczny brak czasu, więc tylko tak szybko- Pchełka jest fajna, apetyt dopisuje, z kotami już prawie się dogadała- tzn wciąż ją jeszcze trochę gonią:lol: Właśnie bawi się piłką do kosza:evil_lol:
Nie brudzi jużw domu, wczoraj została sama na 4 godziny i nawet nie piszczała, więc z tym super. Zrobiłam jej Graktę, poniższe zdjęcie jest skopiwane z ogłosenia ale tak jest szybciej. Niestety własnie rozładował mi się aparat, więc następne fotki dopiero pojutrze.

Posted

Pchełka jest strasznie dzielna- dziś została sama 7 godzin (byłam na rozmowie o pracę) i była bardzo grzeczna, nigdzie też nie nabrudziła. To super psiak, naprawdę. Jedynie mamy problem ze skakaniem na mnie na spacerze, co przy tych pogodach daje opłakane skutki, ale jużi tak jest lepiej niż było, jeszcze trochę pracy i poradzimy sobie również z tym.

Posted

saskia napisał(a):
Pchełka jest strasznie dzielna- dziś została sama 7 godzin (byłam na rozmowie o pracę) i była bardzo grzeczna, nigdzie też nie nabrudziła. To super psiak, naprawdę. Jedynie mamy problem ze skakaniem na mnie na spacerze, co przy tych pogodach daje opłakane skutki, ale jużi tak jest lepiej niż było, jeszcze trochę pracy i poradzimy sobie również z tym.

bo po to ma człowiek ręcę żeby pieska nosić :evil_lol:

Posted

Madzik, byłoby super, gdyby udało CI się zmienić kontakt na mnie [email protected] i tel 693 402 431 Dzięki:p

A Pchełka umie się bawić :megagrin: szaleje z pluszakami mojego dziecka:Dog_run:i zabiera się za jeżdzęnie na piłce do kosza mojego męża:evilgrin:

Posted

Muszę się chyba porządnie wziąć za ogłaszanie Pchełki, bo na razie cisza:roll:

Pchełka jest coraz bardziej pewna siebie, ogonek już jest na swoim miejscu a nie pod brzuszkiem. Zabiera też zabawki mojemu dziecku i ucieka:lol: no i ostatnio oberwaa od Tajgi- mojej kici po nosie, bo próbowała się z nią bawić, a tego porządny kot sobie nie życzy:eviltong:

Ludzie na spacerze wciąż na mnie krzyczą, jak mogłam tak zagłodzić psa ale pracujemy nad tym jedząc trzy razy dziennie:crazyeye: Ogólnie jest w porządku i bez większych problemów:p

Posted

Pchełce przydalaby sie może taka chustka 'szukam domu', wtedy i ludzie nie rzucali by tekstów głupich (chyba...) a i moze ktos by sie w niuni zakochał...

tylko nie wiem gdzie taka znaleźć, kiedyś były na dogo takie, ale teraz nie widziałam, mozna ostatecznie jakas tania za kilka złoty kupić i wyszyc, napisac napis, jeśli lubisz takie prace:)

Posted

saskia napisał(a):

no tak strasznie cie pchlisko małe kocha ,że skacze,a tak na poważnie to jak sobie z tym poradzicie to proszę o info bo moja małpa tak samo robi a waży 18,5:evil_lol:

Posted

Saskia, nie przejmuj się. Miałam to samo, jak wychodziłam na spacer z moim 14-letnim chorym wyżłem. Ludzie chcieli mnie ukamienować, a wyżłowi kaszankę (:diabloti:) kupować.

Polecam Bento Kronen Perform. Chcesz, to ci podrzucę woreczek.

Posted

Agata- byłoby super- piszę pw:p

A tak w wielkim sekrecie Wam powiem, że Pchełka ma szanse na dom w ...Lyonie:cool1:
Jutro ostatecznie się rozstrzygnie, więc prosimy o kciuki. Pchełka już pęknie się bawi, zaczęła też szczekać:lol: i na spacerach już nie tak bardzo spanikowana. W domu ideał- nie brudzi, niczego nie niszczy- jest super:loveu: