Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sabinka niestety juz jest za TM :-(...

...ale ten watek jest tez Kasi, ktora jest w tym samym boksie co Sabinka byla. Prosze pamietajcie o niej i o tym ze szuka domu...

Co prawda, ja zamierzam Kasie adoptowac, ale to dopiero za jakies 4 i pol miesiaca, wiec jakby sie wczesniej domek znalazl, to sunia skrocilaby swoj pobyt w schronisku, a dla starszego psiaka kazdy dzien sie liczy...

Przypominam Kasiule:

Posted

MagYa^^ napisał(a):
Kasia swoją posturą przypomina Sabinkę, jest drobna, ma wystraszone oczka..
Czy nie znalazł by się jakiś DT lub hotelik dla tej biedziny?

Niestety z tym jest ciezko... Nawet jakby sie jakis DT lub hotelik znalazl, to tam ida psy najbardziej pokrzywdzone lub cierpiace...

Posted

Sabina02 napisał(a):
Niestety z tym jest ciezko... Nawet jakby sie jakis DT lub hotelik znalazl, to tam ida psy najbardziej pokrzywdzone lub cierpiace...

nIE..NO NIE JEST TAK DO KONCA...jesli znalazlyby się pieniazki to i hotelik by sie znalazl..a tam zawsze wieksze szanse na adopcje no i godne zycie...JA znalazlam w ciagu dwoch dni hotelik dla Kubusia...okazalo sie poźniej ze nawet 2 miejsca- i musialam wybrac..jesli bylaby kasa...hotelik nie jest trudno chyba az tak bardzo zalatwic...Ale pytanie- czy chcecie??jesli tak to trzeba zrobic zbiorke kasy...

Posted

Teraz doczytalam ze SAbonka chce adoptować Kasie..za 4 misiace..mysle ze to bylby wspanialy pomysl na ten czas umiescic Mala w hoteliku...bo jesli nie znajdzie domku to domek ma...a to jest maly pies wiec nie bedzie drogo..u Madziek( Kubusia jedzie do niej w sobote) 7 zł za dobe...a Kubus jest większy...

Posted

byłoby super, fajnie
mała napewno poczułaby sie bezpieczniejsza i kochańsza
a napewno odżyłaby

ja nie chcę sie wtrącać, ponieważ to Wy koordynujecie adopcjami w Mielcu, ale zawsze mogę pomóc finansowo.
Jeśli to 7 zl/dobę, to można policzyć ile osób reflektowałoby na taką opcję .. Np. jeśli byłoby 7 osób, to każdy dzień tygodnia mógłaby sponsorować inna osoba i tak co tydzień...

Ok - ja na własną rękę kombinować nie będę ;) bo mnie pogonicie stąd jeszcze.. A raczej przywiązałam się do Mieleckich bid..

Posted

gonia66 napisał(a):
Hotelik Madziek jest w Opolu...hotelik u wiosny jest w okolicach Wrocka...

Wiosne prosilam pare dni temu o pomoc dla Sabinki... nie mogla jej pomoc, bo juz miala za duzo psiakow...

O ten drugi hotelik moge zapytac... Czy "Madziek" to nick na dogo?

Posted

Trzeba by poszukac po dogo chętnych na sponsoring. Ja niestety nie dam rady się dołożyc. Opłacam stałe miejsce mielczaków u Murki, wirtualną opiekę nad ONką w mieleckim schronisku a teraz zapowiada się kolejna bidulka u Murki na miejsce od Ulka18. Oczywiście sunia też z mieleckiego schroniska.
Nie dam rady niestety sponsorowac 4 psów żadną siłą.

Posted

Wydaje mi się, że warto zmienić tytuł na taki aby ludzie wchodzili i deklarowali pomoc pieniężną - napisać, że im więcej osób tym lżej..
Ja mogę wspomóc suńkę w każdy poniedziałek na przykład.. Ale więcej nie dam rady :shake: no i mam nadzieję, że ten piep..ony kryzys nie pokrzyżuje moich planów..

Posted

gonia66 napisał(a):
SAbinko napisalam Pw jesli nie mozesz zadzwonic- odezwij si e tu albo napisz mi swoj numer. MAm dobra wiadomosc chyba:)

Odpislalam Ci... Czekam na dobra wiadomosc... :cool3:

Posted

To fragment PW opd Madziek..o hoteliku..
Hotelik jest przy naszym schronisku (Opolskim), KAżdy piesek ma swój osobny boks w ogrzewanym "domku" (domkiem nazywamy pojedyńczy budyneczek, w którym są 4 boksy z mini wybiegiem na zewnątrz). Będzie chodził na spacery, a jak już zaaklimatyzuje się do warunków, to będzie puszczany luzem po terenie schroniska, żeby mógł się wybiegać. Kadra jest super, jedzenia mu nie zabraknie. Ja osobiście będę mu poświęcałą tyle uwagi na ile mi czas pozwoli, mam nadzieję, że jak najwięcej.
Nie jestem niestety w stanie podać linka do hoteliku, bo strone schroniska mamy dopiero w budowie. Wczoraj odiwedziła nas też Elza_Milicz i też była pod wrażeniem, więc zapewniam, że warunki dobre. Na pewno nie takie jak w profesjonalnych hotelach dla zwierząt, ale myślę,pieski nie mają u nas źle.

Posted

Sabina02 napisał(a):
Odpislalam Ci... Czekam na dobra wiadomosc... :cool3:

Wiadomosc moim zdaniem jest super...tylko teraz wszystko zalezy od Was...Jest miejsce u Madziek- zarezerwowalam go dla Kubusia ale Kubus pojedzie do wiosny- bo potrzebuje resocjalizacji troche wiecej...u wiosny jest drozej ale my mamy deklaracje dla piesia juz zebrane..tu byloby 210 zł miesiecznie- to naprawde nie jest problem...30 cioteczek deklaruje sie po 7 zł...21 cioteczek deklaruje się po 10 zł...a tylko 12 po 20 zł miesięcznie..i Kasia ma domek..ale decyzja na juz- bo musze dzwonić do Madziek...i powiedziec jej jaka decyzja- czy miejsce Kubusia jest "zajete" przez Kasie czy ma je po prostu wolen..dla jakiejs biduni..???ZAraz Wam wysle jakie Madziek ma warunki(i naprawde same dobre rekomendacje od wszystkich cioteczek jakie znam)...

Posted

Ja jestem za! :loveu: Jesli nikt sie nie bedzie mogl dorzucic, to ja wezme finanse w swoje rece... Ponad to, gdy zabiore Kasiulke (na przelomie czerwca - lipca), to jesli sie Madzik zgodzi to moge z Mielca zabrac inna bidulke i zawiesc ja do Madzik na miejsce Kasi... Koszty transportu moge pokryc. Niestety, nie moge jednak pomoc w zorganizowaniu transportu, bo jak wiecie jestem zbyt daleko od Was...

Posted

gonia66 napisał(a):
Hotelik Madziek jest w Opolu...hotelik u wiosny jest w okolicach Wrocka...

DT dla Kasi trzeba ustalic z kierownikiem schroniska. Trzeba by wypisac karte adopcyjna Kasi na Sabinke. Trudno bedzie z transportem, to ponad 300 km od Mielca. Gdyby byla Jogi, to moze by jechala raz na miesiac, a tak to nie jest to prosta trasa :roll:

Jesli chodzi o sponsoring hoteliku, to my mamy zawsze mieleckiego psa u Murki, teraz bedziemy miec niedlugo 2 zamiast jednego, wiec to bedzie juz ok. 500 zl miesiecznie na kilka osób, poza tym mam 2 wirtualne psy w schronisku.

Posted

Ulka18 napisał(a):
DT dla Kasi trzeba ustalic z kierownikiem schroniska. Trzeba by wypisac karte adopcyjna Kasi na Sabinke. Trudno bedzie z transportem, to ponad 300 km od Mielca. Gdyby byla Jogi, to moze by jechala raz na miesiac, a tak to nie jest to prosta trasa :roll:

Jesli chodzi o sponsoring hoteliku, to my mamy zawsze mieleckiego psa u Murki, teraz bedziemy miec niedlugo 2 zamiast jednego, wiec to bedzie juz ok. 500 zl miesiecznie na kilka osób, poza tym mam 2 wirtualne psy w schronisku.

Ula...ja niestety też mam juz troche tych wirtualnych dzieci..ale Sabinka napisala ze w razie czego bierze na siebie koszty hoteliku...to chyba jedyna okazja zeby wyrwac babinke ze schronu...jesli to nie jest mozliwe, to napiszcie...bo na miejsce Kasi jest jeszcze jedna bida ktora moglaby jechac..nie chce wypuscici z rąk tego miejsca...ULa...mozesz na PW podac mi numer swojego telefonu???

Posted

Tak, ja biore koszty hotelowania Kasi na siebie... ;) bede wysylac pieniazki bezposrednio do Madzik. Zlotowka idzie do gory w stosunku do dolara, z moiej strony to plus - wiec moge zaszalec. :evil_lol: Papiery adopcyjne moga oczywiscie byc na mnie, jednak ja nie chcialabym Kasi rezerwowac na wylacznosc. Jesli trafilby sie Kasi jakis dobry dom wczesniej, to nie chcialabym tego zmarnowac. Ja oczywiscie bym wtedy wziela inna bide z Mielca...