Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ab-agnieszka']Agus gdzie te fotki :mad::mad::mad:
Chemy ich zobaczyc spiacych ziewajacych i pierdzacych :lol::lol::lol:

Żadnych nowych nie robiłam, bo jak wracam z pracy, to:
- po pierwsze jest ciemno :angryy:,
- po drugie – one nic nie robią innego, tylko cały wieczór śpią i śpią .... :roll:(dzisiaj spały jedno obok drugiego, ciało w ciało :evil_lol:)
- po trzecie – jutro zrobię fotki np. w ogrodzie i pokażę Wam jak Fiodek -szczekacz nad szczekaczami - ujada na widok czego – i kogo – kolwiek, co (albo kto) pojawi się w zasięgu jego wzroku (i uszu) :diabloti:.
Nawet teraz ujada jak głupi, bo usłyszał szczekanie psa gdzieś we wsi :roll::lol:. Całe szczęście, że nie mam na razie zbyt wielu sąsiadów, bo by mnie pewnie zlinczowali :evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Trzeba będzie rudziaka jakoś oduczyć tego szczekania:mad:. A jak Sarunia się dziwnie na niego patrzy jak on szczeka :evil_lol: (bo ona prawie nigdy nie wydaje z siebie głosu :p), pewnie nie rozumie o co Fiodkowi kaman :eviltong:

JUTRO CZEKAJCIE NA FOTKI :loveu:

Posted

Agus u mnie to samo tylko spia i spia ale to ich taka natura zeby spac 16 godzin dziennie:lol::evil_lol:
Wystarczy im 8 godzin szalenstwa jak pani i pana nie ma w domu:evil_lol:
Czekam z utesknieniem na te jutrzejsze fotki :lol::multi:
Tylko ze jutro jest juz za 20 minut:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[SIZE=2]Oto obiecane fotki, nie mogłam ich zrobić za dużo, bo .... nie nie, baterie w aparacie miałam naładowane :diabloti:, tylko że psiaki pędziły na mnie z prędkością nadświetlną i ledwo utrzymałam się na nogach, a co tu dopiero mówić o fotografowaniu :evil_lol:.
[SIZE=2]Ale zanim zdjątka się ukażą, trochę wiadomości weterynaryjnych: byliśmy dziś z Fiodorkiem u weta, waży 30,5 kg :multi:, weterynarz się ucieszył, bo nie dość że przytył, to jeszcze sierść mu zaczęła odrastać i nabierać właściwego wyglądu i koloru:loveu:. Mamy nadal stosować kąpiele, dzisiaj dostaliśmy jakąś dziwną miksturę (wygląda jak mleko i nawet jest w butelce po mleku :evil_lol:), w której raz w tygodniu Fiodek ma zostać wykąpany. Niestety, oczka nadal go swędzą, drapie je niemiłosiernie i całe ma czerwone, podobnie jak uszy. Uszy ma codziennie czyszczone, a do oczu wet przepisał antybiotyk w maści. Za kilka dni kolejna wizyta, zobaczymy czy nastąpi poprawa. Ale i tak pocieszające są te dobre wiadomości i na nich trzeba się skupić i z nich cieszyć:loveu::loveu::loveu:.

Posted

maluszki dobrze się razem bawią i na pewno się lubią bo nie trzymały by się cały czas razem obok siebie.:loveu:
widać po fiodorku(po tych bliznach) że jego życie nie było łatwe.mam nadzieję że oczka się wyleczą i w końcu wszystko będzie jak należy!

Posted

Bonsai88 – tak, ja go biję, dręczę i głodzę :evil_lol:, a Sara (czyli moja okropna suka:eviltong::diabloti:) gryzie go dzień i noc, żyć mu nie daje ;). No i jeszcze wet-sadysta skrobał go skalpelem po główce, karku, grzbiecie i łapkach :mad:. Biedny Fiodek, do jakiego domu on trafił :placz:
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Alicja – Fiodek jest bardzo wysoki, wyższy od mojej Sary, a ona jest baaardzo wyrośniętą amstaffką :eviltong: :evil_lol:

Agaga21 – Fiodorek ma bardzo wiele blizn na całym swoim chudym ciałku. Wolę nie myśleć, jak wiele przeżył i co się z nim działo, bo wtedy po prostu się rozklejam i ryczę :-(. Jak sobie pomyślę, że go jakieś psy gryzły, albo nie daj Boże, człowiek tak go potraktował, i jak tak spojrzę w te jego mądre oczka, to się rozklejam totalnie :placz:. Nigdy go juz nikt nie skrzywdzi :mad:

P.S. One tak cały czas są blisko siebie, jedno obok drugiego, śpią razem, jedzą razem i psocą razem :evil_lol:. Sara chciałaby więcej czasu z nim spędzać, ale Fiodek jest jeszcze słaby, nie ma kondycji i najlepiej mu wychodzi spanie :lol:. Więc Sarunia często go zaczepia, ciągnie za uszy, kąsa po łapkach :diabloti:, a jak on się zdenerwuje, to Sara bierze nogi za pas i ucieka, gdzie pieprz rośnie, a on ją wtedy goni :evil_lol:. I tak się bawią godzinami.
A kiedy czyszczę Fiodorkowi uszka i przemywam oczka, to Sara go broni przede mną, zasłania go własnym ciałem, a potem wylizuje mu te uszka i oczka, liże po pyszczku .... to jest takie urocze ... :loveu::loveu::loveu:

Posted

Świetne fotki i opis.:loveu: wspaniale,że Sara tak bardzo pragnie być przy Fiodorku.:loveu::loveu::loveu:

śpią razem, jedzą razem i psocą razem

ja przeczytałam,że pocą się razem.:evil_lol:

Posted

Dzisiaj udało mi się zarejestrować fotograficznie, jak Fiodek morduje w ogrodzie zieloną żabkę (a była taką śliczną i całkiem nową ....zabawką:evil_lol:). To już ostatni pluszak, wszystkie skonczyły żywota w ten sam sposób – bestialsko rozerwane na strzępy, a ich wnętrzności jeszcze długo można było spotkać w różnych zakamarkach ogrodu :-( :lol: (i mój mąż musiał je później sprzątać:diabloti:).

Fiodek był dzisiaj kąpany w jakiejś śmierdzącej miksturze, teraz się cały czas drapie, nie wiem ... może tak ma być ...:shake:
Ale nijak nie mogliśmy go „zaprosić” do łazienki, a kiedy mąż już się wkurzył i poszedł po niego, to Sara zagrodziła mu drogę i nawet nie pozwoliła podejść do Fiodka :crazyeye: (ale dała się przekupić smakołykami, ach te kobiety ...:eviltong:).
Fiodek grzecznie siedział w wannie 20 minut, bo to najpierw śmierdząca ciecz, później szampon, wycieranie, głaskanie, mizianie, chwalenie ... i na końcu pyszny kurczaczek (ale już nie w łazience, oczywiście:evil_lol:).

P.S. Agaga21, żeby nakręcić filmik, to trzeba mieć najpierw kamerę :p. Ale kto wie ... dla upamiętnienia szaleństw tych dwóch wariatów :roll: chyba warto sobie ją sprawić :cool3:

Posted

powiem ci aga, że twój ogród nie wygląda najgorzej ;) kiedyś wspominałaś że sara wszystkie krzaczki wykopuje a ja tu widzę że kilka jeszcze zostało! :evil_lol:
teraz wypadałoby wstawić jakieś fotki psiaczków razem z pańcią...?:cool3:

(filmik natomiast możesz przecież telefonem nagrać-chociaż króciutki)

wymiziaj ode mnie swoje potworki.:loveu:

one na tych fotach posłankowych to jak małżeństwo normalnie wyglądają:evil_lol:

Posted

[quote name='agaga21']powiem ci aga, że twój ogród nie wygląda najgorzej ;) kiedyś wspominałaś że sara wszystkie krzaczki wykopuje a ja tu widzę że kilka jeszcze zostało! :evil_lol:
teraz wypadałoby wstawić jakieś fotki psiaczków razem z pańcią...?:cool3:

(filmik natomiast możesz przecież telefonem nagrać-chociaż króciutki)

wymiziaj ode mnie swoje potworki.:loveu:

one na tych fotach posłankowych to jak małżeństwo normalnie wyglądają:evil_lol:

Część, krzaczków wykopała, część pozbawiła liści, a jeszcze inne skróciła o połowę :mad::angryy:. Te które zostaly wykazaly się sztuką przetrwania i kamuflarzu (udają, że ich nie ma :evil_lol:).
A widzisz ten wielki walec na trawniku, a w tle jest czarna wielka miska? Zakrywają ogromne dziury w trawniku (średnica ok. 50 cm, a głębokość też coś koło tego :roll:) – Sarunia szukała krecików i jednego znalazłam przed jej budą (no urodzona myśliwa :diabloti: z niej). Trawnik musi wytrwać do wiosny i przejść gruntowną regenerację w miejscach podziurawionych, co zimą niestety nie jest możliwe. A teraz i tak mocno podcierpi (i trawnik i krzaczki), bo doszedł jeszcze jeden siusiak :eviltong:, a już i tak Sarunia zostawiała za sobą „kręgi w zbożu” :evil_lol:

P.S. No o komórce nie pomyślałam, zaćmienie mam jakieś ... :p Tylko że ja wstawiać filmików nie umiem :oops:.

[SIZE=2]A do fotek z pańcią to pana trzeba byłoby do tego zaangażować, a z tym będzie ciężko, jest to raczej awykonalne :lol:, bo jak mnie widzi z aparatem ganiającą za dwoma szaleńcami, to tylko puka się w czoło i pewnie ma mnie za jeszcze większego szaleńca :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

JaMajka napisał(a):
Te zdjęcia na posłanku !!! AAaaaa przecudowne:loveu::loveu::loveu: Sama chciałabym mieć takie dwie słodkie bestyjki w domu :D

Słodkie to są tylko wtedy, kiedy śpią :evil_lol:, ale za to bestyjki – przez cały czas :diabloti:

Posted

super fotki Agnieszko :loveu:

co do ogrodu, to mam nadzieje, ze teraz kiedy Sara ma towarzystwo, krzaczki przestaną ją interesowac :evil_lol:

trzymam kciuki za Fiodorka i zeby wet wynalazł co go uczula :cool1:

Fiodorek wygląda coraz lepiej a w Twoich rękach będzie piękniał z dnia na dzień :loveu:

Posted

[quote name='JaMajka']Halooo, co tam u zgredków i u pańci :cool3::lol::eviltong:??[/quote]

A właściwie to nic nowego, poza tym, że psiaczki są coraz grzeczniejsze, pięknie się bawią, śpią razem, jedzą razem i ciągle się do siebie przytulają :loveu: Jedno bez drugiego już żyć nie może :evil_lol: Są grzeczne nawet, gdy nas nie ma te 8-9 godzin, nic nie niszczą w domku, ogródek też na razie zbytnio nie ucierpiał.
Fiodorek jest świetnym psiakiem, strasznie przytulaśnym, super-grzecznym, pięknie wykonuje komendy, na spacerach biega i szaleje jak szczeniak :diabloti: Baaaardzo go z mężem kochamy :loveu:

Fiodek ma jeszcze duże kłopoty z oczkami, drapie je do krwi, nawet okulista nie był w stanie pomóc, bo nie wie od czego to jest - czy od nużycy (najprawdopodobniej), czy też to jakaś alergia (chociaż karmę ma dobrą, bo je Hills Z/D, a od dziś Eukanubę Dermatosis), dostał kropelki i zobaczymy co dalej. Jutro wizyta kontrolna u weta i pobranie krwi (bo miał wysoki mocznik) - zobaczymy, czy przytył i czy "krew się poprawiła" :roll:

Posted

aaaa no to dobrze że żyć bez siebie nie mogą :) Porób im foty, bo zdjęć niegdy za dużo :lol::lol::evil_lol:
No i czekamy na wyniki Fiodorka, oby były lepsze

Posted

[quote name='agnieszka32']A widzisz ten wielki walec na trawniku, a w tle jest czarna wielka miska? Zakrywają ogromne dziury w trawniku [/quote]

:evil_lol: a ja właśnie miałam pytać czy w zimie ubijacie trawnik :lol: