Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szajka - Xena zostaje w kochanym dt :) :) :)

Szajka przez wiele miesięcy błąkała się w Sochaczewie. Była dokarmiana przez dobrych ludzi, którzy jednak nie byli w stanie zapewnić jej ochrony przed psami czy agresywnymi ludźmi w związku z czym ma rany na ciele. Mimo to bardzo się garnie do ludzi.
Obecnie przebywa w Warszawie w domu tymczasowym. Została tam zabrana w obawie, że nie przetrwa zimy....

Szajka jest młodą (ok. 2 letnią), uroczą suczką w typie amstaffa. Została już wysterylizowana.
Jest bardzo łagodna w stosunku do wszystkiego co się rusza (ludzie, psy, koty). Taka zwyczajna ciapa. Jest też bardzo spokojna i bardzo grzeczna.

Dobrych ludzi, którzy chcieliby ją adoptować prosimy o kontakt pod numerem telefonu: 606 36 39 31

Przed podpisaniem umowy adopcyjnej zostanie przeprowadzona standartowa wizyta przedadopcyjna i już po adopcji - wizyta poadopcyjna.

zdjęcia do ogłoszeń:

kopiuję maila od jednej ciotki z dogo :cool3:

Hej,

Pilnie poszukuję pomocy dla tej uroczej bullowatej. Dziewczyna miała 8 szczeniaków ( wszystkie już w nowych domach ) mieszka pod płotem u dobrych ludzi, którzy ją dokarmiają, ale ze względu na niechęć ich własnej suki nie mogą przygarnąć tej bidy. Suńka chodzi samopas po całej okolicy....w końcu skończy pod jakimś samochodem.

Zimy bankowo nie przetrzyma. Została przez tych ludzi wysterylizowana. Jest bardzo łagodna do wszystkiego co się rusza ( ludzie, psy, koty ). Taka zwyczajna ciapa.

Błąka się po Sochaczewie, ale ludzie, którzy jej pomagają dowiozą do Warszawy - obiecują także pokryć koszt szczepień i karmy ( gdyby ktoś ją do dt wziął, to sponsorują zywienie )

Gdyby ktoś miał jakikolwiek pomysł na pomoc małej - proszę o kontakt 606 36 39 31

dzięki!!!!!!

Agnieszka

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

luka1 napisał(a):
Swego czasu rozmawiałysmy o suni

Luka...czy to ta suńka, którą nam zgłaszała Pani od doga argentyńskiego ? co byłysmy na wizycie :roll:

Posted

nie wiem jak ona wytrzymuje te temperatury :shake: moja lezy w domu pod polarowym kocem, bo jej zimno :-(

tu mamy super sytuacje, bo panstwo opłacą karme i szczepienia, sterylka załatwiona a sunia ciapowata, wiec tylko wolnego dt brakuje :-(
gdyby to wyszło tydzien temu, to moj TZ by ją wziął a teraz już ma inną sunie na dt...

Posted

To kurde wyszło tydzień temu, tylko mi zdjęcia przez skrzynkę nie przeszły - bo były wielkie. Musiały pójść do Kanzaj, tam je zmniejszono i do mnie....

Kurrrde no zawsze pod górę.
W każdym razie nie jestem za tym, żeby poszła do schronu. Tam też będzie zimno....

Przepraszam mam uraz, ale w schronie, w którym czasem pomagam, zeszłej zimy zamarzły dwa bulowate...jeden taki straszny staruszek oddany przez właścieli......

Strasznie mi ta mała w serce zapadła.......Ci co się nią opiekują, to naprawdę dobrzy ludzie - mają 3 własne psy ( w tym jednego ode mnie). Rozsądni - szczeniakom sami domy znaleźli - sukę wysterylizowali. Ale tej nikt nie chce.......

Posted

Piratka co nie? Idealną ma tą plamę:-)

Na razie to dziewczyna jest ok.......ale za chwilę będziemy zbierać na kroplówki i wyciągać ją z zapalenia płuc. Ech życie.

Posted

właśnie! imie!

moze Szajka albo cos zbójowatego :cool3::evil_lol:
mam nadzieje, ze ta plamka kogoś urzeknie :cool3:

powiem Wam ciotki ze ostanio wszystkie wyciagniete ze schronow bullowate mają conajmniej gluta :-(

Posted

[quote name='rufusowa']właśnie! imie!

moze Szajka albo cos zbójowatego :cool3::evil_lol:
mam nadzieje, ze ta plamka kogoś urzeknie :cool3:

powiem Wam ciotki ze ostanio wszystkie wyciagniete ze schronow bullowate mają conajmniej gluta :-(

Szajka jest bardzo uroce:-)

No dokładnie - psy bez podszerstka.....zawsze mnie trzesie gdy takie widzę zimą w schronie.
Gdzie ją kurcze upchnąć???

Posted

I ja....

Ona ma tam niby wystawiony taki kontenerek plastikowy, że by mogła się schować, ale osobista sunia państwa, którzy ją dokarmiają, Szajkę przepędza

Niunia, może napisz do Wisełki, ona jest mistrzynią w ogłoszeniach (ja się dzisiaj urlopuję;) )

Posted

luka1 napisał(a):
Ziutka - wstawiłaś już ją do kącika adopcyjnego Leszna?

Tak jest Pani Prezes :eviltong: jutro pewnie się pojawi na stronie :lol:

Posted

czy ma ktoraś ciotka wene coby tekścik sklecić?

jesli nie, to ja moze pozniej cos wymysle..jak sie luzniej w pracy zrobi

Wisełka dzis juz wyszła ale poprosze ją :p