MajeczQa Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 hehe :D Tyle że Dior ma uzebienie jednostronnie bezkłowe . A wogóle jakie znowu jak Grzanek? Grzanek miał przodozgryz z pokrzywieniem , a Dior ma piękne i prawie proste zabki w kolorze złotej pszenicy.Chyba że o kolorku mówisz to może być jak Grzanek :eviltong: Quote
MajeczQa Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Diorinka hop!! Ja nie wiem czemu o nim nikt nie pamięta gdzie Diorownica ma ogłoszenia?? i czy ma wogóle... bo jak nie ma to majeczka się za nie weźmie, bo mi mojego kundliska burego zbyt zal żeby tyle czasu musiało w schronie siedzieć a jest fantastyczny. Z dnia na dzień coraz lepszy, coraz bardziej posłuszny. Pieknie siada i podaje łapy. leżeć też umie ale nie wiem czy to wykonywanie komendy czy przypłaszczanie się do ziemi ze strachu. Nagram filmiczek to się pochwalę chociaż moją Diorownicą :evil_lol: Quote
aganela Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Pięknie się ten "staruszek";) Uśmiecha..:loveu::multi: Quote
MajeczQa Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Jaki staruszek znowu? :mad:Ja wam dam staruszka:mad: Diorinka to jest szczeniak z krwi i kości tylko że taki juz wyrośnięty 8 letni :lol: Nie dośc że go owczarkiem ochrzciły to jeszcze staruszkiem,no nie. To jest bardzo młody duchem i energiczny pies, jeszcze mu do starości duuużo brakuje. a jak kto nie wierzy to zapraszam do potrzymania go chociaż przez chwilę na smyczy :lol: Wiecznie zywy i nigdy się nie męczy. ;) Quote
Onaa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 może to nie jest taki typowy Onek z wyglądu ale najważniejsze że ma fjny charakter czy piesek miał już swoje plakaty i ulotki ? Quote
MajeczQa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Dogo07 napisał(a): czy piesek miał już swoje plakaty i ulotki ? Tez bym to chciała wiedzieć , ale jak widać założycielka wątku chyba o nim zapomniała całkiem...:roll: I czy ten pies wogóle ogłoszenia ma i gdzie,bo biedaka trzeba ogłaszać prędko, a z tego co wiem wątek jest od listopada i efektu żednego z tego nie ma. Quote
Onaa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 I właśnie dlatego Asior może Ci potrzeba odrobiny pomocy :) MajeczQa - czy Ty zajmujesz się bezpośrednio psiakiem w schronisku ? Quote
Asior Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 Majka.. nie zapomniała, tylko naprawde ma sporo na głowie i inne bardzo potrzebujące bidy :angryy: Pogadamy za pare lat jak TY będziesz miała dwójkę dzieci i tyle na głowie co ja :mad: niee Dior nie ma ogłoszeń... bo mówiłam Ci mjaka, ze nie mam tekstu!!!!!! Quote
MajeczQa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Asior napisał(a):Majka.. nie zapomniała, tylko naprawde ma sporo na głowie i inne bardzo potrzebujące bidy :angryy: Pogadamy za pare lat jak TY będziesz miała dwójkę dzieci i tyle na głowie co ja :mad: niee Dior nie ma ogłoszeń... bo mówiłam Ci mjaka, ze nie mam tekstu!!!!!! Każdy ma coś na głowie...A dzieci nie planuję, więc może będę miała mniej. Lubię jak się na mnie oburzasz :evil_lol: Ja tu chcę pomóc w ogłoszeniach i jeszcze zostałam okrzyczana no nie, gdzie sprawiedliwośc na tym świecie :lol: A wogole jak Diorownica nie ma tekstu ogłoszeń jak ma.. :/ Dogo07 napisał(a): MajeczQa - czy Ty zajmujesz się bezpośrednio psiakiem w schronisku ? Tak. Nie mam wyjścia.:eviltong: Tylko ja chyba wyrażam chęć ostatnio na miotanie się z Diorownicą i co sekundę posiadania go na plecach :eviltong: Quote
Onaa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 ojejku jak ja nie lubie sprzeczek na dogomanii:shake: A wracając do piesia - on ma na imie Dior tak ? bardzo ekskluzywnie :lol: to on ma jakieś ogłoszenia ? a allegro ? na wątku nic o ogłoszeniach nie widać: Biedny Diorek - nie ma swoich ogłoszeń, mało tu osób zagląda i a taki fajny piesiu piszeci, że jest !!! To nic - czy Ty Majeczka możesz mu zrobić super allegro - ja nie mam tam konta - aha i mogłabyś się dowiedzieć w schronisku jak on dawno już jest ewentualnie skąd się wziął ? i czy jest zaszczepiony / odrobaczony / wykastrowany ? ładnie prosze :) Quote
Asior Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 Dogo07 napisał(a):ojejku jak ja nie lubie sprzeczek na dogomanii:shake: jakich sprzeczek :-o allegro będzie miał , jak Majka mi dostarczy tekst :mad: Quote
Onaa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Asior :) ja się tych pałek :mad: boję no chyba że Wy to tak z sympatii :) a sie nie znam i sie wcinam niepotzrebnie Quote
Asior Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 Dogo07 napisał(a):Asior :) ja się tych pałek :mad: boję eeetam drewnianej pałki się boisz :razz: Dogo07 napisał(a):no chyba że Wy to tak z sympatii :) a sie nie znam i sie wcinam niepotzrebnie noo tak właśnie :evil_lol: Quote
MajeczQa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 My sie tak z Aśką zawsze,więc to pod sprzeczki nie podkładaj ;) Nieraz się z nią próbuje pokłócić i mi sie nie udaje :eviltong: Ja czasem muszę jej dogryźć żeby ją zmobilizować do działania :eviltong: Ale faktycznie ni mo co juz gadać, trzeba robić ogłoszenia. To ja ładnie proszę o alegierko i sie biorę do ogłaszania mojej Diorownicy. Jak Ci tekstu nie wysłałam to wyślę , a wogóle już nie wiem o który tekst chodzi, bo poprzednio jak napisałam po raz pierwszy o diorze to okrzyknęlaś to doskonałym tekstem do allegro... Czyli ma byc lepsiejszy? Quote
Onaa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 MajeczQa :) mogłabyś się dowiedzieć w schronisku jak on dawno już jest ewentualnie skąd się wziął ? i czy jest zaszczepiony / odrobaczony / wykastrowany ? to mogłoby uzupełnić info do ogłoszeń no a potem to tylko słupy nam by zostały ! Quote
Asior Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 jesoo, ale gdzie mi to wysyłalaś?? na pw czy na maila?? Quote
MajeczQa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Niemalże pewna jestem że wysłałam Ci już kiedys tekst na maila, ale skoro powiadasz że nie ma to wysyłam ponownie zmienioną ciut wersję. baldżo prosze o allegro i ogłoszonka. Kontakt możesz podawać na mnje, bo to wkońcu moje Diorzysko ;) Quote
Onaa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 chciałam zapytać czy można się przyłączyć czy też same dacie sobie radę ? Quote
MajeczQa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Jesli przyłączyc do sporów to nie zachęcam, ale jak do ogłoszeń to proszę bardzo ;) Jak co to mogę wysłać całą sesję Diorowską do wyboru do koloru. I tekst też , chociaż ostatnio nie mam głowy do tekstów i mi jakieś mętne wychodzą.... Quote
Onaa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 do sporów to ja się raczej nie przyłączam bo pokojowa ze mnie dziewczyna :lilangel: no chyba żeby chodziło o obronę słabszego poszkodowanego to wtedy :2gunfire: Myślałam o ogłoszeniach bo sam wątek nie zawsze pomoże psu znaleźć dom :) Dobrze chociaż że Diorek ma Was - do spacerów, do tulenia, do miziania :lol: Quote
Asior Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 Majka, ja nadal nic nie dostałam na maila :roll: Quote
Onaa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 ja sobie co nie co wziełam z Waszych opisów psiaczka - zwł. z cudnego opisu MajeczQi :) na ogłoszenie i jak tylko troche wiecej czasu złapie to pare ogłoszeń mu zrobie w internecie - poza allegro oczywiście tylko jaki kontakt ? do kogo ? nr .tel. ? a co myślicie o plakatach dla Diorka ? lub ulotkach? Quote
MajeczQa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Dogo tak strasznei dziękuję że Diorkowi chcesz pomóc :loveu: Jemu potrzeba domeczku, bo biedak za ludźmi tak szaleje że to aż niewyobrazalne. kontakt możesz do mnie podawać,bo to "moja" psina , no chyba że Asior ma coś przeciwko... A plakaty i ulotki to dobry pomysł. Jego trzeba bardzo intensywnie ogłaszać, bo co jak co ale sie nie bujajmy że on szans nie ma zbyt wielkich :-( Tak zauważyłam nawet po tym co w schronie że nieraz ludzie z taką niechęcią straszna do niego podchodzą... ehhh..bo nie jest ani młody ani przepiękny i do tego jeszcze ogłupiały...:shake: Biedna Diorinka:-( a to takie cudowne psicho.. Tylko trzeba go poznać i odpowiednio do niego podejść. Quote
Onaa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 a jaki jest kontakt do Ciebie MajeczQo ? bo nie wiem co pisać w ogłoszeniach / "Tak zauważyłam nawet po tym co w schronie że nieraz ludzie z taką niechęcią straszna do niego podchodzą..." - ale dlaczego z niechęcią , nie rozumiem :roll: przecież tak go ładnie opisywałaś - no chyba że to z miłości do niego a wiadomo - miłość jest ślepa :lol: ale przecież te fotki ma takie fajne i nawet na nich widać jaki psiak jest serdeczny i pragnie być z ludźmi a ogłupiały to w jakim sensie ? ale agresywny żeby warczał to nie jest chyba, prawda ? Quote
MajeczQa Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Dogo07 napisał(a): "Tak zauważyłam nawet po tym co w schronie że nieraz ludzie z taką niechęcią straszna do niego podchodzą..." - ale dlaczego z niechęcią , nie rozumiem :roll: przecież tak go ładnie opisywałaś - no chyba że to z miłości do niego a wiadomo - miłość jest ślepa :lol: ale przecież te fotki ma takie fajne i nawet na nich widać jaki psiak jest serdeczny i pragnie być z ludźmi a ogłupiały to w jakim sensie ? ale agresywny żeby warczał to nie jest chyba, prawda ? Dior nie jest agresywny, ale jest nieopanowany. Jak widzi że ktoś idzie do bramy to zaczyna szczekać, piszczeć i sie szarpać. I to nie jest agresja tylko...no nie wiem.. jakieś takie wołanie cżłowieka... Jak idą obok nas ludzie to Dior chciałby się do każdego przyczepić i wszystkim kładzie się pod nogami. W nim jest bardzo dużo takiej uległości. To widać od razu. on nawet jak idzie w czyjąś stronę to nieraz idzie na przygietych nogach prawie przy ziemi i im bliżej człowieka tym bardziej lezy. Diora żeby polubić trzeba poznać i zrozumieć, bo tak na pierwszy rzut oka nie sprawia dobrego wrażenia. Miota się, piszczy, szarpie,nie potrafi stanąć na moment... no i w dodatku te 8 lat... I żeby było lepiej to ma taki dziwny bury kolor, który nie przyciąga uwagi jak typowe umaszczenie owczarków ludzie nie chcą takich psów. i ja jetsem ty zrozpaczona :placz: bo dior jest taki wspaniały... i nad nim naprawdę się da zapanować jak się trochę nad nim popracuje. Odkąd staram się z nim pracować to jest lepiej z dnia na dzień. Gdyby on miał kogoś na codzień i ten kktos by w tego psa włożył troche pracy to to byłby ideał... Quote
Recommended Posts