Asior Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Witam Oto Dior, cudny, kochany, wspaniały onek z krakowskiego schroniska... Psiak oceniony jest na ok 6-7 lat . Ma naprawde wspaniały charakter, strasznie się cieszy na widok człowieka.... Musiał być bity, bo kuli się jak widzi smycz :( domek by się przydał ..na już :( Quote
aganela Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Hop!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Co z psiakiem?? Quote
Asior Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 jest nadal, cieszy się tak strasznie jak się do niego przychodzi :( nie zdążyłam go wyprowadzić wczoraj bo już ciemno było :placz: Quote
MajeczQa Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Ja już odwiedzam moją Diorinke najsłodszą :loveu: To jeden z moich najukochańszych i najbardziej świrniętych psiaków w schronisku. Serce mi pęka jak myślę że taki pies siedzi samotny w kojcu :( :( Jestem w nim bezgranicznie zakochana.... Aśka coś skąpo o nim napisała więc ja muszę go podsumować raz a porzadnie i skutecznie ;) Dior jest jedynym w swoim rodzaju tak wspaniałym psem. Nie spotkałam nigdy stworzenia które by było tak bardzo oddane człowiekowi. Diorzysko to przekochana i wesoła bestia. Choćby nie wiem jak poważny był człowiek to każdy na jego widok się usmiecha. Ma w sobie coś co przyciąga. Ma jakąś taką wewnętrzną radość i nieskończoną miłość, która kryje się pod zwykłym szarym i smutnym kundliskiem. Na widok człowieka pruje jak oszalały, piszczy i macha ogonem żeby tylko go głaskać. Jest bardzo uległy. Widać że chyba mu ktos tresurę ładną kiedyś urzadził.... Diorzysko jest strasznie wewnętrznie zamotany... Widać że kłębi się w nim naraz i nieokiełznana radość i paraliżujący strach. Przy swoim szalonym zachowaniu jest bardzo rozumny. Przez krótki czas załapał bardzo dużo rzeczy. Boi się strasznie zrobić coś źle. Przy jakimkolwiek poleceniu dosłownie czołga się po ziemi z błagalnym wzrokiem "ja zrobię wszystko tylko mnie nie bij". Boi się okropnie sytuacji kiedy przyciąga się go na smyczy. Próbowałam go nauczyć chodzić przy nodze i ile razy zorientował się że stoi zbyt blisko mnie to wyskakiwał do góry i szarpał się potwornie. Niestety taki uraz mu chyba zostanie do końca życia. :( Poza takimi sytuacjami jest bardzo radosnym i towarzyskim pieskiem. Kocha ludzi. Chciałby mieć dla siebie wszystkich.Żeby wszyscy przy nim stali, wszyscy naraz go głaskali i wszyscy zajmowali się tylko nim i nim. Od momentu jak go poznałam zmienił się. Nie wiem czy to przez pogodę, czy przez to że ma zapewnione czeste i długie spacery, ale dawniej zdawal mi się bardziej oszalały. Teraz jest trochę bardziej opanowany. Już trochę wie co mu wolno a czego nie, nie miota się aż tak na smyczy. I jestem zachwycona dwoma rzeczami - tym jak pięknie od ostatniego czasu pozwala mi się wyprowadzać i wprowadzać do klatki - z dnia na dzień coraz mniej protestu, coraz mniej szarpania, i drugie to Dior idący między klatkami. Jestem tym zachwycona, on podnosi z dumą głowę i przechodzi między kłapiącymi na niego pyskami jakby mówił " wybaczcie panowie, nie mam teraz czasu, ja idę teraz na spacer" :P Ogólnie na spacerach to na widok innych psów się rozdziera troszku, ale ostatnio myślę czy to nie czasem rozpaczliwe wołanie do ludzi, którzy są przyczepieni z drugiej strony smyczy ;) Tak żeby podsumować to moje długie podsumowanie to podsumuje krótko że Diorinka jest najwspanialszym psem świata ;) Rozpisałam się troszku, ale to nic, o nim tyle mozna pisać ;P A wogóle to to jest skrócona wersja tego co napisałem wczęsniej :P Quote
Asior Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 chyba to wykorzystam na allegro :evil_lol::diabloti: pięknie to napisałaś :) Quote
MajeczQa Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 to Dior nie ma jeszcze allegro?!:mad: Quote
MajeczQa Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 :mad::mad::mad: allegro albo życie - wybór należy do Ciebie. Mam takie ładne fotki to zaraz wrzucę. Może się przydadzą. Szczególnie że akurat te fotki Diora zupełnie Ci nie wyszły. Wyglada na nim jak zdychający dziad z tłustą sierśćią ... A Dior przecież taki nie jest... Ja tu muszę go zacząć pokazywać z lepszej strony bo z Tobą to on daleko nie zajdzie. Quote
MajeczQa Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 No to wrzucam po kolei. Jak dla mnie na wszystkich jest piękny :loveu: no który pies ma taki przeszywający wzrok?? i taki radosny psi uśmiech :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
MajeczQa Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 A to moje ulubione zdjęcie : Czyż on nie jest cudowny?? Quote
Asior Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 nooo boski jest boski :P a kto Ci go przedstawił, no kto?? ASIOREK :diabloti: Quote
MajeczQa Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 PANI ULA Asiorek ostatnio pomylila Diora z Harrym, wiec....:diabloti: Quote
Asior Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 nieprawda BO JA :P i wcale nie pomyliłam, tylko się przejęzyczyłam.. wiesz, zę zawsze wymienaim 5 imion zanim wypowiem to właściwe :P Quote
MajeczQa Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Diorinka hop! Słoneczko nam zaczyna świecić, to nie będzie ci tak zimno i smutno... Majeczka przyjdzie to pójdziemy sobie biegać po słoneczku i będziesz sie cieszył jakbyś miał wkońcu swojego własnego cżłowieka i chociaż przez chwilę nie będziesz taki strasznie samotny.... :-( Gdzie jest dom dla takiego wspaniałego i jedynego w swoim rodzaju psa?? Dlaczego on tyle czasu siedzi samotnie? Czego mu brakuje w urodzie czy w zachowaniu że jest tak strasznie omijany i skazany na samotność?? Przecież to taki wspaniały pies.... :-( Przecież on tak bardzo chce kogoś pokochać... Quote
MajeczQa Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Diorinka hop! Pobiegamy sobie w weekend, czekaj tam ładnie na mnie :) Quote
agamika Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 tak strasznie skrzywdzony pies ... koszmar .. pies bojący się własnej radoiści :-( .. a raczej, reakcji człowieka na jego radośc :-( zdjecie od majki Quote
MajeczQa Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Nikt tego biednego Diora nie odwiedza :-( A ja mam nowe zdjęcia na których wygląda lepiej niż na tych Aśkowych, bo to akurat taki model co przy lampie bł brzydko wychodzi. Będą dobre do allegro i ja mam nadzieję , że Dior dostanie wkońcu to swoje obiecane allegro. MajeczQa ładnie prosi o allegro :mad::mad::mad: Tekst oczywiście napiszę na pierwszym miejcu dla Diora i to postaram się taki tekst żeby tyle ludzi się zgłosiło żeby był o niego krwawy bój :evil_lol: Zdjęciaszki Diorownicy : Jak dla mnie to tu wygląda jak szczeniak :loveu: Spójrzcie w te piękne oczyska :loveu: Boshe jaki on jest pięknyyyy :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: No czyz nie? Quote
agamika Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Grzanek ma wspaniałe białe ząbki:eviltong:, a własnie o ten ubytek mi chodzi :eviltong: , nie ma on tego samego kła :eviltong: Quote
Recommended Posts