Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam
Oto Dior, cudny, kochany, wspaniały onek z krakowskiego schroniska... Psiak oceniony jest na ok 6-7 lat . Ma naprawde wspaniały charakter, strasznie się cieszy na widok człowieka.... Musiał być bity, bo kuli się jak widzi smycz :(
domek by się przydał ..na już :(

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Ja już odwiedzam moją Diorinke najsłodszą :loveu:
To jeden z moich najukochańszych i najbardziej świrniętych psiaków w schronisku.
Serce mi pęka jak myślę że taki pies siedzi samotny w kojcu :( :( Jestem w nim bezgranicznie zakochana....
Aśka coś skąpo o nim napisała więc ja muszę go podsumować raz a porzadnie i skutecznie ;)

Dior jest jedynym w swoim rodzaju tak wspaniałym psem.
Nie spotkałam nigdy stworzenia które by było tak bardzo oddane człowiekowi.
Diorzysko to przekochana i wesoła bestia. Choćby nie wiem jak poważny był człowiek to każdy na jego widok się usmiecha.
Ma w sobie coś co przyciąga. Ma jakąś taką wewnętrzną radość i nieskończoną miłość, która kryje się pod zwykłym szarym i smutnym kundliskiem.
Na widok człowieka pruje jak oszalały, piszczy i macha ogonem żeby tylko go głaskać. Jest bardzo uległy. Widać że chyba mu ktos tresurę ładną kiedyś urzadził.... Diorzysko jest strasznie wewnętrznie zamotany...
Widać że kłębi się w nim naraz i nieokiełznana radość i paraliżujący strach.
Przy swoim szalonym zachowaniu jest bardzo rozumny. Przez krótki czas załapał bardzo dużo rzeczy.
Boi się strasznie zrobić coś źle. Przy jakimkolwiek poleceniu dosłownie czołga się po ziemi z błagalnym wzrokiem "ja zrobię wszystko tylko mnie nie bij". Boi się okropnie sytuacji kiedy przyciąga się go na smyczy. Próbowałam go nauczyć chodzić przy nodze i ile razy zorientował się że stoi zbyt blisko mnie to wyskakiwał do góry i szarpał się potwornie.
Niestety taki uraz mu chyba zostanie do końca życia. :(

Poza takimi sytuacjami jest bardzo radosnym i towarzyskim pieskiem.
Kocha ludzi. Chciałby mieć dla siebie wszystkich.Żeby wszyscy przy nim stali, wszyscy naraz go głaskali i wszyscy zajmowali się tylko nim i nim.

Od momentu jak go poznałam zmienił się. Nie wiem czy to przez pogodę, czy przez to że ma zapewnione czeste i długie spacery, ale dawniej zdawal mi się bardziej oszalały. Teraz jest trochę bardziej opanowany. Już trochę wie co mu wolno a czego nie, nie miota się aż tak na smyczy.
I jestem zachwycona dwoma rzeczami - tym jak pięknie od ostatniego czasu pozwala mi się wyprowadzać i wprowadzać do klatki - z dnia na dzień coraz mniej protestu, coraz mniej szarpania,
i drugie to Dior idący między klatkami. Jestem tym zachwycona, on podnosi z dumą głowę i przechodzi między kłapiącymi na niego pyskami jakby mówił " wybaczcie panowie, nie mam teraz czasu, ja idę teraz na spacer" :P
Ogólnie na spacerach to na widok innych psów się rozdziera troszku, ale ostatnio myślę czy to nie czasem rozpaczliwe wołanie do ludzi, którzy są przyczepieni z drugiej strony smyczy ;)

Tak żeby podsumować to moje długie podsumowanie to podsumuje krótko że Diorinka jest najwspanialszym psem świata ;)
Rozpisałam się troszku, ale to nic, o nim tyle mozna pisać ;P
A wogóle to to jest skrócona wersja tego co napisałem wczęsniej :P

Posted

:mad::mad::mad:
allegro albo życie - wybór należy do Ciebie.

Mam takie ładne fotki to zaraz wrzucę.
Może się przydadzą.
Szczególnie że akurat te fotki Diora zupełnie Ci nie wyszły.
Wyglada na nim jak zdychający dziad z tłustą sierśćią ... A Dior przecież taki nie jest...
Ja tu muszę go zacząć pokazywać z lepszej strony bo z Tobą to on daleko nie zajdzie.

Posted

No to wrzucam po kolei. Jak dla mnie na wszystkich jest piękny :loveu:

no który pies ma taki przeszywający wzrok??

i taki radosny psi uśmiech

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Diorinka hop!

Słoneczko nam zaczyna świecić, to nie będzie ci tak zimno i smutno...
Majeczka przyjdzie to pójdziemy sobie biegać po słoneczku i będziesz sie cieszył jakbyś miał wkońcu swojego własnego cżłowieka i chociaż przez chwilę nie będziesz taki strasznie samotny....

:-(

Gdzie jest dom dla takiego wspaniałego i jedynego w swoim rodzaju psa??
Dlaczego on tyle czasu siedzi samotnie?
Czego mu brakuje w urodzie czy w zachowaniu że jest tak strasznie omijany i skazany na samotność??
Przecież to taki wspaniały pies.... :-(
Przecież on tak bardzo chce kogoś pokochać...

Posted

Nikt tego biednego Diora nie odwiedza :-(
A ja mam nowe zdjęcia na których wygląda lepiej niż na tych Aśkowych, bo to akurat taki model co przy lampie bł brzydko wychodzi.
Będą dobre do allegro i ja mam nadzieję , że Dior dostanie wkońcu to swoje obiecane allegro.
MajeczQa ładnie prosi o allegro :mad::mad::mad:
Tekst oczywiście napiszę na pierwszym miejcu dla Diora i to postaram się taki tekst żeby tyle ludzi się zgłosiło żeby był o niego krwawy bój :evil_lol:

Zdjęciaszki Diorownicy :

Jak dla mnie to tu wygląda jak szczeniak :loveu:

Spójrzcie w te piękne oczyska :loveu:

Boshe jaki on jest pięknyyyy :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
No czyz nie?