iwop Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Reaktywuję wątek Aresa - onaka z guzem ślinianki. Ares przebywa u pijaka, u którego do niedawna trzymaliśmy psy. Osoby, które się nim zajmowały przestały się nim interesować. Ares siedzi cały czas na łańcuchu przy budzie... Pijak go nie lubi. Desperacko szukam dla niego jakiegoś miejsca .... Ani Jola ani ja nie możemy tam więcej chodzić. Podajemy tylko karmę przez pewną panią. Nie chcę pisać o szczegółach, ale naprawde nie moge tam chodzić. Aresa trzeba będzie pewnie operować... Mamy nowego podpiecznego. Ares, około 7 letni onek z obryzionym uchem i powiekszona slinianką został wyrzucony na rozdrożu. Jest bardzo łagodny... Jest teraz u p. Wieśka, ale Szpilka (mix bokserki z mojego podpisu) go nie toleruje... Zakładam ten wątek bez większych nadziej, ale co mam zrobić...?:placz: Kilkuletni owczarek niemiecki (mix) o niezwykłym umaszczeniu w niebieskie kropki. Pies został wyrzucony z samochodu. Tymczasowi opiekunowie pilnie szukają mu domu. Lubi dzieci. Łagodny. Lubi inne zwierzęta. Stróżuje. [email protected] 602-331-413 Oto Ares Quote
iwop Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 Nikt nie zechce starego, schorowanego psa...:placz: Quote
iwop Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Nie zrobiłam zdjęć bo kiedy tam idę to jest juz szarawo i nic nie widać...:shake: Onek jest bardzo biedny. Ma bardzo powiększoną śliniankę. Weterynarz stwierdził, że ten guz powstał w wyniku urazu mechanicznego, czyli najprawdopodobniej był bity...:placz: Nie jest to na szczęście bolewsne więc w niczym mu to nie przeszkadza... Ares śpi zamkniety w komórce na słomie... Właściwie to cały dzień siedzi w tej komórce bo Szpilka jest w stosunku do niego agresywna:-( Quote
agusiazet Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Biedny Ares, proponuję dla odmiany Szpilkę od czasu do czasu zamknąć w tej komórce!!! Quote
iwop Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Agusia, Szpilka jest zamykana w innej komórce! :placz: Quote
aganela Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Hop!!!zaznaczam A dziewczyny jego ATUTEM jest piękne umaszczenie:loveu: niebieskie merle?? Quote
jotpeg Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 przepiekny i wcale niestary pies, jak ktos o niego zadba, bedzie cudo. moze zmienic tytul na onek-merle? ON w kropki?? on jest nadzwyczaj oryginalny! Aganela, ne zostaly ci jakies maile/tel. po Larze?? (zawsze warto sprobowac...) Quote
iwop Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Jest bardzo łagodny , ale czujny i bardzo lubi dzieci...:oops: Quote
aganela Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Jotpeg,jest jeszcze pani z mieszkaniem z Wawy którą sprawdza/ała dziś przyjaciel_koni,ale ona bardziej patrzyła za młodym psiakeim. Dostałąm jeszcze smsa,od pani/pana-nie wiem z opolskiego,który ma owczarka samca i było jej mu żal. Quote
aganela Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Hop!! dobrze kóraś dogomaniaczka radziła zmiencie mu tytuł coś niebieski onek merle,niebieski onek?? żeby więcej ludzi ściągneło...no bo kurcze jest wiele psiaków wyrzuconych z auta...ale tylko TEN ma takie wspaniałe umaszczenie:oops: Quote
jotpeg Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 aganela napisał(a):niebieski onek iwop, ja bym dala taki tytul... :cool3: kazdy by chcial sprawdzic, co to :-o i nie ze stary, jesli faktycznie ma 7-8 lat to jest w sile wieku. Quote
jotpeg Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 chyba trzeba oglaszac cudaka... :modla::modla: Quote
Masza4 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Piękny pies o ciekawym umaszczeniu. Może allegro? :oops: Quote
jotpeg Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 moze jak iwop sie wypowie. dzieki Masza4, ze go zauwazylas! Quote
epe Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Przyszłam odwiedzić ślicznego, zaraz poczytam cały wątek!;) Quote
epe Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Już przeczytałam i mam pytanie- czy wiadomo coś na temat jego chęci do zabaw z psami/sukami? Pytam,bo ja z kolei pomyślałam o tej pani od Betbet,jej sunia się nudzi i pani myśli jednak o wzięciu psa dla towarzystwa do zabaw z nudzącą się sunią;) Ona ma takie dobre serce,skoro przygarnęła psiego staruszka i dlatego Lara tam nie pojechała! Quote
Recommended Posts