Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 526
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Jolanta08 napisał(a):
Szanse są nikłe ponieważ w każej chwili nerki magą przestać pracować a wówczas Misia napuchnie od płynów.To wszystko takie okropne

:-(:-(:-(

Biedna sunieczka:-(
Wspólczuję serdecznie.

Edited by Tola
Posted

Tola napisał(a):
Moze tutaj znajdziesz podobny przypadek, moze czyjes rady przydadzą się...
http://www.dogomania.pl/forum/forums/1089-Urologia
Tutaj jest cos o dializie
http://www.dogomania.pl/forum/threads/222110-Niewydolność-nerek-prosze-o-pomoc!

Dziękuję bardzo dużo czytałam na temat mocznicy przez te dwa dni ,chętnie skorzystałabym z dializy ale to cholernie daleko a ja nie mam samochodu.

Zdecydowałam ,niech się dzieje wola nieba , Misia wraca do domu. Zamartwiłabym się gdyby miała odejść sama w szpitalnym boksie.

Posted

MISIA ODESZŁA ZA TM w szpitalu ale mocno przytulona do mnie i owinięta w ulubiony kocyk.W międzyczasie dostała atak padaczki a potem zaczęła puchnąć bo nerki odmówiły pracy.Nie kontrolowala niczego ,nie potrafiła stać na łapkach ,ciężko oddychała a oczka i ciałko miała mocno spuchnięte.Jak ja się poryczałam :placz:Nie mogłam pozwolić by tak cierpiała...Misiu przebacz mi jeśli potrafisz ,kochanie...

Posted

Dopiero dziś poznałam Misię. Jeszcze żyła, a teraz już jej nie ma wśród żywych. Wierzę, ze ona wciąż jest, tylko w innym świecie i tam też jest szczęśliwa.
Do zobaczenia malutka...

Posted

Strasznie mi przykro. Biedna Misia
[*].
Jolu - bardzo Ci współczuję . Dzięki Tobie Misia
spędziła kilka lat w kochającym domu.

Posted

Jolanta08 napisał(a):
MISIA ODESZŁA ZA TM w szpitalu ale mocno przytulona do mnie i owinięta w ulubiony kocyk.W międzyczasie dostała atak padaczki a potem zaczęła puchnąć bo nerki odmówiły pracy.Nie kontrolowala niczego ,nie potrafiła stać na łapkach ,ciężko oddychała a oczka i ciałko miała mocno spuchnięte.Jak ja się poryczałam :placz:Nie mogłam pozwolić by tak cierpiała...Misiu przebacz mi jeśli potrafisz ,kochanie...

Boże swiety jakie to przerażające .....Jolu jestem myslami z Tobą .....dobrze ,ze byłaś z nią .....Tak mi przykro .....

Posted

[h=2]Za tęczowym mostem[/h][FONT=Arial]Zapłacz, kiedy odejdzie,
jeśli Cię serce zaboli,
że to jeszcze za wcześnie
choć może i z Bożej woli.
[/FONT]

[FONT=Arial]Zapłacz, bo dla płaczących
Niebo bywa łaskawsze,
lecz niech uwierzą wierzący,
że ona nie odeszła na zawsze.
[/FONT]

[FONT=Arial]Zapłacz, kiedy odejdzie,
uroń łzę jedną i drugą,
i - przestań nim słońce wzejdzie,
bo ona nie odeszła na długo.
[/FONT]

[FONT=Arial]Potem rozglądnij się w koło,
ale nie w górę; patrz nisko
i - może wystarczy zawołać,
ona może być już tu blisko...
[/FONT]

[FONT=Arial]A jeśli ktoś mi zarzuci,
że świat widzę w krzywym lusterku,
to ja powtórzę: ona wróci...
Choć może w innym futerku

/F.J. Klimek/[/FONT]

Posted

Jo37 napisał(a):
Strasznie mi przykro. Biedna Misia
  • .
    Jolu - bardzo Ci współczuję . Dzięki Tobie Misia
    spędziła kilka lat w kochającym domu.

• Misiu
  • :(:(:(

Jolu, serdecznie współczuję, znam ten ból dobrze i tulę Cię mocno !
    dałaś Misi szczęście i za życia, i przy śmierci

• Posted

mari23 napisał(a):
    Misiu
  • :(:(:(

Jolu, serdecznie współczuję, znam ten ból dobrze i tulę Cię mocno !
    dałaś Misi szczęście i za życia, i przy śmierci

• Tak - Misia była bardzo kochana, była dla swoich Państwa księżniczką.
    Jola dała jej 4 lata cudownego życia, za które dziękuję.
    Rozmawiałyśmy dzisiaj trochę; ból jest ogromny:(

Posted

Rozmawiałam niedawno z Jolantą08 - Misia została pochowana dopiero dzisiaj, w specjalnym pudełeczku na psim cmentarzu ( chyba w Chorzowie).
    Była taka młodziutka, kochana, potrzebna swojej Pani:(

Wciąż nie mogę uwierzyć:(

Posted

Tola napisał(a):
    Rozmawiałam niedawno z Jolantą08 - Misia została pochowana dopiero dzisiaj, w specjalnym pudełeczku na psim cmentarzu ( chyba w Chorzowie).
    Była taka młodziutka, kochana, potrzebna swojej Pani:(

Wciąż nie mogę uwierzyć:(

Śp Misia została pochowana na cmentarzu mieszczącym się na terenie schroniska w Bytomiu Miechowichach.Śp Misiula została wygłaskana przeze mnie po raz ostatni.Jest pochowana w kartoniku owinieta w ulubiony kocyk i ma ze sobą sznurek gryzak który uwielbiała i chowała go w Jej tylko wiadomym miejscu. Ma krzyż z tabliczką. Powiedziałam Jej do zobaczenia kochanie...

Posted

Jolanta08 napisał(a):
    Śp Misia została pochowana na cmentarzu mieszczącym się na terenie schroniska w Bytomiu Miechowichach.Śp Misiula została wygłaskana przeze mnie po raz ostatni.Jest pochowana w kartoniku owinieta w ulubiony kocyk i ma ze sobą sznurek gryzak który uwielbiała i chowała go w Jej tylko wiadomym miejscu. Ma krzyż z tabliczką. Powiedziałam Jej do zobaczenia kochanie...

Jolu, nie ma takich słów, które pocieszą.... nie ma..... i czas to też marny lekarz na ból....

chciałam, by i Misia zostawiła swój ślad na wątku, który w styczniu rozpoczynały i moje ukochane....
    poprosiłam moderatora, Misia jest w poście 206 tego wątku:
    http://www.dogomania.pl/forum/threads/220332-Nasz******-i-inne-zwierzęta-które-odeszły-w-2012-roku?p=20194197#post20194197

• 2 weeks later...
    Posted

Misiula ,w końcu odważyłam się wejść na Twój wątek,tak tesknię za Tobą... dzisiaj wieczorem kiedy na chwilkę wyszłam z domu spotkałam Panią z starszą sunią której śp Misia nie znosiła bo kiedyś zaszczekała na Misię z balkonu i od tej pory miała u Michulca przechlapane...tyle ludzi tak ciepło Cię wspomina a najbardziej Twój narzeczony Misiek,ktory smutny podszedł do mnie i wąchał..