Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jaaga']
Łaciatą sunię wzięła dzis po kąpieli do siebie moja mama, bo u mnie wszystkie trzy pozostałe ją gryzły. Powiedziała, że jeśli znajdziemy jej dom, to weźmie wtedy ratlerki. Pomóżcie więc w szukaniu domu krówce.
Moze to szansa dla tych starszych maleństw, bo chyba nikt ich nie zechce zabrać do siebie :shake:.

Wiesz Jaaga czemu ona jako druga? bo widziałam na moich oczach jak z całego boksu się wszystkie rzuciły na nią-malutka pod zlew się chciała wczołgac-kiepsko by było jakby ach ...dziękuję Ci!

• Replies 938
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mysle
Te kruszynki trzeba zabrac, 10 letnie kurduple w schronie- pozdrawiam serdecznie rodzine tamtego pana:cool1:

Jezu mamuska mnie zabije za samo myslenie:lol: 4 koty ktore mialy byc dt a sa ds, ale takie szczury to przeciez praktycznie polowa jednego kota:evil_lol:

Jutro zadzwonie jeszcze w kilka miejsc i bede urabiac rodzinke, pierwsze kroki poczynione. Nie moge nic obiecac, ale uwierzcie ze zrobie co w mojej mocy, zeby je wyciagnac jak najszybciej ze schronu.

Aha, jestem pelnoletnia, na dogo siedzialam dawniej jak mialam czas, nick zapomniany stad nowe konto. Popieram rasowy=rodowodowy, kocham wszystkie zwierzaki poza ludzmi, popieram sterylizacje, nie obchodzi mnie ich plec, stan zdrowia i wyglad. Biore (jesli sie uda) calosciowo, z chorobami, insektami i przywarami typowymi dla wieku starszego;)

One musza byc znowu czyjes, nawet jesli to bedzie tylko dt. Ta kupka nieszczescia bedzie mi sie dzisiaj snila:shake:

No i w gore moze ktos szybciej je wypatrzy!

Posted

[quote name='Lilith_she']
Popieram rasowy=rodowodowy, kocham wszystkie zwierzaki poza ludzmi, popieram sterylizacje, nie obchodzi mnie ich plec, stan zdrowia i wyglad. Biore (jesli sie uda) calosciowo, z chorobami, insektami i przywarami typowymi dla wieku starszego;)
[/quote]
jak dla mnie bomba!

dobrze i na temat! byłoby super! :placz:

Posted

[quote name='sleepingbyday']
melduję się na watku, jako dziadziofanka....
świtają jakies światełka dla kruszynek... oby!
[/quote]
dziękuję Sleep! dziadziofanka i ułomków też!:mad:
te dziadki seniorki są mini-naprawdę mini-mają tylko siebie-zwinięte razem w kłębuszek przy ścianie-gdy weszłam jazgot był potworny-na filmiku nie dochodzi aż tak-bębenki aż świdrowały-wszystkie wołały tak o dom-a one roztrzęsione przy tej ścianie:placz:jeden jak widac podszedł do kraty-ale to było tak jaby sprawdzał-czy to może jego pan...potem odszedł znów:placz:

Posted

malagos napisał(a):
Tak, takie maluszki to przytulanki, ale i stróże mieszkania, niech sie alarmy przeciwwłamaniowe schowają :cool3: :evil_lol:

E tam.. mój Gucio głuchy, prawie ślepy, zlodzieje wyniesli by go z poslaniem :evil_lol: Ale cóż mialam zrobić jak los postawil go na mej drodze.
Mam tez w przytulisku cudną , delikatną zmixowaną jamniczke. Teraz karmi małe , będe szukala jej domu, Małgosiu czy słyszysz ? Wprawdzie w moim łóżku już spią 3 jamniki ale dla tej kruszyny bym sie posunęla. ale zdrowy rozsądek nie pozwala mi .:placz:

Posted

Dopiero wrocilam do domu, przepraszam ze tak pozno pisze.

W domu wojna, ale walcze dalej:lol:

Wszyscy dzisiejsi klienci wiedza ze kruszyny szukaja domow i beda pytac znajomych, a ze to sklep zoologiczny to i wszyscy zezwierzeceni;)

Rowazam jeszcze adopcje do niemiec i hotel, co Wy na to? Dla mnie najwazniejsze jest teraz zeby je zabrac ze schronu, sadzicie ze udaloby sie uzbierac pieniazki na hotel? Miesiecznie moge bez problemu placic ok 250zl na kurduple, byle tylko ktos je stamtad zabral, nawet dzis.

Najwiekszym problemem jest znalezc tylko kogos u kogo moglyby pomieszkac, zebym mogla juz na spokojnie szukac ds. Moze zmienmy tytul na : dt poszukiwany.

Czy ktos moglby podjechac do schronu i napisac w kilku slowach cos o nich? Chociazby ze zyja i wciaz sa wszystkie trzy.

Domek dla staruszkow kurdupli pilnie poszukiwany, w zamian za opieke moge placic, wysylac karme, wszelki ekwipunek, tylko blagam niech je ktos stamtad zabierze. Sumienie mnie zzera ze na starosc one takie przerazone tam siedza i nic nie rozumieja.

Do gory! Do domku!

Posted

Jedna dobra dusza zaoferowała mi opłacenie sterylki dla łaciatki. jesli szybko pójdzie po zabiegu do nowego domu, to moge je zabrać do mojej mamy, jak wczesniej pisałam.
Lilith_she, jeśli pomogłabys finansowo przy nich, to mysle że udałoby się. Najgorsze są sterylki i kastracje, u nas konieczne.
Tylko podejrzewam, ze nie bedzie jak i komu zabrać ich ze schronu. Trudności były z dowiezieniem moich dwóch panienek i szczylka do Łodzi i tylko dzieki niespodziewanemu pojawieniu się Jo37 :loveu: udało sie je dostarczyć.
Najlepiej byłoby zorganizować transport i poszukać DT dla kilku psiaków jednocześnie, tak jak ostatnio.
Mam jeszcze kojec z budą, więc kolejny psiak mógłby przyjechac, ale finansowo teraz nie daje rady.

Może jednak ktoś da kącik staruszkom?

Posted

U nas musiałyby być. Jesli lekarz nie widzi przeciwskazań, to zawsze sterylizuję suczki nawet starsze. Małe psiaki są długowieczne i późno sie starzeja. Moje nastoletnie yorki świetnie sie czują i nie widac po nich wieku, jedynie oczka je zdradzają. Często też starsze suczki są sterylizowane z powodu ropomacicza czy guzów pojawiających sie z wiekiem na tle hormonalnym. Nie wiem, jak gdzie indziej, ale moja p. doktor robi zabiegi z małego cięcia i centymetrowa ranka swietnie sie goi.
Moja najstarsza yorka była nie wycieta, nigdy nie rodziła i w końcu dostała ropomacicze. jechałam w niedzielę z Katowic pociągiem do Wrocławia do znajomego chirurga, żeby szybko ją zoperował i uratował ją. Udało sie, ale od tego czasu boję sie tego jak ognia.

Posted

Lilith_she napisał(a):

Czy ktos moglby podjechac do schronu i napisac w kilku slowach cos o nich? Chociazby ze zyja i wciaz sa wszystkie trzy.

napisałam wszystko o nich na początku-co więcej? że drżą jak setki psów zaczyna szczek tak że w uszach świdruje?
po co jechac do schroniska-by spytac się czy są 3 mogę zadzwonic-wtedy widziałam 2-trzeciego nie było.
napisałam w jakich okolicznościach trafiły-do schroniska i w jakim są stanie psychicznym.

Posted

Ja również myslę, że samo dopytywanie sie nie ma wiekszego sensu, zwłaszcza, że nie ma tu nikogo mieszkajacego w poblizu schronu. Tam jednego dnia moga być wszystkie, a na drugi dzień żadnego. Ja też czekałam na sunię z oseskami, a przyjechała Łaciatka, bo tamtych już nie było.
Najważniejsze znaleźć chętnych na DT i jechać po psy. Jeśli któregoś z tych psów nie bedzie, to przecież są tam inne maleństwa potrzebujące pomocy.
Jak patrzę na Myszę, to serce mi się kraje, że musiała tam siedzieć. To tak cudown, oddany pies, że ani przez moment nie żałowałam swojej decyzji.

Posted

Ja podtrzymuje to co napisalam- co miesiac moge przesylac komus 250zl, albo przelewem albo w formie karmy, akcesorii, co tylko bedzie potrzebne. Zeby tylko ktos je wzial na dt.

Co do informacji o ktore prosilam- dziewczyny, jestem w domu okolo 9h dziennie, reszte w pracy albo przy zwierzakach. Robie wszystko zeby rowniez poza dt znalezc im ds, ale ludzie chca informacji. Szczegolnie, ze staram sie znalezc taki dom zeby poszly wszystkie trzy. Dlatego spytalam.

Wciaz jesli nie znajdziemy dt, bede probowala wyslac je do niemiec- wszystko lepsze niz schron.

Pozdrawiam i w gore!

Posted

Moja Zgrozia dzis pojechała do nowego domu, a Mysza jest zamówiona, tylko czeka na sterylkę.
Tak sobie myślę, czy nie dałoby sie znowu zorganizować wypadu do schroniska po psy :cool3:?
Jeśli Lilith_she pomoże w utrzymaniu staruszków, to moja mama weźmie je do siebie, a do mnie mogłyby trafić dwie inne suki.
Ja mogłabym w ostateczności z Katowic załatwić transport dostawczym samochodem, ale tylko płatny.
Jednak i tak ktos musiałby uprzedzić schronisko lub jeszcze lepiej, spotkać sie tam ze mną. Ważne, zeby nie okazało sie, ze 7-8 godzin drogi w obie strony przejadę na darmo, bo mi psów nie wydadzą.
Oktawio, ile kosztuje tam wykup jednego dorosłego psa? To też trzeba wziąć pod uwagę.
Jesli udałoby sie nazbierać na paliwo i wykup tych psów, to mogę jechać. Wtedy moznaby jeszcze szukać innych DT i mogłabym zabrac dodatkowe psy, gdyby ktos sie zdecydował.