Poker Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 my już od lat nie dajemy ludzkich imion po sytuacji kiedy to zawołałam na psa MAKS ,a dokąd Ty się pchasz ? zapominając ,ze obok mnie stoi chłopak o tym samym imieniu. Mama chłopaka też była bardzo zaskoczona moim występem dopóki nie wytłumaczyłam ,że chodzi o psa :evil_lol: może dać mu na imię Opel albo Opal albo Boj ? Quote
majqa Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [quote name='sleepingbyday'](...)powiedziałysmy pani stasia, że jak będa bardzo poważne wydatki, to ich z tym nie zostawimy, jakby się coś działo, jakby potrzebowali pomocy, nie tylko finansowej, logistycznej, merytorycznej, jakiejkolwiek, to niech dzwonią.(...)....[/quote] OK. Gdyby wyniknęły jakieś potrzeby piszcie proszę na PW. Powodzenia maleńki! :hand: Ciesz się nowym życiem u boku ludzi, którzy dali Ci szansę! :loveu: Quote
Sybel Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 U mnie w domu był kiedyś Dziekan - przygarnięty z okolic któregoś dziekanatu właśnie, szalenie mądry (służył mi i siostrze jako "chodzik", jak miałyśmy po półtora roku :D ). Ciotka pracowała w rektoracie, mama z Dziekasiem przyszła ją odwiedzić, a akurat u ciotki był jakiś tam dziekan. Pies przyszedł z piłką i cały czas zszczekał na ciotkę, żeby ta mu piłkę rzuciła. W końcu ciotka nie wytrzymała i ryknęła:"Dziekan, zamknij się i siadaj na d...!" Facet przestraszony zamilkł i klapnął na krzesło, a pies szczekał dalej :D Cóż, wyższa inteligencja dominuje :] Człowiek tylko moze sobie pomarudzić pod nosem :) Quote
sleepingbyday Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 buahaha! otóż to, inteligencja dominuje... bo w ludzkim dziekanie odezwał sie instynkt posłuszeństwa :diabloti: Quote
mru Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 ahahaha :D dobreee! a ja pięćsetny raz powiem, że imię mojego [*] psiaka - Mojżesz zawsze szalenie mi się podobało i straaaasznie do niego pasowało ale ludzie :shake: - Ci byli czasem zszokowani... no ale co z tego :evil_lol::diabloti: my z przekory jeszcze głośniej i wyraźniej do niego :cool3: teraz mam Gacka i poszłam kiedyś do zoologicznego i cos tam gadam z tą kobietą ona pyta o nowe pieski i jak się nazywają ona: jak? Jacek? ja: nie, Gacek! ona: aaaa, Gacek... a nie lepiej Jacek? (hahaha :evil_lol:) ja: tata jest już Jacek więc nie... (chociaż czasem nie wiadomo kogo w domu się woła... :roll: ktoś coś źle usłyszy itd. haha :D jak mama wołała Łacia - na naszego [*] kotka to często miałam wrażenie, że woła "Madzia"...) imiona to imiona :D konkurs otwarty, a ja nie mam pomysłu :roll: Quote
iwonamaj Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Nie znam się na imionach dla chłopaków, zawsze miałam dziewczynki...Teraz mam Lolkę i Emilkę, ale przy ludziach wołam Mika, bo Emilia jest ostatnio imieniem dość popularnym. Ona była Miką jak ja wzięłam z Dogo, ale u nas w rodzinie Mika to było właśnie zdrobnienie imienia Emilia jednej z moich ciotek... Quote
sleepingbyday Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 wiecie, stas jest w nowym domu, u osób, które z nim sa na codzień - myslę, że coś do niego tam przylgnie naturalnie. jedno z imion, jakie uzywają, to cacuś :loveu: Quote
mru Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 no to po co konkurs? :) tez uważam, że oni najlepiej dobiorą :multi: Quote
Poker Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 [quote name='mru']no to po co konkurs? :) tez uważam, że oni najlepiej dobiorą :multi:[/quote] Pomarzyć sobie można chyba :roll: ,zawsze to przyjemne :evil_lol: Cacuś :multi:,super Quote
andzia69 Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 dzis sie załamałam...i wizyta przedadopcyjna, transport do rąk własnych i... [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/katowice-pomocy-chca-oddac-adoptowanego-z-kielc-szczeniaka-125214/#post11268579[/url] Quote
Denisek Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Co u Cacusia?Rozrabiaka z niego ?[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/17latek-pilnie-szuka-domu-jest-osoba-ktore-poniesie-koszty-jego-utrzymania-125171/"][IMG]http://i37.tinypic.com/2efht79.jpg[/IMG][/URL] Quote
Erazm Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Właśnie, co tu tak cicho??????:mad::evil_lol: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f521/dzis-dzien-zyczliwosci-potrzebny-transport-dla-jamniczki-z-ostrody-do-warszawy-125381/[/url] Quote
sleepingbyday Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 erazm, dogadujesz, a kiedy wstawisz swoje fotki z wizyty :cool3:? Quote
amberline Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 witajcie dziewczyny:cool3: pytacie co u "CACUSIA" (chyba zostalo to imie :razz:), za bardzo teraz nie mam kontaktu, ale wiem ze od panci nie odstepuje na krok, pilnuje sie jej bardzo:loveu:, gdy ktoregos dnia zrobila sobie poobiednia drzemke i pancio chcial ja obudzic by byl do niej tel to cacek nie dal jej dotknac, rozwarczal sie i rozszczekal, oczywiscie pancia sie obudzila:diabloti:, wiem tez ze ma kaprysy i czasem idzie spac na lozko z synem panci i wtula sie w jego poduszke :razz:. pancia tez mowila ze gdy sie cos zdenerwuje to zaczyna jakby "charczec" z nerwow, ale sprawdza to jeszcze u weta. w wawie bede jakos w polowie grudnia to moge fotki wystawic ale chyba na ten watek juz nikt niezaglada wiec nie wiem czy to robic w kazdym razie pozdrawiam was cieplutko ;) Quote
sleepingbyday Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 wrzuc wrzuć fotki. mamy subskrybcję :cool3:. zdazyło mu sie tak charknąc, jak byłysmy z erazm i pani anm mówiła, że własnie tak ma, i ze to sprawdza u weta... moim zdaniem on może miec rózne takie drobne problemy ( i większe też moga wyjść), zdrowy, normalny organizm to to nie jest... za to jaki cacuśny :loveu: Quote
Nika_88 Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Moja sunia która swoją drogą też ma mocno zadługi język charka jak się zdenerwuje albo w zime przy dużych mrozach zaraz po wyjściu na zewnątrz. Pomaga jej wtedy jak jej sie pomasuje podgardle :lol: Quote
Erazm Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Pewnie, że zaglądamy do Cacusia:mad::evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 mały OFTOPIK, PROSBA BARDZO PILNA, A W SUMIE DROBNA znacie kogoś z ŁODZI?? pilne!!! potrzebujemy tam jednego noclegu (Z PIĄTKU NA SOBOTĘ) dla trzech dziadków ratlerków, mają sznasę na dt we wrocławiu,ale wszystko rozbija sie o ten nocleg i kombinowany transport. choc NAJwiększy problem jest z noclegiem! TYLKO JEDNA NOC! wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/2-1-ratlerki-seniory-schron-kotliska-przed-kutnem-transport-90-zl-ich-zycie-124519/[/URL] Quote
Erazm Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 [IMG]http://images45.fotosik.pl/34/9d1432e947df1c8bmed.jpg[/IMG] Quote
andzia69 Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 [quote name='Erazm'][IMG]http://images45.fotosik.pl/34/9d1432e947df1c8bmed.jpg[/IMG][/quote] Cacuś wszystkim pokazuje jezyk:evil_lol::evil_lol::evil_lol: [quote name='Nika_88']Moja sunia która swoją drogą też ma mocno zadługi język charka jak się zdenerwuje albo w zime przy dużych mrozach zaraz po wyjściu na zewnątrz. Pomaga jej wtedy jak jej sie pomasuje podgardle :lol:[/quote] Dokładnie tak - jeśli ma wadę zgryzu, ciut przydługi język to tak moze być;) Mój Zgredzior chrząka, parska i tez szukano róznych przyczyn (ma przerośnietą przegrodę nosowa i jak się zaaferuje czymś to sie to tak objawia)- ten typ tak ma po prostu:p Amberline - nawet jesli niec nie piszemy to jak są nowe wiesci to chętnie poczytamy! i poogladamy!:loveu: Quote
sleepingbyday Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 trzeba pani cacka dac znac o tym gardle i jezyku... Quote
amberline Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 no wiem od panci ze codziennie cacek ma masowanie wieczorne brzuszka, przewraca sie wtedy na plecuchny i jest wielce szczesliwy:evil_lol:, a z tym jezyczkiem to powiem napewno jak tylko bede dzwonic :razz: Quote
Panca Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 a to figlarz z niego ze jezyk do zdjecia pokazuje:diabloti: Quote
Recommended Posts