Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja jestem za trzecią ;)

- bo w te zimne, coraz zimniejsze dnie - najbardziej lubię patrzeć, jak te -niedawne jeszcze - biedaki - delektują się życiem w cieple domu ;)

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

samoglow napisał(a):
Poslusznie melduje sie na watku, bo ja ZAWSZE Kingi slucham :razz:

Tula taka troche jak Cola, no nie ;)

A kto by Kingi nie słuchał:crazyeye:
Jessuu, co to by się działo.

Samoglow nei mów, że jak Cola...
Bo ta Cola to czekała, czekała, czekala.....

No wprawdzie sie doczekała, ale ile to trwało:eviltong:

Posted

samoglow napisał(a):
O jejku, dawno mnie nikt tak radosnie nie wital :)))

Obiecuje byc aktywna na tym watku:evil_lol:

No i masz.
Co Ty Kingo narobiłaś.
czy salibinki to jakos nei lubisz?
Bardzo?
Za co?

Posted

mar.gajko napisał(a):
No i masz.
Co Ty Kingo narobiłaś.
czy salibinki to jakos nei lubisz?
Bardzo?
Za co?

salibinka jest dobra w piśmie :p

niech zatem nie spoczywa na laurach.
niech się ćwiczy.
niech sobie z WAMI radzi :eviltong:

( niech poczuje ten ból, usiłując od czasu do czasu wcisnąć choćby imię Tuli na co dziesiątej stronie wątku :diabloti:)

Posted

Jak się klaśnie i szczeknie - Tula wskakuje na łóżko. (U Edena powoduje głupawkę zabawową, Mila zaczyna wyć) - nie ma to jak porządne szkolenie:evil_lol:. Ale zaczyna siadać na smaka;)

Tulinka jest bardzo pojętna - standardowo zachowuje już czystość w domu. Jednak nadal łatwo ją przestraszyć, czy zemocjonować - np. przy powitaniu czy zabawie - kiedy psiaki szaleją albo jest zbyt duże zamieszanie - posikuje. Dlatego wymaga sporej delikatności w "obsłudze".

Wcina ładnie - suche - z wyrzutem, mokre z wdzięcznością :roll:

Chodzimy - również na smyczy - po ogródku (bo tę kwarantannę jednak wzięłyśmy sobie do serca) uśmiechając się grzecznie na znaczące ostatnio dzień dobry sąsiedzkie - " nie ma to jak spacerek":cool3::crazyeye:. Ale idzie dobrze.

I wyznanie na koniec, tak, wyznanie: Z całego serca pragnę aby dom znalazła w Krakowie.

Posted

salibinka napisał(a):
wyznanie na koniec, tak, wyznanie: Z całego serca pragnę aby dom znalazła w Krakowie.

salibinko - skoro moich, chyba z dziesięć :crazyeye: psów, znalazło domy w Krakowie...

- a masz chyba ciut bliżej :p

Posted

[quote name='kinga']salibinko - skoro moich, chyba z dziesięć :crazyeye: psów, znalazło domy w Krakowie...

- a masz chyba ciut bliżej :p

Kiedyś wydawało mi się, że mam nosa do ludzi...

Teraz wiem, że nie bardzo jednak chyba, dlatego wolę, żeby była blisko ;)

Ale Ty, Samoglow, to co innego :diabloti:

Posted

salibinka napisał(a):
K
Ale Ty, Samoglow, to co innego :diabloti:

o, o.
pisz w tym tonie nadal.
...bo inaczej Cię zeżrą :p, z kopytami.

są dwie szkoły, z tymi adopcjami: blisko i dalej, każda strona ma argumenty nie do podważenia, i swoje racje.

ja akurat najfajniejsze kontakty mam z ludźmi, którzy przygarnęli "moje' psy wiele kilometrów stąd ;), co zresztą zawsze mnie zadziwia: jak ja mogłam wysłać moje (kolejne) kochane maleństwo TAK DALEKO :crazyeye:

...ale to wszystko w myśl jednej, najważniejszej zasady, której udzieliła mi doświadczona koleżanka dobrych parę lat temu, gdy dopiero zaczynałam "robić w psach"
- i kiedy spanikowana prosiłam ją o pomoc w weryfikacji ludzi, o szczegóły eliminowania, etc.

usłyszałam bardzo precyzyjne i wyczerpujące:

- Kieruj się intuicją.

...co, w braku innych, lepszych porad - stosuję do dziś...:lol:

Posted

samoglow napisał(a):
Probuj, probuj...:evil_lol:

Proby bezpieczne, nos odżałowany, kopyta ocalone przed zeżarciem a Tula raz po raz hopnięta finezyjnie na pierwszą - i o to chodzi ;)