Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oddaliliśmy dzisiaj widmo czyhającej wścieklizny - za dwa tygodnie oddalimy wirusy , za kolejne dwa - Tulciowy potencjał rozrodczy.

Tulinka zniosła godnie termometr w pupie i zastrzyk, nie zniosła za to bardzo wścibskiej ONeczki, która chciała zmieścić się z nią pod jednym krzesłem w poczekalni - Tulcia powiedziała wrrr, co wywołało ożywioną dyskusję na temat agresji psów małych i łagodności typowej dla psów dużych :evil_lol:.
Wet skazał ją (pewnie za to) na dwutygodniową kwarantannę domowo - ogródkową i niewąchanie cudzych kup - w związku z okresem między szczepiennym, więc jesteśmy smutne:-(, ale co zrobić.

Odbyło się też podgryzanie szalika i bieganie po suchych liściach, co mnie bardzo cieszy, bo to pierwsze Tulinki prawdziwe bieganie.

Dla przeciwwagi - bywają lęki i melancholie posłaniowe.

No i tak to ;)

Posted

[quote name='salibinka']
Wet skazał ją (pewnie za to) na niewąchanie cudzych kup - w związku z okresem między szczepiennym, więc jesteśmy smutne:-(, ale co zrobić.

;)[/quote]

[B]salibinko [/B]- nie smuć się tak strasznie.
kwarantanna minie szybko - i jeszcze się nawąchacie tych cudzych kup, na pewno :evil_lol:

Posted

[B]Ją - ją[/B] skazał - ja mogę sobie wąchać do woli:eviltong:. Z resztą, wczoraj była tak śliczna pogoda i... jak tu zostawić biedulkę w tym nudnym ogródku:shake:. No, byliśmy w miejscu bezpsim - to tyle na usprawiedliwienie - czuję się winna. Ale tylko troszkę. Troszeczkę. Bo Tulcia smutaśna tak się cieszyła i biegała, jak nigdy dotąd. Rzeczywiście powinna jednak posiedzieć na wszelki wypadek.

To jest wdzięczny, kochany stworek - dom, który ją przyjmie na stałe, będzie miał skarb.

Posted

ano, to najmilsza część robienia strony o krężelu, co jakiś czas ktoś mówi "wrzuć nowe fotki" i widzisz jak te stłamszone w krężelu bidy okazują się pięknymi, szczęśliwymi psami

Posted

No tak:lol:. Widzę ją, jak się otwiera, okazuje radość i widzę tę ch...erną stodołę.

Osho, miło, że wpadłeś ;). Cały czas pamiętam o art. na stronce,
uzupełnię:oops:

Tulcia dzisiaj zrobiła hop i łup znienacka i bez ostrzeżenia - dodając do standardowych przednich dwóch łap tylne dwie łapy i stała się psem nakolanowym w 100% (sama sobie wymyśliła i wykonała to drugie 50%). Po udanej premierze wdraża powtórki konsekwentnie :lol:

Posted

Cichooooo :(. A my tu robimy przymiarkę do szczepienia w sobotę i potem sterylki. I robimy też przymiarkę do przymiarki do myślenia o przymiarce do ogłaszania Malutkiej :roll:;)