Elitesse Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 [quote name='nikusia'][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Elitesse[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Comic Sans MS]Wysłałam zeskanowany artykuł przez PW... :)[/FONT][/SIZE] [/quote] dziekuje :loveu: :multi: Quote
Guciek Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 [QUOTE](szczególnie tego, ze wykastrowany pies ma 4 wieksze szanse "złapania" raka prostaty )[/QUOTE] Why????? Szkoda tylko, ze przez to ludzie sie zniecheca do kastracji........ Chyba musze nowy numer sobie zakupić ;-) Bellatriks - pozniej odpisze Ci na PW na agilitowym, zapomnialam o nim totalnie!!! Quote
drzalka Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 ja bym poprosiła.. o zeskanowanie tego tematu o kastracji/sterylizacji.. Quote
tamiczek Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 [quote name='drzalka']ja bym poprosiła.. o zeskanowanie tego tematu o kastracji/sterylizacji..[/quote] w dziale kastracja/sterylizacja jest ten artykuł, nawet uuzpełnieony o więcej informacji Quote
Koma Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Nie wiedziałam o tym że cyt."kastracja i psów i suk, zwiększa ryzyko zerwania więzadła krzyżowego przedniego w stawie kolanowym, wystąpienia niedoczynności tarczycy oraz kilku nowotworów (naczyniakomięsaków śledziony i serca oraz mięsaka kości)" Niespecjalnie zachęca to do kastracji :roll: Dobrze, że piszą zarówno o zaletach jak i wadach, zwłaszcza że o tym jeszcze nie słyszałam... i nie brzmią fajnie Quote
Cyraneczka Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 [quote name='Koma']Nie wiedziałam o tym że cyt."kastracja i psów i suk, zwiększa ryzyko zerwania więzadła krzyżowego przedniego w stawie kolanowym, wystąpienia niedoczynności tarczycy oraz kilku nowotworów (naczyniakomięsaków śledziony i serca oraz mięsaka kości)" Niespecjalnie zachęca to do kastracji :roll: Dobrze, że piszą zarówno o zaletach jak i wadach, zwłaszcza że o tym jeszcze nie słyszałam... i nie brzmią fajnie[/quote] Rzeczywiście ciekawe i raczej nowatorskie podejście do kastracji. Mnie tam weterynarze namawiali i podawali całkiem racjonalne powody, dla których warto ten zabieg wykonać (i nie chodziło tu o ich zarobek). Uważam, że zanim się całkowicie uwierzy w to co jest tam napisane, należałoby się skonsultować z kilkoma doświadczonymi weterynarzami. Mój Pies jest znany z tego, że pojawiają się w nim różne "kwiatki". Quote
Koma Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 A czy ja gdzieś napisałam że całkowicie w to wierzę? Nie, raczej mnie to zdziwiło, jaki związek ma np. zerwanie więzadła w stawie kolanowym z kastracją... Nie mniej jednak, zastanawiając się nad kastracją chciałabym znać wszystkie za i przeciw, dlatego zwróciłam na to uwagę. Quote
shangri_la Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 no juz jest nowy numer, macie? :cool3: wygralam ta ksiazke "rasy psów" :smilecol:ale fajnie :multi:, jakas rekompensata za wydane chyba z 15 zeta na smsy do przyjaciela psa w tym ich konkursie i nic :diabloti: pozdrawiam Quote
Bewarka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Ja też mam...a w jakim konkursie? Bo ja w jednym brałam udział, ale nie patrzyłam nawet...:) tylko szkoda, że trzeba było kupić z książką, bo wg. mnie to jest dodatek zbędny....:roll: EDIT:Kurka....nie wygrałam w krzyżówce...:cool3: Quote
Medorowa Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 [quote name='shangri_la']no juz jest nowy numer, macie? :cool3: wygralam ta ksiazke "rasy psów" :smilecol:ale fajnie :multi:, jakas rekompensata za wydane chyba z 15 zeta na smsy do przyjaciela psa w tym ich konkursie i nic :diabloti: pozdrawiam[/QUOTE] Oooo:crazyeye: GraTulUjemy:crazyeye: :multi: My też już mamy nowy nr:p Quote
grrrond Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Brawo! Ja też gratuluje :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
gabryska Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Też mamy nowy numer :lol: Jeszcze nie przeczytany, ale jest :] Quote
aleb Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Mogłabym kogoś prosić o skan tematu: "Fryzjer radzi"? [email][email protected][/email] ;) Quote
Bewarka Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 ja moge ci potem przesłać...jak mnie nikt nie wyprzedzi :roll: Quote
ewelinka_m Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 [quote name='shangri_la']no juz jest nowy numer, macie? :cool3: wygralam ta ksiazke "rasy psów" :smilecol:ale fajnie :multi:, jakas rekompensata za wydane chyba z 15 zeta na smsy do przyjaciela psa w tym ich konkursie i nic :diabloti: pozdrawiam[/quote] a to serdecznie gratulujemy :multi::multi: ja właśnie zastanawiam się nad konkursem i and 2 rasą :shake: a nowy od 5 minutek numer ściskam jeśli trzeba skan wyśle ale dopiero jutro Quote
Błyskotka Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 No to trzeba iść do sklepu po gazetę :lol:. Quote
Bewarka Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 No ja ci wysłałam aleb, ale troche małe...postaram się większe, ale większe już nie chce mi się na serwer dać...:roll: Quote
Koma Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 A ja chyba wygrałam książkę w konkursie "Jakie to szczenię?" :multi: [SIZE=1]Hehe, piszę chyba, bo nie wiem jak sprawdzić czy to napewno ja :lol: Niby nazwisko moje, ale co- nie będą się ze mną kontaktować tylko odrazu wyślą?[/SIZE] [SIZE=1][/SIZE] [SIZE=1][SIZE=2]Też zastanawiam się jakiej rasy jest szczeniak nr.2 w nowym numerze[/SIZE] :roll: Na border collie chyba za duży, może owczarek środkowoazjatycki?[/SIZE] Quote
ewelinka_m Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 [quote name='Koma']A ja chyba wygrałam książkę w konkursie "Jakie to szczenię?" :multi: [SIZE=1]Hehe, piszę chyba, bo nie wiem jak sprawdzić czy to napewno ja :lol: Niby nazwisko moje, ale co- nie będą się ze mną kontaktować tylko odrazu wyślą?[/SIZE] [SIZE=1][SIZE=2]Też zastanawiam się jakiej rasy jest szczeniak nr.2 w nowym numerze[/SIZE] :roll: Na border collie chyba za duży, może owczarek środkowoazjatycki?[/SIZE][/quote] mi się wydaje że to border a co do konkursu pod krzyżówką jaka to rasa 1 nie mam wątpliwości westie a drugi :niewiem: nie mam pomysłu Quote
Koma Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Pierwszy to westie, a drugi to albo golden retriever albo labrador retriever- tak mi się wydaje ;) Jutro będę wysyłać ;) A nie wiesz może czy po nagrody trzeba się jakoś zgłaszać czy sami bez kontaktowania się ze mną wyślą? Quote
Bewarka Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 mi się wydaje, że labrador...golden mniej pasuje :) (poza tym najczęściej mówi się o labradorze jako o łasuchu...;)) Quote
Sonika Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Mi z tym codziennym szczotkowaniem bardziej pasuje do goldena, no ale nie wiem. ;) Quote
ewelinka_m Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 [quote name='Koma']Pierwszy to westie, a drugi to albo golden retriever albo labrador retriever- tak mi się wydaje ;) Jutro będę wysyłać ;) A nie wiesz może czy po nagrody trzeba się jakoś zgłaszać czy sami bez kontaktowania się ze mną wyślą?[/quote] tak też myślałam nad labkiem;/ ale chyba to golden bo u labradora zbytnio nie ma co czesać z tego co ja kiedyś wygrałam było tak że pojawiło sie w gazecie moje nazwisko jako że wygrałam i wogóle się ze mną nie kontaktowali a po jakiś 2 tyg dostałam książkę :lol: Quote
Asti Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 [quote name='Koma']A ja chyba wygrałam książkę w konkursie "Jakie to szczenię?" :multi: [SIZE=1]Hehe, piszę chyba, bo nie wiem jak sprawdzić czy to napewno ja :lol: Niby nazwisko moje, ale co- nie będą się ze mną kontaktować tylko odrazu wyślą?[/SIZE] [SIZE=1][SIZE=2]Też zastanawiam się jakiej rasy jest szczeniak nr.2 w nowym numerze[/SIZE] :roll: Na border collie chyba za duży, może owczarek środkowoazjatycki?[/SIZE][/quote] Też tak myślałam, że to owczarek środkowoazjatycki:multi:Bo raczej nie BC. Wyślą nagrodę bez kontaktu. Quote
Bewarka Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 A skąd będą wiedzieć gdzie wysłać? :evil_lol: Quote
Recommended Posts