Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='nikusia'][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Elitesse[/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Comic Sans MS]Wysłałam zeskanowany artykuł przez PW... :)[/FONT][/SIZE]
[/quote]

dziekuje :loveu: :multi:

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[QUOTE](szczególnie tego, ze wykastrowany pies ma 4 wieksze szanse "złapania" raka prostaty )[/QUOTE]

Why????? Szkoda tylko, ze przez to ludzie sie zniecheca do kastracji........

Chyba musze nowy numer sobie zakupić ;-)

Bellatriks - pozniej odpisze Ci na PW na agilitowym, zapomnialam o nim totalnie!!!

Posted

[quote name='drzalka']ja bym poprosiła.. o zeskanowanie tego tematu o kastracji/sterylizacji..[/quote]

w dziale kastracja/sterylizacja jest ten artykuł, nawet uuzpełnieony o więcej informacji

Posted

Nie wiedziałam o tym że cyt."kastracja i psów i suk, zwiększa ryzyko zerwania więzadła krzyżowego przedniego w stawie kolanowym, wystąpienia niedoczynności tarczycy oraz kilku nowotworów (naczyniakomięsaków śledziony i serca oraz mięsaka kości)"
Niespecjalnie zachęca to do kastracji :roll: Dobrze, że piszą zarówno o zaletach jak i wadach, zwłaszcza że o tym jeszcze nie słyszałam... i nie brzmią fajnie

Posted

[quote name='Koma']Nie wiedziałam o tym że cyt."kastracja i psów i suk, zwiększa ryzyko zerwania więzadła krzyżowego przedniego w stawie kolanowym, wystąpienia niedoczynności tarczycy oraz kilku nowotworów (naczyniakomięsaków śledziony i serca oraz mięsaka kości)"
Niespecjalnie zachęca to do kastracji :roll: Dobrze, że piszą zarówno o zaletach jak i wadach, zwłaszcza że o tym jeszcze nie słyszałam... i nie brzmią fajnie[/quote]
Rzeczywiście ciekawe i raczej nowatorskie podejście do kastracji. Mnie tam weterynarze namawiali i podawali całkiem racjonalne powody, dla których warto ten zabieg wykonać (i nie chodziło tu o ich zarobek). Uważam, że zanim się całkowicie uwierzy w to co jest tam napisane, należałoby się skonsultować z kilkoma doświadczonymi weterynarzami. Mój Pies jest znany z tego, że pojawiają się w nim różne "kwiatki".

Posted

A czy ja gdzieś napisałam że całkowicie w to wierzę? Nie, raczej mnie to zdziwiło, jaki związek ma np. zerwanie więzadła w stawie kolanowym z kastracją...
Nie mniej jednak, zastanawiając się nad kastracją chciałabym znać wszystkie za i przeciw, dlatego zwróciłam na to uwagę.

• 4 weeks later...
Posted

no juz jest nowy numer, macie? :cool3:
wygralam ta ksiazke "rasy psów" :smilecol:ale fajnie :multi:, jakas rekompensata za wydane chyba z 15 zeta na smsy do przyjaciela psa w tym ich konkursie i nic :diabloti:

pozdrawiam

Posted

Ja też mam...a w jakim konkursie? Bo ja w jednym brałam udział, ale nie patrzyłam nawet...:) tylko szkoda, że trzeba było kupić z książką, bo wg. mnie to jest dodatek zbędny....:roll:

EDIT:Kurka....nie wygrałam w krzyżówce...:cool3:

Posted

[quote name='shangri_la']no juz jest nowy numer, macie? :cool3:
wygralam ta ksiazke "rasy psów" :smilecol:ale fajnie :multi:, jakas rekompensata za wydane chyba z 15 zeta na smsy do przyjaciela psa w tym ich konkursie i nic :diabloti:

pozdrawiam[/QUOTE]
Oooo:crazyeye: GraTulUjemy:crazyeye: :multi: My też już mamy nowy nr:p

Posted

[quote name='shangri_la']no juz jest nowy numer, macie? :cool3:

pozdrawiam[/quote]

a to serdecznie gratulujemy :multi::multi:
ja właśnie zastanawiam się nad konkursem i and 2 rasą :shake:
a nowy od 5 minutek numer ściskam

jeśli trzeba skan wyśle ale dopiero jutro

Posted

A ja chyba wygrałam książkę w konkursie "Jakie to szczenię?" :multi:
[SIZE=1]Hehe, piszę chyba, bo nie wiem jak sprawdzić czy to napewno ja :lol: Niby nazwisko moje, ale co- nie będą się ze mną kontaktować tylko odrazu wyślą?[/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=1][SIZE=2]Też zastanawiam się jakiej rasy jest szczeniak nr.2 w nowym numerze[/SIZE] :roll: Na border collie chyba za duży, może owczarek środkowoazjatycki?[/SIZE]

Posted

[quote name='Koma']A ja chyba wygrałam książkę w konkursie "Jakie to szczenię?" :multi:
[SIZE=1]Hehe, piszę chyba, bo nie wiem jak sprawdzić czy to napewno ja :lol: Niby nazwisko moje, ale co- nie będą się ze mną kontaktować tylko odrazu wyślą?[/SIZE]

[SIZE=1][SIZE=2]Też zastanawiam się jakiej rasy jest szczeniak nr.2 w nowym numerze[/SIZE] :roll: Na border collie chyba za duży, może owczarek środkowoazjatycki?[/SIZE][/quote]
mi się wydaje że to border
a co do konkursu pod krzyżówką jaka to rasa
1 nie mam wątpliwości westie
a drugi :niewiem: nie mam pomysłu

Posted

Pierwszy to westie, a drugi to albo golden retriever albo labrador retriever- tak mi się wydaje ;) Jutro będę wysyłać ;)
A nie wiesz może czy po nagrody trzeba się jakoś zgłaszać czy sami bez kontaktowania się ze mną wyślą?

Posted

[quote name='Koma']Pierwszy to westie, a drugi to albo golden retriever albo labrador retriever- tak mi się wydaje ;) Jutro będę wysyłać ;)
A nie wiesz może czy po nagrody trzeba się jakoś zgłaszać czy sami bez kontaktowania się ze mną wyślą?[/quote]
tak też myślałam nad labkiem;/ ale chyba to golden bo u labradora zbytnio nie ma co czesać
z tego co ja kiedyś wygrałam było tak że pojawiło sie w gazecie moje nazwisko jako że wygrałam i wogóle się ze mną nie kontaktowali a po jakiś 2 tyg dostałam książkę :lol:

Posted

[quote name='Koma']A ja chyba wygrałam książkę w konkursie "Jakie to szczenię?" :multi:

[SIZE=1][SIZE=2]Też zastanawiam się jakiej rasy jest szczeniak nr.2 w nowym numerze[/SIZE] :roll: Na border collie chyba za duży, może owczarek środkowoazjatycki?[/SIZE][/quote]

Też tak myślałam, że to owczarek środkowoazjatycki:multi:Bo raczej nie BC.

Wyślą nagrodę bez kontaktu.