Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przeraża mnie jak jednostronnie przedstawiono sytuację w Klembowie - czy ktoś mysli, że te psiaki będą miały lepiej na Paluchu?????????????????? Telefon do M.Jandy: 506 280 900 - ja już dzwoniłam z prośbą żeby nie likwidowali schroniska tylko pomogli

Posted

Próbowałam bezskutecznie dodzwonić się do autorki artykułu w "Fakcie", pani Anny Garaj. Właściwie to nie wiadomo na czym stoimy. Może jak anouk się pojawi to coś rozjaśni. Nie wiem jak ma wyglądać takie oficjalne pismo, do kogo go skierować, skoro straż dla zwierząt wystąpi do sądu o zgodę na odebranie zwierząt. W sumie to załamka totalna.

Posted

Ja jestem w kontakcie z P.Małgorzatą Walczak która robiła materiał w TVN Warszawa.
Pani redaktor twierdzi że wie co widziała i jej to wystarczy. Mam nadzieję że przemyśli sytuację i będzie chciała zrobić jeszcze jeden materiał skupiający się na gminach które nie robią nic w kierunku poprawy, nie mówiąc już o budowie nowego schroniska.
Marzy mi się też aby powstał materiał z apelem o adopcje, zwłasza szczeniąt których jest niestety masa w Klembowie i mają małą szansę na adocpje.

Cioteczki pilnie szukamy bezpłatnych DT dla 3 małych suczek po sterylce.

Posted

a ja sie pytam: czy psy byly glodzone, bite, nieleczone, nieszczepione, zapchlone???chyba nie ma podstawy do odebrania psow gdy te warunki sa spelnione...kazda normalna placowka zajmujaca sie poprawa życia zwierzat powinna dac czas wlasnie na ta poprawe...dla mnie sprawa smierdzi!!
od dzis kazdemu z moich znajomych ktory bedzie dzwonil do mnie w sprawie jakiegos potraconego, wychudzonego czy agreywnego psa z terenu wolomina dam telefon Pana Jandy bo mam nadzieje ze SDZ jakas alternatywe ma gdzie mozna bedzie teraz opiekowac sie psami z tych terenow...
Dzis byla tez telewizja WOT...

Posted

[quote name='anouk92']

Cioteczki pilnie szukamy bezpłatnych DT dla 3 małych suczek po sterylce.[/QUOTE]

O matko. Płatnych jak na lekarstwo, a bezpłatnych to już w ogóle chyba :(
Anouk, duże te sunie, małe?

Posted

zobaczcie wieści podwarszawskie z października 2009 r.: [URL]http://www.wiesci.wolomin.com/?f=xml/200942.xml&p=2[/URL] wszystko było w porządku zdaniem Pana Burmistrza...

Posted

[quote name='Kinia1984']mona cioteczko pisz co powiedzial jak juz otarl łzy??:)[/QUOTE]

Tak mnie to wszystko dzisiaj zdenerwowało, że wsiadłam w samochód i pojechałam do pana Jandy. Rozmawialiśmy długo i ma bardzo wiele racji -te klatki sa za małe nawet jesli psiaki są regularnie wyprowadzane - ale z drugiej strony tłumaczyłam mu jak bardzo zaangażowani są w pomoc dla zwierzat Pani Celina i jej mąż i jesli nie będzie ich w okolicy to nikt nie będzie chciał pomagać psiakom. Potrzebuję Waszej pomocy kochane bo sprawa jest trudna i nie będzie łatwo o jakiś kompromis a czasu coraz mniej.... 0694-952-011 (to mój)
a to do "wspaniałego" wójta Klembowa 602-763-078 - tylko on cały dzisiejszy dzień ma wyłączony telefon

Posted

z tego co mi wiadomo to wójt od pocztku chciał się ich pozbyc nawet jak było tylko kilka psów bo to nie po jego myśli, dlatego też nie wydawał zogody na legalny schron, nie chciał pomóc w niczym...

Posted

[quote name='Ilka21']z tego co mi wiadomo to wójt od pocztku chciał się ich pozbyc nawet jak było tylko kilka psów bo to nie po jego myśli, dlatego też nie wydawał zogody na legalny schron, nie chciał pomóc w niczym...[/QUOTE]
Wojt twierdzi, że nie ma problemu w Klembowie z bezdomnymi psiakami - cholera jasne, że nie ma skoro wszystkie są u Pani Celiny. Nie udało mi się do niego dodzwonić ale z pewnością będę go nękać

Posted

nie zastanawia was gdzie sie podziewaja psy ktore p.Janda zabiera?oni nie maja zaplecza dla psow, zabrali jakis czas temu psy z pseudohodowli i co z nimi zrobili?

jak chca teraz zabierac psy z klembowa to gdzie je zabiora przepraszam?sobie do domow?

swoja droga tak sie zastanawiam czytajac was tutaj, jak to jest ze jedne schroniska sa dobre a drugie nie?jednych bronicie mimo tragicznych reportazy i gierek slownych a w innych nie pozwalacie nawet psow zabrac?

przejrzalem sobie dzial pwp sam mam 3 psy adoptowane z podobnego miejsca plus 1 kota z ulicy a raczej wyrzuconego przez balkon z meliny...pomagam jak moge ale dostalo mi sie kiedys od wolontariuszek z innego schroniska ze nie moge pomagac bo robie miejsce na inne psy tym ze zabralem swoje 3 do domu

Posted

Dlaczego bronimy Klembowa? W skrócie? Bo oprócz kiepskich warunków bytowych, psy nie są bite, głodzone, nie dzieje im się krzywda. Bo chciałybyśmy, żeby Klembów był większy, miał lepsze zaplecze, bo masa psów z Wołomina, Ząbek i innych miejscowości idzie właśnie tam. W okolicach nie ma schroniska, więc podstawowe pytanie brzmi: Jeśli wstrzymają działalność przytuliska to gdzie będą oddawane wyłapywane psy? Tutaj dopiero zaczynają się schody i pole do różnych przekrętów.

Posted

o to że niektórzy mówią że Klembów jest zły a prawda jest taka że nie ma nigdzie schroniska idealnego, nie rozumiem dlaczego te panienki które tu siedzą i opierają swoje słowa tylko na durnych reportażach które nie są OBIEKTYWNE nie ruszą tyłków i nie zabiorą chociaż jednego psa, a jak nie chcą z Klembowa to mało jest takich schronisk?ciekawe kiedy te wszystkie obrończynie zamiast opierać swoje sądy na tym bo ktoś coś powiedział same sprawdzą i bardzo jestem ciekaw co wtedy będą pisać...ja od zawsze wychodzę z założenia że lepiej trzymać psy w takich miejscach i kontrolować stan psów niż wlecieć zrobić szum(a janda jest z tego znany) i pójść dalej, a piesków nie zabrać w sumie bo miejsca się nie ma...oni tylko przyszli i "kontrole" zrobili...obrońcy uciśnionych za 5 zł...ble

lepiej żeby janda zabrał i im w łeb dał?zastanówcie się obrończynie gdzie on psy zabiera...może czas jemu zrobić kontrolę?

Posted

[quote name='PawelParos']

lepiej żeby janda zabrał i im w łeb dał?[/QUOTE]

Mocne słowa, ale myślę, że i nie na miejscu na chwilę obecną, i niepotrzebne. Nie trzeba nam w tej chwili konfliktów, a raczej jakiejś rady, pomocy.

Posted

mocne i prawdziwe

a swoim postem chce zmusić do myślenia te które myślą że janda fajny bo "odkrył nielegalne schronisko" a klembów umieralnia bo nie mają miejsca dla psó
wybaczcie ale każdy kto interesuje się bezdomnymi psami z okolic warszawy wie że Klembów istnieje i jak tam jest, trzeba być istnym hipokrytą aby działać jak sdz

poproszę zdjęcia na maila [email][email protected][/email]
roześlę to po firmie, co prawda już kilka psów zabraliśmy ale firma spora więc damy radę

Posted

[quote name='PawelParos']nie zastanawia was gdzie sie podziewaja psy ktore p.Janda zabiera?oni nie maja zaplecza dla psow, zabrali jakis czas temu psy z pseudohodowli i co z nimi zrobili?

jak chca teraz zabierac psy z klembowa to gdzie je zabiora przepraszam?sobie do domow?

swoja droga tak sie zastanawiam czytajac was tutaj, jak to jest ze jedne schroniska sa dobre a drugie nie?jednych bronicie mimo tragicznych reportazy i gierek slownych a w innych nie pozwalacie nawet psow zabrac?

przejrzalem sobie dzial pwp sam mam 3 psy adoptowane z podobnego miejsca plus 1 kota z ulicy a raczej wyrzuconego przez balkon z meliny...pomagam jak moge ale dostalo mi sie kiedys od wolontariuszek z innego schroniska ze nie moge pomagac bo robie miejsce na inne psy tym ze zabralem swoje 3 do domu[/QUOTE]

Bronię Klembowa bo osobiście znam ludzi, którzy opiekują się tam zwierzakami i uważam, że potrzebna jest im pomoc w poprawie warunków bytowych psiaków bo całą resztę - leczenie, jedzenie i serce -mają. A właściwie to miały bo obawiam się, że teraz już żadna gmina nie podpisze z nimi umowy....
A dla Ciebie duże unanie za to, że uratowałeś tyle zwierzaków.

Posted

mona ja tu nie wchodzę aby się licytować irytuje mnie tylko to coś co uskutecznia janda i niektóre panie z tego forum...tak to już jest że jak się nie jest samemu przejrzystym to się odwraca uwagę od siebie na rzecz afer odkrytych przez samego siebie...siedzę na tym forum 6 lat i zgroza mnie ogarnia tam gdzie afera tam i te same panie...

znam Klembów znam inne schroniska które były pod ostrzałem i wiem jedno...nagonka nic nie da, bo co stanie się z psami?schronisko zamkną a pan płaczliwy ich nie zabierze bo nie ma gdzie...kasa się w schronisku skończy i będzie kolejna afera że psy głodują...jedna wielka paranoja...tam są potrzebni normalni ludzie aby oddawać zwierzęta i np raz na tydzień kontrolować "rozchód" gdzie psy trafiły...

idę z psami i czekam na zdjęcia psiaków