anouk92 Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 [quote name='beka']Ania daj mi swój tel Chodzi mi o sunia Marysie, potzebuje jej zdjecia, chcę komus wysłać[/QUOTE] 513-077-146. Marysia jutro prawdopodobnie jedzie do DT. Zaraz idziemy ją odwiedzić więc zrobimy lepsze fotki. Domek stały oczywiście nadal potrzebny. Są też inne psiaki w typie Onków ale nie mamy wszystkich zdjęć. Beka jak masz wolny DT to porszę daj znać, coś Ci znajdziemy a najlepiej by było jakbyś sama przyjechała i wybrała. Quote
obraczus87 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Najlepiej by było jakby ktoś z nas napisał pismo, a wtedy łatwiej byłoby wysyłac mailami i pocztą do gazet i TV itd Quote
Kinia1984 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 a SDZ na swojej stronie w polecanych schroniskach ma schron Klamczynskiego i Celestynow( schrony z ktorymi wspolpracuje?)...szkoda slow...a strona podobno aktualizowana... Quote
tripti Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 potrzebowali sensacji, więc zrobili swoje, najgorsze są te zdjęcia psów w tych skrzyniach i za małych kontenerkach:( a co miałby być w tym piśmie? wyjaśnienie, że psy nie mają aż tak złych warunków? że gminy miały podpisane umowy i godziły się na oddawanie psów tam? czy po prostu prośba o fundusze na modernizację? a może uprosić kogoś, aby zrobił reportaż widziany oczami wolontariuszy? Quote
Kinia1984 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 przede wszystkim pismo do TVN i tego brukowca faktu...z prosba o obiektywizm...chyba na tym powinno polegac dziennikarstwo...o wysluchanie drugiej strony ,tak jak pisze Tripti, wolontariuszy, ktorzy sa tam czesto...jesli chodzi o fundusze na modernizacje to nie mam pojecia do kogo takie pismo pisac... Quote
kami_23 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Dziewczyny ja nie wiem jak tam było, jestem przeciętnym widzem/czytelnikiem/ użytkownikiem forum. Same przyznacie, że reportaż i zdjęcia robią złe wrażenie. Moim skromnym zdaniem pies nie powinien siedzieć zamknięty w ciemnej skrzyni czy w ciasnym kontenerku za kratkami. To, że w innych schroniskach tak jest to nie znaczy, że to jest dobrze. Brat był kilka razy w schronisku we Wrocławiu i takich rzeczy nie widział. Nie jest moim celem wymądrzanie się czy też oskarżanie tylko piszę jak to wygląda z zewnątrz i mam wrażenie, że zdajecie sobie z tego w pełni sprawę. Co do wcześniejszego wzywania o pomoc- nie wszyscy słyszeli o tym schronisku i nie całemu światu da się pomóc. Nie wiem jak można pomóc polepszyć warunki zwierząt. Wydaje mi się, że jeśli tvn czy fakt podejmuje się pisania o takich sprawach to nie powinni robić z tego taniej sensacji tylko podać np. numer konta na który można wpłacać pieniążki na jakieś budy czy koce. Wtedy można by przekuć tą sytuację w jakieś dobro. Quote
Ilka21 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 No własnie najgorsze jest to ze nikt(z władz) im nie chciał pomóc, prosili o teren o pomoc finansową ale chciano się tylko ich pozbyć. Faktycznie warunki nie były dobre ale ci ludzie robili co mogli, leczyli naprawdę beznadzijene przypadki, wymknęło się to im spod kontroli i niestety chyba dobrze, że jednak ktoś to zauważył....takie jest moje zdanie, może nie wszyscy się zgodzą ale takie jest..oczywiście mogłyby władze też się uderzyć w pierś i pomóc im polepszyć warunki, zrobic super schronisko ale to są fundusze, których nie chcą wydać i taka likwidacja im na rękę niestety, jest to bardzo smutne... Quote
agaga21 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 gorszych warunków już chyba mieć nie mogą te biedne psy! [IMG]http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-580/-500/faktonline/634097076879246918.jpg[/IMG] [IMG]http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-580/-500/faktonline/634097076964717309.jpg[/IMG] [IMG]http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-580/-500/faktonline/634097076993155355.jpg[/IMG] a to zapewne zbiorowy grób... całe szczęście że to "schronisko" będzie zamknięte. nie moge się otrząsnąć po tym reportażu. jak dla mnie zdjęcia mówią same za siebie niestety :( Quote
Ilka21 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 a ja powiem, że mogły mieć gorsze i prosze nie zapominać ile psów z tamtąd dzięki temu że trafiło tam zyskało nowe lepsze życie Quote
Monika z Katowic Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Widziałyście (w realu) schroniska na Ślasku albo gdziekolwiek???? Warunki w Klembowie są takie, jak w większości schronisk. Pomyślcie - co lepsze - pozwolić na zagryzienie, czy izolować biedaka w kontenerku i dać Mu szansę (tak jak na przykład Topikowi)??? Znam (w realu) trzy psy z Klembowa - Topika, który jest w hoteliku, Banana - w domku stałym, Misia - w bezpłatnym dt. Wszystkie są na dobrej drodze. Mam też stały kontakt z dziewczynami. [B]A One w Klembowie dwoją się i troją, wolontariuszki są tam codziennie. [/B] [B]Jest DUŻA ilość adopcji, masa psów z Klembowa jest w dt lub hotelikach.[/B] Quote
Kinia1984 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 agaga21 z calym szacunkiem...zbiorowy grob to mialyby one na ulicach...zbiorowy grob mialy psy u Klamczynskiego i Biedrzyckiej...prawda jest taka ze na ulicach,szczegolnie powiatu wolominskiego) jest coraz wiecej psow...urzad sie wypina...nie ma funduszy..w tym momencie w beznadziejnych przypadkach nie wiem gdzie dzwonic i prosic o pomoc dla psa z terenu wolomina lub okolicy... czasem warto zajrzec glebiej i zobaczyc sprawe w roznych aspektach...i uwierz ze np schronisko ktore bylo u Dr. K (Wołomin-zlikwidowane) z zewnatrz wygladalo ladnie, nieprzepelnione, wesole kolorowe budki, pelne miseczki, to byly tylko piekne pozory...dzialalo kilkanascie lat pod okiem ludzi, urzednikow, w centrum miasta. Gdyby nie wolontariuszki (wolontariusze byli bardzo nie mile widziani) i fundacja Emir nikt nie dowiedzialby sie ile setek psow zniknelo bez sladu, ile psiakow nie przezywalo zabiegow wykonywanych na "żywca"...Czasem cos co ladnie i schludnie wyglada z zewnatrz nie jest takie jak powinno... Ty widzialas tylko reportaz... Quote
mala_czarna Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Ja mam nadzieję,że Klembowa nie zamkną bo te 200 psiaków nie będzie miało gdzie się podziać. Na Dogo widywałam gorsze schrony i zupełnie otwarcie piszą o tym wolontariuszki. Gmina powinna pójść w końcu po rozum do głowy, dać większy teren, stosowne boksy i tyle. No ale może źle że Klembów brał te psy? Mogły zdechnąć wszystkie na ulicy, pod kołami samochodów, albo kochany właściciel, jak to miało miejsce w przypadku Topika z Klembowa mógł jednak rozwalić mu głowę siekierą jak zamierzał uczynić. Proponuję spojrzeć na drugą stronę medalu, bo klepać sobie każdy może. Quote
mala_czarna Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='kami_23']Dziewczyny ja nie wiem jak tam było, jestem przeciętnym widzem/czytelnikiem/ użytkownikiem forum. Same przyznacie, że reportaż i zdjęcia robią złe wrażenie.[/QUOTE] Co z tego, że robią??? Czy proponowana była dla psów jakaś pomo?! NIE! Pani dziennikarz odbębniła temacik, zamiotła gówno pod wycieraczkę i zadowolona. Wiem już w końcu na czym polega takie wyciskanie na widzach łez. Już mówiłyśmy przecież, nie jest tam dobrze, ale trzeba tym psom pomóc. Do łez za to rozbawił mnie tekst w Fakcie o fetorze i smrodzie. No sory, jak pojechała damulka i oczekiwała, że tam będzie pachnieć Diorem to nie tędy droga, Proponuję pierwszy lepszy schron w Polsce. Niech sprawdzi jakie tam zapachy się rozchodzą. Quote
Kinia1984 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 mala_czarna to mnie rozbawilas tym Diorem heheheeh masz racje dziennikarka myslala ze psy sobie pupe podcieraja i korzystaja z bidetu i wogole psy w schronach pieknie pachna...:) Quote
mala_czarna Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='Kinia1984']mala_czarna to mnie rozbawilas tym Diorem heheheeh masz racje dziennikarka myslala ze psy sobie pupe podcieraja i korzystaja z bidetu i wogole psy w schronach pieknie pachna...:)[/QUOTE] A bo już mnie krew zalewa na takie jednostronne spojrzenie. Ja też wrażliwa na zapachy jestem, ale jakoś szło się przyzwyczaić. Psy w Klembowie nie były bite. Widziałam tyle razy jak wypuszczane z boksu zachowują się w obecności pomocników przytuliska, albo w obecności pani Celiny. Może być sobie bród i smród, ale wobec tych zwierząt nie była stosowana przemoc fizyczna. Quote
Monika z Katowic Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [B]I co ważne psy w Klembowie są leczone! Ratuje się je i opiekuje się nimi.[/B] Nie pachnie tam ładnie, bo w żadnym schronisku nie pachnie wiosną! To wspomniany Topik, zdjęcie z Klembowa (może i wyglada, jak bombka choinkowa z tymi bandażami, ale dzięki temu przeżył): [IMG]http://img705.imageshack.us/img705/669/topik5r.jpg[/IMG] Topik teraz, zdjęcie z hoteliku ([B][SIZE=3]On żyje tylko dzieki temu, że otrzymał pomoc w Klembowie!!!!):[/SIZE][/B] [URL="http://i40.tinypic.com/23h6tlv.jpg"][IMG]http://i40.tinypic.com/23h6tlv.jpg[/IMG][/URL] Quote
mala_czarna Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Monika, nie pisz o tym. Ja już pisałam, ale jakoś nie zwrócono uwagi. Zawsze zwraca się uwagę na najgorsze. To normalne. Quote
Kinia1984 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 burmistrz wolomina z wizyta w Klembowie [url]http://www.wiesci.wolomin.com/?f=xml/200942.xml&p=2[/url] Quote
monika083 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 jakies wiesci z wizyty przeddopcyjnej w Zielonce(Nuka)?? Quote
AGA35 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='agaga21']gorszych warunków już chyba mieć nie mogą te biedne psy! [IMG]http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-580/-500/faktonline/634097076879246918.jpg[/IMG] [IMG]http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-580/-500/faktonline/634097076964717309.jpg[/IMG] [IMG]http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-580/-500/faktonline/634097076993155355.jpg[/IMG] a to zapewne zbiorowy grób... całe szczęście że to "schronisko" będzie zamknięte. nie moge się otrząsnąć po tym reportażu. jak dla mnie zdjęcia mówią same za siebie niestety :([/QUOTE] byłaś , widziałaś , rozmawiałaś z kimś obiektywnym że takie wnoiski wyciągasz? Quote
AGA35 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='mala_czarna']A bo już mnie krew zalewa na takie jednostronne spojrzenie. Ja też wrażliwa na zapachy jestem, ale jakoś szło się przyzwyczaić. Psy w Klembowie nie były bite. Widziałam tyle razy jak wypuszczane z boksu zachowują się w obecności pomocników przytuliska, albo w obecności pani Celiny. Może być sobie bród i smród, ale wobec tych zwierząt nie była stosowana przemoc fizyczna.[/QUOTE] potwierdzam to !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!W żadnym schronie nie ma idealnie zawsze są niedogodności!!!!!!!!!! wszystko można dopracować i zmodernizować ale potrzeba KASY , TERENU i zaangarzowania wielu ludzi między innymi nas niektórzy wchodzą na ten watek pirewszy raz i od razu " grób zbiorowy ", masakra .Tak najlepiej widzieć to na ekranie i wysłuchać tylko jednej strony , tej której napewno nie zależy na tym żeby zwierzaki miały dobrze !!! Czy pani redaktor zadała sobie troche trudu poza przyjazdem do klembowa i udała się do "p.IKSIŃSKIEGO" który obiecał poprawe i kase ? Czy spytała się czy spełnił obietnice? NIE , bo po co , lepiej opisać to w najgorszym świele i zaistnieć . Napewno nie poprawiła losu tych zwierzat tym reportażem . Napewno nie rozwiazała problemu bezdomnośći zwierzat w naszej gminie i okolicy . Czy zadała sobie pytanie co będzie dalej ? BEZDOMNOŚĆ ROŚNIE W ZASKAUJĄCYM TĘPIE , NIE BĘDZIE SCHRONU ,TO LUDZIE ZAMIAST ZA BRAME PRZERZUCAĆ PSIAKI , PRZYWALĄ SIERĄ W ŁAEB LUB PRZYWIĄŻĄ W LESIE !! Bo bardzo ale to bardzo jestem ciekawa gdzie zabiorą te psiny , jakie warunki zapewnią ? Puszczą luzem tak jak lataja psy w celestynowie ,? A może wykupiĄ im aparametny w SHERATONIE ? Quote
ania z poznania Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Aga35, po prostu widok zakratowanych bud robi porażające wrażenie.... Powiedz mi, czy psy są z nich wypuszczane? Quote
AGA35 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Oczywiście że tak , trzy razy dziennie.nie ma miejsca na duże kojce ,napisałm wcześniej że gdyby " góra " obietnice spełniła to nie było takie widoku .Widok jest przykry ale z tym" GROBEM MASOWYM" TO LEKKA PRZESADA. Quote
Recommended Posts