beka Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Dam DT tej suni ; [SIZE=3][B]Owczarek sunia 1,5roku; duża; suka w typie owczarek niemiecki[/B](przyjazna, młoda, radosna, lubi towarzystwo innych psiaków, lgnie do ludzi)[/SIZE] [IMG]http://img376.imageshack.us/img376/9594/owczareksuniawj5.jpg[/IMG] Quote
anouk92 Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 [quote name='beka']Dam DT tej suni ; [SIZE=3][B]Owczarek sunia 1,5roku; duża; suka w typie owczarek niemiecki[/B](przyjazna, młoda, radosna, lubi towarzystwo innych psiaków, lgnie do ludzi)[/SIZE] [url]http://img376.imageshack.us/img376/9594/owczareksuniawj5.jpg[/url][/quote] Beka byłoby super. Muszę tylko sprawdzić czy nadal jest. Ale muszę też wiedzieć że sunia będzie u Ciebie "tyle ile będzie trzeba" i że sama zajmiesz się jej adopcją. Czy weźmiesz za nią pełną odpowiedzialność? Ja już nie dam rady. Ani finansowo ani czasowo. Praktycznie do połowy grudnia jestem prawie cały czas w delegacji. A później w styczniu kolejne wyjazdy. Daj znać to się dogadamy i jeśli jeszcze jest to mogę ją przywieźć do Ciebie. Quote
anouk92 Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 [quote name='ARKA']DOKŁADNIE TAK!!! Nie pomagacie zwierzetom a wrecz szkodzicie a pieniedzmi, ktore na takie rzeczy dla tych psow jak: leczenie, zywienie, szczepinia, sterylki, godne warunki, nabijacie kieszenie nastepnym zlodziejom co psy poprostu okradaja. [B]Jesli mają miec podpisane umowy z gminami to przyjmowac za takie pieniadze aby te psy zyly godnie i tyle psow(gmin) ILE miejsca na nie mają!![/B] [B]Jak doswiadczenie uczy taki "hurtowy skup psow" tylko szkodzi zwierzetom!! Krzyczki, Biedrzycka, Chrcynne, Ligota itd..malo tego nieszczescia???[/B] Wczoraj, p.C przerzucala przez ogrdzenia schroniska w Jozefowie trzy psy!!!!!!!!!!!!!!! Doniesienie na policje zlozone. "Miłosniczka zwierzat":angryy::angryy::angryy:[/quote] Arka oni mają podpisaną umowę z 3 gminami i nie planują podpisywać więcej umów bo wiedzą że nie dadzą rady. Na dzień dzisiejszy jest to najlepsze rozwiązanie w naszych okolicach. Psiaki naprawdę nie mają źle. Można się przyczepić do warunków ale jest też dużo plusów - psiaki są zawsze nakarmione, są wypuszczane z kojców 2 razy dziennie, mają podstawową opiekę wet, każdy psik może liczyć na czułość i dobre słowo. [B]Najważniejsze dla mnie to pomoc w adopcjach.[/B] A jak ktoś ma na zbyciu kocyki to pamiętajcie że to poprawi komfort psiaków a nie ludzi prowadzących azyl. Oni jeszcze dużo muszą się nauczyć ale ja widzę chęć z ich strony. Oni naprawdę chcą pomagać. Kto to jest p."C" - możesz napisać na pw. Quote
beka Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Zajme się wszystkim, mam nadzieje że nie sama, ze dogomaniacy pomogą :) Byłabym wdzięczna jeśli byś mogła ja przywieźć. Quote
ARKA Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 [quote name='anouk92']Arka oni mają podpisaną umowę z 3 gminami i nie planują podpisywać więcej umów bo wiedzą że nie dadzą rady. [/quote] A jestes tego pewna na 100%? I czy wiesz za jakie pieniadze aby nie bylo jak z Biedrzycka i nie tylko. 200zl "za psa' nie niesie nic dobrego temu psu:shake: I dlaczego przerzucali psy w Jozefowie, oni chca dobrze dla psow??:shake::angryy: Dzis Jozefow jutro las:angryy: Quote
tifet Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 popieram anouk i mogę potwierdzić warunki i duże serce w Klembowie... a ludzi co mają pieski na dt z Klembowa samych można spytać że nie przyjechały do nich z jakiegoś skrajnego przytuliska tylko widać że z azylku.... Quote
Ra_dunia Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 ARKA - jak widzisz nie ma nigdzie prośby o pomoc finansową, nie ma podanego numeru konta. A to, że prosi się o koce lub polary albo ręczniki - nawet w najlepszych przytuliskach zawsze są za to wdzięczni. Dzięki temu, że dziewczyny założyły tę stronę już przynajmniej 5 psów jest w domach tymczasowych dla paru szykują się domy stałe. Isadora po prostu stwierdziła, że poczynania azylu muszą być monitorowane. I miała rację i wszyscy się tu z nią zgodzili. Według Ciebie mamy nie pomagać, nie monitorować i zostawić to wszystko samemu sobie, żeby się właśnie w takie Krzyczki zmieniło? Czy może jednak lepiej jeździć, sprawdzać i starać się pomóc, żeby zapobiec kolejnej Ligocie? A jeśli chodzi o psa z Klembowa - widziałam i potwierdzam. Quote
ARKA Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 [quote name='anouk92']Arka oni mają podpisaną umowę z 3 gminami i nie planują podpisywać więcej umów [/quote] Z tego co narazie ustalilismy: Radzymin, Makow,Klembow,Zabki, Wołomin, Kobyłka, Zielonka [B]to sa trzy[/B]? Quote
anouk92 Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 [quote name='ARKA']Z tego co narazie ustalilismy: Radzymin, Makow,Klembow,Zabki, Wołomin, Kobyłka, Zielonka [B]to sa trzy[/B]?[/quote] Zielonka na 1000% nie bo tam działa Fundacja Maja i P.Zaniewska. Kobyłka ma na razie podpisane z Sikorskiego i ktoś bardzo tego broni bo nawet P.Zaniewska próbowała ich od tego odwieźć i nie dało rady. Radzymin też był kiedyś ale na zlecenie teraz zrezygnowali. Maków nie wiem. Quote
ARKA Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 [quote name='Ra_dunia']ARKA - jak widzisz nie ma nigdzie prośby o pomoc finansową, nie ma podanego numeru konta. A to, że prosi się o koce lub polary albo ręczniki - nawet w najlepszych przytuliskach zawsze są za to wdzięczni. Dzięki temu, że dziewczyny założyły tę stronę już przynajmniej 5 psów jest w domach tymczasowych dla paru szykują się domy stałe. Isadora po prostu stwierdziła, że poczynania azylu muszą być monitorowane. I miała rację i wszyscy się tu z nią zgodzili. Według Ciebie mamy nie pomagać, nie monitorować i zostawić to wszystko samemu sobie, żeby się właśnie w takie Krzyczki zmieniło? Czy może jednak lepiej jeździć, sprawdzać i starać się pomóc, żeby zapobiec kolejnej Ligocie? A jeśli chodzi o psa z Klembowa - widziałam i potwierdzam.[/quote] Radunia tez masz duzo racji ale..jesli ktos podrzuca komus psy to jest swinstwem a wrecz przestepstwem. Tak robi milosnik zwierząt??:mad: Quote
Ra_dunia Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Zgadzam się - nie robi. Czy to pewne? Są świadkowie i dowody? Jeśli tak - to uważam, że to świństwo zwłaszcza wobec osób, które tam obecnie jeżdżą i pomagają. Należy to jak najszybciej wyjaśnić. Quote
ARKA Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 [quote name='Ra_dunia'] Czy to pewne? Są świadkowie i dowody? [/quote] Tak sa swiadkowie i dowody, doniesli na policje. Pracownikowi pies na glowe spadl:angryy: A gdzie hycel z Minska teraz zawozi psy jak Biedrzycka skasowana?? To są tzw. "slodkie tajemnice":mad: Quote
anouk92 Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 [quote name='ARKA']Tak sa swiadkowie i dowody, doniesli na policje. Pracownikowi pies na glowe spadl:angryy: A gdzie hycel z Minska teraz zawozi psy jak Biedrzycka skasowana?? To są tzw. "slodkie tajemnice":mad:[/quote] Hycel z Mińska nie wozi psów do Klembowa. To wiem na pewno. Czasami pomaga im w odłowieniu psiaka którego sami nie dają rady złapać - dziki, agresywny. I na tym kończy się ich współpraca. Quote
Julie Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Jak tylko będę mogła to prześlę chociaż mała kwotę. Pomyślałam sobie bo mój piesek wyrósł już z 1 ubranka na zimę wielkość na sznaucerka min ale dosyć grubego, czy byłybyście zainteresowane, żebym wysłała?mam niestety tylko 1 bo w innym wypadku wysłałabym dla wszystkich. Quote
beka Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 A ta panienka juz u mnie [SIZE=3][B]Owczarek sunia 1,5roku; duża; suka w typie owczarek niemiecki[/B](przyjazna, młoda, radosna, lubi towarzystwo innych psiaków, lgnie do ludzi)[/SIZE] [IMG]http://img376.imageshack.us/img376/9594/owczareksuniawj5.jpg[/IMG] Jutro założę jej nowy watek. Quote
tifet Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 [quote name='Julie']Jak tylko będę mogła to prześlę chociaż mała kwotę. Pomyślałam sobie bo mój piesek wyrósł już z 1 ubranka na zimę wielkość na sznaucerka min ale dosyć grubego, czy byłybyście zainteresowane, żebym wysłała?mam niestety tylko 1 bo w innym wypadku wysłałabym dla wszystkich.[/quote] super :) napewno się przyda... tylko proszę napisz mnw wymiary abyśmy mogli Ci odrazu podać adres konkretnego psa z klembowa który jest na domku tymczasowym... Quote
tifet Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 [quote name='beka']A ta panienka juz u mnie [SIZE=3][B]Owczarek sunia 1,5roku; duża; suka w typie owczarek niemiecki[/B](przyjazna, młoda, radosna, lubi towarzystwo innych psiaków, lgnie do ludzi)[/SIZE] [IMG]http://img376.imageshack.us/img376/9594/owczareksuniawj5.jpg[/IMG] Jutro założę jej nowy watek.[/quote] Bekuniu daj znać namiary na jej wątek to dodam spisu psiaków... a narazie wklejam obiecane fotki (przed wejściem do Ciebie):p [IMG]http://img444.imageshack.us/img444/8816/dsc05786mr2.jpg[/IMG] [IMG]http://img401.imageshack.us/img401/1358/dsc05787lz3.jpg[/IMG] Quote
tifet Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 i jeszcze dwie fotki panienki: [IMG]http://img208.imageshack.us/img208/8065/dsc05788xm8.jpg[/IMG] [IMG]http://img208.imageshack.us/img208/7933/dsc05789py7.jpg[/IMG] Quote
kasiaprodex Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 mam wate mineralna - 2 paczki plus płyta pliśniowa i pare kołderek itd niestety mi do osobowego nie wejdzie to wszystko na raz. Może ma ktos wiekszy samochodzik combi Quote
ARKA Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Piekna sunia, czy ona komus sie poprostu nie zgubila?? Ciagle mam w sobie cien wiary w czlowieka, ze nie porzucil,ze pies, jakims cudem mu zginąl/zagubil sie:-( Quote
tifet Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 wiesz ARKA jechałam na tylnym siedzeniu z sunią... dziewczyna jest niesamowicie tulaśna...łagodna... troszkę z zachowania jest jak "nieociosany kloc"... ale naprawdę przyjazna i chętna do kontaktu z człowiekiem.... ciągnie na smyczy... ale naprawdę potencjalnym DS polecam suńkę:p Quote
ARKA Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Kazdy pies zagubiony/ porzucony potrzebuje pomocy! Ale.........jestem ROZGORYCZONA-wlasciewie nie wiem sama czemu-nie ma racjonalnego wytlumcznia. Kazdy psie zycie jest dla mnie WAZNE ale ..teraz krezlowskie sa dla mnie najwazniejsze.:-( Stad sie dowiedzialam o tych trzech przerzuconych przez ogrodzenie do Jozefowa.Jozefow obiecal zabrac trzy/cztery krezlowskie.. Wczoraj do nich dzwonialam czy przyjmą i sie dowiedzialm, ze KLEMBOW im przedwczoraj przez plot przerzucił trzy psy. Prosze, pomozcie nam z krezlowskimi psiakami, one moga byc w Krezlu do konca miesiaca tylo:-( I nie chodzi o to aby "byle gdzie" je poupychac ale aby trafily w dobre rece, do dobrych domow, dt, schronisk. ONE sobie na poniewierke nie zasluzyly, one przezyly JUZ pieklo.:placz: Nie sztuka jest podjechac pod schronisko i przerzuc przez plot/przywiazac biedne, poszkodowane juz i tak psy, [B]NIE O TAKĄ "pomoc"[/B] psom chodzi!! Quote
Ra_dunia Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Rozumiem Twoje rozgoryczenie. Człowiek się załamuje jak widzi to wszystko... Po powrocie zamelduję się na wątku Krężlowskim. Czy nadal kasę zbiera PiSDZ? zresztą, nie musisz tu odpowiadać, odświeżę sobie wątek - to będę wiedziała. Tifet - sunia CUDNA. Przepiękne psisko, mam nadzieję, że szybko DS znajdzie. Beka - czekamy na wątek sunieczki ;) Quote
tifet Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 ech wiem Arka że każde życie jest ważne... cóż błądzić jest rzeczą ludzką nie wnikam co i jak.... ale podeślij mi na pw wątek tych psiaków zerknę jeśli są dość małe-średnie to popytam może a nóż coś się uda wykombinować... ale nie gwarantuję.... Quote
Recommended Posts