rodzice Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 [quote name='Madziorka']ja też wpisałam nr PKR, hodowca od którego kupiłam suczkę powiedział mi że na całym świecie w rodowodach jest tylko jeden nr (nr rodowodu), tylko u nas jest dodatkowo jeszcze nr rejestracji oddziałowej który jest potrzebny tylko na potrzeby Polskich wystaw.[/quote] Tak tylko my jeszcze nie mamy rodowodu Quote
K&A Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 [quote name='Light of Shin-Ra']Ja wysłałam zgłoszenie z numerem rejestracji oddziałowej i kopią metryczki bo jeszcze nie mam rodowodu. Rozmawiałam ze znajomą hodowczynią ze Słowacji i powiedziała, że będzie zgłoszenie przyjęte, tylko właśnie dosłać kopię rodowodu jak już przyjdzie. A przelew robiłam z konta koleżanki z ING bo w innych bankach koszmarnie drogo jest. Kopię potwierdzenia dołaczyłam do zgłoszenia.[/quote] [B]Light of Shin-Ra [/B]czy mogłabyś poprosić tą hodowczynię ze Słowacji aby dowiedziała się, jak wygląda sytuacja gdyby zgłoszenie nie doszło a zostało opłacone w pierwszym terminie (bo też płaciłam z ING i wysłałam komplet dokumentów pocztą)? Co wtedy trzeba zrobić - czy trzeba wysyłać jeszcze raz + dopłacać za kolejny termin itp? Mam nadzieję, że nie będę miała takiej sytuacji, ale jak próbowałam dziś sprawdzić czy nasze zgłoszenie jest. To zrozumiałam tylko tyle, że nie zostało jeszcze zarejestrowane, ale może być w poczcie. Próbowałam zapytać co gdyby nie doszło, ale nic nie zrozumiałam z tego słowackiego. Quote
Asiaczek Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Cholibka, a ja przegapiłam I termin... No nic. treba będzie zabulić w II terminie... eh... Pzdr. Quote
Mudik Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 [quote name='Asiaczek']Cholibka, a ja przegapiłam I termin... No nic. treba będzie zabulić w II terminie... eh... Pzdr.[/quote] Jeszcze zdążysz, dziś przelew jutro z papierami na pocztę i będzie git, I termin jest do 28 lutego:cool3: Quote
Asiaczek Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 [quote name='Mudik']Jeszcze zdążysz, dziś przelew jutro z papierami na pocztę i będzie git, I termin jest do 28 lutego:cool3:[/quote] Faktycznie! Wydawało mi się, że juz minął... Jutro pojadę na Poczte GŁówną z papierami (bo moja poczta w soboty nieczynna) i jutro przelew. Co prawda przelew dojdzie do nich dopiero we wtorek, ale data przyjęcia zlecenia będzie jutrzejsza... Ha! Pzdr. Quote
Kaladan Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Asiaczek ja tez jutro :) Wczoraj byłam na jednej poczcie i powiedzieli ze u nich nie można, dziś na innej mi powiedzieli ze tylko na głównej... Jak zwykle wszystko na ostatnia chwilę :eviltong: Quote
Asiaczek Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Miałam jakieś takie głupie problemy z wysłaniem zgłoszen on-line, a więc zebrałam dokumenty i pojechałam na pocztę. Przelew zrobiony + zgłoszenia wysłane. Ufff, rzutem na taśmę udało nam się załapać w I terminie.[B] Mudik [/B]- dzięki za przypomnienie, że miałam jeszcze 1 dzień do wysyłki dokumentów.:buzi: [B]Kaladan[/B] - a jak u Ciebie? Zdażyłas? Pzdr. Quote
Light of Shin-Ra Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 [quote name='K&A'][B]Light of Shin-Ra [/B]czy mogłabyś poprosić tą hodowczynię ze Słowacji aby dowiedziała się, jak wygląda sytuacja gdyby zgłoszenie nie doszło a zostało opłacone w pierwszym terminie (bo też płaciłam z ING i wysłałam komplet dokumentów pocztą)? Co wtedy trzeba zrobić - czy trzeba wysyłać jeszcze raz + dopłacać za kolejny termin itp? Mam nadzieję, że nie będę miała takiej sytuacji, ale jak próbowałam dziś sprawdzić czy nasze zgłoszenie jest. To zrozumiałam tylko tyle, że nie zostało jeszcze zarejestrowane, ale może być w poczcie. Próbowałam zapytać co gdyby nie doszło, ale nic nie zrozumiałam z tego słowackiego.[/quote] Postaram się czegoś dowiedzieć w najbliższym czasie. Moja koleżanka też ma taką sytuację przelew poszedł a zgłoszenie dopiero dziś. :placz: Quote
Kaladan Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Dziewczyny chyba na wszystkich wystawach na których byłam liczyła się data wysłania zgłoszenia, a nie jego wpłynięcia. Więc spokojnie. Asiaczku ja już zrobiłam przelew ale zgłoszenia jeszcze nie wysłałam. A gdzie ty znalazłaś formularz no -line? Myślałam, że można tylko pocztą... Quote
Asiaczek Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 [quote name='Kaladan']Dziewczyny chyba na wszystkich wystawach na których byłam liczyła się data wysłania zgłoszenia, a nie jego wpłynięcia. Więc spokojnie. Asiaczku ja już zrobiłam przelew ale zgłoszenia jeszcze nie wysłałam. A gdzie ty znalazłaś formularz no -line? Myślałam, że można tylko pocztą...[/quote] Jest formularz w Adobe na ichniejszej stronie, ale ja przez ten formularz nie mogłam wysłac. Coś mi się blokowało... Może to ja coś źle robiłam, nie wiem. No to pojechałam na Pocztę Główną i sprawę mam z głowy.:lol: Pzdr. Quote
aniaDark Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Ale ten formularz to nie jest do wysyłania via internet :shake:, tylko do wypełnienia, wydrukowania i wysłania zwykłą pocztą. Bardzo szkoda, że nie przyjmują zgłoszeń mejlowych i/lub że nie ma formularza on-line :roll: Quote
Asiaczek Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 [quote name='aniaDark']Ale ten formularz to nie jest do wysyłania via internet :shake:, tylko do wypełnienia, wydrukowania i wysłania zwykłą pocztą. Bardzo szkoda, że nie przyjmują zgłoszeń mejlowych i/lub że nie ma formularza on-line :roll:[/quote] Nieeeee, jest i formularz on-line. Tylko trzeba sobie wgrać Adobe itp. A taki do wypełnienia tez jest. Pzdr. Quote
Tecia Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 [quote name='Asiaczek']Nieeeee, jest i formularz on-line. Tylko trzeba sobie wgrać Adobe itp. A taki do wypełnienia tez jest. Pzdr.[/quote] Asiaczku niestety ale Słowacy poszli po bandzie, ja do nich pisalam czy bedzie mozna zglaszac za pomoca formularza internetowego lub mailem i dostalam jednoznaczna odpowiedz mniej wiecej tej trasci: "zgloszenia beda przyjmowane jedynie poczta tradycyjna, wszystkie inaczej wyslane nawet w wypadku oplacenia nie beda akceptowane" Tak ze pozostaje tylko PP niestety:( Ja dzis sie zebralam i spakowalam koperte i poszlo:) Quote
Dream Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Jak zwykle mieszają. Kilka dni temu próbowałem przefaksować zgłoszenie. Faksowy telefon odbierali pracownicy biura i zadawali pytanie: co będzie wysyłane. Na moją odpowiedź, że zgłoszenie usłyszałem: zgłoszenie nie może być wysłane faksem; proszę wysłać je pocztą lub skorzystać z formularza na stronie www. Krótko mówiąc: Słowacja Quote
aniaDark Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Asiaczku - ja ten ichni formularz "on-line" w pdf-ie wypełniłam; Adobe i inne bajery mam i w przy samym otwarciu i próbie wypełnienia otrzymałam komunikat, że nic on-line :shake:, tylko mam wypełnić drukiem, wydrukować, podpisać i wysłać pocztą. Więc jedyne, co tu jest on-line, to że nie muszę sobie tego pdf'a ściagać na dysk komputera, ponownie otwierać i wypełniać itd. W przeciwnym razie miałabym zgłoszone psy w pierwszym terminie a tak, to o kant doopy moge se to rozbić (a może to i lepiej, bo będę widziała do czasu drugiego terminu, jak mi sie psice rozwiną i do której klasy je włożyć :roll:). Quote
Kaladan Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 No to my też w ostatniej chwili :) List poszedł wczoraj o 23.45 :eviltong: Quote
Coyote Ugly FCI Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 [quote name='K&A']Przedłużyli pierwszy termin do [COLOR=Red]20 marca[/COLOR][/quote] czyli jak zgłosze i opłace teraz to 60 ojro za psa :) Quote
K&A Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Przedłużyli pierwszy termin do [COLOR=Red]20 marca[/COLOR] Quote
Izoldas Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Ooooo to super, a ja już się godziłam z wyższą ceną :multi: Quote
Dream Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Gratulować wszystkim, którzy mogą z tego skorzystać. Trochę niecodzienne posunięcie jak na światówkę ..... Quote
ryjkomanka Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 na stronie pojawil sie system zglaszania online, ale pojawilo sie tez info o stoisku wds w Katowicach na wystawie, wiec chyba wybierzemy 2 forme zgloszenia... Quote
IraKa Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 szkoda, że tak długo czekali z on-line :razz: :shake: Quote
Agappe Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 hmm Bratysława.. możnaby się przejechać towarzysko.. pooglądać psiaki.. troche bez sensu byłoby zgłaszać 7letnią suczkę..:roll: Quote
Coyote Ugly FCI Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 czy moze mi ktoś pomoc tym zgłoszeniem on line :mad::mad::mad::mad: nie kumam o co kamam Quote
Recommended Posts