Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 805
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Doda_ napisał(a):
Też chciałabym zaadoptować papuge ale niestety, następna klatka nie zmieści się w moim pokoju :oops: jejku ile ja mam klatek w pokoju :oops:

ile masz tych klatek??:D

Posted

mortikia napisał(a):
Weronia, od nas niedawno odszedł ostatni szczurek (ze starości). Wspaniałe zwierzątka :loveu:

Na adres e-mailowy podany na pierwszej stronie wysłałam Wam wiadomość. Mam nadzieję, że moja pomoc się przyda. :)

Pozdrowienia,
Justyna.

Świetnie, dzięki:)
P.S. Szczurki sa kochane. i jakie mądre:)

Posted

moj myszoskoczek jest piekny jak siedzi w klatce .....i nawet do niej gadam itd itd ale jak lata luzem ...to mnie nie ma lub siedze na 2 krzesłach kumacie jak dupa na jednym a nogi na drugim juz widze jak lejecie ze mnie ...ja sie jej poprostu boje ...moze ten ogon mnie tak odraża a szczur!!!!!! ...bylam z moim TZ i synem w sklepie po chomika kupili te gadzinkę i ja sie na to zgodziłam ..czemu to ja nie wiem.......... no fajna jest cwaniarka ...nawet ja lubie ale nie koniecznie musze ja dotykac ......moze potrzebuje czasu ..nie wim mamy ja jakies ponad 3 tyg .........................

.

Posted

Jej, ludzie, a co ma myszoskoczek do tego tematu??? :crazyeye:

Cavisiowa Grupa Pomocy sie pomalu konkretyzuje, czekamy grzecznie na ustosunkowanie sie osob wladnych po temu na wczesniejsze propozycje.

Posted

A czy wiadomo coś jak się czują zwierzole??czy może spływają pomalutku wiadomości z DT??
moja córka jak zobaczyła te yorki w klatkach była przerażona. Koniecznie chciałaby,abyśmy przygarnęły taką sunieczkę.Czy wiadomo coś o nich??

Posted

agawa9 napisał(a):
A czy wiadomo coś jak się czują zwierzole??czy może spływają pomalutku wiadomości z DT??
moja córka jak zobaczyła te yorki w klatkach była przerażona. Koniecznie chciałaby,abyśmy przygarnęły taką sunieczkę.Czy wiadomo coś o nich??

Wiadomo tyle, że do rozwiązania sprawy zwierzęta nie są do adopcji. Nie słyszałam nic o yorkach ani innych pieskach, bo najwięcej pisze się tu o cavalierach ;)

Posted

Witaj Grzegorzu na Dogo:smile:
Widzę, że w krótkim czasie zdążyłeś przekonać się, iż nie brak tu - niestety, frustratów, którzy pomóc nie umieją, ale przynajmniej bredząc trzy po trzy doklepią sobie postów.

Miło, Grzegorzu, że okazałeś się nie tylko Człowiekiem wielkich czynów, ale także wielkiej kultury osobistej i dobrego słowa.
Z przyjemnością czyta się Twoje taktowne, wyważone i rzeczowe wypowiedzi.

Weroniu:loveu: i Grzegorzu:loveu:, gratuluję Wam i całemu Stowarzyszeniu Pogotowie i Straż dla Zwierząt, kolejnej udanej interwencji.
Szczerze Was podziwiam.
Wszystko, co robicie dla zwierząt, robicie wszakże, jako Wolontariusze, poświęcacie swój czas, życie osobiste, zdrowie, a przecież - tak, jak każdy z nas macie swoje rodziny, przyjaciół, pracę zawodową czy naukę.
Wiem, że każde Zwierzę będące w tarapatach, niezależnie od miejsca swego pobytu, może liczyć na Waszą pomoc.
Dziękuję Wam w imieniu Zwierząt, że jesteście:Rose::Rose::Rose::modla::modla::modla:

Każdy z nas, uznających się za miłośników zwierząt, winien jest pomoc i szacunek takim Osobom, jak Weronia i Grzegorz.
Powinniśmy wspierać ich działalność wszelką możliwą pomocą, nie zaś stawiać zarzuty i marnotrawić ich czas i siły na odpieranie ataków.

Dogo nie jest celem, lecz jednym z narzędzi do osiągnięcia celu: poprawy bytu psów.

Guest Elżbieta481
Posted

Odi,jakie mądre słowa,aż się serce raduje!
E

Posted

Ninka iXi napisał(a):

trochę luz i pogody ducha. dobry humor i dowcip jeszcze nikomu tu nie zaszkodził, jak obserwuję to dobrze służy.:p

Guest monia3a
Posted

Widziałam w pierwszym wątku dwa pieski rasy chihuahua i bardzo chętnie dam im DT a nawet DS jeśli będzie taka potrzeba.
Mieszkam w domu z ogrodem, pracuję w domu więc zawsze jestem ;)
jeśli sprawa się już wyjaśni i pieski będą szukały DT to proszę o mnie pamiętać :roll:

Posted

Wysłałam zdjęcie tego pieska chihuahua znajomej, z którą kilka miesięcy temu rozmaiwałam i chciała takiego pieska.

Ninka, myszkoskoczki to też zwierzęta.. :roll:

Posted

W razie czego ja też prawdopodobnie będę mogła zaoferować domek, ale z tym chyba nie będzie problemu, bo takie psiaki są bardzo modne. Jak na razie szykuje paczuszkę z karmami i innymi rzeczami. Nie jest tego dużo, ale chyba się przyda.

Posted

I to najbardziej boli . Że te rasowe, małe, śliczne idą jak ciepłe bułeczki. A te schorowane, często niezbyt ładne, czekają, czekają, czekają.
No ale tak. Nie ma się co dziwić . :roll:

Posted

Rybc!a, tak, to bardzo boli :placz: na innych wątkach psiaki potrzebuja domki na cito i cisza, dlugo czekaja a tu - watek zostal zalozony i juz kilka chetnych :placz:

Posted

ANETTTA napisał(a):
moj myszoskoczek jest piekny jak siedzi w klatce .....i nawet do niej gadam itd itd ale jak lata luzem ...to mnie nie ma lub siedze na 2 krzesłach kumacie jak dupa na jednym a nogi na drugim juz widze jak lejecie ze mnie ...ja sie jej poprostu boje ...moze ten ogon mnie tak odraża a szczur!!!!!! ...bylam z moim TZ i synem w sklepie po chomika kupili te gadzinkę i ja sie na to zgodziłam ..czemu to ja nie wiem.......... no fajna jest cwaniarka ...nawet ja lubie ale nie koniecznie musze ja dotykac ......moze potrzebuje czasu ..nie wim mamy ja jakies ponad 3 tyg .........................
.

nooo, Ciotka- nie wierzę, że sie gryzonia boisz :D
Nasza jedna szczurka Safira, zabrana podczas interwencji walniętemu dzieciakowi, ma obciety ogonczyk :(
Nawet nad szczurami się znęcają:( A druga szczurka Krowa - jest nadpobudliwa seksualnie :| :D
Dom wariatów.

Posted

[quote name='monia3a']Widziałam w pierwszym wątku dwa pieski rasy chihuahua i bardzo chętnie dam im DT a nawet DS jeśli będzie taka potrzeba.
Mieszkam w domu z ogrodem, pracuję w domu więc zawsze jestem ;)
jeśli sprawa się już wyjaśni i pieski będą szukały DT to proszę o mnie pamiętać :roll:

Te pieski chihuahua bardzo ucieszyłyby się z domku:

http://www.dogomania.pl/forum/f28/kropka-maksio-chihuahua-szukaja-domku-warszawa-118137/

:cool1:

Posted

Ninka iXi napisał(a):

Cavisiowa Grupa Pomocy sie pomalu konkretyzuje, czekamy grzecznie na ustosunkowanie sie osob wladnych po temu na wczesniejsze propozycje.

Ninko, już ani słowa o szczuraskach i innych myszowatych ;) obiecuję:eviltong:

Grzegorz powiedział, że jutro da znać, napisze wszystko co potrzebne, co niepotrzebne, więc proszę się uzbroić w cierpliwość:)

Posted

agawa9 napisał(a):

Dziś wieczorem będę się dowiadywac wszystkiego.
Uwierz mi, ze my także bylismy przerażeni jak to zobaczyliśmy.

Myślę, ze uda mi się też w najbliższym czasie zamieścić zdjęcia psiaków.

Posted

[quote name='Odi']Witaj Grzegorzu na Dogo:smile:
Widzę, że w krótkim czasie zdążyłeś przekonać się, iż nie brak tu - niestety, frustratów, którzy pomóc nie umieją, ale przynajmniej bredząc trzy po trzy doklepią sobie postów.

Miło, Grzegorzu, że okazałeś się nie tylko Człowiekiem wielkich czynów, ale także wielkiej kultury osobistej i dobrego słowa.
Z przyjemnością czyta się Twoje taktowne, wyważone i rzeczowe wypowiedzi.

Weroniu:loveu: i Grzegorzu:loveu:, gratuluję Wam i całemu Stowarzyszeniu Pogotowie i Straż dla Zwierząt, kolejnej udanej interwencji.
Szczerze Was podziwiam.
Wszystko, co robicie dla zwierząt, robicie wszakże, jako Wolontariusze, poświęcacie swój czas, życie osobiste, zdrowie, a przecież - tak, jak każdy z nas macie swoje rodziny, przyjaciół, pracę zawodową czy naukę.
Wiem, że każde Zwierzę będące w tarapatach, niezależnie od miejsca swego pobytu, może liczyć na Waszą pomoc.
Dziękuję Wam w imieniu Zwierząt, że jesteście:Rose::Rose::Rose::modla::modla::modla:

Każdy z nas, uznających się za miłośników zwierząt, winien jest pomoc i szacunek takim Osobom, jak Weronia i Grzegorz.
Powinniśmy wspierać ich działalność wszelką możliwą pomocą, nie zaś stawiać zarzuty i marnotrawić ich czas i siły na odpieranie ataków.

Dogo nie jest celem, lecz jednym z narzędzi do osiągnięcia celu: poprawy bytu psów.

:crazyeye::oops::oops::oops:

O matko, jak miło sie czyta takie rzeczy :)
Dziękujemy Odi!!!!:loveu::loveu:
Wszyscy chcemy tylko jednego - dobra dla zwierząt.
Pogotowie i Straż dla Zwierząt to właśnie taka organizacja do jakiej chciałam należeć.

P.S. A Grzegorz to mój największy autorytet w tej branży :oops: ;)
No i Madzia Kaźmierczak oczywiście :loveu:
I ja im dziękuję, że są.