Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy to jest UFO zapytacie ? Być może :loveu: Sama nie wiem...wiem tylko, że tak maleńkiego i delikatnego buldozka jeszcze nie widziałam. jest mniejsza niż był mój Ptyś :loveu:

Fifi ma ponoć 2 miesiące, ale nie wygląda na tyle wcale. Ma maleńkie ciałko, chudziutkie nóżki i dużą głowę z szeroko rozstawionymi oczami. Jest śliczna, brzydka i pocieszna, trzy w jednym.

Fifi przywiozłyśmy dziś z Agatą - air z Białegostoku ( dzięki Agata :loveu:). Sunia jest przesłodka, maleńka i zagubiona. Była już dzś z nami u dobrego pana doktora i teraz przez tydzień trzeba ją obserwować, pod kątem różnych chorób. Jest troszkę wyłysiała na pupie i szyi i ma ślady pogryzień ( większe rodzeństwo bez przerwy ją podgryzało ). Nie jest głucha, ani ślepa na szczęście,ale generalnie widać po niej, że nie było jej w dotychczasowym życiu lekko.

Teraz to wszystko się zmieni :loveu: Jeśli okaże się, że Fifi jest zdrowa, będzie wkrótce szukała nowego domu.

Na razie trzeba ją podtuczyć i wyprowadzić na prostą.

Bardzo dziekuję wszystkim osobom, które pomogły w uratowaniu Fifi ; Enia, Inez de Villaro, Agata - air, Maupa. Pati - jesteście super :-)

a teraz sesja zdjęciowa :-)

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kostek, ale wiesz...to wszystko i tak tylko dla poklasku jest robione :diabloti:

Juz dziś sobie z Agatą klaskałyśmy w drodze powrotnej z mała..i dobrze się z tym czujemy.....:loveu:

Posted

nie wiem czy nie mniej niż 5deko :angryy: (oczywiście to żart, myśle, że waży maks 0,5kg. moje w jej wieku były niedożywione a ważyły 2,5kg)

Sunia jest maleńka. Jak ja zobaczyłam zrobiłam się blada.
Ma skóre jak kartka papieru, taką delikatną, cieniutką. Miejscami jest wyłysiała a gdzieniegdzie prawie łysa bo włoski są tam tak delikatne (np. na szyji). Pazurki ma strasznie długie- musiała bardzo mało chodzić. Chude nóżki, wielki brzuch i ogromna głowo- takie poprostu ufo. Wygląda nie jak dwu miesięczny buldożek tylko jak 2 miesięczna chihuahua...

Teraz na szczęście małej będzie tylko lepiej. Dotychczasowe życie miała okrutne.

Posted

no nie mogę.......cudaczek - ufaczek:loveu:
a jak to się stało, że maleństwo znalazło się pod Waszą opieką, ktoś zrobił lub chciał jej zrobić krzywdę?

Posted

lavinia napisał(a):
ciotka Enia ją wypatrzyła na allegro :diabloti:

ojej to dobrze, tak kruchej istotki to ja dawno nie widziałam .........nie będzie dla nikogo zabaweczką i dzięki Wam z pewnością trafi do najlepszego pod słońcem domu
buziaki dla cudaczka

Posted

Witam, chetnie dam domek tej ślicznej suni,
jeśli szasa by sunia trafiła do mnie,
gotowa jestem odpowiedzieć na wszystkie pytania :)
troszke o mnie: mam na imię Kaśka,
29lat, mieszkam w Giżycku/Olsztynie.
mieszkam w domu bez dzieci, zwierząt.
stać mnie na utrzymanie psa.
jestem za sterylizacja.

pozdrawiam Kaśka