Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak, pisałam do Ciebie, do Iskierki i do GameBoy.
Narazie tylko Ty zjawiłaś się na wątku.

Lekarza mam dobrego pod samym nosem, tylko czekam, aż Paweł przywiezie mi jakieś pieniądze. Muszę ją odrobaczyć i odpchlić i ... sama nie wiem co jeszcze.

Mam cichą nadzieję, że może Iskierka mogłaby ją wziąść.

• Replies 395
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Figa, dziękuję, ale nie trzeba.
Odrobaczenie i odpchlenie dużo nas nie wyniesie.
Jeśli będzie potrzeba czegoś więcej, to wtedy postaram się o jakieś bazarki.
Najważniejszy jest domek dla Kory.

Posted

szafirkowa napisał(a):
(...) Idziemy teraz do weta, więc jakby co, to proszę łapac mnie na kom. - 510-105-902

Skończyło się na odpchleniu i odrobaczeniu, czy jeszcze wyszło coś w trakcie?

Posted

[quote name='majqa']Skończyło się na odpchleniu i odrobaczeniu, czy jeszcze wyszło coś w trakcie?

Na szczęście tylko odpchlanie i odrobaczanie. Plus oczywiście standart, czyli mierzenie temperatury, ważnie, osłuchiwanie itp.

Z mojego opisu robaków, jakie wylazły dziś z kupką wetka wywnioskowała, że to może być tasiemiec...:cool1:

W sprawie domku ciągle głucha cisza... :placz:

Posted

Zapomniałam napisać;
Pani doktor określiła Korę na około 10-11 tygodni (czyli prawie trafiłam).

I jeszcze... klucha waży 6,5 kg.

Będzie doskonałym psem stróżującym, bo szczeka, kiedy tylko ktoś przewinie się koło naszych drzwi :cool3:

Posted

Szafirkowa, napisz coś o małej Korze na tym wątku ..to jest owczarki w potrzebie
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=8669&page=77&highlight=owczarki+potrzebie
więcej tu zajrzy ludzi poszukujących konkretnego zestawu cech u psa, a i miłośnicy rasy :cool3: może intensywniej zareagują ...na razie rozpuszczam wici czy ktoś nie chce uroczej suni...ale cisza....zobaczymy....szczeniaki szybciej znajdują domki...taka prawda...pomyśl o możliwości płatnego hoteliku...w schronie dzieciak zmarnieje. jeżeli zebrałoby się wystarczająco dużó ochotników to może byłoby to dobre rozwiązanie skoro nie jesteś w stanie dłużej je zatrzymac?
Ja w razie czego moge zadeklarowac 20 zł miesięcznie na ewentualny hotelik. Wiem ,:oops: trzeba jeszcze 30 takich osób żeby starczyło na miesięczne utrzymanie .ale.....no w każdym razie tyle moge:shake:

Posted

[quote name='Figa Bez Maku']Szafirkowa, napisz coś o małej Korze na tym wątku ..to jest owczarki w potrzebie
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=8669&page=77&highlight=owczarki+potrzebie
więcej tu zajrzy ludzi poszukujących konkretnego zestawu cech u psa, a i miłośnicy rasy :cool3: może intensywniej zareagują ...na razie rozpuszczam wici czy ktoś nie chce uroczej suni...ale cisza....zobaczymy....szczeniaki szybciej znajdują domki...taka prawda...pomyśl o możliwości płatnego hoteliku...w schronie dzieciak zmarnieje. jeżeli zebrałoby się wystarczająco dużó ochotników to może byłoby to dobre rozwiązanie skoro nie jesteś w stanie dłużej je zatrzymac?
Ja w razie czego moge zadeklarowac 20 zł miesięcznie na ewentualny hotelik. Wiem ,:oops: trzeba jeszcze 30 takich osób żeby starczyło na miesięczne utrzymanie .ale.....no w każdym razie tyle moge:shake:

Napisałam o Korze we wskazanym wątku. Trzeba próbować, może się ktoś trafi.
Zrobiłam też allegro i alegratkę, ale narazie cisza.
Co do platnego hoteliku - mam mieszane uczucia. Może marudzę, ale wydaje mi się, że jest to dobre rozwiązanie dla psów, które naprawdę nie mają wyboru. W tym przypadku byłoby wyrzucanie pieniędzy w błoto, bo pewnie inne psy są bardziej potrzebujące. Pisząc to liczę na to, że w ciągu powiedzmy tygodnia do półtora coś suni znajdziemy. Wolałabym, żeby te 30 osób, które miałby deklarować pomoc w utrzymaniu Kory w hotelu wsparło poszukiwania nowego opiekuna.
Jeśli faktycznie te poszukiwania będa przeciągać się do tych powiedzmy dwóch tygodni - wtedy być może poproszę o finansowe wsparcie na hotelik.
Nie martwcie się, napewno nie oddam suni do schroniska!! Nigdy w życiu! :shake:

Dziękuję Dziewczyny za wszystko...

edit: Oczywiście im szybciej się ktoś znajdzie, tym lepiej. Czuję, że mocno już naginam dobroduszność mojego TŻ-a :(

Posted

dopiero wrociłam, Szafirkowa kochanie, zostaw ja do jutra ja dzis porusze wszystkie znajomosci by znaleźć jej DT albo na stałe, moja kolezanka chciala sunie, moze sie zgodzi. Oby. Jeśli chodzi o odrobaczenie to moze mój wujek.

Posted

Iskiero, wiedziałam, że na Ciebie równiez mogę liczyć - dzięki :loveu:
Byłoby miło gdyby wśród Twoich znajomych znalazł się ktoś, kto przygarnąłby Korę, choćby na tymczasowy tymczas.
A jeśli chodzi o odrobaczanie - to już załatwione. Kora dostała dziś pierwszą z czterech tabletek na pasożyty, więc leczenie rozpoczete.

Figa - ale ja nie zrobiłam nic wielkiego ... :oops:
Chyba każdy z Was na moim miejscu postąpiłby tak samo...

Posted

mało by brakowało a ja dziś znow miałabym kolejna bidę, ale okazalo się ze piesek jest z wlaścicielem i tylko sie tak dziwnie zachowuje (bardzo byl niespokojny) Juz pisze do wszystkich ktorzy mogliby ją wziać. I nie ma za co dziekowac.:*