szafirkowa Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 Tak, pisałam do Ciebie, do Iskierki i do GameBoy. Narazie tylko Ty zjawiłaś się na wątku. Lekarza mam dobrego pod samym nosem, tylko czekam, aż Paweł przywiezie mi jakieś pieniądze. Muszę ją odrobaczyć i odpchlić i ... sama nie wiem co jeszcze. Mam cichą nadzieję, że może Iskierka mogłaby ją wziąść. Quote
Figa Bez Maku Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Szafirkowa podaj mi na prv nuer twojego konta, przeslę Ci trochę :oops: kasy na Małą Korę (?) Quote
szafirkowa Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 Figa, dziękuję, ale nie trzeba. Odrobaczenie i odpchlenie dużo nas nie wyniesie. Jeśli będzie potrzeba czegoś więcej, to wtedy postaram się o jakieś bazarki. Najważniejszy jest domek dla Kory. Quote
szafirkowa Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 Podrzucę. Może ktoś zechce pomóc? Quote
szafirkowa Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 ONA NIE MOŻE U MNIE ZOSTAĆ!!! POMOCY!!! Idziemy teraz do weta, więc jakby co, to proszę łapac mnie na kom. - 510-105-902 Quote
malagos Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Ja też podrzucę, nie mogę pomóc inaczej! :shake: Quote
majqa Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 szafirkowa napisał(a): (...) Idziemy teraz do weta, więc jakby co, to proszę łapac mnie na kom. - 510-105-902 Skończyło się na odpchleniu i odrobaczeniu, czy jeszcze wyszło coś w trakcie? Quote
szafirkowa Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 [quote name='majqa']Skończyło się na odpchleniu i odrobaczeniu, czy jeszcze wyszło coś w trakcie? Na szczęście tylko odpchlanie i odrobaczanie. Plus oczywiście standart, czyli mierzenie temperatury, ważnie, osłuchiwanie itp. Z mojego opisu robaków, jakie wylazły dziś z kupką wetka wywnioskowała, że to może być tasiemiec...:cool1: W sprawie domku ciągle głucha cisza... :placz: Quote
szafirkowa Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 Zapomniałam napisać; Pani doktor określiła Korę na około 10-11 tygodni (czyli prawie trafiłam). I jeszcze... klucha waży 6,5 kg. Będzie doskonałym psem stróżującym, bo szczeka, kiedy tylko ktoś przewinie się koło naszych drzwi :cool3: Quote
Figa Bez Maku Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Szafirkowa, napisz coś o małej Korze na tym wątku ..to jest owczarki w potrzebie http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=8669&page=77&highlight=owczarki+potrzebie więcej tu zajrzy ludzi poszukujących konkretnego zestawu cech u psa, a i miłośnicy rasy :cool3: może intensywniej zareagują ...na razie rozpuszczam wici czy ktoś nie chce uroczej suni...ale cisza....zobaczymy....szczeniaki szybciej znajdują domki...taka prawda...pomyśl o możliwości płatnego hoteliku...w schronie dzieciak zmarnieje. jeżeli zebrałoby się wystarczająco dużó ochotników to może byłoby to dobre rozwiązanie skoro nie jesteś w stanie dłużej je zatrzymac? Ja w razie czego moge zadeklarowac 20 zł miesięcznie na ewentualny hotelik. Wiem ,:oops: trzeba jeszcze 30 takich osób żeby starczyło na miesięczne utrzymanie .ale.....no w każdym razie tyle moge:shake: Quote
szafirkowa Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 [quote name='Figa Bez Maku']Szafirkowa, napisz coś o małej Korze na tym wątku ..to jest owczarki w potrzebie http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=8669&page=77&highlight=owczarki+potrzebie więcej tu zajrzy ludzi poszukujących konkretnego zestawu cech u psa, a i miłośnicy rasy :cool3: może intensywniej zareagują ...na razie rozpuszczam wici czy ktoś nie chce uroczej suni...ale cisza....zobaczymy....szczeniaki szybciej znajdują domki...taka prawda...pomyśl o możliwości płatnego hoteliku...w schronie dzieciak zmarnieje. jeżeli zebrałoby się wystarczająco dużó ochotników to może byłoby to dobre rozwiązanie skoro nie jesteś w stanie dłużej je zatrzymac? Ja w razie czego moge zadeklarowac 20 zł miesięcznie na ewentualny hotelik. Wiem ,:oops: trzeba jeszcze 30 takich osób żeby starczyło na miesięczne utrzymanie .ale.....no w każdym razie tyle moge:shake: Napisałam o Korze we wskazanym wątku. Trzeba próbować, może się ktoś trafi. Zrobiłam też allegro i alegratkę, ale narazie cisza. Co do platnego hoteliku - mam mieszane uczucia. Może marudzę, ale wydaje mi się, że jest to dobre rozwiązanie dla psów, które naprawdę nie mają wyboru. W tym przypadku byłoby wyrzucanie pieniędzy w błoto, bo pewnie inne psy są bardziej potrzebujące. Pisząc to liczę na to, że w ciągu powiedzmy tygodnia do półtora coś suni znajdziemy. Wolałabym, żeby te 30 osób, które miałby deklarować pomoc w utrzymaniu Kory w hotelu wsparło poszukiwania nowego opiekuna. Jeśli faktycznie te poszukiwania będa przeciągać się do tych powiedzmy dwóch tygodni - wtedy być może poproszę o finansowe wsparcie na hotelik. Nie martwcie się, napewno nie oddam suni do schroniska!! Nigdy w życiu! :shake: Dziękuję Dziewczyny za wszystko... edit: Oczywiście im szybciej się ktoś znajdzie, tym lepiej. Czuję, że mocno już naginam dobroduszność mojego TŻ-a :( Quote
iskierkaaaa Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 dopiero wrociłam, Szafirkowa kochanie, zostaw ja do jutra ja dzis porusze wszystkie znajomosci by znaleźć jej DT albo na stałe, moja kolezanka chciala sunie, moze sie zgodzi. Oby. Jeśli chodzi o odrobaczenie to moze mój wujek. Quote
Figa Bez Maku Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Szafirkowa to ja Ci dziękuję ,że zajęłaś się Korą:loveu: Quote
szafirkowa Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 Iskiero, wiedziałam, że na Ciebie równiez mogę liczyć - dzięki :loveu: Byłoby miło gdyby wśród Twoich znajomych znalazł się ktoś, kto przygarnąłby Korę, choćby na tymczasowy tymczas. A jeśli chodzi o odrobaczanie - to już załatwione. Kora dostała dziś pierwszą z czterech tabletek na pasożyty, więc leczenie rozpoczete. Figa - ale ja nie zrobiłam nic wielkiego ... :oops: Chyba każdy z Was na moim miejscu postąpiłby tak samo... Quote
iskierkaaaa Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 mało by brakowało a ja dziś znow miałabym kolejna bidę, ale okazalo się ze piesek jest z wlaścicielem i tylko sie tak dziwnie zachowuje (bardzo byl niespokojny) Juz pisze do wszystkich ktorzy mogliby ją wziać. I nie ma za co dziekowac.:* Quote
szafirkowa Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 iskierkaaaa napisał(a): (...) I nie ma za co dziekowac.:* Obie dobrze wiemy, że jest za co ;) Quote
iskierkaaaa Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Jak tylko bede cos wiedziala odzywam się Kochana:* dzis moze mnie juz nie byc ale jutro napewno napisze czego sie dowiedzialam. buziaki i dobranoc:*for all Quote
iskierkaaaa Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 szafirkowa napisał(a):Obie dobrze wiemy, że jest za co ;) Kochana,Ty zrobiłabyś to samo:* to jest po prostu odruch:-) Quote
majqa Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Dobranoc! Wypocznij! Wycałuj Manię! ;) Oops...Korę, Korę...:loveu: Quote
Figa Bez Maku Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 szafirkowa....podobno allegro to doskonały wybór ogłaszania zwierzaków i bardzo skuteczny( niestety ja nie jestem zarejestrowana i nie bardzo wiem jak to sie robi..) Quote
Recommended Posts