Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

1) Wracałam kiedyś z Norą (golden) z lasu tramwajem. A że w lesie było błotko to psiak do połowy stał się czarny. Na przystanku dopiero zaczęłam zczesywać z niej błoto. Obok stał dziadek (pewnie nie zauważył że moje zabiegi miały na celu zachowanie tramwaju w miarę czystego po naszym przjeździe) i się pyta:
-co to za rasa?
ja: - golden retriever
on: - aaa, to te psy co do połowy są czarne :lol:

2) Było to na początek wiosny (Nora jest całorocznie w morzu kąpana). Pojechałam nad morze z moją koleżanką i jej labradorką. Rzucałyśmy im patyki do wody i nagle jacys przechodzący emeryci:
-a one się nie przeziębią?
myśmy odpowiedziały że mają grube, nieprzemakalne futro
-ale to woda jest za zimna, zaraz będą chore, nasz XXX to wogle do wody nie wchodzi, bo by się przeziębił
potem toczyła się trochę wymiana zdań, w której praktycznie i my i oni w kółko mówiliśmy to samo

3) Jechałam z Norą w tramwaju (miała kantar na sobie) i weszła do niego cyganka z małą dziewczynką. Cyganka zaczęła grać na harmonii, a dziewczynka zbierać pieniądze. Gdy miała podejść do mnie nagle zauważyła tego wielkiego psa w kagańcu spojrzała na Norę, potem na mnie, znów na Norę i znów na mnie kalkulując pewnie sobie czy warto narażać życie podejściem. Po czym z przerażonym wyrazem twarzy zawróciła do innych ludzi

4) Kiedy sunia była szczeniakiem masa dzieciaków wołała do niej:
- "O! to ten piesek z reklamy velvetu!"
- "Piesek z papieru toaletowego"
- "Velvet nigdy się nie kończy!"

5) Oraz byłam z nią raz na spacerku 3-4 mies. i zaczepili ją pewni ludzie. (też jacyś nie nachalni). Było standartowe pytanie o rasę i kiedy dowiedzieli sie że to golden retriever jeden żartem stwierdził:
-golden.. no, ona taka złota to nie jest, pewnie podróbka i przyjechała się trochę na złoto poopalać :lol:
(było w ośrodku wczasowym)

Posted

[quote name='Laprima']1) Wracałam kiedyś z Norą (golden) z lasu tramwajem. A że w lesie było błotko to psiak do połowy stał się czarny. Na przystanku dopiero zaczęłam zczesywać z niej błoto. Obok stał dziadek (pewnie nie zauważył że moje zabiegi miały na celu zachowanie tramwaju w miarę czystego po naszym przjeździe) i się pyta:
-co to za rasa?
on: - aaa, to te psy co do połowy są czarne :lol:

[/quote]

hahaha, coś w tym jest:evil_lol:

Posted

[quote name='Laprima']1) Wracałam kiedyś z Norą (golden) z lasu tramwajem. A że w lesie było błotko to psiak do połowy stał się czarny. Na przystanku dopiero zaczęłam zczesywać z niej błoto. Obok stał dziadek (pewnie nie zauważył że moje zabiegi miały na celu zachowanie tramwaju w miarę czystego po naszym przjeździe) i się pyta:
-co to za rasa?
on: - aaa, to te psy co do połowy są czarne :lol:[/QUOTE]

Zabłysnął wiedzą :mdleje: :D

Posted

Mieszkam we Włoszech i tu o przygłupów naprawdę nie jest ciężko :shake:

Raz na spacerku pewien staruszek w pewnym momencie zaczął krzyczeć "morderca! morderca!" i ruszył w długą! Uciekał aż się kurzyło. Przyznam że ja też się wystraszyłam i zaczęłam się oglądać czy by też nie wiać :cool3: Dopiero po chwili zauważyłam że inne osoby z parku patrzą na MNIE!!! A raczej na mojego psa :razz: i zrozumiałam o kim to było :shake:

Posted

[quote name='Amba2']Mieszkam we Włoszech i tu o przygłupów naprawdę nie jest ciężko :shake:

Raz na spacerku pewien staruszek w pewnym momencie zaczął krzyczeć "morderca! morderca!" i ruszył w długą! Uciekał aż się kurzyło. Przyznam że ja też się wystraszyłam i zaczęłam się oglądać czy by też nie wiać :cool3: Dopiero po chwili zauważyłam że inne osoby z parku patrzą na MNIE!!! A raczej na mojego psa :razz: i zrozumiałam o kim to było :shake:[/quote]

Ja bym prawdopodobnie rzuciła się w ucieczkę w tą samą stronę co staruszek nie oglądając się już za siebie:lol:.
Dobrze by to wyglądało :shiny::chainsaw:

Posted

Ja często (co 2 tyg.) chodze do veta. z moim króliczkiem miniaturką (ma krzywy zgryz i trzeba przycinać ząbki:() I kiedy tak siedzę w kolejce z nim to trafiają się ciekawe stwierdzenia typu:
1. On na pewno nie będzie miniaturką i napewno urośnie z niego k. mięsny(ma 6 lat;p).
2. Ładny persik ale nie rasowy bo zniekształcone uszy:crazyeye:
I najlepsze:
3. Starsza pani:-Co to za zwierzątko? Przypomina króliczka.
Ja:-Tak to jest królik.
S.P:- nieee to wygląda na świnkę morska ,bo z małe na ten wiek:roll:
J:-Ale to jest miniaturka.
S.P:- Tak to nie jest świnka ,ale też nie kroliczek.....
Wiem! To po prostu jakieś zwierzątko:lol:
Po tym stwierdzeniu już się nie odezwałam (dobrze że nadeszła moja kolej i szybko sie usunełam z poczekalni:evil_lol:

Posted

Ale się dziś uśmiałam, jak z Nuką ze spaceru wracałam i znowu spotkałam tą samą dziewczynkę co kiedyś mi powiedziała, że mam bardzo mądrą suczkę bo na smyczy potrafi chodzić :lol:
No i dziś usłyszałam:
D- ojej jaki miły piesek
Ja-patrzę się na dziewczynkę
D-nie wygląda na takiego strasznego
Ja- na prawdę?:evil_lol:

Posted

W tym tygodniu byłam z moją suczką w typie DONka nad morzem. Wracamy sobie z plaży, z naprzeciwka idzie synek z tatą.
Dziecko taki tekst:
-Tatusiu, dlaczego ta pani ma wilka?!

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Nie wiem z której strony nastolatka przypomina panią i z której strony Aza przypomina wilka, no ale niech mu będzie. :lol:

Posted

wiesz, dla takiego małego dzieciaka to każda dziewczyna (nawet nastolatka) większa od niego to jest pani :P poza tym może jeszcze nie widział wilka albo słabo mu się przyjrzał w zoo i dlatego sądzi że twoja Aza jest wilkiem :D

Posted

Jechałam dziś z Dufflem autobusem. Wsiada babcia z wnuczką, widzą psa, obydwie się uśmiechają, idą dalej, siadają. Dziewczynka patrzy na psa, babcia mówi: "a wiesz, jaka to rasa? owczarek, owczarek górski", mówi to oczywiście z niezwykłą pewnością w głosie.
A Duffel to golden retriever:cool3:

Posted

[quote name='Koreksonowa']W tych okropnychczasach dzieci nie wiedzą jak wygląda krowa, więć czemu mają wiedzieć jak wygląda wilk?:)[/quote]

z tym się zgodzę.. im młodsze pokolenie to coraz gorsze.. no rozumiem że nie każdy ma rodzinę na wsi ale sorry nawet w telewizji czasem w wiadomościach krowę pokażą :D

Posted

A ja sie dzis w autobise dowiedzialam, ze koty bardziej smierdza od psow :crazyeye: Niech mi ktos wyjasni po co mi to do wiedzy? Bo od dwoch godzin dojsc do tego nie moge :evil_lol: Odpowiedzialam, ze nie mam kota tylko psa :diabloti: Ae zawsze myslalam ze to widac :evilbat:

Posted

kiedyś jakiś typ jak jeszcze żył mój poprzedni york określił go jako "wiewiórka"... powiedział do swojej dziewczyny "zobacz jaka fajna wiewiórka"...

Posted

[quote name='aina155']A ja sie dzis w autobise dowiedzialam, ze koty bardziej smierdza od psow :crazyeye: Niech mi ktos wyjasni po co mi to do wiedzy? Bo od dwoch godzin dojsc do tego nie moge :evil_lol: Odpowiedzialam, ze nie mam kota tylko psa :diabloti: Ae zawsze myslalam ze to widac :evilbat:[/quote]

Ja taki komentarz usłyszałam od mojej prababci :eviltong:( No, cóż! Takie wychowanie za czasów jej młodości widocznie było, w każdym razie co do zwierząt) , kiedy się dowiedziała, że (w tedy jeszcze psa nie miałam) mam kota. Krzywiąc się powiedziała: "Koty śmierdzą" :evil_lol:

A teraz mój kot to w porównaniu z Łowcą to pachnie jak perfumy!:lol: Szczególnie, kiedy Łowca pożywi się kocim kupskiem, albo wytarza w rybce!:oops::shake:

PS. Ta wiedza przyda Ci się, kiedy poczujesz smrodek kociej kupki z kuwetki!:evil_lol: Do czego tu doszło, zanudzam wszystkich o kocich kupach!:oops::oops:

Posted

[quote name='wilczanda']Ja taki komentarz usłyszałam od mojej prababci :eviltong:( No, cóż! Takie wychowanie za czasów jej młodości widocznie było, w każdym razie co do zwierząt) , kiedy się dowiedziała, że (w tedy jeszcze psa nie miałam) mam kota. Krzywiąc się powiedziała: "Koty śmierdzą" :evil_lol:

A teraz mój kot to w porównaniu z Łowcą to pachnie jak perfumy!:lol: Szczególnie, kiedy Łowca pożywi się kocim kupskiem, albo wytarza w rybce!:oops::shake:

PS. Ta wiedza przyda Ci się, kiedy poczujesz smrodek kociej kupki z kuwetki!:evil_lol: Do czego tu doszło, zanudzam wszystkich o kocich kupach!:oops::oops:[/quote]

Oj, koci kupasek to napewno liliami nie pachnie :evil_lol: szczegolnie jak ma sie kilka kotow :diabloti: efekt piorunujacy :cool3:

Ostatnio pewna pani mnie wystraszyła. Kobita pedziła rowerem- chodnikiem, typ takiej wiejskie babki z lat 50 tych. brak zebow, ubranie itp.
No i baba jak sie wydarła:

Łooo ale mo pani łodnego kundla !!!!!

Dałam rade tylko sie usmiechnac i podziekowac. Byłam w szoku. A dreptałam z moja samoyedka.

Posted

He, dobre, a ja ostatnio jak szlam ze swoim DC na spacerka, to uslyszalam, bardzo dziwny omentarz od jakiegos starszego pana z jamnikiem, brzmial mniej wiecej tak: ,, Kupuja tylko te amstaffy jeden po drugim, a potem nie ma kto im żreć dawać" To sie zapytalam tego pana czy moj pies wyglada moze na zaglodzonego? Nic mi nie powiedzial hehehe:):):) No i ten amstaff to juz mnie wogole rozwalil... hahaha:)

Posted

Kiedyś w zimowy wieczór szłam z moim Pongiem (dalmat za TM:-() do domu i przede mną szła starsza kobieta z zakupami. Mój jak zobaczył nasza klatkę to wyrwał do przodu i mijając kobietę głośno kichnął. Może to nic strasznego ,ale ona upuścila jedną z siatek z warzywami :cool3: Niestety dla mnie musiałam dlugo słuchac o tym ,że ''Ten duży bydlak jest niebezpieczny i powinno się go zmknąc z dala od ludzi ,bo te ciapate naleza do agesywnych ras !!'':roll: Kiedy ja słuchałam wywodów ,Pongo stał dalej i się głupio cieszył (jak zwykle :multi:) Cóż dla niektórych uśmiechnięty dalmatyńczyk jest bronią masowego rażenia:evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Martens']Raczej nie, w książce "Bella i Sebastian" był pies pirenejski górski, duży i biały, więc ni w ząb nie podobny do wodołaza. Chyba, że właśnie wodołaza mimo wszystko wsadzono do tej roli, co wcale by mnie nie zdziwiło :cool1:[/quote]

Nie, tam grał prawdziwy pirenejczyk: [url=http://www.youtube.com/watch?v=RhSQcTHzyuM&feature=related]YouTube - belle et sebastien[/url]