Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 602
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Russellka'][url]http://www.whippy.pl/hero-atom-zolty-p-164.html[/url]

[url]http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=4184[/url]

Proszę bardzo :)[/QUOTE]

Sprzedany :placz:

Posted

[quote name='evel']A będą jeszcze? Ktoś ma jakieś tajne info na ten temat? ;)[/QUOTE]

jasne, że będą tylko trzeba spytać ;) pan z whippy i pomoże dobrać talerze i będzie wiedział mniej-więcej kiedy będą, kontakt jest super ;)

Posted

[quote name='Karilka']Cholera ja mam dwa dobre psy do tego tylko.. Nie umiem rzucać![/QUOTE]

Kiedy człowiek dobrze rzuci to i pies zlapie :D Poczytaj na początek o takich rzutach jak : roller , backhand i foater . Dysk trzeba też umiejętnie trzymać ( ustawić palce itd.)
Powodzenia :)

• 3 weeks later...
Posted

Są :loveu: :loveu: :loveu:

[IMG]http://img710.imageshack.us/img710/1445/dscn6289l.jpg[/IMG]

Pies oszalał, ja jestem zadowolona, mimo wszystko zaryzykowałam i wzięłam dość duże dyski jak na małego psa... Zobaczymy jak się dalej będą sprawować :)

Posted

[quote name='Collie']Kiedy człowiek dobrze rzuci to i pies zlapie :D Poczytaj na początek o takich rzutach jak : roller , backhand i foater . Dysk trzeba też umiejętnie trzymać ( ustawić palce itd.)
Powodzenia :)[/QUOTE]

Ale ja ognie jestem gralsak taki. Psy mi sie marnuja ;)

Posted

[quote name='Karilka']Ale ja ognie jestem gralsak taki. Psy mi sie marnuja ;)[/QUOTE]
Trzeba dobrze skupić uwage psa , ale rzuty to podsatwa. Najpierw człowiek musi sam się nauczyć rzucać :D
To może ćwiczenie dogfrisbee pod okiem szkoleniowca :) ?

Posted

[quote name='Collie']To gratuluje nowego " nabytku " :)
A gdzie kupiłaś ?
Powodzenia oczywiście[/QUOTE]

Znalazłam tę stronkę: [url]http://www.discbusters.com/dogfrisbee_5.html[/url] , napisałam, akurat są dostępne :)

[quote name='Karilka']Ale ja ognie jestem gralsak taki. Psy mi sie marnuja ;)[/QUOTE]

Kochana, jak JA się uczę rzucać to wszystko jest możliwe :evil_lol: Trzeba w sobie znaleźć odpowiednią motywację i samozaparcie i jakoś idzie ;)

Posted

Ekhm. Rozumiem, że mogę fastbacki potraktować pilniczkiem? Suczowi bardzo smakują najwyraźniej (nie, nie mamla, dziurawi jak łapie tudzież podnosi z ziemi, stojąc na nich np. jedną łapą i warcząc, głupek) i wyglądają jakby sporo przeszły :evil_lol: Gdzieś wyczytałam w tym dziale, że ktoś próbował żelazkiem zaprasowywać, ale chyba nie jestem aż takim hardkorem :evil_lol:

Posted

[quote name='evel']Ekhm. Rozumiem, że mogę fastbacki potraktować pilniczkiem? Suczowi bardzo smakują najwyraźniej (nie, nie mamla, dziurawi jak łapie tudzież podnosi z ziemi, stojąc na nich np. jedną łapą i warcząc, głupek) i wyglądają jakby sporo przeszły :evil_lol: Gdzieś wyczytałam w tym dziale, że ktoś próbował żelazkiem zaprasowywać, ale chyba nie jestem aż takim hardkorem :evil_lol:[/QUOTE]

ja swoje fastbaki traktuję papierem ściernym i mają się świetnie ;) pilniczka spokojnie możesz na nich użyć, ale wydaje mi się że papier ścierny jest wygodniejszy

Posted

Słuchajcie,
być może podobny problem pojawił się wcześniej, i doradzicie (ba, wręcz nakażecie) przeszukiwać wątek, ale utknęłam na stronie 6 i dalej nie mam cierpliwości, szczerze powiedziawszy ... :)
Mam psiaka, półtora roku, 11 kg, szybki, zwinny, inteligentny. Cóż, pomyślałoby się, że idealny kandydat na frisbee, ale już druga osoba z tego duetu nie koniecznie jest taka wspaniała ... Chciałam bowiem rozpocząć karierę frisbee, ale jak doradzili mi rodzice - kup coś najtańszego, jak Wam będzie wychodzić, kupicie profesjonalne. Teraz wiem, jak duży błąd popełniłam, dlatego szybko zaprzestałam dalszej nauce - a dokładniej nakręcaniu (chociaż w sumie już daleko doszłam). Bardzo proszę o doradzenie, o ile jest to możliwe, a nie "zjechanie". Doskonale zdaję sobie sprawę z błędu jaki popełniłam, i prosiłabym o dalsze niewytykanie :)
- tak więc Kapsel, bo tak nazywa się nasz bohater bardzo ładnie reaguje na frisbee, rollery łapie, płaskie rzuty (te po ziemi) również, natomiast wyskoki - nie i kropka. Mam tutaj na myśli wyrzucenie wysoko frisbee, a psiak ma wyskoczyć po nie. Jak mogę go tego nauczyć?
- jakie są wymagania dla startujących w zawodach? chodzi mi o wiek startujących, czy musi to być rasowiec ...?

Dodam jeszcze, że zamierzam kupić jednego softa, i na nim ćwiczyć, no a później Competiony :)

Posted

Na początku zrób ćwiczenia na lapanie dysku z ręki. Pozwolę sobie wstawić mój filmik, który kiedyś przygotowywałam własnie, żeby pokazac jak my się uczyliśmy. Może pomoże

[URL]http://www.youtube.com/watch?v=dZcWYN2lrTs[/URL]

Posted

Podpowiem Ci coś od razu - nie kupuj [B]jednego[/B] talerza, bo później będziesz miała problem taki jak ja na początku przy przestawianiu psa - pies łapie dysk i spieprza, bo jest przyzwyczajony, że był dotąd tylko jeden ;) Ale już sobie radzimy z tym. Gdybym wiedziała, że tak będzie to bym od razu kupiła dwa gumiaki, ale mądry Polak po szkodzie ;)

Rozumiem, że Kapsel łapie rollery i ...? Overy robicie czy co? Wiesz, te efektowne wysokie wyskoki to powiedziałabym etap dla dość zaawansowanych ;)

Z tego co wiem, jeśli chodzi o zawody, to psiak nie musi być rasowy, a uczestnik [U]chyba[/U] nie musi mieć skończonych 18. lat, ale jeszcze wypowiedzą się pewnie osoby bardziej zorientowane ;)

Aha, dobre dyski wcale nie muszą być super-drogie - ja kupiłam fastbacki za 18zł/sztukę.

Posted

[quote name='evel']Podpowiem Ci coś od razu - nie kupuj [B]jednego[/B] talerza, bo później będziesz miała problem taki jak ja na początku przy przestawianiu psa - pies łapie dysk i spieprza, bo jest przyzwyczajony, że był dotąd tylko jeden ;) Ale już sobie radzimy z tym. Gdybym wiedziała, że tak będzie to bym od razu kupiła dwa gumiaki, ale mądry Polak po szkodzie ;)

Rozumiem, że Kapsel łapie rollery i ...? Overy robicie czy co? Wiesz, te efektowne wysokie wyskoki to powiedziałabym etap dla dość zaawansowanych ;)

Z tego co wiem, jeśli chodzi o zawody, to psiak nie musi być rasowy, a uczestnik [U]chyba[/U] nie musi mieć skończonych 18. lat, ale jeszcze wypowiedzą się pewnie osoby bardziej zorientowane ;)

Aha, dobre dyski wcale nie muszą być super-drogie - ja kupiłam fastbacki za 18zł/sztukę.[/QUOTE]

I właśnie się wtrącce ja z weną byłam na jednym gumowiaku i teraz jest problem wziełam do reki woham o ale to tak na próbe aby zobaczyc co będzie na dwa dyski i wlaśnie się stało wena biega i tak o jeden ma w pysku a drukiego też ma w pyskui biega z dwoma śmiesznie to wygląda a więc... mówię póśc i puszcza ale myślę że się tego udłuczy?? Bo jak to bedzie wyglądać!!! cały czas gadać póśc póśc pósc ? A to moja wina że uzyłam jednego:(