Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czekam na tel , czekam na tel , czekam na tel , zaraz zjem sobie cale paznokcie
jeeeejuuu jakbym sie juz na przyjazd Jagi nie umowila to bym ja na ten najgoretszy czas sama do siebie wziela , zeby na spokojnie dt szukac :cool1:

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

sory nie mialam i nie mam jakos ani zaufania ,ani przekonania do wczesniejszego dt ani pozniejszego ds i juz , cos mi nie pasowalo i tyle czuje w tym jakis fałsz i gre pozrow. nie chodzi o to ze sie na sile chce do koghos czepic i sobie ulac , tylko takie jest moje zdanie wypowiadam je publicznie bo nie widze powodu zeby mamrotac sobie samej o tym pod nosem , watpliwosci moze miec kazdy zwlaszcza ze sa ku temu przesłanki a ja nie jestem 18-o letnia siksa , ktora sie podnieca byle czym tylko dorosła baba z nastolatkami na karku i niejedno juz widzialam i nauczylam sie oceniac sytuacje bardzo realnie. Howgh , koniec tematu , lece dzwonic dalej i szukac miejsca dla Śnieżki

Posted

Wątpię żeby ktokolwiek biorący udział w całej "historii" Śnieżki robił coś w złej wierze lub "na złość" Po prostu czasem coś wychodzi super i jest powód do radości dla wszystkich a czasem nie wychodzi i trzeba wziąć się w garść i działać dalej.

...co z nami będzie, nawet jeśli życie dawno zna odpowiedż , może lepiej gdy nam teraz nic nie powie ...

Ja trochę zaglądam na ten wątek, chociaż nic nie piszę- bo co będę pisać skoro pomóc nie mogę ... Jeśli potrzebny byłby transport gdzieś ,gdziekolwiek,dajcie znać.

Posted

Mru :shake: jest mi przykro tym bardziej że nie jedynie z powodu Snieżki ale jeszcze z powodu takich wpisów jak Neczki :shake: , która zna i mnie i Snieżkę ....

Najwidoczniej nie znam się ...

Posted

nikt z nas tutaj chyba nieletni nie jest ja też już sporo wiosen mam

jakieś szanse dla Snieżki? Ja już nie mogę się doczekać telefonów wieczornych ... bardzo licze na jakieś rozwiązania i tylko dobre

Posted

albiemu napisał(a):
Mru :shake: jest mi przykro tym bardziej że nie jedynie z powodu Snieżki ale jeszcze z powodu takich wpisów jak Neczki :shake: , która zna i mnie i Snieżkę ....

Najwidoczniej nie znam się ...

Problem w tym, ze nikt nie "znał" KB ani Sabiny. Nie bylo wizyty przed tą adopcją ni w DT ni w DS. 2 dni po adopcji wiesci są jak z kosmosu. No a nowe wiesci to juz odjazd wogole. Nie podobał mi się przegieg i organizacja tej adopcji. Po prostu. sporo strasznych histori na dogo- psów wyadoptowanych przez dogo. musimy im z miejsca zapewnic choc minimum bezpieczenstwa. Przykłady Xanta czy Pysia mną wstrząsneły na tyle, ze zrozumialam, ze jesli chodzi o psa zaufanie zaufaniem, a kontrola musi byc.

Posted

Kasiu, czy Ty naprawdę myślisz, że ja się cieszę? :shake:
Niestety prawda jest taka, że głosu jednak nie miałam, bo dowiedziałam się o sytuacji już "po wszystkim".
Powinnam pisać "jak przykro... co teraz... biedna Śnieżka... będzie dobrze" ? Takie są moje myśli, ale pisać tego nie będę. Robi to każdy i co z tego ? Przecież wpisem "oj jaka biedna suczka" niczego itak nie zmienimy. To, że nie napisałam niczego w tym stylu nie znaczy przecież, że nie mam doła czy Cię nie wspieram, bo dobrze wiesz, że tak nie jest :calus:
Nie odzywałam się dosyć długo na tym wątku, nie rozmawiałam też z Tobą o Śnieżce na żywo, bo poprostu boję się aż zaczynać ten temat, nie chciałam, żeby skończyło się to, jak na początku przygody z DT i DS tej suczki... Mam wrażenie, że cokolwiek bym nie napisała, to zostanie to odebrane negatywnie.. nie wiem, czemu tak jest :niewiem:

Posted

albiemu napisał(a):
nikt z nas tutaj chyba nieletni nie jest ja też już sporo wiosen mam

jakieś szanse dla Snieżki? Ja już nie mogę się doczekać telefonów wieczornych ... bardzo licze na jakieś rozwiązania i tylko dobre

na allegro ma 116 wejsc. to chyba nie tak zle na kilka godzin. mocno trzymam kciuki zeby zjawil się fajny DS

Posted

Charly przez trzy lata oddałyśmy z dziewczynami około 100 psów, wróciło zaledwie kilka i niestety jest to nieodłączną częścią adopcji ... bywa różnie chociaż zawsze chce się dobrze

pierwszy raz kiedy podjęłysmy decyzję zabrania psa do domu, gdzie przywiezienie było traktowane równocześnie z kontrolą domu. Uwierz mi nic nie budziło obaw, Kaśka naprawdę jak najbardziej OK. Lubię obydwie dziewczyny mimo wszystko, ale to nie ma znaczenia, dla mnie teraz najważniejsze aby znaleźć dom dla Snieżki najlepiej ten ostateczny. Zadzwoniłam do kilku mijesc, do ludzi, którzy nigdy nie zawiedli i dokonywali cudów dla orzeszków. To ludzie wyjątkowi i bardzo licze na to, że ktoś z nich będzie w stanie pomóc bo wiem, że to będzie wielkie szczęście dla Śnieżki.

Neczka, nie chcę się spierać, bo to nie czas i miejsce. Wierzę wiele dobrego zrobimy dla orzeszków bo zasługują na naprawdę wiele cieżkiej pracy wolontariackiej.

Śnieżka ... przyznaje źle się stało i przepraszam Was ją wierzę zobaczę i sama przeproszę za to, że wciąż wszystko się jej wali bo człowiek zawodzi czasem ze zwykłego braku odpowiedzialności, czasem bo zycie ...
Nie będę oceniac nikogo, Wy możecie myśleć o mnie co chcecie. Źle nie chciał nikt a wyszło naprawdę źle ... :shake:

Posted

[quote name='AnnaB']

Ja trochę zaglądam na ten wątek, chociaż nic nie piszę- bo co będę pisać skoro pomóc nie mogę ... Jeśli potrzebny byłby transport gdzieś ,gdziekolwiek,dajcie znać.[/quote]

wspaniale:loveu::loveu::loveu: Transport juz jest Sniezko. Teraz domku się zglos. choc DT- ale taki fajny. spokojny. KB pisala gdzeis ze sniezka potrzebuje duzo ciszy. ze kladzie się w miejsca, gdzie jest spokój i cisza..

Albiemu my się nie rozumiemy. Nie piszę o zwrotach z adopcji. Bo te się zdarzają. Pisze o nie wysylaniu psa w ciemno...

Posted

Charly, ona nie była wysyłana w ciemno... Albiemu i Kudłata odwiozły suczkę do KB. Niestety dalej wyszło jak wyszło...

A może Śnieżka oczaruje kogoś tutaj, na DOGO... ? :roll:

Gdybym jej nie znała osobiście, pewnie nie uwierzyłabym, że psiak bez oczu potrafi sobie tak świetnie radzić....

Od tego psiaka biło takie szczęście, takie szaleńcze szczęście...
Wreszcie zaufała człowiekowi...

Błagam, niech to nie zakończy się tak...

Posted

no właśnie, Moze tu się komus spodoba:lol:

Z tego co pisała Sabina mala jest czysta- tzn nie zalatwia się w domu.
czyli będzie z niej sliczna, wesola, kochana psinka. A ten kto ją wezmie zyska przyjacioł z tego wątku...takich co to nigdy nie opuszczą..na smierc i zycie:cool3::diabloti:. same atuty:loveu:

Posted

Charly napisał(a):
A ten kto ją wezmie zyska przyjacioł z tego wątku...takich co to nigdy nie opuszczą..na smierc i zycie:cool3::diabloti:. same atuty:loveu:

nigdy :p:razz::evil_lol:

Posted

dopiero teraz weszlam do domu. Na gg próbowala się ze mna skontaktowac Sabina,a wczesniej dzwonila dziewczyna z Szansy ze tam jest numer pozostawiony dl aAlbiemu i Sabina czeka na telefon, no i ze nikt do niej nie dzwonil. Tak czy siak, zaraz ten numer tam znajdę

Neczko - przekażesz ten numer smesem do albiemu? (bo ja nie mogę). moze to jakis inny numer jest.

Posted

cytuje z forum:
Nikt nie kontaktował się ze mna. I nic nie jest ustalone. Mój num.tel:669xxxxxx.

edit: numer wyslalam na pw. kazdy wie jak odnalesc ten numer na tamtym forum, a ludzie czytający dogo czasem mają rozne pomysly.

Posted

Słuchajcie, Śnieżka ma DT :multi:
Rozmawiałam przed chwilą z Albiemu i p. Ewa, która wspaniale opiekowała się naszą Orzechowską Babunią do ostatnich jej chwil, zgodziła się dać Śnieżynce DT na czas nieograniczony :loveu::loveu: W weekend wyjazd :razz::loveu: