Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='oktawia6']jakby ktoś normalny to Fiionka była by w super domu a tak jest u hop[/quote]
Hmmm... Oktawia zaczyna sama ze sobą rozmowy toczyć... no tak, czasami trzeba pogadać z kimś inteligentnym :eviltong:
Fionka zasługuje na najlepszy z możliwych domków, tylko tych domków to jest jak na lekarstwo...

• Replies 447
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[CENTER][quote name='Ra_dunia']Fionka cały czas czeka na dom![/quote]
I nie może się doczekać...

W tej chwili jest prawie psim ideałem. Ładnie chodzi na smyczy i dostosowuje się do idącego z nią człowieka. Zachowuje czystość w mieszkaniu. Nadal jest lękliwa - boi się gwałtownych ruchów, brania na ręce, krzyku...

Super ziewnięcie...

[IMG]http://img89.imageshack.us/img89/619/zglitterfy112405110d30rt4.gif[/IMG]

[/CENTER]

Posted

[quote name='tamb']Piękna Filifionko, nie potrafię znależć Ci domku ale Cię podrzucę.:Dog_run:[/quote]
Co to znaczy nie potrafię? :lol:
Trzeba próbować. Niestety, nie umiemy wyczarować idealnego domku dla Fili...
A co do podrzucania Filifionki... Komu tym razem chcesz ją podrzucić? :lol:

Posted

[quote name='hop!']Co to znaczy nie potrafię? :lol:
Trzeba próbować. Niestety, nie umiemy wyczarować idealnego domku dla Fili...
A co do podrzucania Filifionki... Komu tym razem chcesz ją podrzucić? :lol:[/quote]
Już podrzuciłam w miejsce idealne.:eviltong:

Posted

słuchajcie to hop! jest taka zdolna i umie z gwiazdami robic zdjęcia:crazyeye:pięknie to wygląda-ja nie potrafię:-(
dzisiaj śnieg pada-przynajmniej w mojej dzielnicy-wieje przenikliwy wiatr-wstrętna pogoda!

Posted

[quote name='oktawia6']Fiona musi miec taki dom jak Brego[/quote]
Nie, ona musi mieć taki dom jak Tosia. Właśnie taki byłby idealny... Wierzę, że wkrótce taki się znajdzie.

Posted

[quote name='hop!']
Nie, ona musi mieć taki dom jak Tosia. Właśnie taki byłby idealny... Wierzę, że wkrótce taki się znajdzie.
[/quote]
tak racja to inny gatunek innewymagania-to pieszczoszka dzidzia-i jestem zdziwiona że jeszcze nikt się nie zakochał-ale tak na poważnie:roll:

Posted

Tamb, wiesz co będzie jak się domek nie znajdzie? :razz:
6 grudnia się zbliża... Kokardkę już mam...

[IMG]http://img262.imageshack.us/img262/9934/tosia984zc3.jpg[/IMG]

[IMG]http://img79.imageshack.us/img79/9722/tosia1052tj1.jpg[/IMG]

Nowa tymczasowiczka - Tinka (po lewej stronie) "dokucza" Fili - podgryza ją i ciągnie za ogonek... :eviltong:

[IMG]http://img183.imageshack.us/img183/9752/tosia920zr8.jpg[/IMG]

Fili ma problemy z oczami - łzawią i ropieją. Krople nie pomogły. Przydałaby się konsultacja u dr Garncarza.

Posted

Fili cudna ale jak ja ją ukryję przed Gerdą na 65m.:-( Na dodatek w grupie 13 zwierzaków (9 kotów+4 psy). Musi znaleźć się domek. Julitko, daj czas do gwiazdki.:loveu:

Posted

[quote name='Ra_dunia']Ależ Filifionka jako prezencik pięknie wygląda!
A co z tymi oczkami? Jakieś zapalenie? :([/quote]
Podobno zapalenie spojówek. Najpierw miała krople Dicortineff-vet, a potem Difadol i Floxal. Nie pomogły. Inna rzecz, że ma tak "skonstruowane" oczy, że łatwo o zapalenie.

Posted

[quote name='Ra_dunia']znaczy się, piękne i wyraziste oczęta ;)
Ale zimą zapalenia spojówek zazwyczaj mijają... mam nadzieję, że i Fili problem z oczkami minie...[/quote]
Przemywam jej "patrzałki" solą fizjologiczną do oczu - jest jakby troszkę lepiej.

Posted

Na adopcję Fili jest zdecydowana rodzina z Katowic (młode małżeństwo, mają trzyletnią córeczkę i wykastrowanego pekińczyka). Myślę, że to dobry dom dla Fili, ale czy na pewno to się dopiero okaże... Za wizytę przedadopcyjną odpowiada tamb. Mam nadzieję, że zajmie się tym szybko i dobrze. :eviltong:

Posted

[quote name='hop!']
Na adopcję Fili jest zdecydowana rodzina z Katowic (młode małżeństwo, mają trzyletnią córeczkę i [B]wykastrowanego pekińczyka[/B]). Myślę, że to dobry dom dla Fili, ale czy na pewno to się dopiero okaże... Za wizytę przedadopcyjną odpowiada tamb. Mam nadzieję, że zajmie się tym szybko i dobrze. :eviltong:
[/quote]
:razz::razz::razz:

Posted

[quote name='red']Po prostu cudo..... zróbcie jej ogłoszenia, a domki będą stać w kolejce.[/quote]
Zrobiłam ogłoszenia, ale kolejki jakoś nie było i nadal nie ma. :razz:
Może ja jakoś źle te ogłoszenia robię?
Red, pewnie gdybyś zrobiła chociaż jedno ogłoszenie, to byłoby zatrzęsienie domków... ;)

Okta, widzę, że najbardziej zainteresowało Cię pewne zestawienie rzeczownika z przymiotnikiem. Ciekawe dlaczego? :razz: