Ra_dunia Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [quote name='oktawia6']jakby ktoś normalny to Fiionka była by w super domu a tak jest u hop[/quote] Hmmm... Oktawia zaczyna sama ze sobą rozmowy toczyć... no tak, czasami trzeba pogadać z kimś inteligentnym :eviltong: Fionka zasługuje na najlepszy z możliwych domków, tylko tych domków to jest jak na lekarstwo... Quote
tamb Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Piękna Filifionko, nie potrafię znależć Ci domku ale Cię podrzucę.:Dog_run: Quote
hop! Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 [CENTER][quote name='Ra_dunia']Fionka cały czas czeka na dom![/quote] I nie może się doczekać... W tej chwili jest prawie psim ideałem. Ładnie chodzi na smyczy i dostosowuje się do idącego z nią człowieka. Zachowuje czystość w mieszkaniu. Nadal jest lękliwa - boi się gwałtownych ruchów, brania na ręce, krzyku... Super ziewnięcie... [IMG]http://img89.imageshack.us/img89/619/zglitterfy112405110d30rt4.gif[/IMG] [/CENTER] Quote
hop! Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 [quote name='tamb']Piękna Filifionko, nie potrafię znależć Ci domku ale Cię podrzucę.:Dog_run:[/quote] Co to znaczy nie potrafię? :lol: Trzeba próbować. Niestety, nie umiemy wyczarować idealnego domku dla Fili... A co do podrzucania Filifionki... Komu tym razem chcesz ją podrzucić? :lol: Quote
Ra_dunia Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 To Fili już nie załatwia się w domku?? SUPER :multi: Zdolna dziewczyna! Najwyższy czas na nowy domek :cool3: Hop! jesteś istną zaklinaczką piesków :loveu: Quote
tamb Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 [quote name='hop!']Co to znaczy nie potrafię? :lol: Trzeba próbować. Niestety, nie umiemy wyczarować idealnego domku dla Fili... A co do podrzucania Filifionki... Komu tym razem chcesz ją podrzucić? :lol:[/quote] Już podrzuciłam w miejsce idealne.:eviltong: Quote
oktawia6 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 słuchajcie to hop! jest taka zdolna i umie z gwiazdami robic zdjęcia:crazyeye:pięknie to wygląda-ja nie potrafię:-( dzisiaj śnieg pada-przynajmniej w mojej dzielnicy-wieje przenikliwy wiatr-wstrętna pogoda! Quote
Ra_dunia Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 To wysyłam Wam trochę słoneczka z Wielkopolski ;) Żebym tak mogła jeszcze jakiś domek dla Filifionki tak podesłać... Quote
Poker Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Fili,poszłabyś już do DS ,ale gdzie Ci będzie lepiej niż u hop! Moja Sylia też zapuściła korzenie :roll: Quote
oktawia6 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Fiona musi miec taki dom jak Brego-hop doskonale ich wyselecjonowała, albo jak ma Totek-brat mojego Jacusia z Krzyczek u Leskakogi Quote
hop! Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 [quote name='oktawia6']Fiona musi miec taki dom jak Brego[/quote] Nie, ona musi mieć taki dom jak Tosia. Właśnie taki byłby idealny... Wierzę, że wkrótce taki się znajdzie. Quote
Ra_dunia Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Na pewno niedługo trafi się ten jedyny i właściwy domek! Quote
oktawia6 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 [quote name='hop!'] Nie, ona musi mieć taki dom jak Tosia. Właśnie taki byłby idealny... Wierzę, że wkrótce taki się znajdzie. [/quote] tak racja to inny gatunek innewymagania-to pieszczoszka dzidzia-i jestem zdziwiona że jeszcze nikt się nie zakochał-ale tak na poważnie:roll: Quote
hop! Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 Tamb, wiesz co będzie jak się domek nie znajdzie? :razz: 6 grudnia się zbliża... Kokardkę już mam... [IMG]http://img262.imageshack.us/img262/9934/tosia984zc3.jpg[/IMG] [IMG]http://img79.imageshack.us/img79/9722/tosia1052tj1.jpg[/IMG] Nowa tymczasowiczka - Tinka (po lewej stronie) "dokucza" Fili - podgryza ją i ciągnie za ogonek... :eviltong: [IMG]http://img183.imageshack.us/img183/9752/tosia920zr8.jpg[/IMG] Fili ma problemy z oczami - łzawią i ropieją. Krople nie pomogły. Przydałaby się konsultacja u dr Garncarza. Quote
Poker Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 jakie rozkoszne te psiaki :loveu:, a Fili to cud :loveu::loveu: Quote
tamb Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Fili cudna ale jak ja ją ukryję przed Gerdą na 65m.:-( Na dodatek w grupie 13 zwierzaków (9 kotów+4 psy). Musi znaleźć się domek. Julitko, daj czas do gwiazdki.:loveu: Quote
Ra_dunia Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Ależ Filifionka jako prezencik pięknie wygląda! A co z tymi oczkami? Jakieś zapalenie? :( Quote
hop! Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 [quote name='Ra_dunia']Ależ Filifionka jako prezencik pięknie wygląda! A co z tymi oczkami? Jakieś zapalenie? :([/quote] Podobno zapalenie spojówek. Najpierw miała krople Dicortineff-vet, a potem Difadol i Floxal. Nie pomogły. Inna rzecz, że ma tak "skonstruowane" oczy, że łatwo o zapalenie. Quote
Ra_dunia Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 znaczy się, piękne i wyraziste oczęta ;) Ale zimą zapalenia spojówek zazwyczaj mijają... mam nadzieję, że i Fili problem z oczkami minie... Quote
hop! Posted November 26, 2008 Author Posted November 26, 2008 [quote name='Ra_dunia']znaczy się, piękne i wyraziste oczęta ;) Ale zimą zapalenia spojówek zazwyczaj mijają... mam nadzieję, że i Fili problem z oczkami minie...[/quote] Przemywam jej "patrzałki" solą fizjologiczną do oczu - jest jakby troszkę lepiej. Quote
hop! Posted November 26, 2008 Author Posted November 26, 2008 Na adopcję Fili jest zdecydowana rodzina z Katowic (młode małżeństwo, mają trzyletnią córeczkę i wykastrowanego pekińczyka). Myślę, że to dobry dom dla Fili, ale czy na pewno to się dopiero okaże... Za wizytę przedadopcyjną odpowiada tamb. Mam nadzieję, że zajmie się tym szybko i dobrze. :eviltong: Quote
oktawia6 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 [quote name='hop!'] Na adopcję Fili jest zdecydowana rodzina z Katowic (młode małżeństwo, mają trzyletnią córeczkę i [B]wykastrowanego pekińczyka[/B]). Myślę, że to dobry dom dla Fili, ale czy na pewno to się dopiero okaże... Za wizytę przedadopcyjną odpowiada tamb. Mam nadzieję, że zajmie się tym szybko i dobrze. :eviltong: [/quote] :razz::razz::razz: Quote
hop! Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 [quote name='red']Po prostu cudo..... zróbcie jej ogłoszenia, a domki będą stać w kolejce.[/quote] Zrobiłam ogłoszenia, ale kolejki jakoś nie było i nadal nie ma. :razz: Może ja jakoś źle te ogłoszenia robię? Red, pewnie gdybyś zrobiła chociaż jedno ogłoszenie, to byłoby zatrzęsienie domków... ;) Okta, widzę, że najbardziej zainteresowało Cię pewne zestawienie rzeczownika z przymiotnikiem. Ciekawe dlaczego? :razz: Quote
Ra_dunia Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Oby to był ten domek... kciuki zaciśnięte mocno, mocno.... Quote
Recommended Posts