Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja kciuki będę trzymać jeszcze dłuuuugo jak Majcia pojedzie. To chyba najbardziej stresująca dla mnie adopcja :look3:
Ja się nie tyle boję o zachowanie Pani, ile o Maję, żeby zechciała współpracować :modla:
Mam nadzieję, że nie wpadnie jej do głowy znów się głodzić :mad:

Posted

[quote name='Ra_dunia']O matko, wizyta w sobotę a ja cały weekend nie będę miała dostępu do netu. Nie wiem jak to wytrzymam :roll:
Mam nadzieję, że Maja jednak się przełamie...[/quote]
Raduniu, moge Ci napisac sms'a jesli chcesz :lol:

Posted

Maja jedzie do domu!!! :multi:

tanitka :loveu: była u tej pani i zdała mi obszerną relację zaraz po. Tak jak napisała Reno: jeśli ma się udać to lepiej Maja nie może trafić :cool3: Mnie osobiście najbardziej przekonuje fakt, że ta pani miała podobnie zalęknioną suczkę, z którą były jeszcze gorsze problemy (podawanie leków uspokakających, nerwica do granic możliwości - drapanie drzwi podczas nieobecności, demolki, chodzenie na ugiętych łapach itp.). Mimo tych wszystkich problemów nawet przez myśl jej nie przeszło, żeby oddać sunię. Miała też inne przygarnięte bidy z innymi problemami, z którymi sobie radziła.
Także powrotu Mai nie przewiduję, chyba że faktycznie chciałaby się zagłodzić...

Umówiłam się wstępnie na dowóz Mai na 2 maja (sobota). Wtedy pani ma dwa dni wolnego i będzie mogła Mai poświęcić swoją uwagę (na początku nawet wychodzenie na spacer może być kłopotliwy).
Trochę się porządziłam, ale dowóz chciałabym przynajmniej w części sfinansować korzystając ze sporych zasobów Mai: tanitka mówiła, że ta pani żyje skromnie, więc może być jej ciężko opłacić całość podróży (180 zł). Poproszę oczywiście aby coś dorzuciła. Napiszę też na wątku transportowym, może jakiś zwierzak się załapie i coś dorzuci :cool3:

Posted

Trzymam kciuki bardzo mocno. szczególnie, że poniekąd znam tę panią ;).
I jestem jak najbardziej za pomoca finasową w tym przypadku w kwestii transportu, bo wiem, że decyzja pani Zofii jest świadoma :loveu: i przemyślana.

Posted

Super wiadomosc :multi: Bardzo sie ciesze :lol:
Jestem jak nabardziej za tym, zeby zaplacic koszty przejazdu ze srodkow, ktore wplacil p.Andrzej. P.Andrzej na pewno nie bedzie mial nic przeciwko temu.

Posted

potwierdzam, potwierdzam wszystko o Pani Zofii. Poznałam też adoptowaną Lolitkę z Pabianic, która jest tam bardzo szczęśliwa, pięknie wygląda, ma błyszczącą sierść, wesołe oczko;) i uśmiech na pysku. Pani Zofia pięknie o niej opowiada i bardzo, bardzo kocha, to widać!

Posted

Ze strony Mai nie powinno być problemu, może się bać na początku, ale na pewno nie będzie agresywna. U nas miała i ma kontakt z psami obu płci i nigdy nie było problemu.
P.Zofia mówi, że Lola jest bardzo tolerancyjna wobec innych psów, zwłaszcza większego kalibru. Nie lubi tylko małych szczekaczy.
Także powinno być dobrze, ale kciuki za dogadanie się panienek nie zaszkodzą ;)

Posted

Czyli za tydzien o tej porze Majka bedzie w swoim domu :p

Musimy oglosic np. Misie czy Amigo w MP. Moze wiecej czekoladowych psiakow znajdzie dzieki ogloszeniu domy.

Posted

[quote name='Reno2001']No ja jestm za tym, aby w MP ogłosic jakiegoś czekoladka. Wsio ryba, którego. Choc może najlepiej Misię, bo najdłużej teraz czeka z naszych czekoladowych :hmmmm:?[/QUOTE]
Ja jestem za Misienka, doloze sie oczywiscie do ogloszenia. Moze nam sie uda z pozostalymi czekoladkami :kciuki:

Posted

P.Zofia dzwoniła dziś, czy by nie dało rady Mai przywieźć wcześniej, bo od czwartku ma 4 dni urlopu ;) ale w naszym wypadku ciężko będzie. Zobaczymy co da się zrobić :roll:

Ja już zagryzam paznokcie z nerwów :look3:

Posted

Jeju :-o, Majeczko, ale ciotki okrutnie stresujesz.
Pewnie wszystko odbędzie się bezproblemowo, bo Majka wie, że to jej dom.:kciuki: