Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Glutofia']Mamy zwrot a właściwie reklamację psa..

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13381757#post13381757[/URL][/QUOTE]

Wrzuciłąm na 1 stronę, to jest dramat przez te ostatnie dni i jeszcze Lili i Sisi :( Rotacja ogromna, adopcji mało.
Kto moze sprawdzic domek w Siewierzu? Potencjalnym kandydatem do tego domu są: Mars, Kazan, Tosiek.
Masa telefonów z ogłoszeń w sprawie Chojraka. Na dom z jgo ogłoszeń mają szanse jeszcze 2 psiaki spoza fundacji...

Posted

pilnie potrzebuję pomocy dla suni , którą wczoraj 27.10 wyciągnęłam ze schroniska w Gliwicach, nie może chodzić i ciągnie za sobą tylnie łapki, jest po wypadku
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=171900[/URL]
Kto zrobi allegro cegiełkowe dla małej suni ?:-( pomóżcie

Posted

NO tak..."pomóżcie"... niby co mamy zrobić? Tymczasów zero kasa topnieje, totalne zapsienie w fundacji w dodatku same połamańce gdzie potrzeba sporych środków na leczenie.. jak??? Ja nie mam pomysłu.

To jest to, o czym mówiliśmy wczesniej zanim jedna z drugą ulituje się i wyciagnie biedę ze schroniska najpierw uzgadniajcie czy damy radę bo potem jest "pomóżcie" a mnie juz mózg paruje od myślenia- JAK?????
Zanim ściągnełam do fundacji Hebana, miałam juz dla niego transport,dom docelowy i stawałam na rzęsach by zgromadzić środki na jego leczenie uruchamiając przeróżne kontakty, dopiero potem było "pomózcie".

Bounty niebardzo rozumiem jak szansę na dom na ogłoszenia Chojraka mają psy spoza fundacji? To w fundacji psów nie mamy? Nie chcę być żle zrozumiana każda bieda potrzebuje domu ale w pierwszej kolejności należy szukać domów naszym psom bo za moment oszalejemy!

Janka dzisiaj odbiera sukę po sterylce. Suka musi przekoczować do akcji u kogoś w komórce bo nie mamy tymczasów też mam krzyczeć pomóżcie??
Znowu zaczyna nas dopadac bezsilność...przygniata ciężar psiego nieszczęścia

Posted

[quote name='Glutofia']Bounty niebardzo rozumiem jak szansę na dom na ogłoszenia Chojraka mają psy spoza fundacji? To w fundacji psów nie mamy? Nie chcę być żle zrozumiana każda bieda potrzebuje domu ale w pierwszej kolejności należy szukać domów naszym psom bo za moment oszalejemy!

Janka dzisiaj odbiera sukę po sterylce. Suka musi przekoczować do akcji u kogoś w komórce bo nie mamy tymczasów też mam krzyczeć pomóżcie??
Znowu zaczyna nas dopadac bezsilność...przygniata ciężar psiego nieszczęścia[/QUOTE]

W fundacji akurat dla tych 2 kandydatów nie było odpowiednich psiaków, a sytuacja obu piesków nieciekawa [w sumie tak się przypadkowo stało]. Monice bardzo rozdzwoniły sie telefony w sprawie Chojaka i proponujemy oczywiscie psy fundacyjne, no ale wiesz nie każdemu da się wszystko zaproponować ;)

Ooo tak, ta bezsilnosc dobijająca - masa psich nieszczęśc - święta się zblizają, a domków tymczasowych brak bo zapsione... :( Widać po tym wysypie z tego tygodnia, jak dramatycznie sprawa wygląda...

Posted

[B]B[/B][B]ounty[/B], w Siewierzu mieszkał kiedyś PeterBeny. Może nadal mieszka?

Zapraszam na bazarek, który dla fundacyjnych i katowickich psów zrobiła klaudiaaa: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=172144#post13384984[/url]

[COLOR=Red][B]Proszę o info czy poza Lili są pod opieką fundacji jakieś psy z katowickiego schroniska?[/B][/COLOR]

Posted

Maciaszku chyba nie chodziło ci o Lili a o Dzeka??
Tak przy okazji ci ludzie chcą kolejnego psa macie tam w schronisku jakąś swoją czarną listę? Obawiam się ze zwrócą się do was po następnego

Posted

Chodziło mi o Lili. Lili, zanim trafiła pod skrzydła fundacji (co na jej szczęście odbyło się ekspresowo) przeszła przez schron. To pan Waldek ze schroniska zabierał ją z miejsca zdarzenia.

Ok, czyli Lili i Dżek. Jeszcze jakieś psiaki?

Posted

Hej
Ma ktoś znajomych w okolicy Żor?
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13389769#post13389769[/URL]

Posted

DOMY TYMCZASOWE:
Stanowczo sprzeciwiam się pomysłowi aby dom tymczasowy sam sobie miał robić ogłoszenia ! Ja wiem po sobie ze nie dam rady - inni pewnie też.

Ja nie umiem ogłoszeń robić i chętnie korzystam z pomocy. Nie może być tak ze dom tymczasowy ma obowiązek robienia ogłoszeń. Ja na tym utonę. Inni pewnie też - Dobermanica, Klaudia, Maja, Ola itd.

Posted

[quote name='amikat']DOMY TYMCZASOWE:
Stanowczo sprzeciwiam się pomysłowi aby dom tymczasowy sam sobie miał robić ogłoszenia ! Ja wiem po sobie ze nie dam rady - inni pewnie też.

Ja nie umiem ogłoszeń robić i chętnie korzystam z pomocy. Nie może być tak ze dom tymczasowy ma obowiązek robienia ogłoszeń. Ja na tym utonę. Inni pewnie też - Dobermanica, Klaudia, Maja, Ola itd.[/QUOTE]

Wiecie co, z całym szacunkiem, ale proponuję, zebyscie dogadali tą kwestie między sobą, bo narazie [prawie] kazdy z 5 wspaniałych mówi co innego, a dopiero później niech rozpoczną sie apele do wolontariuszy o pomoc w robieniu ogłoszeń...

Ola robi swoim szczylom sama ogłoszenia. Mój Mars nie ma ogłoszen bo na pierwszy rzut wzięłam fundacyjne. Dla mnie to troszkę dziwne, zresztą zostałam na poczatku zbluzgana za pomysł robienie ogłoszen psom z domów tymczasowych, które wymagaja pomocy i zostalo ustalone, że tylko jesli ktoś naprawde bardzo jej potrzebuje to wtedy mamy interweniowac...

Poza tym jest róznica jeśli DT pisze 'wiecie co, nie dam rady zrobić mu ogłoszenia, czy ktoś mógłby pomoc, bo niestetyu pracuje, chora jestm, dziecko jest chore' bla, bla, bla... a Co innego jak ktos pisze 'ktoś mnie przyslał, żebys porobiła ogloszenia' bez 'prosze', bez 'mogłabyś', 'dziękuje', bez wypchaj się, no sryy to też drobny wyzysk i chyba nie na tym ma polegac, że sie zasłaniamy 'murzynami' [czesto już po pewnym czasie byłoby to nadużywane 'bo ktoś zrobi, to po co ja mam sie wysilac'?] bo na dobrą sprawe nikt czasu nie ma...

Kuba miała rację, to nie ma prawa bytu, zostane przy pilotowaniu wątku fundacyjnego, a ogłoszenia niech kazdy sam robi wedle uznania - nie zdało to swojego okresu próbnego, ale przynajmniej proby zostały podjęte, a to najwaznieszje, a człek uczy sie na błędach...

Ustalcie te kwestie co i komu sie powinno przysługiwac miedzy sobą, bo od 3 osób z piatki wspaniałych [bez ironii - nie wiem jak was grupowo określać xD] słyszalam zbierzne zdania ;>

Posted

Spokojnie. Ten kto moze zrobi sam. Większość domów tymczasowych robi swoim podopiecznym ogłoszenia. Ja nie mam psa na tymczasie ale idę zrobię Dzekowi. Każdy coś dołozy i jakos to będzie się bujało.Ważne by wiedzie który pies ich ne ma któremu trzeba.

Widzisz Bounty dlatego mówiłam o tym ze musi ktoś ograniać wszystkie ogłoszenia bo wiem ze nie każdy zrobi.
Wszystko bardzo ładnie się buja nie denerwuj sie powoli damy radę.

Posted

[quote name='Glutofia']Spokojnie. Ten kto moze zrobi sam. Większość domów tymczasowych robi swoim podopiecznym ogłoszenia. Ja nie mam psa na tymczasie ale idę zrobię Dzekowi. Każdy coś dołozy i jakos to będzie się bujało.Ważne by wiedzie który pies ich ne ma któremu trzeba.

Widzisz Bounty dlatego mówiłam o tym ze musi ktoś ograniać wszystkie ogłoszenia bo wiem ze nie każdy zrobi.
Wszystko bardzo ładnie się buja nie denerwuj sie powoli damy radę.[/QUOTE]

Ja się nie denrwuje tylko sie frustruje, tak jak i osoby robiące ogłoszenia, które już zdażyły mnie o tym poinformowac xD w ciągu 2 tygodni zrobiłam rewolucje w swojej głowie, kojarze niemal wdszystkie psy tymczasujące i wiem, które czekają w kolejce na ogłoszenia - tylko chętnych brak, sporo osób sie wywiazało, ale tak 'połowicznie' - po 3-4 ogłoszenia...

Po prostu to tez nie powinno wyglądac tak że nagle wszytskie dT przestaną robić ogłoszenia 'bo zajmie sie tym ktos inny' - ten 'ktoś inny' też ma zycie, psy itp. [tak jak ja] wiec troszke trzeba włożyć własnej inicjatywy. Ja rozumiemnp. muro, dobermanice itp., ale np. klaudiaaa moim zdaniem szybko opanowałaby sprawne robienie ogłoszen i przy 1 tymczasowiczu i szkole spokojnie dałaby sobie z tym rade- szczegónie, że ma rodziców za sob, którzy bardzo jej pomagają...

Ja pracuje w 2 pracach, mam 3 razy w tygodniu praktyki w lecznicy i mam szkołe [+ Marsa i 2 prywatne psy], a to mi nie przeszkadza, żeby porobić ogłoszenia, bo zwykle sie nie umie bo sie nie próbuje - co innego jak ktoś rzeczywiście nie radzi sobie [tak jak Rafał z dodawaniem zdjeć, mimo wielokrotnych tłumaczeń, dopiero po którymś razie załapał ]:-> ], albo naprawde ma powody, żeby nie zrobic swojemu psiakowi ogłoszen. to tez w kwestii domów tymczasowych lezy, żeby psiaki szybko te DT opusciły dla dobra psów, ludzi i fundacji, prawda?
Tak z mojej strony to wygląda i to nie sa ataki [klaudio broń bożeeee tego tak nie odbieraj, znasz moje zdanie bo rozmawiałyśmy na akcji!]

Wiekszosć psiaków ma ogłoszenia - nie ma ich Kazan, ale obiecała się tym zajac Kisiaraf? Nie ma Suzi od klaudi, ale Klaudia na akcji mowia, że spórbuje poogłaszać tymczasowicza - ja służe rada i pomocą, ale narazie nie ma kto sie tym zajać [ja teraz musze sie zajac moim wiecznym 8 miesiecznym tyczasem - Marsem, który jest u mnie od początku lutego]. Szczyle mają ogloszenia [łaczenie z tym od Ani Pękały], no i nie maja nasze 2 biedaczki :( Mało ogłoszeń mają tez Zuzia i Bubuś - tym miała się zajac Daria 13, ale zrobiła kilka i ucichło, także kto chce, kto chce? xD

Wszystkie psiaki [lacznie z prośbą o wsparcie finansowe dla Lily] w przyszłym tygodniu bedą w Ofercie, to mam nadzieję, że coś w kwestii adopcji ruszy...

Posted

[quote name='BoUnTy']Ja rozumiemnp. muro, dobermanice itp., ale np. klaudiaaa moim zdaniem szybko opanowałaby sprawne robienie ogłoszen i przy 1 tymczasowiczu i szkole spokojnie dałaby sobie z tym rade- szczegónie, że ma rodziców za sob, którzy bardzo jej pomagają...[/QUOTE]

Bounty
nie znasz sytuacji, w jakiej znajduje się Klaudia i jej rodzina więc proszę nie wydawaj pochopnych sądów

Posted

ja ostatnio mam więcej czasu wolnego w pracy i mogę pomóc z ogłoszeniami, proszę o info jakie psiaki potrzebują ogłoszeń a już mogę się zabrać za ogłoszenia :lol: do 14.00 jestem w pracy, później od poniedziałku mogę się zabrać za ogłoszenia

Posted

[quote name='kuba123']Bounty
nie znasz sytuacji, w jakiej znajduje się Klaudia i jej rodzina więc proszę nie wydawaj pochopnych sądów[/QUOTE]

No ok, nie znam, ale to wystarczyło powiedziec na akcji jak o to pytałam ' wiesz co prosiłabym o ogłoszenia, bo nie dam rady, a bardzo mi zalezy, czy mogłabys sie tym zająć, albo ktos z osob deklarujacych móglby? To nie jest nic wymagającego ;] Wtedy mozemy to zrozumiec i możemy próbowac kogoś zkminić kto sie tym zajmie z własnej woli [ bo ja proszę, a ktos ma prawo odmówic i wtedy pewnie spadnie na mnie :diabloti: Nie wazcie sie odmawiać:mad::evil_lol:]. Bo kazdy jest w stanie zrozumiec, że Dt nie może i potrzebuje pomocy, ale musi to byc wyraźnie powiedziane, że ten DT i ten w tym i w tym czasie nie moze z przyzcyn niezaleznych, a nie, ze każdy nagle przestanie rboić ogłoszenia 'bo są inni' ;]

Posted

[quote name='diana79']ja ostatnio mam więcej czasu wolnego w pracy i mogę pomóc z ogłoszeniami, proszę o info jakie psiaki potrzebują ogłoszeń a już mogę się zabrać za ogłoszenia :lol: do 14.00 jestem w pracy, później od poniedziałku mogę się zabrać za ogłoszenia[/QUOTE]

Wysłałam PW ;>
Masz rację Kuba ;]

Posted

[quote name='amikat']Ccodi tylko o to zeby dt miały WSPARCIE i tyle. Baunty - kochana nic wiecej. Ja też jestem w tej kwestii NOGA STOŁOWA[/QUOTE]

Jak ktoś poprosi i poda powód inny niz 'nie chce mi się' to take otrzyma, na ile bedzie taka mozliwośc w danym momencie. Wydawało mi sie, ze to było tak ustalone...