Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Abrakadabra przedstawilas lancuch goracych ludzkich serc...
od Tluszcza po siec..
jestesmy tutaj jego przedluzeniem, kazdy z nas jednym ogniwem
musi zamknac sie wspanialym domkiem dla SLODKIEJ

kto wie, moze gdzies juz sie zawiazuje jego ogniwo
wszyscy tutaj tego pragniemy

Sunia urodzila sie pod szczesliwa gwiazda

jedna juz tkwi jako dowod w jej lancuchu szczescia
Kometa

toz to znak na niebie!
czekamy na ogniwo zamykajace ten lancuch

moze Wielki Woz zawiezie ja do domku w dalekie strony?

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Abrakadarba, wypytaj proszę w schronie o to, co Cię prosiłam.
Ja uważam podobnie jak Akrakadabra, w dwutysięcznym tłumie ma małe szanse na adopcje.
Wiadomo w ogóle jak długo będzie w tym szpitaliku? Nie wiem jak to jest na Paluchu, do kiedy trzymają. Jakoś nie wyobrażam jej sobie wrzuconej do kojca, pewnie do innych psów, do tego po stracie łapki..Szkoda jej, tymbardziej jak to taka przylepa..Kto ją w kojcu dostrzeże..? :(

Posted

Ana_Zbyska napisał(a):
Ja uważam podobnie jak Akrakadabra, w dwutysięcznym tłumie ma małe szanse na adopcje.
Wiadomo w ogóle jak długo będzie w tym szpitaliku? Nie wiem jak to jest na Paluchu, do kiedy trzymają. Jakoś nie wyobrażam jej sobie wrzuconej do kojca, pewnie do innych psów, do tego po stracie łapki..Szkoda jej, tymbardziej jak to taka przylepa..Kto ją w kojcu dostrzeże..? :(

Pojadę tam dziś po pracy. Liczę też na Kochaną Korę. Spróbuję wyciągnąć wszystkie informacje.

Posted

jak macie możliwość zróbcie jej porządne zdjęcia.

Abrakadabra nie dostałam od Ciebie żadnych fotek na maila...ale widzę że ktoś juz wkleił jedna z lecznicy ;)

Posted

Ana_Zbyska napisał(a):

Tyc mnie zirytowal Twoj post widac ze nie masz pojecia jak jest Na Paluchu z kalekimi psami.

Posted

ano tak...hmmmm dzwonila Kora....hmmm

nie wiem jak zaczac...

operacja suczki w poprzedniej lecznicy zostala zle zrobiona
amputowano jej lapke zbyt nisko, obcieto i zszyto - dzis kosc przebila skore
konieczna nowa operacja, trzeba lapke obciac wyzej

Kora wklei wieczorem zdjecia jako dowod tego co powiedziala i co wam tutaj przekazuje w jej imieniu
dr B. bardzo sie dobrze sunia opiekuje i nie martwcie sie o te opieke

niepotrzebnie jeszcze raz narkoza stres biedna Slodka sunia
i jak tak mozna bylo obciac!?
sunia bardzo dzielnie znosi te nieszczescia

i jeszcze jedno

wyglada dobrze jak sama Abradabra mowilas...hmm prawdopodobnie jest szczenna
dzis zostanie to ustalone

reszte napisze Kora

Posted

[quote name='pixie']ano tak...hmmmm dzwonila Kora....hmmm

nie wiem jak zaczac...

operacja suczki w poprzedniej lecznicy zostala zle zrobiona
amputowano jej lapke zbyt nisko, obcieto i zszyto - dzis kosc przebila skore
konieczna nowa operacja, trzeba lapke obciac wyzej

Kora wklei wieczorem zdjecia jako dowod tego co powiedziala i co wam tutaj przekazuje w jej imieniu
dr B. bardzo sie dobrze sunia opiekuje i nie martwcie sie o te opieke

niepotrzebnie jeszcze raz narkoza stres biedna Slodka sunia
i jak tak mozna bylo obciac!?
sunia bardzo dzielnie znosi te nieszczescia

i jeszcze jedno

wyglada dobrze jak sama Abradabra mowilas...hmm prawdopodobnie jest szczenna
dzis zostanie to ustalone

reszte napisze Kora

COOOOOOO????????? :crazyeye::placz:

Przepraszam, ale dopiero teraz dorwałam się do kompa! Wysłali mnie w delegację do Radomia i będę tu do piątku!

Nie wierzę! :placz:

1. Miała wypadek
2. Cierpiała "x" czasu
3. Amputowali jej łapkę
4. Schrzanili operację
5. Będą poddawać ją kolejnej
i
6. Jest ciężarna ????? :placz:

Jezu...
Czy Kora coś napisze? Przed momentem dowiedziałam się, że jako osoba postronna - nie mam prawa wstępu do szpitalika, więc i tak żadnych informacji nikt by mi nie podał...
Jestem uziemiona w Radomiu, więc pozostaje liczyć na Korę.
Boże, co stałoby się ze szczeniakami i z nią, gdyby tam została?

Ja już nie wiem co napisać.:lookarou:

Byłam Na Paluchu kilka razy, widziałam też inne "schroniska"... Są tam wolontariusze (Na Paluchu), którzy tak jak Kora poświęcają się całym sercem dla dobra psiaków.
Kora wyraźnie napisała, że mała ma zapewnioną opiekę. Dostrzeżono błąd, jakiego dopuścił się wet na Modlińskiej i będzie on naprawiany przez lekarza w schronisku. Już sam ten fakt swiadczy o tym, że naprawdę są zainteresowani w jakim stanie są psy.

Ana - na pewno będą o nią dbać, choć jako "kaleka" powiedz - jakie ma szanse na adopcję...?

Gamoń poddala mi pewną myśl i jej rady uchwycę się z pewnością...

Gdyby Kora wpadła z jakimiś newsami - byłabym jej dozgonnie wdzięczna!

Poczekajmy na Korę, co?
Przyznam, że nie takich informacji się spodziewałam.... Ale cudownie, że Kora tam jest i czuwa - Dobra Duszyczka...
Biedna Słodka....

Posted

Nasza Korunia wchodzi głownie wieczorkiem na dogo i rano.
W ciągu dnia bywa na Paluchu i nie zabiera kompa;)
Bardzo mi przykro ,ze sunia tyle musi wycierpieć.
Przesyłam jej ciepłe fluidy i bardzo mocno za sunieczkę trzymam kciuki.Moze nazwiesz ją Nadzieja .-HOPE

Posted

gamoń napisał(a):
Nasza Korunia wchodzi głownie wieczorkiem na dogo i rano.
W ciągu dnia bywa na Paluchu i nie zabiera kompa;)
Bardzo mi przykro ,ze sunia tyle musi wycierpieć.
Przesyłam jej ciepłe fluidy i bardzo mocno za sunieczkę trzymam kciuki.Moze nazwiesz ją Nadzieja .-HOPE

Dzięki Gamoń - wiem....
I tak podziwiam Korę, że ma jeszcze siłę wchodzić na dogo..
Cudowne z Was istotki...
Tak właśnie myślałam, że najwyższy czas nadać jej imię...
Dumałam, dumałam i .... nic nie wymyśliłam.... Ona przywodzi mi na myśl coś słodkiego, spokojnego, miękkiego, jakąś taką niematerialną, niezdefiniowaną materię... Jak chmurka, obłoczek
Nadzieja? Uważam ten pomysł za trafiony w 10-tkę :)

Co Wy na to?

Nadzieja?

Posted

tyle juz sie zlego ale i dobrego wydarzylo,
teraz juz bedzie tylko lepiej i pamietajcie, ze kometa ciagnie swoim ogonem Nadzieje po gwiezdzistym niebie i do domku zaprowadzi

wierze w to!

Kora :B-fly:stokrotne dzieki jeszcze raz i dla dr B.:B-fly: i Gamonia,:B-fly: ktory na duchu podtrzymuje, bo tez zna Paluch jak wlasna kieszen, a moze i lepiej:hmmmm:

zawsze bedzie zbyt malo podziekowan dla Was! :Rose:

Posted

Nie mialam lacza wczoraj i dobrze bo sie wyspalam.
Sprawa wyglada tak, lekarze z kliniki chcieli dobrze, nie popelnili bledu nie mogli tego przewidziec, ale wyszlo zle choc moze sie uda bez nastepnej operacji, otoz lapka zostala amputowana w miejscu naciecia i zaszyta byc moze zbyt malym platem skory bo kostka przebija. Bedzie dobrze, lekarz ogladal zdjecia na forum poranionej lapki przed amputacja, mniej wiecej wie jak to wygladalo, dobrze ze byly te zdjecia.
Jesli chodzi o ciaze suni to ja tak pomyslalam i prosilam zeby to sprawdzic bo ona taka pileczka:roll:. Bylam u niej z Pania Dyrektor nagralam filmik ale taki ciemny (pierwszy raz bede wstawiac), zjadla wszystko co jej przynioslam (ma apetyt). Jest w dobrej formie psychicznej nie jest zestresowana.
Kurcze komu przeslac zeby wstawic.

Posted

Kora napisał(a):
Nie mialam lacza wczoraj i dobrze bo sie wyspalam.
Sprawa wyglada tak, lekarze z kliniki chcieli dobrze, nie popelnili bledu nie mogli tego przewidziec, ale wyszlo zle choc moze sie uda bez nastepnej operacji, otoz lapka zostala amputowana w miejscu naciecia i zaszyta byc moze zbyt malym platem skory bo kostka przebija. Bedzie dobrze, lekarz ogladal zdjecia na forum poranionej lapki przed amputacja, mniej wiecej wie jak to wygladalo, dobrze ze byly te zdjecia.
Jesli chodzi o ciaze suni to ja tak pomyslalam i prosilam zeby to sprawdzic bo ona taka pileczka:roll:. Bylam u niej z Pania Dyrektor nagralam filmik ale taki ciemny (pierwszy raz bede wstawiac), zjadla wszystko co jej przynioslam (ma apetyt). Jest w dobrej formie psychicznej nie jest zestresowana.
Kurcze komu przeslac zeby wstawic.

Kora - najpierw jeszcze raz chciałabym Ci podziękować za pomocną dłoń:kiss_2:
i wiadomości, jakie wyciągasz ze schroniska. Będę Cię nadal męczyć o więcej i więcej....

Czyli, jesli dobrze rozumiem: może wizja ponownej operacji jednak się oddali, a co więcej - odejdzie bezpowrotnie?
Napisz proszę co z tą ciążą. Wiesz, że możesz mieć rację? Do głowy mi to nie przyszło:shake:
Myślałam, że jej zaokrąglone boczki to skutek jakiegoś normalnego
dożywiania a nie efekt ciąży...

Cieszy mnie też to, że mimo takiej ilości "wrażeń" w tak krótkim czasie - nie przejawia stresu. W/g mnie nie była wycofana czy zalękniona - raczej taka... zrezygnowana. Fajnie, że apetyt jej dopisuje. Czy do schroniska można przywieźć jakąś lkarmę? Czy można jakoś pomóc (oprócz intensywnego szukania domku)?

Wyślij mi filmik na PW - pomęczę kilka osób:cool3:
Kochana jesteś!

Posted

w oim wpisie pieskiswiat i pelna oferta pomocy technicznej dzis mnapa nie dzialala alusia pewnie przenosi do serwera nowego

ale sprawdz moze jednak sie uda

kilk w podpis w pieskiswiat i oferty pomocy technicznej
korzystajcie z mapy szybciej bedzie niz wolanie na puszczy moze ktos zobaczy?

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Magda222 bardzo dziękuję za ogłoszenia!
Możesz je trochę zmodyfikować? Nr Na Paluchu jest juz znany.

Dziękuję, że powięciłaś swój czas ...
Ale co dalej?

Nie ma za co dziękować.Ogłoszenia już dawno zmodyfikowane,tzn.dodany nr ewidencyjny.Zrobiłam to jak tylko go zamieściłyście.
Nie wiem co dalej :( Zrobiłam co mogłam...:(