Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Tak:placz::placz::placz:
Nie wiem czy będzie w szpitaliku, jej potrzebna jest rehabilitacja :placz::placz:
Naprawdę nie mogłam jej zabrać do siebie... Mam 33m2 w bloku na III piętrze i 4 psy.

Pomóżcie mi chociaż wkleić zdjęcie, które zrobiłam jej dzisiaj rano w lecznicy... Widać jaka jest niewielka, waży może 5,6 kg...

wielka szkoda ze nie trafilam do tego watku wczoraj
takie przypadki jesli operacyjne i wymagaja szpitaliku to sa lecznice w warszawie ktore maja umowe z miastem i zostalaby tam przez chyba 2 tygodnie podleczyliby ja a nbylby czas na szukanie domu

oczywiscie trzeba by powiedziec ze pies znaleziony na tarchominie czy gdzie indziej w zaleznosci od lecznicy do ktorej bys p[ojechala

na ursynowie np taka lecznica jest lecznica 24 godz na Kulczynskiego
na Tarchominie...hmmm nie pamietam ae jest taka bo ps y asiaf1 tam byly
Ochote, Wlochy i Mokotow obejmuje opieka lecznicy na Strzeleckiego rog Rosola

nie musiala trafiac na paluch
hmmmszkoda ze wet nie doradzil tego rozwiazania a dobrze wiedza ze sa takie lecznice ktore pomagaja/ w ramach umowy z miastem i jest podzial na dzielnic kazda ma mniej wiecej po trzy dzielnice w opiece/
bezdomnym zwierzetom w potrzebie weterynaryjnej

bezplatnie wtedy pies leczony jest a potem albo schronisko albo jesli znajdzie sie ktos do adopcji to adopcja
hmmmm i co tu teraz robic

Posted

[quote name='Abrakadabra']Sunieczka jest Na Paluchu. Pojechała tam wczoraj...Może Kasia za chwilę wstawi zdjęcie, które zrobiłam jej w lecznicy, już po zabiegu.

Ps. Jak zmienić tytuł?

tytul zmienisz: wchodzac w pierwszy post edytujesz go potem w zaawansowane i potem zmieniasz juz tytul i zatwierdzasz

Kora jest w tej chwili na Paluchu poprosze by moze zorientowala sie w sytuacji
moze do niej zadzwonie..zaraz

czego chcesz sie dowiedziec o suni?

Posted

Planowalam, że pojadę tam jutro, ale jeśli w tej chwili ktos tam jest - to super!

Co chcę wiedzieć? Gdzie trafiła? Jak sobie radzi? Czy możliwe jest sprawdzenie jak reaguje na inne psy? Jakie warunki trzeba spełnić (jak długo czekać -14 dni? Mniej?), żeby ją stamtąd wyciągnąć? Jezu! Nie wiem co jeszcze?

Posted

spokojnie

Kora oddzwoni do mnie gdy bedzie poza zasiegiem szczekania - ledwo mnie slyszala
zadam jej te pytania

wyslalam do niej takze juz na pw link do tego watku

Posted

pixie napisał(a):
spokojnie

Kora oddzwoni do mnie gdy bedzie poza zasiegiem szczekania - ledwo mnie slyszala
zadam jej te pytania

wyslalam do niej takze juz na pw link do tego watku

:kiss_2::kiss_2::kiss_2:

Posted

Rozmawialam z Kora

pojdzie do lekarza i o wszystko, co jest mozliwe wypyta
wieczorem czekajcie na wiadomosci - z pewnoscia pokaze sie w tym watku

Kora dzieki!
trzymamy kciuki za Słodką

Posted

nie sadze by Kora spojrzala na zabki , nawet juz jej o tym nie mowilam
Ona ma tam urwanie glowy, kazda niedziele i nie tylko, spedza na Paluchu od dawna

Zlota kobieta!

Posted

Ana_Zbyska napisał(a):
Nic jeszcze nie dostałam..
Może coś poczta szwankuje..Dzisiaj niestety już spadam, będę dopiero, więc jak coś, to wtedy wstaiwę.

Wyślę jeszcze raz.. Dobranoc ANA!
A ja czekam na Korę i wiadomości o Słodkiej... :)

Posted

Wiec, tak nie panikujcie nawet lekarzy sunia ujela swoim spokojem, nie ma zadnych komplikacji, jest na terenie szpitala pod bardzo dobra opieka dr.B.
W pierwszej chwili myslalam ze to sunia dolores ta skradziona pod Tesco.
Bede jutro Na Paluchu dopytam.

Posted

Kora napisał(a):
Wiec, tak nie panikujcie nawet lekarzy sunia ujela swoim spokojem, nie ma zadnych komplikacji, jest na terenie szpitala pod bardzo dobra opieka dr.B.
W pierwszej chwili myslalam ze to sunia dolores ta skradziona pod Tesco.
Bede jutro Na Paluchu dopytam.

kochanienka nie napisalas jakie masz domysly...:cool1:
z ta lapka....ze ktos urabał...:angryy:
mysle ze masz racje
kora powiedziala mi przez telefon ze to mogly byc wnyki , ze wpadla w sidla i sie wydostala
tym bardziej jest kochana

ilez ona sie wycierpiala
kto jej da teraz dom!?

nalezy sie SLODKIEJ! jak najszybciej!

Abrakadabra uratowalasi jej zycie!
kto by ja przy tych torach znalazl - moze ktos i ja karmil ale martwil sie co zrobi z ta lapka, moze sie bal ja ruszyc...

Kora dzieki!

Posted

Dopiero dotarłam.....

Jezu! Tak się cieszę, że jest cała (?) i ma opiekę.
KORA! Dziękujemy za informacje. Ja wiem, że tam jest dużo psów...
Za dużo...:-(
Niestety jeśli chodzi o Słodką - będę namolna. Wybaczysz?

Myślicie, że ma szanse na swoją przystań? Boję się, że zginie w tłumie ...
A przecież charakter ma cudowny... Nawet lekarze z Palucha to dostrzegli.
Cały czas mam wyrzuty sumienia, że może nie zrobiłam wszystkiego, żeby jakoś jej pomóc.:oops:

Tak naprawdę - to nie ja ją uratowałam...

Dostałam telefon, że w Tłuszczu, obok torów kolejowych od kilku dni leży psinka: w tym samym miejscu i w tej samej pozycji..
Ludzie przechodzili. Patrzyli. Może nawet dokarmiali... A ona cały czas leżala przy tych torach...

Po paru dniach ktoś zaczepił młodego chłopaczka, mieszkającego w tej miejscowości, znanego w okolicy z tego, że pomaga takim biedom, że "coś" z tym psem trzeba zrobić...

Tutaj ukłon w stronę Rafała (tak ma na imię) - zadzwonił do Komety, a Kometa do mnie. A podczas mojej podróży (ok. godziny) trwal dzielnie obok psinki... Okrył ją kawałkiem materiału. Przyniósł wodę. Troszkę chleba..

No i pojechałam po nią...
Cieszę się, że nie została w tej mieścinie. Bóg jeden wie, co mogłoby się z nią stać. Nie ma już łapki, ale nie cierpi, nie wpadnie pod samochód, nie przejedzie jej pociąg i żaden "czlowiek" nie wybije jej zebów. Nie będzie umierała powolną śmiercią na zimnej ziemi, nie mając nawet siły żeby się obronić...

Tak bym chciala, żeby znalazła cudowny domek..