Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czyli macie zamiar złapać sunię?
bo już sama nie wiem o co chodzi z tym uśpieniem?chcecie ją uśpić tymczasowo i ją gdzieś przewieźć?ogólnie kiedy będziecie ją łapać?

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Julie napisał(a):
powiedzcie mi co się stało?

Technik zabrał Żółtka, który miał być u niego dwa tygodnie. Żółtka nie ma.
A o techniku i jego rozwiązywaniu problemów z bezdomnymi psami krążą niefajne plotki.

Posted

mtf zalesie napisał(a):
daj adres i telefon do tego technika i dane o psie kiedy zlapany bo trzeba poprosic jakas organizacje aby sprawdzila co robia z psami,prywatnej osobie nie powiedza.,gdzie zlapany i jak wygladal.

Adres technika i tel. może podać Zuzia (ja wiem tylko, że mieszka w Lubochni i że on zajmuje się problemem bezdomnych psoów w Gminie) i dokładne informacje kiedy Żółtek i z jakiego pola został złapany.

Byc może to są tylko plotki, wiadomo ludzie potrafią skrzywdzić gadaniem, ale sprawę Żółtka trzeba sprawdzić.

Edit: O nim słyszałam rok temu na zebraniu tomaszowskiej organizacji właśnie takie opinie, niestety org. działa tak jak działa.

Posted

Zuzia sprawdź to gdy tylko znajdziesz wolną chwilkę. Nie ma co na gościa najeżdżać. Może się okazać, że faktycznie psiak gdzieś się błąka. Jeśli Żółtkowi pomoże, to jest szansa, że tym tropem kolejnej biedzie się uda. Dobrze jednak gdyby czuł, że obserwuje jego działania jakaś organizacja. Dziewczynce 12-letniej ;) może powiedzieć byle co. Nawet nie musi się tłumaczyć. Z organizacją ma świadomość, że nie pójdzie tak łatwo.

Posted

Malwina nadal na polu. O Żółtku na razie nic nie wiadomo. A dlaczego Julie tak dopytujesz o złapanie Malwinki? Mam wrazenie, że istotny jest dla Ciebie czas. Zdradzisz nam cosik? :lol:

Posted

Zulugula poprostu mi jej szkoda, że śpi na polu na dodatek w ciąży wkońcu nie jest już lato ale jesień, że jest zimno. Wiem, że może za bardzo się przejmuje tym faktem ale jakoś niemogę przestać o tym myśleć.

Posted

Rozumiem Cie doskonale. Nam też jej szkoda. Dlatego tutaj zaglądamy. Tylko co można dla nie zrobić. Klatka-łapka nie zmieści się do samochodu. A nawet po przetransportowaniu jest marna szansa, że suka zechce do niej wejść. Klatki nie mozna zostawic na polu, bo zniknie. Zuzia nie da rady przenosić klatki sama, bo jest ona zbyt ciężka. Nie bardzo wiem czy można ją uspić, ponieważ jest szczenna. Z tym uśpieniem to też czytałam, że różnie bywa i nie jest tak różowo. Nie ma osoby, która może ją zestrzelić. Technik może ją zestrzelić, tak na "amen". Co tu zrobić???

Posted

Hmm... a nie można pójść tam w parę osób i poprostu zagrodzić jej drogę i ją złapać? albo spytać jakiegoś weterynarza czy można podać ten środek suce w ciąży?no bo musi być jakieś wyjście, tym bardziej, że zaraz będą małe.
A poza tym w 1 poście pisze, że mógłby być tymczas w Wawie więc to kwesia złapania jej(tak tak wiem, że to najtrudniejsze z tej całej sytuacji ale nie może ona tam zostać)

Posted

Tymczas miał być u mnie. Ale potem plany się zmieniły żę u Technika. Miała być przez niego stopniowo oswajana. A co z tego wyjdzie - ciężko powiedzieć :roll: Nie badzo widzę możliwość zagrodzić suczce drogę w parę osób i to na polu. Będzie widziała jeszcze większe zagrożenie ze strony człowieka, a szansa na udany rezultat jest mierna.