Jump to content
Dogomania

TarnÓw!Przekochana sunia,idealna dla dzieci,maleńka przylepka..MA DOM!!!

Recommended Posts

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czy Pani z Jastrzebia Zdroju to byla osoba ktora juz ma suczke i chciala do towarzystwa tej suczce druga?

cos napisala na ten temat i mieszka z synem?

a co z ta osoba z krakowa bodajze ktora chciala ja na domek tymczasowy

gubie sie nieco w tych watkach bo tyle ich mam dlatego tak prosze o uscislanie

piszesz raz ze nie mozesz sie skontaktowac,potem piszesz ze nie odzywa sie wiec juz nie wiedzialam czy tak czy siak

agnieszko nie ma co sie stresowac tylko szukac rozwiazan by sunia zyla a nie jak piszesz niech ja uspia lepiej

hotelik, pieniedzy brak ale jesli zaczniesz ich szuka w dniu kiedy zapadnie wyrok to na pewno nie uzbierasz

pieniadze na hotelik taka wstepna skarpete mozesz juz zalozyc wolajac o pomoc finansowa w tytule takze

/sunia/ TARNOW! SMIERC PUKA DO DRZWI! kto da PLN na DT!

moze padna deklaracje to juz bedzie wiadomo w razie czego na co mozna liczyc
czekajac do konca hmmm niewiele w istocie mozna w tej kwestii zadzialac

trzeba przyjac strategie w dwoch rozwiazaniach na juz:

1/ sunia ma dom - dalej sprawdzenie w trybie pilnym
i organizacja transportu

sadze ze jesli bylby dom to pani z domku tymczasowego w tarnowie moglaby moze przetrzymac ja dzien dwa gdyby zaistaniala taka potrzeba

to tez trzeba z nia ustalic czy w razie czego mozna na nia liczyc

2/ nie ma domu stalego

hotelik? jesli mowisz ze schronisko w tarnowie odradzasz..suczki z psami razem pamietam te kwestie z dawniejszych twoich opisow

istotnie nalezy od tego uciec, ale pisac ze lepiej uspic..hmmm
no to chyba hotelik jest lepszym rozwiazaniem

ktos slusznie napisal zywa uratujemy martwej juz nie
na razie jest zywa i w zasiegu twojej reki
my dalej sluzymy czym mozemy i nie zostawiamy Ciebie samej z problemem tylko podpowiadamy rozwiazania

jesli hotelik to

a/ pieniadze juz zbierac do skarbonki czyli
Skarbonka dla suni z Tarnowa na hotelik albo DT

b/ gdzie ten hotelik - juz sie rozgladac .oprocz maili ktore nadejda lub nie w sprawie domku
c/ gdzie i czy jest miejsce
d/ i zaklepac je

niestety tych rozwiaaan hipotetczynych jest duzo ale trzeba kazde z nich juz rozpracowywac

mozna poprosic w watku by kazdy kto moze rozejrzal sie
hotelik
pieniadze
transport ale trzeba wiedziec dokad
na razie to
czekamy na odpowiedzi na smsy...

i punkt po punkcie miec gotowe odpowiedzi a tam gdzie ich nie ma dzialac

Posted

Na pewno trzeba zacząć zbierać na hotelik.

Najbliższy jest koło Wieliczki.

Trzebaby dziewczyny z Krakowa poprosić, żeby jeszcze i na tą bidę miały oko, bo ja nie mam samochodu i sukces będzie jeśli raz na tydzień uda mi się do niej jechać..

Pani z J. Zdroju to ta, która ma sunię i chciała do towarzystwa - zrezygnowała.

Pani, do której teraz pisałam, oferowała dom stały (wahała się), z tego co pisze jest w trakcie rozmów z rodzicami. Dostałam teraz smsa, że przeprasza, że tak długo to trwa, da znać, najszybciej jak się da :roll:
Więc tylko pozostaje kciuki trzymać.

Pani, która oferowała DT nie odzywa się.

Więcej maili/smsów nie dostałam.

Posted

Poczekam na odpowiedź tej pani, która chyba pertraktuje z rodzicami...

Jeśli odmówi - założę wątek z prośbą o dofinansowanie do hoteliku..

Posted

[quote name='Agnieszka-Małek']Poczekam na odpowiedź tej pani, która chyba pertraktuje z rodzicami...

Jeśli odmówi - założę wątek z prośbą o dofinansowanie do hoteliku..

nie zwlekaj!
tutaj sie nie czeka:shake:tu sie dziala!

w trakcie oczekiwania mozna juz przygotowac te druga ewentualnosc
a sprawdzenie tego domku to co? teej pani ktora petraktuje z rodzicami tzn co jest to niepelnoletnia osoba? tmoze warto by ktos porozmawial z dogo

hmmmm

pertraktuje chyba...

agnieszko

przeciez pieniadze zglaszane przez ludzi na watku ze ktos da 10 zlotych czy 20 na te sunie o ile bedzie taka potrzeba zobowiazuja tylko

a nigdzie ich jeszcze nie ma i nie wplacaja to po to, by juz wiedziec na co ewentualnie mozna liczyc jesli bedzie musiala pojechac do hoteliku

na razie beda wirtualne nikt nie wyjmuje ich od razu

o te pieniadze prosisz w tytule podalam przyklad
dodajesz do tytulu - nie zakladasz zadnego innego watku bo nikt nie bedzie wiedzial o co chodzi i nie bedzie sie przekopywal przez podpiety link - tych watkow jest tyyyyyle

tytul: w kazdej chwili mozesz zmienic

prosze o odpowiedz na pytanie dot pani z Jastrzebia nie zadalam go tak sobie...

hoteliki czy mamy ich szukac?

kto moze sie tym zajac
agnieszko nie czekaj tylko prosze
jesli nie ustalisz strategii i kto? co?
to czekajac mozesz doczekac sie terminu wyroku - schroniska czy smierci nie wiem...

i wtedy nie przygotowana
powiesz :czekalismy zrobilismy wszystko by sunie uratowac ale sie nie dalo

czy rzeczywiscie wszystko?

Posted

Agnieszka-Małek napisał(a):

Pani z J. Zdroju to ta, która ma sunię i chciała do towarzystwa - zrezygnowała.

To jest o pani z Jastrzębia Zdroju.

Pani, która pertraktuje to studentka, mieszkająca w lubelskiem z rodzicami, studiująca w Krakowie. Napisała mi maila, że chcą małego pieska, ona i rodzice.
Nie napisała mi, dlaczego nie może odpowiedzieć od razu, wczoraj pisała, że rozmawia z rodzicami, może oni nie mogą się zdecydować..

Posted

Co do hoteliku, napisałam do dziewczyny z Krakowa z prośbą o telefon do hotelu, ewentualnie żeby się dowiedziała, czy byłoby miejsce od soboty, niedzieli...

Posted

teraz zobaczylam przepraszam nie siedze w tym watku wpadam tylko gdy widze nowa odpowiedz ale odpowiadasz szybciej niz ja wpadam no i tak sie przeplata z innymi..
wybacz

aga
pani z jastrzebia zrezygnowala podajac powod? czy bez powodu?
gdzies juz w innym watku pojawila sie tym razem przy szczeniaczku dlatego pytam
to wazne bylo juz widza ze to ta sama
musz miec na nia oko i to wazne byloby bprzy wizycie adopcyjnej gdyby brala psa z dogo/ a widze ze sledzi allegro

hotelik mowisz wieliczka no tak tam bylo 15 zlotych

nie odpowiedzialas na pytanie/ chyba jeszcze .../ czy ta osoba mieszkajaca z rodzicami jest pelnoletnia?
czy cos wiecej wiesz bo jesli niewiele wiecej tylko ze pertraktuje z rodzicami czyli
czy juz miala psa
jakie warunki dla tego psa sa etc no nieco wiecej szczegolow nic tylko ze pertraktuje bo chcialaby te sunie no to nie bardzo wiem czy w ogole mozna ja brac pod uwage

raczej przypuszczac atak na
miesce w hoteliku
ustalic z wlascicielka ze odbierze sie ja np w piatek
napisac do Jogi czy jedzie moze do krakowa lub ktos ze znajomych
badz do Anashara ktory dowie sie czy hmmm zapomnialam nicka z dogo tej dziewczyny anashar ja zna jej znajomi rajdowcy terenowi sa w twoich okolicach i mogliby zabrac sunie i zawiezc do Wieliczki

raczej szykowalabym wyjazd suni

w ostatniej chwili z tego drugiego planu mozna zrezygnowac
czas nagli, bo tak czy inaczej nawet, jesli ta co "urabia" rodzicow ich urobi
TO WIZYTA PRZEDADOPCYJNA JEST NIEZBEDNA
i nie wiadomo jaki efekty przyniesie

wiec raczej uwazam ze trzeba sie zajac przygotowaniem suni do drogi

czyli
czas przyjac PLAN nr 2

i wyjasnic wszystko po kolei

prosze pomozcie agnieszce ja

WYCHODZE Z NETU NA KILKA GODZIN

Posted

Pani pertraktująca to studentka - na pewno pełnoletnia ;) Pies byłby z rodzicami, a ona bywa tam w weekendy.

Pani z Jastrzębia stwierdziła, że najpierw dramatyczny apel, a potem piętrzy się problemy - chodziło jej o mojego smsa, w którym napisałam jej, że jak najszybciej sprawdzę, jak z innymi suniami się Jessika się dogaduje, że proszę ją o cierpliwość, bo załatwienie transportu też może potrwać.
Obraziła się, tak to wygląda.

Posted

Pani z Jastrzębia chyba oczekiwała, że po jej smsie wsiądę w pociąg i dostarczę jej sunię pod same drzwi... :roll: Bez żadnego zapytania, zastanowienia się...
Podejrzewam, że gdybym jej jeszcze zaproponowała wizytę przedadopcyjną, to by się jeszcze bardziej obraziła i podziękowała za taką adopcję :roll:

Posted

Ciotka uda się zawsze się udaje:razz:

Nie ma rzeczy niemożliwych, pamiętaj o tym. Sama jestes tego przykladem.:Rose: to za Czarka i Romka:lol:

Posted

No i już wiem..

Pani bardziej chciała niż jej rodzice..

Więc i drugi domek odpada.

Teraz nie mamy nic.

Czekamy na odzew z jakiegoś ogłoszenia lub z allegro...

Posted

jogi napisał(a):
Ciotka uda się zawsze się udaje:razz:

Nie ma rzeczy niemożliwych, pamiętaj o tym. Sama jestes tego przykladem.:Rose: to za Czarka i Romka:lol:

:lol:

Lecę z Romusiem, bo skuczy (byliśmy godzinę temu :cool1:).. Chyba staruszek lubi spacerować w deszczu :cool1:

No i czekam na maile i urywające się telefony ;) :lol:

Posted

Allegro od strony graficznej już gotowe, tylko pytanie mam - czy ma być aukcja wyróżniona? Jeśli tak to odrazu piszę, że ja nie mogę pokryć jej kosztów, choć bardzo bym chciała choć tak pomóc....

Posted

Wiem Kochana Dziewczyno, że nie możesz, wiem. Pisałam do Agnieszki na PW, że praktycznie tylko taka aukcja (wyróżniona) ma sens, nie ginie w tłumie. Oczywiście wspomniałam również o jej rozliczeniu. Poczekajmy może chwilę, niech wypowie się Aga lub ktoś zadeklaruje rozliczenie aukcji z Tobą. OK?