jolakar Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Wczoraj na bezpiecznym terenie spuściłam ją ze smyczy i diabełek sie w niej odezwał, szalała i skakała jak kangur, wcale nie słuchała, że ją wołam, trochę się namachałam, żeby ja złapać i tak sobie myślę, że może nawiała jakiemuś dzieciakowi, dzieciak przyszedł do domu i powiedział że pies mu uciekł a rodzice mogli machnąć ręką, bo przecież gdyby to był kochany piesek to by szukali. No nie wiem - tak sobie dywaguję.....;) W każdym razie musi sporo czasu minąć zanim będę mogła Tosie bezpiecznie spuścić ze smyczy na każdym spacerku a szkoda, bo ona na prawdę jest bardzo skoczna i energiczna. Quote
orpha Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 pędź ją zachipować , teraz jest akcja darmowego chipowania to trzeba to wykorzystac Quote
mru Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 jeszcze ma czas :D nabiega się na pewno trzeba przecierpieć albo ćwiczyć :) ja tak robiłam zanim spuściłam Gacka jak sobie spacerowaliśy na smyczy to co jakiś czas wołałam on przychodził ja - siad on siadał i dostawał smakołyka :) no i teraz nie ucieka jak do niego idę no i przychodzi czasem :cool3: też ale wciąż spuszczam go tylko na polance na osiedlu:-( (on może mieć rok, dwa... do trzech) tylko nie wiem czy młodość jednak nie wygra na razie ;) Quote
orpha Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Spokojnie to ja moge puszczac tylko Niye i Setke , a Amon to sama widziałas :evil_lol:. chociaz teraz jest kontuzjowany to nie ma jak uciekac , kica na trzech kopytkach tylko Quote
jolakar Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Zaczipuję Tośkę później, nie chcę jej teraz stresować wetem bo Mosii mówiła, że potwornie się bała, poza tym dzisiaj będą pewnie kolejki bo to za darmo i tylko dzisiaj. I tak na razie nie będę jej spuszczać, dobrze że mi podpowiedziałyście z tymi smakołykami - tak będę robić i również podczas nauki siusiania i kupkania , bo zdarza jej się bezstresowo nasiusiać w domu. Ale wszystko pomalutku i po kolei, prawda??? Quote
orpha Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 chipowanie darmowe jest do 12.12.2008 , podaj dzielnice to napisze Ci w ktorej lecznicy to sie odbywa :) , jak sie Tosia juz oswoi to wtedy mozesz isc ja ochipowac :) Quote
mru Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 mi jak możesz też (na pw) napisz w której an Ursynowie! bo Gacek nieczipny jest! a co Amonkowi? jolakar napisał(a): dobrze że mi podpowiedziałyście z tymi smakołykami - tak będę robić i również podczas nauki siusiania i kupkania , bo zdarza jej się bezstresowo nasiusiać w domu. Ale wszystko pomalutku i po kolei, prawda??? tak :) spokojnie i duzo czasu dawać nie denerwować sie nagradzać jak załatwia potrzeby na dworzu :) właśnie tak, jak mówisz to jeszcze dziecko :D Quote
orpha Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 a Amonek wsciekał sie ze swoim rowiesnikiem haszczakiem Demonkiem i podcieli pania Demonka , oani Demonka wywaliła sie cala swoja dosc spora masa na łape Amona. Amona narobil krzyku okrutnego , grzes go do domu na rekach tachał ( 28 kg zywej wagi) , bałam sie ze złamane albo co , ale naszczescie tylko stłuczone Quote
sleepingbyday Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 orpha napisał(a): Amona narobil krzyku okrutnego , grzes go do domu na rekach tachał ( 28 kg zywej wagi) amon, nie grzesiek....:cool1: Quote
jolakar Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Tosia mieszka na Targówku, ale nie chcę lecznicy na Zamiejskiej, mam bardzo przykre wspomnienia i dwóch lekarzy nie trawię. Wróciłam z pracy a w domku porządek, zabawki na miejscu, siusiu oraz kupy brak - jednym słowem psi anioł z tej Tośki. Wylizała mnie od góry do dołu na powitanie, nie mogła przestać się cieszyć i ja też ;) Quote
mosii Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Jolu fantastycznie :D :D :D a tak sie obawiałaś...... ;) Quote
sleepingbyday Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 nie trać czujności. pies jeszcze nie jest zadomowiony, dopiero jak poczuje się naprawde u sibie okaże się, czy jest psotnikiem. ale to młodzież, więc ma prawo nie wiedzieć jeszcze, co można, a co nie.. Quote
orpha Posted September 16, 2008 Author Posted September 16, 2008 Lecznice na Targówku w których jest akcja chipowania 1.Przychodnia Gaja - ul. Handlowa 60 2.Lecz.Wet."nova" ul.Junkiewicza 10 3."wet-Aqua" Prz.Wet. ul.Chodecka 14 ,ul. Głębocka 13 4.Gab.Wet. ul.Suwalska 30 5.Prz.Wet."jatagan" ul.Wyspowa 8 4. Quote
sleepingbyday Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 nie wiedziałam, że akcja na tak szeroka skalę jest robiona. zaczipuję zośkę, niech ma wydra łysa. Quote
orpha Posted September 16, 2008 Author Posted September 16, 2008 koło nas chipuje lecznica na kinowej i w tygrysku tyz Quote
sleepingbyday Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 ano własnie widziałam wkładkę do wybiórczej z reklamą akcji. bardzo dużo gabinetów, w porównaniu z poprzednią. Quote
akacha Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 [quote name='mosii']W imieniu Pomorskiej Fundacji Rottka chciałam Tobie Jolu serdecznie podziękować za dary przekazane na rzecz bezdomnych psów z naszej Fundacji. Dziękujemy za koce, obroże, smycze, miski, posłania dla naszych psiaków. Jolu, oby wiecej ludzi podobnych Tobie kazdy z nas spotykał na swojej drodze. Monika Tatarska Pomorska Fundacja Rottka Mam ogromną przyjemność przyłaczyć się do tych gorących podziękowań. :loveu::loveu::loveu: Życzę także powodzenia w wychowaniu malutkiej, zapędziłam się kilka postów dalej i sobie poczytałam :). Katarzyna Tomasik Prezes Zarządu Pomorskiej Fundacji Rottka Quote
elainfo Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 orpha napisał(a):Lecznice na Targówku w których jest akcja chipowania 1.Przychodnia Gaja - ul. Handlowa 60 2.Lecz.Wet."nova" ul.Junkiewicza 10 3."wet-Aqua" Prz.Wet. ul.Chodecka 14 ,ul. Głębocka 13 4.Gab.Wet. ul.Suwalska 30 5.Prz.Wet."jatagan" ul.Wyspowa 8 4. Orpha a skąd t bierzesz te namaiary na lecznice,które biora udział w akcji..?? ja wgoogle znajduje akcje z 2007 , 2006 roku iniemoge znależć lecznic z Mokotowa bioracych w tym roku udział w akcji..a zachipwałabym mojego Maksa.. Quote
sleepingbyday Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 była wkładka do wybiórczej z adresami (dwa posty powyżej). Quote
orpha Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 elainfo napisał(a):Orpha a skąd t bierzesz te namaiary na lecznice,które biora udział w akcji..?? ja wgoogle znajduje akcje z 2007 , 2006 roku iniemoge znależć lecznic z Mokotowa bioracych w tym roku udział w akcji..a zachipwałabym mojego Maksa.. u nas na klatce była ulotka lecznice - mokotów Gagarina 5 Naruszewicza 26 Łukowa 3 Zwierzyniecka 8b Modzelewskiego 23a Nałęczowska 60 Różana 71 Przejazd 6/ lok.4 Katalońska 2 Wiartel 3 Al.Niepodległości 24 / 30 Akermańska 3 Łowicka 7 / 15 Kołobrzeska 5 Promenada 4 jakby ktos jeszcze potrzebował adres to słuze pomoca , mam rozpiske na cała wawe przypominam akcja trwa do 12.12.2008 roku , urzad miasta ma sfinansowac w tym roku zachipowanie 20 tys. psów warunki bezpłatnego oznakowania: wypełnienie wniosku o zabieg elektr.oznakowania -okazanie dowodu tożsamości -okazanie książeczki szczepień psa lub inneg dokumentu potwierdzajacego prawo do zwierzecia Quote
jolakar Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 akacha napisał(a):Mam ogromną przyjemność przyłaczyć się do tych gorących podziękowań. :loveu::loveu::loveu: Życzę także powodzenia w wychowaniu malutkiej, zapędziłam się kilka postów dalej i sobie poczytałam :). Katarzyna Tomasik Prezes Zarządu Pomorskiej Fundacji Rottka Bardzo dziękuję:oops: Jestem ogromnie wdzięczna Mosii za zorganizowanie adopcji Tosi bo to na prawdę cudowny psiak. Quote
jolakar Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 A czy przychodnia na Białobrzeskiej (Ochota) też czipuje?? Ja mam zamiar tam z Tosią chodzić bo to bardzo dobra lecznica i świetni lekarze. Quote
orpha Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 jolakar napisał(a):A czy przychodnia na Białobrzeskiej (Ochota) też czipuje?? Ja mam zamiar tam z Tosią chodzić bo to bardzo dobra lecznica i świetni lekarze. nie Białobrzeskiej nie ma na liscie Quote
mosii Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Tosia czyta gazete :D Tosieńka w kuchni:) Quote
Recommended Posts