Jump to content
Dogomania

Sunia z Radomska juz w nowym cieplutkim domku !!!!

Recommended Posts

Posted

Wczoraj na bezpiecznym terenie spuściłam ją ze smyczy i diabełek sie w niej odezwał, szalała i skakała jak kangur, wcale nie słuchała, że ją wołam, trochę się namachałam, żeby ja złapać i tak sobie myślę, że może nawiała jakiemuś dzieciakowi, dzieciak przyszedł do domu i powiedział że pies mu uciekł a rodzice mogli machnąć ręką, bo przecież gdyby to był kochany piesek to by szukali. No nie wiem - tak sobie dywaguję.....;)
W każdym razie musi sporo czasu minąć zanim będę mogła Tosie bezpiecznie spuścić ze smyczy na każdym spacerku a szkoda, bo ona na prawdę jest bardzo skoczna i energiczna.

• Replies 180
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jeszcze ma czas :D
nabiega się na pewno
trzeba przecierpieć
albo ćwiczyć :)

ja tak robiłam zanim spuściłam Gacka
jak sobie spacerowaliśy na smyczy
to co jakiś czas wołałam
on przychodził
ja - siad
on siadał i dostawał smakołyka :)

no i teraz nie ucieka jak do niego idę
no i przychodzi czasem :cool3: też
ale wciąż spuszczam go tylko na polance na osiedlu:-(
(on może mieć rok, dwa... do trzech)

tylko nie wiem czy młodość jednak nie wygra na razie ;)

Posted

Spokojnie to ja moge puszczac tylko Niye i Setke , a Amon to sama widziałas :evil_lol:. chociaz teraz jest kontuzjowany to nie ma jak uciekac , kica na trzech kopytkach tylko

Posted

Zaczipuję Tośkę później, nie chcę jej teraz stresować wetem bo Mosii mówiła, że potwornie się bała, poza tym dzisiaj będą pewnie kolejki bo to za darmo i tylko dzisiaj. I tak na razie nie będę jej spuszczać,
dobrze że mi podpowiedziałyście z tymi smakołykami - tak będę robić i również podczas nauki siusiania i kupkania , bo zdarza jej się bezstresowo nasiusiać w domu. Ale wszystko pomalutku i po kolei, prawda???

Posted

chipowanie darmowe jest do 12.12.2008 , podaj dzielnice to napisze Ci w ktorej lecznicy to sie odbywa :) , jak sie Tosia juz oswoi to wtedy mozesz isc ja ochipowac :)

Posted

mi jak możesz też (na pw) napisz w której an Ursynowie! bo Gacek nieczipny jest!

a co Amonkowi?

jolakar napisał(a):

dobrze że mi podpowiedziałyście z tymi smakołykami - tak będę robić i również podczas nauki siusiania i kupkania , bo zdarza jej się bezstresowo nasiusiać w domu. Ale wszystko pomalutku i po kolei, prawda???

tak :) spokojnie i duzo czasu dawać
nie denerwować sie
nagradzać jak załatwia potrzeby na dworzu :)
właśnie tak, jak mówisz
to jeszcze dziecko :D

Posted

a Amonek wsciekał sie ze swoim rowiesnikiem haszczakiem Demonkiem i podcieli pania Demonka , oani Demonka wywaliła sie cala swoja dosc spora masa na łape Amona. Amona narobil krzyku okrutnego , grzes go do domu na rekach tachał ( 28 kg zywej wagi) , bałam sie ze złamane albo co , ale naszczescie tylko stłuczone

Posted

Tosia mieszka na Targówku, ale nie chcę lecznicy na Zamiejskiej, mam bardzo przykre wspomnienia i dwóch lekarzy nie trawię.
Wróciłam z pracy a w domku porządek, zabawki na miejscu, siusiu oraz kupy brak - jednym słowem psi anioł z tej Tośki. Wylizała mnie od góry do dołu na powitanie, nie mogła przestać się cieszyć i ja też ;)

Posted

Lecznice na Targówku w których jest akcja chipowania

1.Przychodnia Gaja - ul. Handlowa 60
2.Lecz.Wet."nova" ul.Junkiewicza 10
3."wet-Aqua" Prz.Wet. ul.Chodecka 14 ,ul. Głębocka 13
4.Gab.Wet. ul.Suwalska 30
5.Prz.Wet."jatagan" ul.Wyspowa 8

4.

Posted

[quote name='mosii']W imieniu Pomorskiej Fundacji Rottka chciałam Tobie Jolu serdecznie podziękować za dary przekazane na rzecz bezdomnych psów z naszej Fundacji. Dziękujemy za koce, obroże, smycze, miski, posłania dla naszych psiaków.
Jolu, oby wiecej ludzi podobnych Tobie kazdy z nas spotykał na swojej drodze.

Monika Tatarska
Pomorska Fundacja Rottka

Mam ogromną przyjemność przyłaczyć się do tych gorących podziękowań. :loveu::loveu::loveu:
Życzę także powodzenia w wychowaniu malutkiej, zapędziłam się kilka postów dalej i sobie poczytałam :).
Katarzyna Tomasik
Prezes Zarządu Pomorskiej Fundacji Rottka

Posted

orpha napisał(a):
Lecznice na Targówku w których jest akcja chipowania

1.Przychodnia Gaja - ul. Handlowa 60
2.Lecz.Wet."nova" ul.Junkiewicza 10
3."wet-Aqua" Prz.Wet. ul.Chodecka 14 ,ul. Głębocka 13
4.Gab.Wet. ul.Suwalska 30
5.Prz.Wet."jatagan" ul.Wyspowa 8

4.

Orpha a skąd t bierzesz te namaiary na lecznice,które biora udział w akcji..?? ja wgoogle znajduje akcje z 2007 , 2006 roku iniemoge znależć lecznic z Mokotowa bioracych w tym roku udział w akcji..a zachipwałabym mojego Maksa..

Posted

elainfo napisał(a):
Orpha a skąd t bierzesz te namaiary na lecznice,które biora udział w akcji..?? ja wgoogle znajduje akcje z 2007 , 2006 roku iniemoge znależć lecznic z Mokotowa bioracych w tym roku udział w akcji..a zachipwałabym mojego Maksa..

u nas na klatce była ulotka
lecznice - mokotów
Gagarina 5
Naruszewicza 26
Łukowa 3
Zwierzyniecka 8b
Modzelewskiego 23a
Nałęczowska 60
Różana 71
Przejazd 6/ lok.4
Katalońska 2
Wiartel 3
Al.Niepodległości 24 / 30
Akermańska 3
Łowicka 7 / 15
Kołobrzeska 5
Promenada 4

jakby ktos jeszcze potrzebował adres to słuze pomoca , mam rozpiske na cała wawe
przypominam akcja trwa do 12.12.2008 roku , urzad miasta ma sfinansowac w tym roku zachipowanie 20 tys. psów
warunki bezpłatnego oznakowania:
wypełnienie wniosku o zabieg elektr.oznakowania
-okazanie dowodu tożsamości
-okazanie książeczki szczepień psa lub inneg dokumentu potwierdzajacego prawo do zwierzecia

Posted

akacha napisał(a):
Mam ogromną przyjemność przyłaczyć się do tych gorących podziękowań. :loveu::loveu::loveu:
Życzę także powodzenia w wychowaniu malutkiej, zapędziłam się kilka postów dalej i sobie poczytałam :).
Katarzyna Tomasik
Prezes Zarządu Pomorskiej Fundacji Rottka

Bardzo dziękuję:oops:
Jestem ogromnie wdzięczna Mosii za zorganizowanie adopcji Tosi bo to na prawdę cudowny psiak.

Posted

jolakar napisał(a):
A czy przychodnia na Białobrzeskiej (Ochota) też czipuje?? Ja mam zamiar tam z Tosią chodzić bo to bardzo dobra lecznica i świetni lekarze.

nie Białobrzeskiej nie ma na liscie