michal_sm Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Właśnie obejrzałem.No i pani Krystyna mówiła to samo co ja tu pisałem.Jednak fundacje powinny sprawować opiekę nad bezdomnymi.Dziękuję pani Krystyno za mądre wypowiedzi.Oby wszystko doszło do skutku .Nie żądajmy naraz zbyt wiele.Wiele zapisów w ustawie jest do zmiany i wiele spraw nowych należałoby dołożyć ale zacznijmy od tych o których pani mówiła. Quote
magenka1 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Przeczytałam wątek, oglądałam program na dwójce i jestem zdruzgotana tym co się dzieje, ta pani przez małe "p" powinna zniknąć z tej ziemi. Nie chcę więcej o niej pisać bo czuję, że albo ona albo jej sługusy też czytają ten wątek. 1. moja gmina jest bardzo biedną gminą warmińską, ale obok gminy został wybudowane budy został zatrudniony człowiek, który pilnuje i karmi psy, jeśli ktoś chce psa gmina kastruje psy i suczki, nie jsą to oczywiście jakieś standardy ale uważam, że lepsze to nic te mordownie jak tej pani. W ogłaszaniu pomaga nauczycielka miłośniczka psów, często są one ogłaszane w lokalnej gazecie. 2. Może gdyby władze schroniska współpracowali z wolontariusza tak jak to robi np. kierownik schroniska w Mielcach adopcji byłoby więcej? Dlaczego kierownictwu schrnisk nie zależy na adopcji zwierząt? Nie znam się na prawie karnym, nie chciałabym zaszkodzić fundacjom proszę tylko ZRÓBCIE COŚ ABY NIE BYŁO TAKICH MIEJSC JAK TAMTO MIEJSCE U TEJ BABKI. A TEN BABSZTYL POWINNA ODPOWIEDZIEĆ ZA TE KRZYWDY CO WYRZĄDZIŁA TYM BIEDNYM BRACIOM MNIEJSZYM Quote
gagata Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 [quote name='jogi']kurcze, a ja nie mam jak oglądnąć:([/QUOTE] Piszcie do TVPInfo z prosba o jeszcze, to bedzie szansa i na powtórke i na kolejne takie programy.... Quote
gagata Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Podaje link do wywiadu: [url]http://www.tvp.info/informacje/polska/w-trosce-o-los-zwierzat/rozmowa-z-krystyna-sroczynska-prezes-fundacji-emir[/url] Quote
Charly Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 "Jeśli schroniskami opiekują się firmy nastawione na zysk, zamieniają się one w miejsca kaźni – uważa Krystyna Sroczyńska, prezes zarządu Fundacji dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych Emir. Po pierwsze, schronisk nie powinno być w ogóle – ripostuje Wanda Dejnarowicz, dyrektor warszawskiego schroniska „Na Paluchu”." to naprawdę riposta na wypowiedz emir, czy ktoś to zestawil bez ładu i składu? Quote
gagata Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Mój błąd . Tu link do całości ( no, prawie....) [url]http://www.tvp.info/informacje/polska/w-trosce-o-los-zwierzat[/url] Quote
kahoona Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 [quote name='Charly']"Jeśli schroniskami opiekują się firmy nastawione na zysk, zamieniają się one w miejsca kaźni – uważa Krystyna Sroczyńska, prezes zarządu Fundacji dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych Emir. Po pierwsze, schronisk nie powinno być w ogóle – ripostuje Wanda Dejnarowicz, dyrektor warszawskiego schroniska „Na Paluchu”." to naprawdę riposta na wypowiedz emir, czy ktoś to zestawil bez ładu i składu?[/QUOTE] zestawiono to bez ładu i składu - to nie była żadna dyskusja tylko wypowiedź Emirowej w studiu na żywo, po wypowiedzi Dejnarowicz z terenu Palucha Quote
Ada-jeje Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Gagata to trzeba napisac tlustym drukiem: [B]Piszcie do TVPInfo z prosba o jeszcze, to bedzie szansa i na powtórke i na kolejne takie programy...[/B]. Quote
evita. Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Przepraszam za mały off- ale jest on poniekąd związany z tematem. Chodzi mi mianowicie o schronisko w Kolnie- czy ktoś ma może jakies info o nim ? Czy mają swoją stronę www ? Jakie panują tam warunki, jak z adopcjami itp. Na stronie UM Mińsk Maz. jest informacja że hycel Golański wyłapane psy odwozi do tego właśnie schroniska. A że Golański ma taką opinię jaką ma i sporo na swoim sumieniu jestem bardzo ciekawa czy mińskie psy rzeczywiście trafiają do schronu z Kolnie. Chodzi mi konkretnie o psiaka nr 14 z tej strony: [URL]http://www.adoptujpsiaka.pl/[/URL] Nikomu nie wadzący starszym spokojny psiak, któremu okoliczni mieszkańcy postawili budkę i regularnie go dokarmiali zniknął kilka dni temu a budka została zniszczona. Znalazłam info o nim właśnie na tej stronie, że został złapany przez Golańskiego i odwieziony do schroniska. Jestem bardzo ciekawa czy rzeczywiście psiak "dojechał" do Kolna, a może wylądował u Biedrzyckiej lub gdzie indziej bo to by było w stylu Golańskiego właśnie :roll: Quote
wellington Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='evita.'] Chodzi mi konkretnie o psiaka nr 14 z tej strony: [URL]http://www.adoptujpsiaka.pl/[/URL] :[/QUOTE] Czy mozesz wstawic zdjecie tego psa, bo na tej przez Ciebie podanej stronie nie ma numeru 14 ! Quote
gagata Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='wellington']Czy mozesz wstawic zdjecie tego psa, bo na tej przez Ciebie podanej stronie nie ma numeru 14 ![/QUOTE] No nie ma...bo stronka uległa kolejnej metamorfozie... Quote
wellington Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='gagata']No nie ma...bo stronka uległa kolejnej metamorfozie...[/QUOTE] Kolejnej ? Ja juz popoludniu ogladalam te strone i nie bylo pieska nr. 14, ale nie zdazylam napisac tu na watku . Quote
medar Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Zobaczcie jak to się szybko uczy. No, ale i nauczycieli ma nie od parady. Czy będziesz jutro w Grójcu o 13-tej? Wiesz po co pytam... Quote
aanka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Kto dogląda teraz psy w KRĄŻELU? , jest jakiś nadzór ? . Co do wypowiedzi P. S roczyńskiej , to nic nowatorskiego nie powiedziała, potrzebna jest większa zmiana , u podstaw , a nie tylko 2 punkty teraz schr. funkcjonują na zasadzie zakł. utylizacyjnych . , więć przede wszystkim to musi się zmienić i wiele innych sprzecznych przepisów , a po za tym ktoś mus miec kontrolę nad fundacjami , aby inne nie funkcjonowały np. tak jak sławna fundacja Sfora i jej podobne . Quote
Ada-jeje Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 aanka na wieksza zmiane nie ma co liczyc, a osoby ktore sa w temacie dobrze o tym wiedza, wie o tym rowniez p. Krystyna Sroczynska, tak wiec dobre i to na poczatek, zeby tylko przeszlo. Quote
TribalWolf Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Czu są informacje o dzisiejszej sprawie Grójcu? Quote
Kinia1984 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 z tego co wiem to Ewa B. nie pokazala sie w sądzie...przesluchano swiadkow i wyznaczono termin nastepnej rozprawy na 26.03... Quote
gameta Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='Kinia1984']z tego co wiem to Ewa B. nie pokazala sie w sądzie...przesluchano swiadkow i wyznaczono termin nastepnej rozprawy na 26.03...[/QUOTE] czemu mnie to nie dziwi ? Quote
kahoona Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 nie robimy z tego tragedii, jej nieobecność nie przeszkadza świadkom, następna rozprawa 26.03 a potem 31.03 Quote
evita. Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='kahoona']nie robimy z tego tragedii, jej nieobecność nie przeszkadza świadkom, następna rozprawa 26.03 a potem 31.03[/QUOTE] Dobrze, że w miarę krótkie terminy i nie trzeba czekac pół roku na następną rozprawę ;) Quote
Kinia1984 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 tragedii nie ma ale nie zmienia to faktu ze to straszne tchorzostwo ktore tylko sprawia ze baba sie pograza... Quote
kahoona Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='Kinia1984']tragedii nie ma ale nie zmienia to faktu ze to straszne tchorzostwo ktore tylko sprawia ze baba sie pograza...[/QUOTE] i tego się trzymajmy ducha nie gaście, dziewczyny, będzie dobrze... Quote
Recommended Posts