Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mała jest słodziudka, rano na spacerku zrobiła normalną regularną kupe. O 6 miałam pobudke bo stado wpadło na pomysł że to dobra pora na zabawe i co chwila a to kót a to pies przebiegał mi po głowie,najbardziej odczułam amona. Stella się też doskonale bawiła i nawet szczekała , charakterek też ma ,jak amom chciał sie do jej miski dobrać to go popędziła gróżnym warkotem

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

orpha napisał(a):
Mała jest słodziudka, rano na spacerku zrobiła normalną regularną kupe. O 6 miałam pobudke bo stado wpadło na pomysł że to dobra pora na zabawe i co chwila a to kót a to pies przebiegał mi po głowie,najbardziej odczułam amona. Stella się też doskonale bawiła i nawet szczekała , charakterek też ma ,jak amom chciał sie do jej miski dobrać to go popędziła gróżnym warkotem

Orpha i nie było sladu krwii w koopie?????:crazyeye:

Posted

Ani ani patolem kupencje rozgrzebałam ,tak sobie mysle ze to od złego karmienia mogło byc,to dziecko jest powinna dostawac jedzenie dla juniorów i to kilka razy dziennie. Dzisiaj dałam jej juź trzy posiłki w tym jeden nie puszke tylko ryż z warzywami i drobiem no i kropelka oliwy z oliwek. Trzeba jej żoładek ustawić

Posted

Sunia już na miejscu.
Ja przeszczęśliwa:multi:, sunia myślę że w końcu znalazła swój prawdziwy dom.

Wierzę że tak miało być i bardzo się cieszę że ją oddali.

Czekamy na relację.

Posted

Mała już bezpieczna, suni trikolorka prawdopodobnie 20 września trafi do fajnego domku - została ruda sunia - proszę pomóżcie znaleźć jej domek - ona jest najdelikatniesza z nich wszystkich i zupełnie sobie nie radzi w schronie:shake:

Posted

Mafia jest bezkonfliktowa i nie szczekliwa.
Byliśmy na spacerku w lesie, spotkaliśmy szalonego Maxa - kolegę-Goldena naszego Lumpa. Mafia trochę się przestraszyła, ale w sumie OK :D
Lump jak to Lump przyjął ją przyjaźnie i ze stoickim spokojem (czego raczej się spodziewałem). Niestety drugi rezydent - kot dostał amoku z przerażenia :evil_lol:
Mamy ślady kocich łap na ścianach na wysokości 1,5 metra (biega po ścianach na widok Mafii), popłynęła też krew - tym razem mojej żony podrapanej przez kota trzymanego na rękach :razz:
Kot w panice prycha już nawet na Lumpa i ma schizy, bo jak zaczął uciekać, to Mafia za nim, a Lump ze szczekaniem za nimi obojgiem - pewnie chciał rozjemczyć, ale kot chyba uznał, że to sojusz :evil_lol:
Na razie kot przemknął się na schody i mieszka na stopniach, Mafia zwiedza, a Lump położył sie spać.

Zrobiłem tylko 1 zdjęcie z momentu jak Mafia testowała swoje posłanko.

Sadze że za kilka dni się dogadają ;)

Posted

o jak słodko :loveu: , sliczne kochane psiatko :loveu: , ech a ja troszke za nia tesknie , mimo ze byla u nas tylko chwile to zdazyla mnie w sobie rozkochac :loveu:

Posted

Przyzwyczają się. Kilka dni i będzie dobrze - tak sadzę...

BTW - tą Waszą "biedną sierotkę" trzeba będzie "trzymać krótko" :diabloti:
Już "testuje" nasza konsekwencję pchając się tam gdzie jej pasuje, a nie gdzie pozwalamy...
Na dodatek musiałem ją już raz "ustawić do pionu" bo poczuła się już "jak w domu" i zaczęła biegać za mną, stawać na 2 łapkach, chwytać za nogę i ... "kopulować" :eviltong:
Szczurzasta "dominantka" cholercia :diabloti:

Posted

M@d napisał(a):
a dodatek musiałem ją już raz "ustawić do pionu" bo poczuła się już "jak w domu" i zaczęła biegać za mną, stawać na 2 łapkach, chwytać za nogę i ... "kopulować" :eviltong:

Ojej aż mi za nią wstyd:oops:

Posted

No tak co do Lumpa to było można przewidziec natomiast kot...no cóz musi się przyzwyczaic nie ma wyjścia. Mój kiedys miesiac siedział na kaloryferze(oprócz przerw na jedzenie i kuwetę jak nie było psa) jak mu do domu sunie sprowadziłam.

Posted

M@d napisał(a):

Już "testuje" nasza konsekwencję pchając się tam gdzie jej pasuje, a nie gdzie pozwalamy...
Na dodatek musiałem ją już raz "ustawić do pionu" bo poczuła się już "jak w domu" i zaczęła biegać za mną, stawać na 2 łapkach, chwytać za nogę i ... "kopulować" :eviltong:

no to sie maleństwo zadomowiło i nawet Pańcia zaakceptowało:razz:

Posted

M@d napisał(a):

hihi znaczy znalzła swoje miejsce wreszcie ;)

Posted

M@d napisał(a):

małe sznupki troche sie róznia charakterkiem od olbrzymów..ale jedna ceche chyba maja wspólna-jak im pofolgowac to zaraz wlezą na głowę..lubią dominować..ale coś mi sie wydaje ,ze jak LUMPA potrafiłes wychowac to z tym małym szczylkiem tez sobie poradzisz..
ja miałam problem z Olbrzymem , bo jak mi usiadł przed sklepem Zoo i zaczał szczekać, zaparł sie na amen - to niemiałam tyle siły ,zeby te 50 kilo przeciagnąc na smyczy dalej siłą.. Sznaucki to nie są łatwe psy..a jednak maja w sobie to coś..
DUET macie cudowny MINI+MAXI..trzymam kciuki żeby zafumflowała sie z kotem i bedzie ok..