olekg89 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Skakanie po panelach jest mega bardzo niezdrowe dla stawów:mad: A co JBK nic jej nie wmawiam mówie co myśle.:multi: Z Birmy taki dupel jak z Kaji ON:lol: Quote
bonsai_88 Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 [B]Oleczku[/B] to kup mi dywany.. perskie poproszę :loveu:... więcej skaczemy na dworze, tylko jakąś tak fotograf nie chciał z nam pójść :diabloti: Po za tym masz rację - Birma jest bardziej w typie Portugalskiego psa dowodnego :razz:... te to dopiero wody nie cierpią :diabloti:... Ps. Myśl czasem mniej... :evil_lol: Quote
bonsai_88 Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 Przyszłam się z wami pożegnać :placz:... w niedzielę wrócę i ma być tutaj pełno zachwytów nad zdjęciami, jasne :mad:? Quote
jbk Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 [quote name='olekg89']Taaaak WSZYSTKIE charty lubią biegać?znam 2 letnią whippetke która najchętniej to szłaby sobie spacerkiem ,albo nie schodziło z fotela.A jest zdrowa i zadbana i niczym nie da się jej zachęcić do biegania. JBK-chodze do liceum ekonomiczno-administracyjnego:) Pojęcia Vat ,diety ,ryczałt itd. nie są oleczkowi obce:) peszek.:diabloti: A poza tym kwestia 1 dnia głodówki nie ma nic wspólnego z rasą psa.Są osobniki którym taka głodówa służy ,a są takie (moja suka) która sie porzyga żółcią .To tak jak z tym ,że WSZYSTKIE husky ciągną ,a dobermanom po 3roku życia rośnie mózg i wtedy zagryzają właściciela.Czarne podniebienie oznacza psa agresywnego ,a podawanie psu surowego mięsa powoduje agresje:lol:Poczytaj troszę dogo,kilka książek o psiej tematyce ,zaobserwuj swoje psy a wtedy porozmawiamy na kynologiczne tematy.Bo narazie widze ,że samojeba karmiłabyś RC ,a kundla chappi ,albo Puffim (bo mu nie zaszkodzi).[/quote] Toteż czytam! Nie zauważyłeś? Pytam, bo nie wiem, nie mam problemu z przyznaniem się, że czegoś jeszcze nie słyszałam. Od razu zaznaczyłam, że dopiero się uczę. Nie będziesz wymagał znajomości całek od dzieciaka w podstawówce, prawda? Poza tym zauważ, nie cytuję tu żadnych przesądów, które wymieniłeś, ani żadnych innych, taką mam dziwną zasadę, że nie wypowiadam się, jak nie wiem czegoś na pewno. Quote
jbk Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 [quote name='bonsai_88']Przyszłam się z wami pożegnać :placz:... w niedzielę wrócę i ma być tutaj pełno zachwytów nad zdjęciami, jasne :mad:?[/quote] Ja już się zachwycam! Takie grzeczne te Twoje dziewczyny, że szok :) Quote
dog_master Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Bardzo fajna pudlica! :) Inna fryzurka i z pewnością nikt by nie poznał, że ona nierasowa :loveu:[QUOTE]Ćwiczymy domowe hopki [IMG]http://static.dogomania.pl/forum/images/smilies/wink333.gif[/IMG] [url]http://images24.fotosik.pl/304/3e6f7a9b39e55d33med.jpg[/url][/QUOTE] WTF? Zobacz, parkiet jest sliski, Ty kazesz jej wysoko skakac, a do tego tyczka nie ma mozliwosci bycia strąconą... Pies moze sobie krzywde zrobic... Wystarczy, ze poslizgnie sie jej lapa i brzuchem zawiesi sie na tym kiju, ktory ani nie spadnie, ani sie nie zlamie, tylko jej cos moze zrobic... Quote
groszek83 Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Musze częsciej biegać i prosić o zdjęcia - jak sie chce to sie da:eviltong: [URL]http://images35.fotosik.pl/39/9baf9a9e9c88c464med.jpg[/URL] boska jestem co?:loveu: Birma w dłuższych loczkach bardziej sie mi podoba niż w krótkich;) teraz jest taka puchata kulka do przytulania:loveu: [URL]http://images32.fotosik.pl/417/c2a712cdfa281e31med.jpg[/URL] a tu na "do mnie" Smok też do ciebie leciał?:evil_lol: Ucz sie pilnie jak wrócisz to pogadamy o bakteriach na stacjach czy jakoś tak:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
aina155 Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 [quote name='bonsai_88']Przyszłam się z wami pożegnać :placz:... w niedzielę wrócę i ma być tutaj pełno zachwytów nad zdjęciami, jasne :mad:?[/quote] Taj jest juz sie zachwyam.;) Quote
Okamia Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 [quote name='bonsai_88']Przyszłam się z wami pożegnać :placz:... w niedzielę wrócę i ma być tutaj pełno zachwytów nad zdjęciami, jasne :mad:?[/quote] Już się zachwycam :loveu::loveu::loveu: Quote
bonsai_88 Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 Wróciłam :multi:.... A teraz idę JEŚĆ :loveu: Quote
M&T Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 [url]http://images36.fotosik.pl/39/050c373095b51353med.jpg[/url] Brawo dla Birmy za wytrzymałośc :bigcool: [url]http://images26.fotosik.pl/304/02adeb6ea4e086b7med.jpg[/url] :roflt: Quote
bonsai_88 Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 [B]M&T[/B] i czego się śmiejesz :razz:... Że Jagunia wolała się przeczołgać pod hula-hopem [mimo, że był naprawdę nisko zawieszony, Birma potrafiła też przez niego przejść bez przeskakiwania :eviltong:] to od razu takie śmieszne :razz: Quote
bonsai_88 Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Niestety Jaga chyba nie pojedzie w tym tygodniu do nowego domku :placz:. Pojawił jej się jakiś wyciek [słaby bo słaby] przypominający cieczkę. Jutro pojadę z Jagą do weterynarza - może to być po prostu po operacji, może to być coś złego :roll:. Żeby mi się nie nudziły to przy okazji obie dziewczyny mają coś nie tak z oczami - ropieją im troszkę i w ogóle... u Birmy to norma i wiem co robić [bardzo często jej oczy chorują, to przez sierść na pysku - jak rośnie to jej oczy podrażnia], ale co z Jagą to nie mam pojęcia :shake: Quote
orpha Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 :roll: a ja juz sie zaczęłam przygotowywac mam nadzieje ze to nic powaznego u huskich oczy to norma , Niyce przemywam świetlikiem i pomaga , srednio raz na miesciac ma taki problem Quote
bonsai_88 Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Na razie zakropię jej płynem od Birmy - jest to coś w rodzaju sztucznych łez [czyli do codziennego stosowania, bez ograniczeń], o leciutkim leczniczym działaniu. Chociaż bardziej się jej brudnym tyłeczkiem teraz martwię :shake:. Wygląda to tak, jakby Jaga była brudna od cieczki, ale... no cóż, cieczki to ona na 100% nie ma :razz:. Quote
*Monia* Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Ujawnię się. Często do was zaglądam, ale nie piszę :eviltong:. Hexi po sterylce miała zapalenie pęcherza albo tylko wyciek resztek po sterylce i w siuśkach krew była. Kudły ma czarne, więc nie było widać czy leci cały czas po trochu czy tylko jak siusia. W każdym razie na zapalenie pęcherza ją leczyliśmy. Po sterylce jakoś się to wydostać chyba musi.. Tak wogóle to śliczne obie dziewczynki :loveu:, fotki oglądałam, żabki też widziałam :razz: Quote
jbk Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 To ja się jeszcze pozachwycam ;) A na oczy to świetlik :) Quote
bonsai_88 Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 Jaga na piczce ma białe futro, więc widać dokładnie jak to wygląda :razz:. To nie jest czysta krew, tylko coś jak u suki w czasie cieczki - taka krew, ze śluzem... może to tylko wyciek po sterylce, ale u Birmy tego nie było, a ja przewrażliwiona jestem :oops:... Właśnie zobaczyłam transport Warszawa-Kraków... wysłałam PW z pytaniem, czy w 2 stronę też będą jechać - zawsze to by było taniej o 150 zł :razz:... Quote
jbk Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 [quote name='bonsai_88']Jaga na piczce ma białe futro, więc widać dokładnie jak to wygląda :razz:. To nie jest czysta krew, tylko coś jak u suki w czasie cieczki - taka krew, ze śluzem... może to tylko wyciek po sterylce, ale u Birmy tego nie było, a ja przewrażliwiona jestem :oops:... Właśnie zobaczyłam transport Warszawa-Kraków... wysłałam PW z pytaniem, czy w 2 stronę też będą jechać - zawsze to by było taniej o 150 zł :razz:...[/quote] Lepiej, że jesteś przewrażliwiona, niż jakbyś miała coś zaniedbać. Quote
bonsai_88 Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 Właśnie rozmawiałam z weterynarzami telefonicznie, bo dzisiaj nie mam szans jechać do nich... niestety Kamil jest w pracy, a ja z psami i Smokiem nie dam rady jechać :roll:. W razie jakby to było coś nienormalnego to byby pewnie wizyta domowa :razz:. Dowiedziałam się, że jeśli wyciek nie jest mocny i wydzielina nie zmienia koloru to nie ma się czym martwić - czasami podwiązanie się lekko poluzuje :razz:. U Jagi wyciek pojawił się ociupinkę i zniknął, więc wydzielina nawet nie miała czasu zmienić kolor :evil_lol:. [B]Orpha [/B]no i dla ciebie szczęśliwa wiadomość - Jaga ma zabunkrowany przejazd do Warszawy na sobotę :cool3:. Będzie jechała już bez szwów, więc to też ci odpadnie, a na dodatek będzie duuużo taniej i wygodniej dla Jagi :p. Jaga będzie jechać z koleżanką - pittbullką. Samochód jest dzielony na 2 części, więc suki nie będą miały kontaktu ze sobą :razz:. Z oczkami Jagi też trochę lepiej - płyn od Birmy robi swoje :eviltong:. Quote
jbk Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 [quote name='bonsai_88']Właśnie rozmawiałam z weterynarzami telefonicznie, bo dzisiaj nie mam szans jechać do nich... niestety Kamil jest w pracy, a ja z psami i Smokiem nie dam rady jechać :roll:. W razie jakby to było coś nienormalnego to byby pewnie wizyta domowa :razz:. Dowiedziałam się, że jeśli wyciek nie jest mocny i wydzielina nie zmienia koloru to nie ma się czym martwić - czasami podwiązanie się lekko poluzuje :razz:. U Jagi wyciek pojawił się ociupinkę i zniknął, więc wydzielina nawet nie miała czasu zmienić kolor :evil_lol:. [B]Orpha [/B]no i dla ciebie szczęśliwa wiadomość - Jaga ma zabunkrowany przejazd do Warszawy na sobotę :cool3:. Będzie jechała już bez szwów, więc to też ci odpadnie, a na dodatek będzie duuużo taniej i wygodniej dla Jagi :p. Jaga będzie jechać z koleżanką - pittbullką. Samochód jest dzielony na 2 części, więc suki nie będą miały kontaktu ze sobą :razz:. Z oczkami Jagi też trochę lepiej - płyn od Birmy robi swoje :eviltong:.[/quote] No i co Ty biedna będziesz robić, jak Ci ubędzie sucz jedna? Będziesz tęsknić na pewno. Quote
bonsai_88 Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 Jasne, że będę tęsknić za tą kuleczką kochaną :loveu:.... ale wiem, że Jaga trafi do kogoś, kto lubi taki typ, kto będzie miał do niej więcej cierpliwości niż ja :evil_lol:. Quote
Recommended Posts