Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Oleczku[/B] to kup mi dywany.. perskie poproszę :loveu:... więcej skaczemy na dworze, tylko jakąś tak fotograf nie chciał z nam pójść :diabloti:

Po za tym masz rację - Birma jest bardziej w typie Portugalskiego psa dowodnego :razz:... te to dopiero wody nie cierpią :diabloti:...

Ps. Myśl czasem mniej... :evil_lol:

Posted

[quote name='olekg89']Taaaak WSZYSTKIE charty lubią biegać?znam 2 letnią whippetke która najchętniej to szłaby sobie spacerkiem ,albo nie schodziło z fotela.A jest zdrowa i zadbana i niczym nie da się jej zachęcić do biegania.
JBK-chodze do liceum ekonomiczno-administracyjnego:) Pojęcia Vat ,diety ,ryczałt itd. nie są oleczkowi obce:) peszek.:diabloti:
A poza tym kwestia 1 dnia głodówki nie ma nic wspólnego z rasą psa.Są osobniki którym taka głodówa służy ,a są takie (moja suka) która sie porzyga żółcią .To tak jak z tym ,że WSZYSTKIE husky ciągną ,a dobermanom po 3roku życia rośnie mózg i wtedy zagryzają właściciela.Czarne podniebienie oznacza psa agresywnego ,a podawanie psu surowego mięsa powoduje agresje:lol:Poczytaj troszę dogo,kilka książek o psiej tematyce ,zaobserwuj swoje psy a wtedy porozmawiamy na kynologiczne tematy.Bo narazie widze ,że samojeba karmiłabyś RC ,a kundla chappi ,albo Puffim (bo mu nie zaszkodzi).[/quote]

Toteż czytam! Nie zauważyłeś? Pytam, bo nie wiem, nie mam problemu z przyznaniem się, że czegoś jeszcze nie słyszałam. Od razu zaznaczyłam, że dopiero się uczę. Nie będziesz wymagał znajomości całek od dzieciaka w podstawówce, prawda? Poza tym zauważ, nie cytuję tu żadnych przesądów, które wymieniłeś, ani żadnych innych, taką mam dziwną zasadę, że nie wypowiadam się, jak nie wiem czegoś na pewno.

Posted

[quote name='bonsai_88']Przyszłam się z wami pożegnać :placz:... w niedzielę wrócę i ma być tutaj pełno zachwytów nad zdjęciami, jasne :mad:?[/quote]

Ja już się zachwycam! Takie grzeczne te Twoje dziewczyny, że szok :)

Posted

Bardzo fajna pudlica! :) Inna fryzurka i z pewnością nikt by nie poznał, że ona nierasowa :loveu:[QUOTE]Ćwiczymy domowe hopki [IMG]http://static.dogomania.pl/forum/images/smilies/wink333.gif[/IMG]
[url]http://images24.fotosik.pl/304/3e6f7a9b39e55d33med.jpg[/url][/QUOTE]
WTF?

Zobacz, parkiet jest sliski, Ty kazesz jej wysoko skakac, a do tego tyczka nie ma mozliwosci bycia strąconą...

Pies moze sobie krzywde zrobic... Wystarczy, ze poslizgnie sie jej lapa i brzuchem zawiesi sie na tym kiju, ktory ani nie spadnie, ani sie nie zlamie, tylko jej cos moze zrobic...

Posted

Musze częsciej biegać i prosić o zdjęcia - jak sie chce to sie da:eviltong:
[URL]http://images35.fotosik.pl/39/9baf9a9e9c88c464med.jpg[/URL]
boska jestem co?:loveu:
Birma w dłuższych loczkach bardziej sie mi podoba niż w krótkich;) teraz jest taka puchata kulka do przytulania:loveu:
[URL]http://images32.fotosik.pl/417/c2a712cdfa281e31med.jpg[/URL]
a tu na "do mnie" Smok też do ciebie leciał?:evil_lol:
Ucz sie pilnie jak wrócisz to pogadamy o bakteriach na stacjach czy jakoś tak:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='bonsai_88']Przyszłam się z wami pożegnać :placz:... w niedzielę wrócę i ma być tutaj pełno zachwytów nad zdjęciami, jasne :mad:?[/quote]

Taj jest juz sie zachwyam.;)

Posted

Już się zachwycam :loveu::loveu::loveu:

Posted

[url]http://images36.fotosik.pl/39/050c373095b51353med.jpg[/url]
Brawo dla Birmy za wytrzymałośc :bigcool:

[url]http://images26.fotosik.pl/304/02adeb6ea4e086b7med.jpg[/url]
:roflt:

Posted

[B]M&T[/B] i czego się śmiejesz :razz:... Że Jagunia wolała się przeczołgać pod hula-hopem [mimo, że był naprawdę nisko zawieszony, Birma potrafiła też przez niego przejść bez przeskakiwania :eviltong:] to od razu takie śmieszne :razz:

Posted

Niestety Jaga chyba nie pojedzie w tym tygodniu do nowego domku :placz:. Pojawił jej się jakiś wyciek [słaby bo słaby] przypominający cieczkę. Jutro pojadę z Jagą do weterynarza - może to być po prostu po operacji, może to być coś złego :roll:. Żeby mi się nie nudziły to przy okazji obie dziewczyny mają coś nie tak z oczami - ropieją im troszkę i w ogóle... u Birmy to norma i wiem co robić [bardzo często jej oczy chorują, to przez sierść na pysku - jak rośnie to jej oczy podrażnia], ale co z Jagą to nie mam pojęcia :shake:

Posted

:roll: a ja juz sie zaczęłam przygotowywac
mam nadzieje ze to nic powaznego
u huskich oczy to norma , Niyce przemywam świetlikiem i pomaga , srednio raz na miesciac ma taki problem

Posted

Na razie zakropię jej płynem od Birmy - jest to coś w rodzaju sztucznych łez [czyli do codziennego stosowania, bez ograniczeń], o leciutkim leczniczym działaniu. Chociaż bardziej się jej brudnym tyłeczkiem teraz martwię :shake:. Wygląda to tak, jakby Jaga była brudna od cieczki, ale... no cóż, cieczki to ona na 100% nie ma :razz:.

Posted

Ujawnię się. Często do was zaglądam, ale nie piszę :eviltong:.
Hexi po sterylce miała zapalenie pęcherza albo tylko wyciek resztek po sterylce i w siuśkach krew była. Kudły ma czarne, więc nie było widać czy leci cały czas po trochu czy tylko jak siusia. W każdym razie na zapalenie pęcherza ją leczyliśmy. Po sterylce jakoś się to wydostać chyba musi..
Tak wogóle to śliczne obie dziewczynki :loveu:, fotki oglądałam, żabki też widziałam :razz:

Posted

Jaga na piczce ma białe futro, więc widać dokładnie jak to wygląda :razz:. To nie jest czysta krew, tylko coś jak u suki w czasie cieczki - taka krew, ze śluzem... może to tylko wyciek po sterylce, ale u Birmy tego nie było, a ja przewrażliwiona jestem :oops:...

Właśnie zobaczyłam transport Warszawa-Kraków... wysłałam PW z pytaniem, czy w 2 stronę też będą jechać - zawsze to by było taniej o 150 zł :razz:...

Posted

[quote name='bonsai_88']Jaga na piczce ma białe futro, więc widać dokładnie jak to wygląda :razz:. To nie jest czysta krew, tylko coś jak u suki w czasie cieczki - taka krew, ze śluzem... może to tylko wyciek po sterylce, ale u Birmy tego nie było, a ja przewrażliwiona jestem :oops:...

Właśnie zobaczyłam transport Warszawa-Kraków... wysłałam PW z pytaniem, czy w 2 stronę też będą jechać - zawsze to by było taniej o 150 zł :razz:...[/quote]

Lepiej, że jesteś przewrażliwiona, niż jakbyś miała coś zaniedbać.

Posted

Właśnie rozmawiałam z weterynarzami telefonicznie, bo dzisiaj nie mam szans jechać do nich... niestety Kamil jest w pracy, a ja z psami i Smokiem nie dam rady jechać :roll:. W razie jakby to było coś nienormalnego to byby pewnie wizyta domowa :razz:.
Dowiedziałam się, że jeśli wyciek nie jest mocny i wydzielina nie zmienia koloru to nie ma się czym martwić - czasami podwiązanie się lekko poluzuje :razz:. U Jagi wyciek pojawił się ociupinkę i zniknął, więc wydzielina nawet nie miała czasu zmienić kolor :evil_lol:.

[B]Orpha [/B]no i dla ciebie szczęśliwa wiadomość - Jaga ma zabunkrowany przejazd do Warszawy na sobotę :cool3:. Będzie jechała już bez szwów, więc to też ci odpadnie, a na dodatek będzie duuużo taniej i wygodniej dla Jagi :p. Jaga będzie jechać z koleżanką - pittbullką. Samochód jest dzielony na 2 części, więc suki nie będą miały kontaktu ze sobą :razz:.
Z oczkami Jagi też trochę lepiej - płyn od Birmy robi swoje :eviltong:.

Posted

[quote name='bonsai_88']Właśnie rozmawiałam z weterynarzami telefonicznie, bo dzisiaj nie mam szans jechać do nich... niestety Kamil jest w pracy, a ja z psami i Smokiem nie dam rady jechać :roll:. W razie jakby to było coś nienormalnego to byby pewnie wizyta domowa :razz:.
Dowiedziałam się, że jeśli wyciek nie jest mocny i wydzielina nie zmienia koloru to nie ma się czym martwić - czasami podwiązanie się lekko poluzuje :razz:. U Jagi wyciek pojawił się ociupinkę i zniknął, więc wydzielina nawet nie miała czasu zmienić kolor :evil_lol:.

[B]Orpha [/B]no i dla ciebie szczęśliwa wiadomość - Jaga ma zabunkrowany przejazd do Warszawy na sobotę :cool3:. Będzie jechała już bez szwów, więc to też ci odpadnie, a na dodatek będzie duuużo taniej i wygodniej dla Jagi :p. Jaga będzie jechać z koleżanką - pittbullką. Samochód jest dzielony na 2 części, więc suki nie będą miały kontaktu ze sobą :razz:.
Z oczkami Jagi też trochę lepiej - płyn od Birmy robi swoje :eviltong:.[/quote]

No i co Ty biedna będziesz robić, jak Ci ubędzie sucz jedna? Będziesz tęsknić na pewno.

Posted

Jasne, że będę tęsknić za tą kuleczką kochaną :loveu:.... ale wiem, że Jaga trafi do kogoś, kto lubi taki typ, kto będzie miał do niej więcej cierpliwości niż ja :evil_lol:.