Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"sabina1" napisał(a):
KUMPELka napisał(a):
[quote name='bea100']Ale przecież Ty Bea także masz towarzystwo w Warszawce. :beerchug:

No właśnie, na przykład mnie :lol:

Ech, dlaczego nie masz przy nicku napisiku: Wwka hę ? :wink:
Sabina1: Masz zaraz ode mnie pw :D

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Witam i po nowym saczu jesteśmy. Stawka w sukach w młodzieży była ta sama co w Krakowie . Harfa z Mazowieckich Łąk, Bogdanka i Juka z Beskidzkich Wysp. Wg Pani Rajs wsyztskie suki były na bdb bez tytułu i do tego kolejnosc miejsc na pocztaek Bogdanka Juka i Harfa, a potem Pani Sedzina stwierdziła i przeprsiła Rafała ze jednak 1 meoijsce zajmuje Juka potem Bogdanka i Harfa. Hmmm w sukach z dorosłych pojawiła sie tylko Juma Galicyjska Sfora tez bdb bez tytułu. Puzon był jedynym psem w klasie CHPL nie zjawiły sie Żywko Żmiłka ani Ruczaj ani Bohun na KW z Wilkowiska. Wogóle zero konkurencji surowe oceny. Puzon wiec otrzymał wszystko chociaz tez nam mogła dac bdb jak leciała cała rasa ale ocena doskonała CWC BOB i Puchar duzy Puchar

Potem były BISy i Puzon w Rasach Polskich na cała pełna stawke naszych Ras zajał 1 Miejsce 2 Amber trzcie Podhalan :lol: z tego sie ciesze noi w Bog gr VI nasze małe polaczki nie miały juz szans jak zwykle 1 beagl 2 rodezjan 3 posokowiec nic sie nie zmieniło od Chorzowa gdzie Pani Rajs Sedziowała ta sama stawka w rasach

Posted

KUMPELka napisał(a):
To znaczy było trochę zamieszania :lol:
:klacz: gratulacje dla Ciebie - Ilona i :gent: Puzika
Oczywiście gratulacje dla wszystkich pozostałych :laola:

dzieki i masz pozdrowienia od Państwa Opydów

Posted

a oto mała relacja

BIS Ras Polskich- cała stawka

Podium - tu dokładnie Dominika od Ambra który stoi z jej mezem na 2 miejscu uchwyciła moja radość i zaskoczenie

Podium raz jeszcze - juz chyba dotarło do mnie

BOG VI-Tu widać jak amber i Puzon sie pieknie od razu zaprezentowały no niestety nie udało sie ale i tak odnieśliśmy wielki sukces

Posted

To prawda- macie rewelacyjną pamiątkę :P Jak zdązyłam zauważyć nie czesto można oglądać tak dobre zdjęcia psów na podium 8)
Jeszcze raz wszystkim gratuluję. :tort:

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
:thumbs: BRAWO!! Gratulacje!! :BIG:

: :terazpol: ja rozniez Wam zycze tylko takich chwil na wystawach , czuje sie ze Puz osiagnał juz wszystko czas na emeryture

Posted

puz napisał(a):

: :terazpol: ja rozniez Wam zycze tylko takich chwil na wystawach ,

Dziękuję :buzi: Ja dobiero zaczynam tę zabawę :baby: ale Unie się to chyba podoba :lol:

puz napisał(a):
czuje sie ze Puz osiagnał juz wszystko czas na emeryture

Mogę Wam szybciutko wymyślić, co jest jeszcze do osiągnięcia :wink: :angel:

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

Puz Kochana!!! :P co ja tu czytam! jakie super wieści! Wielkie , ogromne gratulacje dla Ciebie i Puzona :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper: :terazpol:
A my ledwo co wróciliśmy z Twoich stron bo byliśmy w Chrzanowie, odwiedziliśmy oczywiście też Kraków :D - moje ulubione miasto! Zrobiliśmy sporo zdjęć, jak się obrobię to wkleję. Nie wiem czy przypadkiem nie będą to ostatnie zdjęcia bo nasz kochany Bajanek pogryzł nam nasz nowiutki aparat :cry:

Posted

mmbbaj napisał(a):
...Nie wiem czy przypadkiem nie będą to ostatnie zdjęcia bo nasz kochany Bajanek pogryzł nam nasz nowiutki aparat :cry:

:smhair2: ojoj te psiochy nasze :wink: Kumpel od dawna dobiera się do pilota - naszczęście jeszcze bez skutku ale cięgle próbuje.
Różnica w cenie jest jednak znaczna m/y pilotem a aparatem - współczuję Wam :(

Posted

[quote name='KUMPELka']... Kumpel od dawna dobiera się do pilota ...

Hej Kumpelko! :hand: , Bajan raczej nigdy nie miał takich ciągotek, ale w domu ma skrzynkę ze swoimi zabawkami, a to stało się na wyjezdzie. Wyszliśmy na chwilę do kuchni, a aparat został na ławie w pokoju...Bajanek spał :-? Pogryzł go przez etui i cieszymy się, że nie pogryzł go całkiem bo gdyby przegryzł baterie mógłby się poparzyć! Dzisiaj Marek zawiezie go do ewentualnej naprawy, ale pani przez telefon powiedziała, że naprawa może być nieopłacalna :evil: :cry:

Posted

puz napisał(a):
i nie daliscie nam znac

ze jestescie w okolicy

skandal :(

Ja też uważam to za skandal z naszej strony :D , ale niestety nie mam do Ciebie telefonu, a nie mieliśmy dostępu do netu :( Będąc w Krakowie myślałam o Tobie, ale i tak pewnie w tym czasie byłaś w pracy. Może uda się następnym razem...Ilonka - Bajan mimo okropnego upału zachowywał się wspaniale! I bardzo podobało mu się w kawiarenkach na Rynku, wcześniej oszczekał koniki, widział je pierwszy raz :lol:
Wyobraz sobie, że mieliśmy jeść obiad w Sfinksie, ale zrezygnowaliśmy żeby jeszcze pojechać na Kazimierz i tym sposobem unikneliśmy pożaru! Samochód parkowaliśmy ok. 20m od tego miejsca, na Św.Anny! O pożarze dowiedzieliśmy się dopiero z radia!

Posted

mmbbaj napisał(a):
...Pogryzł go przez etui i cieszymy się, że nie pogryzł go całkiem bo gdyby przegryzł baterie mógłby się poparzyć! Dzisiaj Marek zawiezie go do ewentualnej naprawy, ale pani przez telefon powiedziała, że naprawa może być nieopłacalna :evil: :cry:

Z bateriami to miał rzeczywiście szczęście podobnie jak Kumpel gdy dobrał się do kabla od odkurzacza - naszczęście nie podłączonego do prądu :roll: Kumpel też ma swoje ulubione zabawki ale to mu nie przeszkadza podkradać zabawki córki - a nóż się uda i powiększy swoją kolekcję :lol: Staram się wyprzedzać w myślach potencjalne niebezpieczne rzeczy - jak w przypadku raczkującej córeczki, ale nie wszystko można przewidzieć :lol: Tak to jest z tymi maluchami. Więc czeka Was zakup aparatu jednak :(

Posted

KUMPELka napisał(a):
... Kumpel też ma swoje ulubione zabawki ale to mu nie przeszkadza podkradać zabawki córki - a nóż się uda i powiększy swoją kolekcję

Jasne, że Bajana też ekscytują nowe więc atrakcyjniejsze rzeczy do zabawy! Teraz na wyjezdzie kradł zabawki małemu chłopczykowi, wnukowi naszych przyjaciół :lol: Chodziło mi o to, że nie miał ciągot do tzw. sprzętu czyli pilotów, komórek, aparatów itd. Prawdą jest jednak, że ja też byłam zapobiegliwa i starałam się żeby mu "na oczy nie wchodziły" 8) No, a tu wystarczył moment nieuwagi :wallbash: Jeśli nie da się naprawić to tak zaraz nie kupimy nowego, to spory wydatek :(
Jak zobaczyliśmy co się stało to mało zawału nie dostaliśmy! Wyobraz sobie, że nawet na Bajana nie krzyczeliśmy, a on z panującej atmosfery wiedział, że zle zrobił, przychodził do nas i nas przepraszał. Marek siedzi z aparatem w rękach i smutno mówi " widzisz Bajanku co zrobiłeś? jak mi teraz przykro" , a on trącał nosem aparat i odwracał spuszczoną głowę. Po nim całym widać było, że wie jak mocno zawinił. No cóż pies nie zna skali wartości, dla niego to była zwykła rzecz, sami jesteśmy winni...

Posted

Małgosiu - rozumiem Cię :( Zabawki a jeszcze jak w pobliżu są dzieci to takie łatwe porwać parę a jaka przy tym jest zabawa :wink: . Widzę to jak Kumpel ukradnie Gabi jakiegoś nadprogramowego miśka - prowokuje ją tym samym do zabawy bo ona oczywiście go goni i śmiechu mamy dużo :lol: .
A pozatym z tymi pilotami i kablami to z Kumpla chyba taki techniczny umysł :lol: - po mnie i mężu :wink:

Sprawa aparatu - jak się orientuję to prawie 1000 zł do wydania - współczuję :-? Lecz jak tu nie mieć aparatu kiedy taki model w pobliżu :P .

Pozdrawiam cieplutko.

Posted

:lol: Dziewczyny moze nie jest tak źle. Małgosi zapytaj sie w serwisie czy nie da sie tej klapki czy czegos od baterii wymienic moize obudowe apartau sa przeciez takie czesci zamienne, druga opcja to sprzedac na allegro apart na czesci i kupic nowy. Ja przezywam wasz poziom umysłowu z Hasta tnz waszych potworów. Hasta jest na etapie sciagania rzeczy z szafek- zgryzła nam z szuszarki drewniane łyzki i takie łopatki dopatelni, ukradła plastikowy miernik na karme tzn ten kubek tez chyba z szafki, przynosi buty z balkonu jak sie susza po spacerze bo rano na błoniach rosa wiec co dzien je tam widzi. Pogryzła mi nowe reeboki-ukradła z torby z innego pokoju byly zawiniete w siatke. A pokuj zamkniety na harmonijkowe drzwi a za kazdym razem my zamykamy one otwieraja. Nie wiem jak :x Ponad to pilot nadgryziony zasikane posłania bo po co na polu łacznie z dyanem parkietem wszystkim. Łobuziara zastanwiam sie czy nie wystawie jej na allegro

Posted

puz napisał(a):
:lol: Dziewczyny moze nie jest tak źle. ...Łobuziara zastanwiam sie czy nie wystawie jej na allegro

To podajmy sobie ręce :lol: :lol:
Puz - masz drzwi harmonijkowe - kurcze ja mam na klamke i myslałam, że właśnie wymienię na harmonijkę - dla Kumpla klamka to żadna przeszkoda :evil: i mogę zamykać drzwi a on zawsze je sobie otworzy 8) Jest tylko jeden plus z tego faktu - może nauczę się sprzątać a nie wrzucać rzeczy do kolejnego pokoju - tak ze mnie bałaganiara trochę :oops: I muszę się tego nauczyć bo codziennie po powrocie z pacy do domu widzę swoje np. świeżo uprasowane (ale jeszcze nie schowane do szafy) rzeczy na kocyku Kumpla :evilbat: No i rzeczy spowrotem lądują w pralce - i kółko się zamyka :lol: :lol: :lol:
Życzę nam wszystkim cierpliwości :wink:

Posted

u nas jak Hasta leje to na posłanko czyli spiworek jest prany kilka razy w tygodniu do tego jak nas nie ma Puz sciaga z suszarki moej ciuchy i sprzata nosem niespodzianki sikawki Hasty :lol: