Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Korona: a ja...a my wszyscy to cio ???????????!!!!!!!!!!!!!!!!

A proszę Was bardzo, nie będe mówić że to zobowiązuje :wink: jakies śpioszki, zabaweczki, pieluchy itp. :wink:

A didu przekonała sie do arbuzów, i niech mi ktoś powie że zachcianki ciążowe sa tylko wymysłem (ostatnio taki pogląd słyszałam)

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Cieszę się ,że zdjęcia wam się podobają.

KORONA - powiedz tylko kiedy a sesję fotograficzną masz zapewnioną.Moje będą już na tyle duże ,że nie pogniewają się jak na chwilkę je zostawię.Ostatecznie mogę uśmiechnąć się do kilku ciotek o zastępstwo.

MacRos - witamy w klubie''babć'' i oczywiście czekamy na fotki.

Biała po kiepskim dniu ma całkiem spokojny wieczór.Narazie bez portkowych niespodzianek.Brzuszek nadal lnieje, cycochy coraz większe i trochę bolesne.Coraz wolniej chodzi i spacerki nie są już taką frajdą.Jeszcze musi przetrzymać 4 -5 dni.

Pozdrawiam

Posted

Ależ tu się zrobiło 'prorodzinnie', aż miło popatrzeć :D Tylko, żeby potem wszyscy pięknie pochwalili się maluchami, jak Bea (Szantinka, czeka Cię cała masa roboty :)).

MacRos,

dołączamy do gratulacji! :D

Posted
Agga, prosze bordzo... Czuj sie dogową ciocią :)

Naprawde??? ALe sie ciesze........ :laola: :calus: Bede ciocią!!!!!!

MacRos super wiadomosc..no to czekamy na małe basety.... :wink:

Posted

A ja z małym pytankiem: na nosie Duńki zobaczyłam rózowawą plamę wielkości pineski. Podaję jej preparat SA-37. Je naprawdę doskonale. Sierść ma błyszczącą, jest wesoła i czuje się dobrze. Do tej pory nie miałam takiego problemu. Czy to moze być jakaś gra hormonów ? Jaka tego przyczyna? Napiszcie co robić... :-?

Posted
A ja z małym pytankiem: na nosie Duńki zobaczyłam rózowawą plamę wielkości pineski. Podaję jej preparat SA-37. Je naprawdę doskonale. Sierść ma błyszczącą, jest wesoła i czuje się dobrze. Do tej pory nie miałam takiego problemu. Czy to moze być jakaś gra hormonów ? Jaka tego przyczyna? Napiszcie co robić... :-?

Witaj!

O nosku nic nie znalazłam, ale może to tylko wynik "zmęczenia materiału" - tak małe liże i trąca noskiem? Albo zmęczenie organizmu porodem i karmieniem?

Beata - dużo i chyba niezłych rad znalazłam w książce Ściesickiego "Pies utrzymanie i hodowla" - np. ile powinna suka jeść w okresie karmienia, jak odsadzać szczeniaki i zasuszać gruczoły mlekowe itp.

ucałuj maluszki i Dziunę od foto cioci :wink:

Posted
Czy to moze być jakaś gra hormonów ?

Przed przybyciem do nas Miry nawet nie wiedziałam, że takie różowienie noska istnieje... Tyle, że Mira to golden retriever, a u nich to częste. Widziałam zdjęcie Miry gdy miała ok. rok - miała zupełnie czarny nosek, teraz ma 6 lat i jest po kastracji - i ma w większej części różowy. Z tego co czytałam - różownie następuje brzy "burzach" hormonów: cieczka, ciąża.

Ale u ogara?... :roll:

Posted

Dziękuję wszystkim za gratulacje.

Jeszcze przedwczesne, bo na razie

nie wiadomo, co będzie

(choć już widać, że coś będzie :)) )

Jak się wyklują postaram się wrzucić

kilka fotek, bo te na naszej stronce już mocno

nieświeże :(

Pozdrawiam,

Posted
...dużo i chyba niezłych rad znalazłam w książce Ściesickiego "Pies utrzymanie i hodowla" - np. ile powinna suka jeść w okresie karmienia, jak odsadzać szczeniaki i zasuszać gruczoły mlekowe...

Wiesz ja jestem taka DINO babcia; daję suce jeść ,,wedle życzenia" (gotuję prawdziwe jedzenie, podaję jogurty, twaróg itd itd) oraz nie zamierzam żadnego dziecka odsadzać od matki... 8)

Co do plamy na nosie, czekam na podpowiedzi...nie wiem czemu, jakoś mi się ,,kołacze po głowie", że to może być niedobór Magnezu... :-?

Posted

Poświata też miała kiedyś niewybarwiony nosek, jakiś taki jaśniejszy.

I Anna N kazała jej podawać raz w tygodniu surową cielęcą wątróbkę, wielkości pudełka od zapałek. Siekaliśmy jej to drobniutko i dodawaliśmy do karmy. Jedno jest pewne Poświata surowej wątróbki nie znosi, zjedzenie tego to dla niej straszna kara :cry: .

Ale nie była po porodzie i matką karmiącą, więc u Ogórkowej to może być coś innego :hmmmm: . Najlepiej jakby doradziła ci teściowa.

Posted

Ależ mnie tu dawno nie było....

Zdjęcia ogóreczków prześliczne :D Słodziutkie kluseczki-ogóreczki ... :D :angel: :angel:

Gratulacje dla MacRosa :D Następne maluszki :D :angel:

Szantinka - będzie dobrze... musi być. Biała musi wytrzymac jeszcze te parę dni :kciuki:

Posted

a ja mam fotki gończego przy cycu. Mówię wam ... mniammm, mniammm

Jeśli się uda to wstawię

(nie udało się) :evil:

niech mi ktoś pomoże, fotki mam na yahoo gończych.

Posted

Mala....

Próbowałam wpisać ogromniasty adres połączony Img z obu stron

wyglądało to tak

Go%25f1cze%2b%2bMusi%26.src=gr%26.view=t

no i co dalej??

Wcześniej nic mi nie wyszło

Zaraz , zaraz w instrukcji twojej pisało

strony chronione hasłem

itp.

to co robić??

Posted

Witam

Szantina była dzisiaj na usg.Dostała zastrzyk z progesteronu, bo za szybko szykowała się do bycia mamą.Maluchy zdrowe,generalnie wszystko jest ok.Teraz spokojnie czekamy na ''ten''dzień.

Bardzo chciałam choć orientacyjnie policzyć maleństwa - nie dało się bo....jest ich dużo.Zobaczymy czy wet.ma dobry wzrok - jest położnikiem,więc chyba wie co mówi?

Pozdrawiam- już dużo spokojniejsza.

Posted

Korona: Szantinka pytała wetkę, to podobno burza hormonów jest przyczyną. Ważne, by się plama nie powiększała ( a póki co się nie powiększa).

Szantinko: nie masz pojecia jak się cieszę (...no i czeka nas prawdziwy wysyp białasków :lol:)

U mnie zuchy 6* :baby: przybywają na wadze: od 2 dni nie mam mniejszego dziennego przyrostu jak 70 gr ( a to chyba ładny wynik 8) )

Czekam (niecierpliwie) w tym tygodniu na wizytę teściowej/ bo ona najlepiej oceni :P

Korona: a jak Didi ?