Jump to content
Dogomania

Pixie - Pit bull - Sweet bull - nasz SKARB ma DOM!!!

Recommended Posts

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dziękuję Ci Inez bardzo :loveu:

[quote name='GoniaP']I ostatnie na tę chwilę wpływy:
Katarzyna R-L - Warszawa - 10,-
Katarzyna K - Poznań - 10,-
Michał Z - Kraków - 11,68
Andrzej Z - Ostrowie - 10,-
Magdalena B - Jarosław - 5,-
Elżbieta B - Poznań - 52,-
Radosław C - Głuchołazy - 5,-
Milena K - Gołdap - 20,-
Artur K - Gołdap - 10,-
Przemysław K - Kraków - 15,-
Justyna K - Radom - 25,-
Moniak S - Ruda śl - 10,-
Agnieszka M - Wojkowice - 20,-
I czy można stracić wiarę w dobroć i wrażliwość ludzkich serc??? Dziękujemy!!![/quote]

Jedziemy dalej (stan na dzień 30.09.08):
Agnieszka S - Płock - 30,-
Edyta P - 5,-
Agnieszka Sz - Oborniki - 5,-
Marcin O - Mysłowice - 5,-
Krzysztof J - Lublin - 20,-
Lidia D - Piotrków Tryb. - 100,-
Ewelina C - Siechnice - 10,-
Renata K - Rzeszów - 100,-
Paulina K - Stargard Szcz. - 10,-
Grzegorz S - Gdańsk - 25,-
Justyna P - Góra - 10,-
Sebastian S - Słupsk - 100,-
Tomasz Sz - Wiślica - 70,-
Grzegorz S - Legnica - 10,-
Ewa W - Zielona G.- 5,-
Małgorzata B - Łomianki - 25,-
Katarzyna S - Nowy Targ - 10,-
Bożena M - Piaseczno - 10,-
Agnieszka S - Myszków - 10,-
Kamila M - Piaseczno - 10,-
Izabela P - Koszalin - 31,-
Sandra W - Słupsk - 15,-Izabela S - 20,-
Katarzyna G - 7,92
Paulina B - Warszawa - 30,-
Joanna M - Katowice - 10,-
Krystyna W-S - Gliwice - 5,-
Wiesława Sz - Nowy Sącz - 10,-
Zbigniew G - Koziegłowy - 50,-
Paweł B - Olsztyn - 20,-
Magdalena W - 10,-
Nadzieja K - P- Śl - 5,-
Wojciech Sz - Złocieniec - 15,-
Helena W - Stary Sącz - 10,-
Maciej G - Ożarów Maz - 20,-
Aleksandra K-T - Warszawa - 50,-
Jestem pod przeogromnym wrażeniem i bardzo, z całego serca wszystkim Darczyńcom dziękuję :loveu::multi:

Posted

[quote name='MonikaP']O f.......ck :angryy::angryy::angryy::angryy: To może się zgłoś i zostaw im na pamiątkę ksero z faktur za dotychczasowego leczenia Pixie :angryy::angryy::angryy:[/quote]
Wnerwia mnie, że wyłączono funkcję wielokrotnego cytowania... W tym poście chciałam zacytować również osho...
Ale do rzeczy. Rozumiem, że musi być porządek w papierach, i napisany odręcznie protokół może się kłócić z regulaminem lub innymi rozporządzeniami... ALE, uważam, że bezwzględnie nie powinno się żądać ode mnie, czy fundacji zapłaty za owoc czyjegoś ewidentnego zaniedbania i znieczulicy! Gdybym to ja była szefem tego przybytku, zadzwoniłabym do GoniP osobiście, wytłumaczyła w czym rzecz, poprosiła o dopełnienie biurokratycznych formalności, a te 20 zł, to bym wyłożyła z własnej kieszeni by "nie wq....ć misia, i ratować swój własny honor :angryy::roll: Bo takie zagrywy są obrzydliwe i nieetyczne. Howgh!

Posted

[quote name='GoniaP']Wnerwia mnie, że wyłączono funkcję wielokrotnego cytowania... W tym poście chciałam zacytować również osho...
Ale do rzeczy. Rozumiem, że musi być porządek w papierach, i napisany odręcznie protokół może się kłócić z regulaminem lub innymi rozporządzeniami... ALE, uważam, że bezwzględnie nie powinno się żądać ode mnie, czy fundacji zapłaty za owoc czyjegoś ewidentnego zaniedbania i znieczulicy! Gdybym to ja była szefem tego przybytku, zadzwoniłabym do GoniP osobiście, wytłumaczyła w czym rzecz, poprosiła o dopełnienie biurokratycznych formalności, a te 20 zł, to bym wyłożyła z własnej kieszeni by "nie wq....ć misia, i ratować swój własny honor :angryy::roll: Bo takie zagrywy są obrzydliwe i nieetyczne. Howgh![/quote]

Gosia, przecież oni papierowe sprawy mogli załatwić od razu, bo jest załącznik do umowy, który podpisują organizacje biorące chore zwierzęta - i on jest na miejscu w schronisku. No, ale czego ja wymagam od administracji tego schroniska ...:roll:
A sprawa opłat w takich przypadkach była już wałkowana miesiącami i [B]"nie da się"[/B], bo..no właśnie...co by inni powiedzieli, gdyby się dowiedzieli (myślę,że tylko by przyklasnęli).

Posted

[quote name='GoniaP']Dziękuję Ci Inez bardzo :loveu:(...)
Jestem pod przeogromnym wrażeniem i bardzo, z całego serca wszystkim Darczyńcom dziękuję :loveu::multi:[/quote]

[quote name='GoniaP']Wnerwia mnie, że wyłączono funkcję wielokrotnego cytowania... [/quote]

[COLOR=DarkSlateGray]aż postanowiłem sprawdzić :diabloti: - nie wyłączono

a co do meritum - w normalnych warunkach * to ten facet /niekoniecznie jako osoba fizyczna, bardziej chodzi mi o samorząd/ powinien jeszcze zapłacić za rachunki i publicznie przeprosić. ci goście zabierają moje pieniądze w postaci podatków pod pretekstem wydawania ich na m.in. takie cele a w praktyce prywatne osoby stawają na głowie żeby ratowac psy przed warunkami jakie im stworzono!

[SIZE=1]* pojęcie czysto abstrakcyjne, niestety[/SIZE]
[/COLOR]

Posted

[quote name='MonikaP']
A sprawa opłat w takich przypadkach była już wałkowana miesiącami i [B]"nie da się"[/B], bo..no właśnie...co by inni powiedzieli, gdyby się dowiedzieli (myślę,że tylko by przyklasnęli).[/quote] Nie rozumiem, rozwiń proszę.

Posted

[quote name='GoniaP']Wnerwia mnie, że wyłączono funkcję wielokrotnego cytowania... W tym poście chciałam zacytować również osho...
Ale do rzeczy. Rozumiem, że musi być porządek w papierach, i napisany odręcznie protokół może się kłócić z regulaminem lub innymi rozporządzeniami... ALE, uważam, że bezwzględnie nie powinno się żądać ode mnie, czy fundacji zapłaty za owoc czyjegoś ewidentnego zaniedbania i znieczulicy! Gdybym to ja była szefem tego przybytku, zadzwoniłabym do GoniP osobiście, wytłumaczyła w czym rzecz, poprosiła o dopełnienie biurokratycznych formalności, a te 20 zł, to bym wyłożyła z własnej kieszeni by "nie wq....ć misia, i ratować swój własny honor :angryy::roll: Bo takie zagrywy są obrzydliwe i nieetyczne. Howgh![/quote]

[B]
Tupet trzeba mieć nielichy, żeby żądać tej opłaty. No żeszszszsz ~~~~~~~[/B]

[SIZE=1][COLOR=Gray]szlag mnie trafia z dogo, wejście graniczy z cudem, nie wspomnę o napisaniu posta, a jeszcze te "udogodnienia" w postaci blokady np multicytatów, normalnie nóż w kieszeni się otwiera.[/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='GoniaP']Nie rozumiem, rozwiń proszę.[/quote]

No dokładnie to, co napisałam ;-). Całymi miesiącami wałkowałam temat zwolnienia z opłat adopcyjnych organizacji biorących psy do domów tymczasowych i/albo na leczenie. Nie da się. Bo względy formalne, bo tak nie można, że jedni będą mieli za darmo, a inni muszą płacić (mimo, że organizacje nie biorą psa dla siebie i jeszcze przecież na niego wydają) itd., itp. Wyglądało to mniej więcej tak, jakby schronisko się wstydziło, że legalnie współpracuje z jakąkolwiek organizacją.

Posted

[quote name='Inez de Villaro']A czy macie funkcję "szybka odp." aktywną bo ja tylko niekiedy...
Isadora ..Twoje avatary przyprawiają mnie o zawrót głowy:)
Całuję Pixie na dobranoc![/quote]

Staram się pokazać ze wszystkich stron:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.
MNie szybka odpowiedź nie działa :mad:, a jak pisze posty to potrafią "zrywać" ze trzy razy i więcej.

Posted

[quote name='majqa']Isadorko, wyładniałaś! :loveu: Botox, czy manipulacja w genach? :evil_lol: :loveu:[/quote] Stawiam na efekt spa :diabloti: Isadorka pojechała, odchuchali Ją, i wyszedł MAŁPISZON :diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Majqa - botox używałam :shiny::shiny::shiny:

[quote name='GoniaP']Stawiam na efekt spa :diabloti: Isadorka pojechała, odchuchali Ją, i wyszedł MAŁPISZON :diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]

No to sobie nagrabiłaś :grin::grin::grin:

Posted

Gonia,nie chciałam by moja wypowiedz wprowadziła Ciebie w zasmucenie. Ale tak jakoś to wszystko się dziwnie układa, jak ktoś ma serce to forsy brak, jak ma forsę to brak serca:-(. Tak mało jest ludzi by mieli jedno i drugie i to mnie bardzo rozbija.

Posted

osho, multicytacja faktycznie nie działała :cool1:.
Isadora, moim zdaniem wcześniej byłas ładniejsza :diabloti:. te zmarszczki dodawały ci charakteru...
Gonia - odeślij im kopie faktur z numerem konta fundacji :eviltong: w odpowiedzi. zobaczymy, co dalej zrobią.. naprawdę zamierzają ścigac te 20zł w tej sytuacji? co za wieśniaki.... :shake:

Posted

[quote name='sleepingbyday']osho, multicytacja faktycznie nie działała :cool1:.
Isadora, moim zdaniem wcześniej byłas ładniejsza :diabloti:. te zmarszczki dodawały ci charakteru...
Gonia - odeślij im kopie faktur z numerem konta fundacji :eviltong: w odpowiedzi. zobaczymy, co dalej zrobią.. naprawdę zamierzają ścigac te 20zł w tej sytuacji? co za wieśniaki.... :shake:[/quote]

Oj chcrakter(ku) to ja mam tyle że dodawać nie trzeba :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Z tymi kopiami faktur to super pomysł + może jakiś komentarzyk jak tu było już wspomniane co było/niebyło zrobione w schronie

Posted

[quote name='sleepingbyday'](...) co za wieśniaki.... :shake:[/quote]
Ja bym nawet takiego określenia nie użyła. Znam wielu wieśniaków (w przenośnym znaczeniu do jakiego się odwołujesz SBD), którzy mają jednak nieco wiecej honoru i potrzeby zachowania przysłowiowej twarzy.

Posted

Dziewczyny, pojęcie honoru w tamtych kręgach jest nieznane. Ja już miałam okazję usłyszeć - na moje argumenty o wydatkach poniesionych na chore zwierzęta brane ze schroniska - że nikt mi nie każe ich brać i że jest to mój własny wybór. Poniekąd oczywiście jest to prawda, ale....biorąc pod uwagę, że w ten sposób wyręcza się schronisko i Miasto Poznań w tym, co jest ich obowiązkiem i zadaniem , to tego typu stwierdzenia są mocno nie na miejscu.

Posted

A poza tym słuchajcie,jeśli pobierano już tam opłaty adopcyjne rzędu kilkuset złotych za chore psy tylko dlatego,że były "rasowe", to o czym my tu mówimy?

Posted

Gonia, nie płać. wyslij im tylko kopie faktur za te zabiegi, które powinny być wykonane przez schronisko. bez słowa komentarza. resztę olej. nie będą do sądu wystepować o dwie dyszki, bo raczej im sie to nie opłaca.... zresztą ciekawe, co zrobią...

majqa - no to jakiego okreslenia użyć :diabloti: ?

Posted

[quote name='sleepingbyday'](...) majqa - no to jakiego okreslenia użyć :diabloti: ?[/quote]
Mam takie skojarzenie (a propos Harrego, gdzie był Sami Wiecie Kto), że dla mnie to jest Ktoś Bez Nazwy. ;)

Posted

Prosze nie obrażac wiesniaków....ja jestem wieśniara i dobrze mi z tym ;)
Isadora...jakaś taka drętwa jestes na tym avatarku....;)
A opłaty w Poznaniu to są ...ho ho poznańskie...z naszego forum poszło 500 zł za ddb chorego i starego...:(:crazyeye:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...