Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wypatrzyła ją P. Beata (Foksia i Dżekuś) w magazyniku (nr 2) w krakowskim schronisku. Biedna siedziała na swoim posłaniu prosząc łapką by człowiek ją zauważył, pogłaskał, przytulił.
Jest maleńka, waży 4 kg. Ma ubytki w sierści oraz znaczne w uzębieniu.

Bardzo pragnie bliskości!
Być może jej dni są już policzone. Może już nigdy nie będzie miała własnej miseczki, kąta i CZŁOWIEKA.
CZŁOWIEKA, KTÓRY POKOCHA JĄ TAKĄ JAKA JEST I ZOSTANIE Z NIĄ NA ZAWSZE!
Czy pozwolisz by umierała w samotności? W schroniskowym magazynie, na zimnej podłodze, wśród szczekania innych psów? Niezdolna do jakiejkolwiek obrony?

W sobotę została przywieziona do schroniska (znaleziona na działkach w Brzeziu). Czy ktoś po nią przyjdzie, wyrwie ją z tego koszmaru?
Takiego psa się nie gubi. Takiego psa się wyrzuca – „bo wakacje”, „bo dzieciom się znudził stary kundel”. Kundel, który ich kochał.
Czy 20 lat służby u boku człowieka , bycia jego najlepszym, najwierniejszym przyjacielem wynagradza się pobytem w schronisku?

Spójrz w jej smutne oczy i sam odpowiedz sobie na to pytanie.

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hmmm az sie nie chce wierzyć 20 lat! Jestes tego pewna? jesli to prawda to jest to
nestorka dogomanii z pewnoscią.

Czy mozna liczyc na fotki staruszeczki?
Jak ona ma na imię? Czy oddano ja do schroniska czy tez zagubila sie?

Posted

Wet określił ją na ok 20 lat.
Ma na imię Buba :loveu:
Oddało ją dwoje ludzi, twierdząc, że znaleźli na działkach w Brzeziu.

Posted

hmmm pewien wet okreslil sunie na lat 4 a miala 13!
moze ona nie jest az taka leciwa...tak czy inaczej dobrze by znalezc jej cieplutka kolderke i reke do glaskania

fotki będą?

Buba piekne imie...Buba nie-Gruba...hmmm calkiem smiesznie
Ba-Bu-siu...
Bu-Bu-siu...

tyle zdrobnien dla tej kruszynki...
no to teraz fotki i zaraz bedziemy szukac chetnych do oglaszania BaBusi

Posted

Ank@2 napisał(a):
już o foty pytam :lol:

Niestety teraz dopiero przeczytałam maila ,a jestem w pracy, a zdjecia mam w domu na kompie wiec przesle wieczorkiem.
Buba napewno jest bardzo stara ,nie ma juz ani jednego zabka i sierśc ma wylenialam ale tym bardziej nie powinna znaleśc sie w schronisku ,przeciez napewno zostalo juz jej nie wiele miesięcy ,a byc moze i dni .
jak można tak starego psa zostawic na psatwe losu ,ja tego nigdy nie zrozumiem:-(:-(
Jak weszlam na magazynik od razu sie ożywila i z koszyczka zaczela przebierac lapkami .Jak wzielam ja na ręce od razu sie wtulił.:-(

Posted

Ząbki jak to bunia ma słabe. Braki w uzębieniu. Najlepiej jej się je mokrą/gotowaną karmę.
Staruszki u nas mają się nieźle. Wszystkie są leczone.
Ona jest sama na magazyniku.

Posted

Buba jest rozczulająca! A na jednej fotce to gremlinsa przypomina!:evil_lol:
Biedna ,stara suczunia!:-( I sama taka w tym magazyniku!:-(
Szkoda,że nie mogę cofnąć czasu-zamiast Krystiana powinnam była wziąć ze dwa staruszki!
Ale wtedy wydawało mi się,że on taki biedny-w ostatniej budzie i kaleka:-(
Dobrze,że nie potrafi czytać,bo obraziłby się na mnie!:evil_lol:

Posted

czasami dobrze, że psy nas nie rozumieją, nie czytają i nie mówią, bo by nas wyśmiały. :roll:

wracając do tematu; to Buba jest śliczna, delikatna, kochana

Posted

Ank@2 napisał(a):
Ząbki jak to bunia ma słabe. Braki w uzębieniu. Najlepiej jej się je mokrą/gotowaną karmę.
Staruszki u nas mają się nieźle. Wszystkie są leczone.
Ona jest sama na magazyniku.

No nie wszystkie staruszki maja tak dobrze jak Buba bo jest ich duzo wiec sa na boksach.
Byłam dzisiaj w schronisku i oczywiscie poszłam z Buba na spacerek,jest taka czysciutka ,magazynik czysciutki ,jak tylko ja wyprowadziłam zaraz zrobila kupke.jest taka przytulasna ,wita sie z kazdym kto tylko do niej zagladnie ,jest bardzo kontaktowa jak na takiego starego psa,
Ona jest taka kochana ,czemu sie jej ludzie pozbyli ,
ona ma tak mało czasu ,czy nam sie uda znalesc domek?:-(