Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PIękne te zdjęcia z Hong Kongu, ale im dłużej je oglądam, tym większych duszności dostaję. Oczywiście w przenośni, ale jakoś nie "kręcą" mnie budynki do nieba.........

Taki mały paradoks - bo Zakopane na przykład uwielbiam, a tam też multum ludzi :cool3:

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek']Domek tymczasowy?
http://i525.photobucket.com/albums/cc334/Agappe1/130-1.jpg

To jednak dobrzy ludzie tam mieszkają; o pieskach pamiętają...
http://i525.photobucket.com/albums/cc334/Agappe1/136-1.jpg
Pzdr.
tam jest tak gorąco, że tak może wyglądać domek całoroczny
o nawet nie zauważyłam tej eukanuby:oops:

[quote name='Helga&Ares']http://i525.photobucket.com/albums/cc334/Agappe1/103-2.jpg
piękny widok!

http://i525.photobucket.com/albums/cc334/Agappe1/112-1.jpg
co to?
ja u nas na ulicach są kebaby, hot dogi, zapiekanki itd, to oni mają jakieś swoje specjały..
a McDonald jest co 300m.. nie potrzeba go szukać.. jak sie idzie jakąś ulicą to można być pewnym, że w przeciągu 5-10 min minie się jakiegoś mcdonalda..

[quote name='panienkabubu']PIękne te zdjęcia z Hong Kongu, ale im dłużej je oglądam, tym większych duszności dostaję. Oczywiście w przenośni, ale jakoś nie "kręcą" mnie budynki do nieba.........

Taki mały paradoks - bo Zakopane na przykład uwielbiam, a tam też multum ludzi :cool3:
no to dla Ciebie specjalnie jeszcze kilka zdjęć ;)

chodnik nad ziemią

autobusy piętrowe, tramwaje piętrowe

olimpijskie akcenty

jedne z najstarszych (a tym samym najniższych) budynków

Posted

jak miasto to wysokie, jak park to dżungla (potem będą jeszcze zdjęcia ze środka)

odrobine innej architektury..
kościół.. ale zabijcie mnie nie pamietam której dokładnie religii

Posted

Mam nadzieje, ze kiedys uda mi sie to wszystko zobaczyc na wlasne oczy... cos niesamowitnego. Szczerze zazdroszcze ;)

I oczywiscie powodzenia na jutrzejszym egzaminie... :)

Posted

wszystkie kciuki na pewno się przydadzą!!! :oops:

na reszte komentarzy odpisze po egzaminie.. bo na razie wypadałoby iść spać skoro za 3.5h musze wstać, a chwilowo dopiero do domu wróciłam z burzy mózgów z koleżanką..:oops:

Posted

wani napisał(a):
Mam nadzieje, ze kiedys uda mi sie to wszystko zobaczyc na wlasne oczy... cos niesamowitnego. Szczerze zazdroszcze ;)

I oczywiscie powodzenia na jutrzejszym egzaminie... :)

rzeczywiście coś niesamowitego.. ciężko uwierzyć..

teraz już moge podziękować Ewelinie, Asi, paniencebubu i Mateuszowi za wszystkie "powodzenia" ;)

panienkabubu napisał(a):
Ktoś tam musi mieć radochę jak widokiem z okna nie są okna sąsiadów, tylko na przykład minimum wolnej przestrzeni, np. taka ulica... :evil_lol:

w Hong Kongu usypują sztuczne wyspy, żeby można było coś jeszcze opstawić.. więc każdy kawałek jest cenny.. mieszkania są dużo mniejsze niż w Europie.. dużo więcej osób mieszka w 1 mieszkaniu.. i generalnie ludzi do mieszkania się nie zaprasza.. jest to zbyt "intymne".. wszyscy spotykają się na mieście

Matusz napisał(a):
"straszne" te zdjęcia :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:

a dziękuję ;)

wani napisał(a):
Wyniki z romansowania, czy z egzaminu? :cool3:

A tak serio... skoro nie krzyczysz to na pewno poszlo ok.

może zalicze, może nie.. nie jestem pewna kilku rzeczy.. zobaczymy

Asiaczek napisał(a):
A kiedy będa wyniki?

Poromansuj sobie troszkę... pozwalamy. Ale zaraz po tym romansowaniu - wklejaj następne fotki, OK?
Pzdr.

wyniki w następny poniedziałek

zaraz postaram się o jakieś zdjęcia

Posted

Hong Kong cd

jako, że w HK juz kilka razy bylo troche epidemii każdy kto jest chory nosi takie maski (chociaż akurat w tym przypadku maska jest ze względu na prace)

Posted

Ja tez musze przyznac, ze zdjecia z Hong Kongu robia niesamowite wrazenie. Z jednej strony cos abstrakcyjnego, nierealnego i chcialoby sie tam pojechac, a z drugiej te bloki mieszkalne mnie osobiscie przerazaja...

Dzieki za fotorelacje;)

Posted

Z pewnością mieszkać w takim zagęszczeniu bym nie chciała. Dla mnie Monciak w sezonie to taki tłok, że uciekam gdzie pieprz rośnie - najlepiej w góry :loveu:. Byle nie na Giewont, bo tam są ogromniaste kolejki i ruch kierowany :evil_lol:

Posted

Wiecie co - tam się można klaustrofobii nabawić :crazyeye::diabloti: Zdecydowanie to nie jest miasto dla mnie :shake: sam beton i koooooooopa ludzi - koszmarnie.
Pzdr

Posted

widze, że wszyscy mają podobne odczucia:roll::cool3:

to może dla odmiany odrobine Anatki, bo dawno tu nie gościła
sierpień 2008 spotkanie z siostrzeńcem :cool3: