Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ratunku!
2 kociaki przywiezione przez nas 2 tygodnie temu pilnie szukają dt!
Niestety osoba, która je wzięła do dt okazała się nieodpowiedzialna.
Przeszkadza jej, że maluchy broją.
Dziś koniecznie mają być zabrane.
Jeśli czegoś nie znajdziemy, wystawi je pod drzwi jayo, u której dopiero co 3 maluchy chorowały na wirusówki.

Błagam o dt dla Kleo i Kreski!
One sa zupełnie oswojone.

Posted

Eh, marnie jakoś jest ostatnio. Szczeniaki odchodzą.

Co zabierzemy jakieś kociaki ze schroniska, to są problemy.
2 razy kociaki nam odeszły, bo zaraziły się panleukopenią w lecznicy, teraz ten tymczas do d***.

Posted

Ja też nie pomogę :( Mam uczulenie :( Nie mogę mieć kotów...

A nie zbliża się przypadkiem jakiś festyn?? Chętnie bym na takim pomogła, a tak, to nie za bardzo mam jak :(

Esperanza może warto by było z nimi nawiązać współpracę??

KLIK

Posted

Esperanza: ostatnio ciągle męczy mnie ten pomysł, co ty na to? Niektóre fundacje wydają kalendarze ze zdjęciami swoich podopiecznych. Na jednym z forum czytałam, że wydrukowane im takie za 7 zł/szt. Gdyby sprzedać 100 sztuk po 30 zł wychodzi 3000 zł - 210 zł = 2790 !! Nie myślałaś by wydać coś takiego przez NICZYJE ??

Posted

esperanza wysyłałam ci kiedyś aktualizację wątku szorścików, znów nie dało się przekopiować?? W jakiej formie mogłabym ci to napisać by było dobrze ??

Posted

W schronisku znowu są szczeniaki.
8 maluchów zostało zabranych wraz z czterema dorosłymi psami z mieszkania w bloku, gdzie przebywały wraz z mężczyzną niepełnosprawnym umysłowo.
Mężczyzna trafił do opieki społecznej. 3 dorosłe psy są szorstkie, jeden wygląda jak mix sznaucera olbrzyma. Jest podobny do Mopka-Ponego.
http://www.kruszewo.schronisko.org/?option=com_content&view=article&id=86

Wszystkie maluchy są czarne i szorstkie.

Kolejne 4 maluchy trafiły wraz z suczką od kobiety, która również została zabrana przez opiekę społeczną.
Na działce nadal jest jedna suka- najprawdopodobniej w ciąży. Nie daje się złapać ani na chwytak, ani na leki typu Sedalin.

Oj przydałoby się pojechać do schroniska i zrobić foty nowym psom.

Jutro jest dzień sterylek w schronisku :-)

Posted

Zrobiłam mega bazarek z książkami na sterylki kotów z Ostrołęki.
Między innymi są tam te książki:
nr 6 Marisa Mackle Confessions of an air hostess

nr 7 Greg Kincaid A dog named Christmas

nr 8 John Grisham The Partner

nr 9 Rebecca Shaw The Village Green Affair

nr 10 Carlos Ruiz Zafon The Shadow of the wind

Uprasza się o reklamowanie bazarku.
http://www.dogomania.pl/threads/191094-bazarek-z-lit.-angielsk%C4%85-jakiego-jeszcze-na-dogo-nie-by%C5%82o-na-sterylki-do-31.08?p=15209904#post15209904

Posted

esperanza napisał(a):
W schronisku znowu są szczeniaki.
Oj przydałoby się pojechać do schroniska i zrobić foty nowym psom.

:( ja bez pojazdu jestem bo dziecko na wakacje pojechało, w przyszłym tygodniu postaram się pojechać

Posted

[SIZE="5"]Karat ma DOM !!!!

Proszę o przeniesienie Karacika do ZNALAZŁY DOM

Tekścik:
13-nastoletni Karat wreszcie znalazł dom, w którym będzie mógł spokojnie przeżyć kolejne lata swojej psiej emerytury. Zamieszkał w Kędzierzynie wraz z dwojgiem dziećmi i kotem. Życzymy mu wielu lat spędzonych wśród ludzi, którzy go pokochali pomimo jego wieku.

I do tego zdjęcie:

Posted

Jak na razie prowadzę jeden wątek psa do adopcji (nie z Kruszewa). Czy trzeba założyć jakiemuś Kruszewskiego?? Myślałam nad Pikusiem, bo ładny, powinien szybko znaleźć dom, a poza tym mam jego kilka ładnych fot :D